2014 Ağustos Anneleri Paylaşım Alanı


bu tarıf te çok iyiymiş ben doktora gittim , grıp için bebeğe zararlı olmaz dedi antibiyotık verdi bir tane içtim sonra içim el vermedi içtim,antibiyotik grip için çok gereksiz aslında:2::2:
 
bu tarıf te çok iyiymiş ben doktora gittim , grıp için bebeğe zararlı olmaz dedi antibiyotık verdi bir tane içtim sonra içim el vermedi içtim,antibiyotik grip için çok gereksiz aslında:2::2:
antibiyotik zaten normalde de bile zararlı bişi yararından çok zaraarı var hele ki hamilelikte,benim doktorum ilaç falan yazmıyor bitkilerle geçiştirmeye çalışıyorum şimdilik.Ama zerdeçalın zaten bağışıklık sistemini güçlendirici etkisi var zararı olacağını sanmıyorum.
 

aaa o çatlak mı demek yok artık şimdidenmi bende de var sanki onlardan eyvaaahhhhh
 
ben bugün ilk kez central hospital'de figen hanım'a gittim, memnun da kaldım sanırım onunla devam edeceğim bundan sonra. Başak Hanım'ı da gördüm, karnı burnundaydı :) ne güzel ultrasonda sürekli bakıyor mudur acaba bebeğine


Bende figen hanımdan randevu aldım cnm 1 martta gidicem. Bakalım inşallah bende begenırım ve devam ederim. :)
 
1 kilo aldım sadece endişeleniyorum kontrole daha 10 gün var ama gelişmede mi sorun var acaba diye kafaya taktım var mı benim gibi az kilo alan?

bende daha yeni 1 kilo almışım canım dert etme , bebişlerimiz bütün vitaminlerini bizden alıyorlar halsiz kalmamızın sebebide bu ..bu haftalarda normal böyle olmamız kafana takma canım..
 

Sizin figen hanim ortak galiba kiz gorusmusdunuzdur ords belki gormusunuzdur birbiriniziiii
 



Çok güzel valla canım inşallah sağlıkla kucağına almayı nasip eder rabbim... :)))
 


merhaba canım senın adına cok sevındım saglıkla kucana almak nasıp etsın ben 15+5 haftalık gebeyim senden yardım istıyorum ,

moralım bozuk bende 14 haftalıkken doktora gittim ozaman embıyo suyun ıyı dedı haftasına göre bebgın boyuda iyi dedı ama 2 test yapmadı cinsiyetini 5 aya kadar söylemem diyo baska doktora gitmeye karar verdım ordaki doktorda 3 lu test yapmıyomuş 4 lü test yapıyormuş kafam çok karışı yardım et tavsıyede bulun
 

canım ben ikili testimi yaptırmıştım, sonuçların normaldi. o yüzden Figen hanım 3lü ve 4lü teste gerek görmedi. 20.haftamda detaylı ultrasona gireceğim. ama senin için şu bilgiyi buldum, bence direkt dörtlü test yaptırmak da mantıklı;

Gebelikte dörlü test (Quadruple test) üçlü test ile tamamen aynı amaçla yapılan bir testtir ancak üçlü teste göre başarısı daha yüksektir. Dörtlü testte down sendromlu bebek tespit etme oranı %80'dir. Üçlü testte anneden alınan kanda değerlendirilen B-hCG ve serbest estriol (uE3) ve AFP düzeylerine ek olarak dörtlü testte İnhibin-A düzeyinin de formüle katılması testin başarısını yükseltmektedir. Bu dört maddenin anne kanında ölçülmesinden dolayı adı dörtlü testtir, aynen ikili ve üçlü testte olduğu gibi. Anneden aynen normal kan tahlillerinde olduğu gibi az miktarda kan alınaran dörtlü tarama testi değerlendirmesi yapılır.

Trizomi 21 ve 18 zeka geriliği, kalp anomalileri ve diğer organ anomalileri olan hastalıklardır. Bu testlere zeka testi denmesinin nedeni de budur, dörtlü test bebeğin zeka düzeyini ölçen bir test değildir.

İlk trimesterde 11-14 haftalar arasında tarama testlerini yani ikili test, kombine test ve NT ölçümlerini yaptırmayanlar, zamanını kaçıranlar için sonradan önerilebilecek en iyi test dörtlü testtir.
 

tsk ederim bilgi verdıgın için ister istemez moralım bozuldu neden yapmadı ikili test acaba deıye duşunup durdum
 
küçük köyde bilge hastanesı var orda yılmaz tokgöz doktor varmış giden varmı tavsiyede bulunabılırmısınız

istanbul avrupaa tarafında
 
ben nesrin hnma gidiyodum aslnda ama o ayrildi we yerine gelen doktor şengül parlak hnm war ona basladim..iki kez gittim ama isindim..simdilik ona dwm etmeyi dusunuyorum..

çok teşekkürler canım bende bi randevu alıp gideyim belki doğumuda orda yaparım.çünkü yenidoğan yoğun bakımıda varmış , her ihtimali göz önünde bulundurmak gerek,Rabbim sağlık versin ..
 
çok teşekkürler canım bende bi randevu alıp gideyim belki doğumuda orda yaparım.çünkü yenidoğan yoğun bakımıda varmış , her ihtimali göz önünde bulundurmak gerek,Rabbim sağlık versin ..

rica ederim nedemek:) bi de su bilgiyi weriym..orda dogum yapmadim ama yazin bebegimin kalbi durdugu icin kurtaj oldum malesef orda..memnun kaldim benimle ilgilenen hemsireden filan.onu da soyliyim istedim..temiz fiyati da diger bicok hastaneye gore uygun..we yenidogan yogum bakimi onemli ewet insallah gerek kalmaz.bi dene derim:)
 
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…