2014 Ağustos Anneleri Paylaşım Alanı

Merhaba canım 12 günde 250gr az mi haftada kaç gr. Alması lazım ki..bu arada bebisin kiz mi enfeksiyon onda mi..koz bebeklero maalesef çok hassas ,Canim araştırmaya göre annelerdeki huzursuzluk,kendilerine olan güvensizlik bakamayacam gibi bebeği etkiliyor tvde duydum anne kucağında güveni hissediyor..bırak kendine illa birsey buluyorsun...biraz rahatla lütfen.
Kiz evet canim
Ben huzursuzum oda oyle ama cani aciyo aglamasindan anliyorum hakktn kucagima aliyorum gogsume dayiyo basini uyuyo birakiyrm yerine gozler hemen aciliyo
12 gunde bana az geldi normalde haftada okdr aliyodu doktoru her ay ni kg almasini bekleme artk dedi
Canim okudum gecen gun ama first bulupda yazamadm goznaydn artk evine geciyomssn rabnm bol saglk bol huzur versin yeni evinde

Ya ben hala tirnak kesemedim, tirnaklarini kesip eldivenleri cikarmam lazim, bebeklerimizin ellerinin acik olmasi daha iyiymis cünkü ellerini kesfediyorlar bu aylarda ve yakalamayi, kavramayi ögreniyorlar.

Korkuyorum tirnak kesmeye tavsiyesi olan var mi?

Bir de bebegin el ve ayagi buz gibi olurmus zaten, üsüyüp üsümedigini boynunun arkasindan ya da gögüsünün ordan kontrol etmek lazimmis
Canim esin kessin ,şuanda ablamda kalıyoruz ya ablam kesti...ben kesemem belki zamanla öğrenirim ama şuanda yapamam. .eşine kestir evde eşim keser büyük ihtimalle ben yıkayamiyorum da daha onur yaparım ama yapmadım. .esim gösterdi ablamada o yıkıyor. ..

mrb.cnm,

bebeğim şu an 3 ayını doldurdu. İlk zamanlar uyutucam diye çok yoruluyordum, sabahları kahvaltı yapmak benim için hayaldi, bir bardak çayı bile içemiyordum :KK57: Sonra bir yerde okudum uyku konusunda bebeği gözlemlemek gerektiğini ve birde ne göreyim hakkaten benim kuzunun hergün aynı saatlerde uykusu geliyor yani aslında kendi düzeni var ama ben anlamamışım. Uykusu gelince huysuzlanıyormuş meğer, şimdi onun uyku saatlerini biliyorum ve hemen saati gelince kucağıma yatırıyorum yada kanapeye yatırıyorum hemen uykuya dalıyor. Saatlerimiz şöyle (maşallah deyiiin :nazar: )

güne saat 8 gibi başlıyoruz, oyun ve gülücük saatleri :KK46:
10 yada 10:30 uyku saati 40 dk. kadar uyuyor ve zınk diye kalkıyor yine oyunlara devaaammm
12 yada 12:30 uyku saati 1 saate yakın uyuyor ve kalkıyor
15.00 gibi uyuyor kısa bir kestirme yarım saat kadar
17.00 gibi uyuyor yine yarım saatlik bir kestirme
gece uykusuna da 21.00 yada 21.30 gibi yatıyor artık yaklaşık 5 saatte bir emme dışında uyanmıyor sabaha kadar
bu gece uykusu çok iyi oluyor bende 21.30'dan sonra biraz dinleniyorum :KK14:, yani benim dinlenme yemek yapma yada misafirlerle oturma falan gibi oluyor ama olsuunnn :KK69:

neyse çok uzattım diyeceğim şu ki, ben bu uyku düzenini galiba 1 aydır falan oturttum yani bebeğim 2 aylıkken. Yanlız şuda var uyku saatinde onu yatırmazsanız uyku düzeni sapıtıyor benim bir kaç kere oldu biryere gitmemiz gerekiyordu tam uyku saatinde sonra düzeltene kadar birkaç gün uğraştım.

