Gerekli olup olmadigi konusunda sana bisey diyemem simdi her doktorun dusuncesi farkli bilemiyorum ki.bizim doktorumuz yaptir dedi.sana simdi ne desem yanliş olur.menenjit için benim bilgim yok en son aşıda doktor biey demedi
ama ne zaman yapılıyor peki gerekli bi aşımı yani.
Valla banada doktor dediki 2 yaşından önce iki doz iki yaşında olacaksa tek doz yeterli oluyor ama muhakkak yaptır Suriyelilerden çok hastalık geçiyor DediGerekli olup olmadigi konusunda sana bisey diyemem simdi her doktorun dusuncesi farkli bilemiyorum ki.bizim doktorumuz yaptir dedi.sana simdi ne desem yanliş olur.
Sadece yaptirirsan bebikler buyumeden yaptirmak lzm diye biliyorum.
Carputicimm belki bu konuda daha aydinlatici olabilirr
Evet bizde iki doz yaptirdik.aşının ismini hatirlayamadim simdi bi tane daha ozel asi yaptirdik onun icin demişti bizeValla banada doktor dediki 2 yaşından önce iki doz iki yaşında olacaksa tek doz yeterli oluyor ama muhakkak yaptır Suriyelilerden çok hastalık geçiyor Dedi
Ne güzell kilolar gidiyor benimde darısı kendimeeGunaydınlar herkese mutlu haftalr olsn inşllh kimseckler yok nedense
Kızlar ben 72ile basladım yuruyse tam33gun oldu bugun 66.8gordum hedef 60
Kizim icin erken oldugunu düşünüyorum ki hic bu dogrultuda bir gelismesi olmadi.. Emir ne yapti ki canim?Kızlar tuvalet eğitimine baslayan var mi? Biz sanırım yavastan başladık.Tamamen Emir'in isteği doğrultusunda gelişti hersey. Beklemiyordum şahsen. Nasil ilerlemem konusunda da daha detayli arastirmalara basladim. Insallah kolay olur hersey.
Canım benim oğlan da bazen ıh ıh deyip tuvaletini söylüyor ama 2 yaşını bekliyorumKizim icin erken oldugunu düşünüyorum ki hic bu dogrultuda bir gelismesi olmadi.. Emir ne yapti ki canim?
Bakıcı işleri çok zor. Insanlar ne kadar rahat ya. Herşeyi halledip gideceği zaman gittiğini haber veriyor. Hiç karşı taraf ne yapar, çocuğu kime bırakır diye Düşünen yok. Kızlar canım çok sıkkın. Bu ilk değil, Bakıcımız sürekli izin alıyor. Hastalık durumu olur, ona kabul. Insanız hepimiz. Ama bundan 15 gün önce annesini başka şehirden almaya gitti, bana yoldayken haber veriyor. 3 gün gelmedi. Şimdi de annesini bırakmaya gidiyor, eşyalarını hazırlıyor yola çıkıcaz şimdi diyor.. Bu kadar olmaz ya.. Zor durumda kalan ben, eşim ve Eren olduk. Bir de Eren hasta şuan, grip ve herşeye ağlıyor. Ben çocuğu bu halde kime bırakayım. Izin almaktan da utanıyorum artık. Öyle kolay da değil izin almamAllah yardımcımız olsun..
Canim Cuma günü kakasini yapmadan önce cikar deyip ağlamaya başladı. Bende çıkardım ve tuvalette yapti. Aksaminda ise deneme amaçlı cisi olup olmadığını sordum. Cis cis deyip tuvalete kostu gene. 2-3 gündür bezini cikarmamama rağmen arada soruyorum var mi diye. Olduğunda kendi söylüyor ve tuvalete gidiyoruz. Tuvalette durmaktan keyif alıyor. Bezini hala çıkarmadım. Alistigini gorebiliyorum. Tabii arada altina yapiyor.Yarin tamamen çıkarıp öyle dewam etmeyi düşünüyorum. Altina yaptiginda altının islandigini görünce daha etkili olacaktir. Öyle iste. Yavastan başladık gibi...Kizim icin erken oldugunu düşünüyorum ki hic bu dogrultuda bir gelismesi olmadi.. Emir ne yapti ki canim?
Canim esiminde tayin durumu olabilir. Kolay gelsin Çok.Kızlar çoktandır yazmadım.tayin işlerimiz var. Hepinize çok selam.
Aslında denemen onun bu konuda hazır olup olmadığını görmen sana yardimci olabilir. Sonuçta 18 aylık oldular. 2 yaşını eger cocuk hazirsa beklemeye gerek yokmuş.Canım benim oğlan da bazen ıh ıh deyip tuvaletini söylüyor ama 2 yaşını bekliyorum
Allah yardimcin olsun canim cok zor.. Neden insanlari zor durumda birakirlar anlamam ki.. Gelince acik acik mutlaka konus..Bakıcı işleri çok zor. Insanlar ne kadar rahat ya. Herşeyi halledip gideceği zaman gittiğini haber veriyor. Hiç karşı taraf ne yapar, çocuğu kime bırakır diye Düşünen yok. Kızlar canım çok sıkkın. Bu ilk değil, Bakıcımız sürekli izin alıyor. Hastalık durumu olur, ona kabul. Insanız hepimiz. Ama bundan 15 gün önce annesini başka şehirden almaya gitti, bana yoldayken haber veriyor. 3 gün gelmedi. Şimdi de annesini bırakmaya gidiyor, eşyalarını hazırlıyor yola çıkıcaz şimdi diyor.. Bu kadar olmaz ya.. Zor durumda kalan ben, eşim ve Eren olduk. Bir de Eren hasta şuan, grip ve herşeye ağlıyor. Ben çocuğu bu halde kime bırakayım. Izin almaktan da utanıyorum artık. Öyle kolay da değil izin almamAllah yardımcımız olsun..
oo masallah emire ogrenmis bile annesi.. Biz dogdugumuz gibi devamCanim Cuma günü kakasini yapmadan önce cikar deyip ağlamaya başladı. Bende çıkardım ve tuvalette yapti. Aksaminda ise deneme amaçlı cisi olup olmadığını sordum. Cis cis deyip tuvalete kostu gene. 2-3 gündür bezini cikarmamama rağmen arada soruyorum var mi diye. Olduğunda kendi söylüyor ve tuvalete gidiyoruz. Tuvalette durmaktan keyif alıyor. Bezini hala çıkarmadım. Alistigini gorebiliyorum. Tabii arada altina yapiyor.Yarin tamamen çıkarıp öyle dewam etmeyi düşünüyorum. Altina yaptiginda altının islandigini görünce daha etkili olacaktir. Öyle iste. Yavastan başladık gibi...
Canim iste Emir'de öyle ağlıyordu. Icerde ne yapıldığını anlattım. Mesela babası girince basıyordu yaygarayi. Kapiyi acin diye ağlıyordu. Emir baba içerde cisini/kakasini yapiyor diyordum. Öyle merak saldi çocuk. Kakasini yaptigini farkedince de kaka mi yapiyorsun diyordum. Baglantiyi kurmus sanırım.Allah yardimcin olsun canim cok zor.. Neden insanlari zor durumda birakirlar anlamam ki.. Gelince acik acik mutlaka konus..
oo masallah emire ogrenmis bile annesi.. Biz dogdugumuz gibi devamkonusuyor her seyi biliyor artik aslinda ama nedense hic cis kaka demeyi ogretmedim ve hic yanima almadim hala tuvalet kapisinda deli gibi aglar..