öpüldünüz, bebişlerinize ve size bol uykulu günler :KK15:
Maşallah maşallah arkadaşım.Benim size sorum olacak şu kırmızıyla işaretlediğim yerde 5 saat uyanmıyor dediniz ya ben hala en fazla 3 saatten sonra kızım uyanmasa bile uyandırıp emziriyorum bıraksam uyuyacakta uyandırıyorum acıkmıştır diye. Sanki kan şekerinden dolayı uyuyor diye geliyor hala öyle uzun uzun uyuyunca kızım. Acaba sizde nasıl oluyor.? Bnedemi rahat bıraksam ki bilemedim. Birkaç yerde daha okudum böyle.

Kiz evet canim
Ben huzursuzum oda oyle ama cani aciyo aglamasindan anliyorum hakktn kucagima aliyorum gogsume dayiyo basini uyuyo birakiyrm yerine gozler hemen aciliyo
12 gunde bana az geldi normalde haftada okdr aliyodu doktoru her ay ni kg almasini bekleme artk dedi
Canim okudum gecen gun ama first bulupda yazamadm goznaydn artk evine geciyomssn rabnm bol saglk bol huzur versin yeni evinde
canım bebeklerde 2 aydan sonra ilk haftalardaki gibi kilo alımı olmuyormuş yavaşlıyormuş bayağı. Burda anneler telaş yapmasınlar diyordu doktor bebeğe bakamıyorum diye. Belki seninkide o döneme girmiştir sen sıkıntı yapma biz anneyiz güçlü durmalıyız dimdik ayakta. Yavrumuz evladımız var bizim. O çökük omuzlar dikleşsin bir kendine gel evham yapma. Rabbime emanet hepsi birer melek bebeklerimiz. Biz vesileleriz onlara.Dua et sakinleş.

Maşallah maşallah arkadaşım.Benim size sorum olacak şu kırmızıyla işaretlediğim yerde 5 saat uyanmıyor dediniz ya ben hala en fazla 3 saatten sonra kızım uyanmasa bile uyandırıp emziriyorum bıraksam uyuyacakta uyandırıyorum acıkmıştır diye. Sanki kan şekerinden dolayı uyuyor diye geliyor hala öyle uzun uzun uyuyunca kızım. Acaba sizde nasıl oluyor.? Bnedemi rahat bıraksam ki bilemedim. Birkaç yerde daha okudum böyle.
Canım seninki kaç aylık benimki 1.aydan sonra kendi uyanıyordu gece 5 saatti ama iki aya gelirken yani 57-58 günlükken 7-8saat uyumaya başladı. .Sabah ben ışığı açıyorum kendi uyanıyor bende uyandırıyordum ama artık kendi düzenlermis internette iji aylık bebekler 7-8 gece uykusu olur diyor. .sen ne okumuştun uyandırmak mı gerek?

Merhaba annisler bugun kontrolumuz vardi 2.ay asilarimizi olduk benim minik kizimin kilosu 4400 olmus maşallah boyuda 58cm.normalde 3.ayda aşı yokmuş ama ishal aşısı varmış isteyen yaptiriyomus 150lira ucreti varmis zehirli ishalden korumak icinmis yaptirmalimiyim siz ne düşünüyorsunuz bu konuda

Canım seninki kaç aylık benimki 1.aydan sonra kendi uyanıyordu gece 5 saatti ama iki aya gelirken yani 57-58 günlükken 7-8saat uyumaya başladı. .Sabah ben ışığı açıyorum kendi uyanıyor bende uyandırıyordum ama artık kendi düzenlermis internette iji aylık bebekler 7-8 gece uykusu olur diyor. .sen ne okumuştun uyandırmak mı gerek?
canım okuduğum şey bebeği uyandırmayın artık o kendi uyanır diyordu.Benim kızım 2 buçuk aylık oldu bilmiyorum ki sanırım uyandırmamak gerekiyor.Ben doğduğundan beri uyandırıyorum uyanmazsa hatta bazen çok yorgun olduğumda uyuyakaldığımda vicdan azabı çekiyorum çocuğumu aç bıraktım diye. Gece sütüm olsun diye yatmadan süt yapan çay içiyorum iki kere uyandırıp mutlaka iki göğsümüde verirdim.

Merhaba annisler bugun kontrolumuz vardi 2.ay asilarimizi olduk benim minik kizimin kilosu 4400 olmus maşallah boyuda 58cm.normalde 3.ayda aşı yokmuş ama ishal aşısı varmış isteyen yaptiriyomus 150lira ucreti varmis zehirli ishalden korumak icinmis yaptirmalimiyim siz ne düşünüyorsunuz bu konuda
Bende araştırdım hatta haberlerde gördüm ishal ve böbrek yetmezliğine yol açıyormuş rota virüsü. Ablamlara sordum iki sene öncesine kadar yoktu dedi iki yaşında yeğenim var. Bilmiyorum ki her daim birşeyler çıkıyor insan sanki yaptırmak zorundaymış gibi oluyor olmazsa hasta olacakmış gibi hissediyorum bende. Ama doktora soracağım mutlaka gerekiyorsa yaptıracağım artık.Zaten eczaneden alıp ağıza damlatılan birşeymiş bu arada.

Canim bende böyleydim ama ikinci ayla saat uzadı önce uyandırdim sonra bende başka forumlarda baktım doktor tavsiyelerini bıraktım. ..benim sipayi kendi uyanmazsa ya da uyanmaya
Geçmemişse uğraş dur. ..ben yine 7saat olunca kaldırıyorum benimde vicdanım sizliyor yanlış mı diye ama düzeni bozmak istemiyorum
canım okuduğum şey bebeği uyandırmayın artık o kendi uyanır diyordu.Benim kızım 2 buçuk aylık oldu bilmiyorum ki sanırım uyandırmamak gerekiyor.Ben doğduğundan beri uyandırıyorum uyanmazsa hatta bazen çok yorgun olduğumda uyuyakaldığımda vicdan azabı çekiyorum çocuğumu aç bıraktım diye. Gece sütüm olsun diye yatmadan süt yapan çay içiyorum iki kere uyandırıp mutlaka iki göğsümüde verirdim.

Ya ben hala tirnak kesemedim, tirnaklarini kesip eldivenleri cikarmam lazim, bebeklerimizin ellerinin acik olmasi daha iyiymis cünkü ellerini kesfediyorlar bu aylarda ve yakalamayi, kavramayi ögreniyorlar.

Bir de bebegin el ve ayagi buz gibi olurmus zaten, üsüyüp üsümedigini boynunun arkasindan ya da gögüsünün ordan kontrol etmek lazimmis
Canım ben 3 kez kestim uyanıkken kesmek zor oluyor kıpır kıpır benimki :) uyurken kesiyorum

cnm 1 kasik salca 2 kasik biber salcasi 1 tatli kasigi pul biber 1 tatli kasigi karabiber 1 caybardagi siviyag 1 cay bardagi su 1 cay bardagi galeta unu 1bucuk corba kasigi kimyon.1 corba kasigi nane.diledigin kadar ceviz.2 dis sarimsak.iyice karistiriyoruz hepsini.ben sabah kahvaltida ve aksam biraz yiyorum gun boyu hatta gece boyu goguslerimtas gibi sutten uzerim islaniyo hep sagiyorum sutumu surekli bebek emdigi halde.kimyon oldugu icin bebegin gazina da iyi geliyo.sarimsak ve baharat olmasini sordum doktora bebege zarari olurmu diye olmaz dedi.tavsiye ederim
teşekkür ederim canım ben bu tarifi denemiştim ama sonuç çok iç açıcı değildi ben bira mayası tableti kullanıyorum sütüm iyi geliyor ama bırakmak istiyorum o yüzden alternatif arıyorum ama sanırım benim tek çözümüm tablet yada malt içecek yapacak birşey yok

Yok yaptrmadm yaptrmcm da duayla sukur kendime geldim ya bizim gecmemis cok canim sikiliyo bi enfksyn gecirdi simdi tekrarlamis ve yine antibiyotik verdi ben artik kafayi yicem yetmiyorum bakamiyorum nasil oluyo enfksyn aklm almiyo ya islk mendil bile kullanmiyorum hemen altini dgstriyorum kakasin on dakka bile durmuyo altinda ne yapcam hic bilmiyorum artik 12gunde 250 grm alms sadece isthsz huzursuz bize dua edin nolur bu gun sekiz kere kaka yapti mikari cok olmasada sayisi cok artik kalbim sikisiyo dunya ustume cokms gibi rabbimden tek onun icin saglk istiyorum cnm aciyo onun cni yandikca bnm cnm daha ck yanio
Canım insanın bebeğinin hasta olması ne demek ben çok iyi bilirim Rabbim yardımcın olsun inşallah tez zamanda toparlar miniğin. Bu arada kilo alımı kötü değil benim oğlum 10 günde 100 gr aldı ama ben kafaya takmıyorum çünkü ben gergin olduğumda oğlumda geriliyor. Dualarım seninle.
maşallah maşallah maşallah:nazar::nazar::nazar:bak bende yazıyorum arkadaşım
sabah 10 gibi kalkış
1gibi belki 1saat
-
-
-
-
-(bu aralara çizgi koydum çünkü kesinlikle uyumuyor)
gece 3 yada 4ekadar asla asla asla uyumuyor neler neler denedim
8gibi uyanıp emiyor 9yatış 10 kalkış
yani 24 saatte enfazla 7saat uyuyor ben dayanamıyorumda(şuan başım dönüyor)o nasıl dayanıyor bilemiyorum
inanılmaz huzursuz sıkıntılı gazlı uykusuz bi oğlum var.ne yapıcam ben yaaaaaa
benim oğlanda günde 5-6 saat ancak yatıyor gündüz 4 saat salladığımı bilirim. Hatta şimdi saat 10dan beri sallıyorum yine dalmadı gözlerini açıp açıp duruyor. Üç ay oldu hala geçmedi gaz sancısı gazı geçse düzelecek diye düşünüyorum. Allah yardımcımız olsun gazlı bebek gerçekten çok zormuş ama bunada şükür tek derdi gaz olsun

İlk bende çok korkuyodum ama uyurken bu chicconun majasıyla çok rahat kesebildim korkma dene sende :)

mrb.cnm,

bebeğim şu an 3 ayını doldurdu. İlk zamanlar uyutucam diye çok yoruluyordum, sabahları kahvaltı yapmak benim için hayaldi, bir bardak çayı bile içemiyordum :KK57: Sonra bir yerde okudum uyku konusunda bebeği gözlemlemek gerektiğini ve birde ne göreyim hakkaten benim kuzunun hergün aynı saatlerde uykusu geliyor yani aslında kendi düzeni var ama ben anlamamışım. Uykusu gelince huysuzlanıyormuş meğer, şimdi onun uyku saatlerini biliyorum ve hemen saati gelince kucağıma yatırıyorum yada kanapeye yatırıyorum hemen uykuya dalıyor. Saatlerimiz şöyle (maşallah deyiiin :nazar: )

güne saat 8 gibi başlıyoruz, oyun ve gülücük saatleri :KK46:
10 yada 10:30 uyku saati 40 dk. kadar uyuyor ve zınk diye kalkıyor yine oyunlara devaaammm
12 yada 12:30 uyku saati 1 saate yakın uyuyor ve kalkıyor
15.00 gibi uyuyor kısa bir kestirme yarım saat kadar
17.00 gibi uyuyor yine yarım saatlik bir kestirme
gece uykusuna da 21.00 yada 21.30 gibi yatıyor artık yaklaşık 5 saatte bir emme dışında uyanmıyor sabaha kadar
bu gece uykusu çok iyi oluyor bende 21.30'dan sonra biraz dinleniyorum :KK14:, yani benim dinlenme yemek yapma yada misafirlerle oturma falan gibi oluyor ama olsuunnn :KK69:

neyse çok uzattım diyeceğim şu ki, ben bu uyku düzenini galiba 1 aydır falan oturttum yani bebeğim 2 aylıkken. Yanlız şuda var uyku saatinde onu yatırmazsanız uyku düzeni sapıtıyor benim bir kaç kere oldu biryere gitmemiz gerekiyordu tam uyku saatinde sonra düzeltene kadar birkaç gün uğraştım.

öpüldünüz, bebişlerinize ve size bol uykulu günler :KK15:

maşallah maşallah maşallah:nazar::nazar::nazar:bak bende yazıyorum arkadaşım
sabah 10 gibi kalkış
1gibi belki 1saat
-
-
-
-
-(bu aralara çizgi koydum çünkü kesinlikle uyumuyor)
gece 3 yada 4ekadar asla asla asla uyumuyor neler neler denedim
8gibi uyanıp emiyor 9yatış 10 kalkış
yani 24 saatte enfazla 7saat uyuyor ben dayanamıyorumda(şuan başım dönüyor)o nasıl dayanıyor bilemiyorum
inanılmaz huzursuz sıkıntılı gazlı uykusuz bi oğlum var.ne yapıcam ben yaaaaaa
Benim kuzum da sabah 8 de kalkiyor oynuyor gülüyor sonra uykusu gelince aglamaya basliyor .
Tekrar 10 da uyutuyorum 12 , 13 gibi uyaniyor bu sürede bizde kahvalti yapmis oluyoruz .
Bu sefer ki uyanisinda mecburen disari götürüyoruz yoksa katiyen uyumuyor geceye kadar saat 16 ya kadar disardayiz biz kahve icip magazalara falan bakiyoruz oda etrafa bakiyor. Evden cikinca genelde sütümü sagip yanima aliyorum bazende disarda emziriyorum.
Eve dönünce saat 18 de uyuyor aralarda uyanip süt iciyor gece 22 de uyaniyor bi saat oynuyor falan gece 12 de tekrar uyuyor kuzum tabi uyudugunda her 3 veya 4 saatte bir uyanip süt iciyo altini degisiyorum tekrar uyuyor . o uyanmadigi sürece ben uyandirmiyorum altini doldurmus olsada. Arkadasa katiliyorum birgün saatinde uyumasa uyku düzeni bozuluyor benim kizim masallah saat gibidir :) Tepeler arkadasim allah yardimcin olsun insallah bir an önce düzelir gercekden cok zor bi durum.

Son düzenleme:
Bu arada biz bu malum işle alakalı nerdeyse beş at sonradında siftah yaptık adama acıdığımdan da benim baya canım acıdı yandı ya ilk gece bile böyle hissetmemiştim sezeryan yaptım bu arada sabahda kalktığımda dikiş yerim ağrıyodu şu an iyi ama bişey olmamıştır dimi?

arkadaşlar 7-8 saat uyuyan bebeklerinizden bahsediyosunuz aralıksımı yani.54 günlük oğlum daha aralıksız 3 saat uyumadı gece saat başı ayaktayız şaştım valla.gerçi ilk oğlumda sizinkiler gibiydi bu oğlum da sütümmü doyurmuyor bilmiyorum ve aşırı gazımız var ve sindirim sorunuda.ıkınırken kusuyo çocuğum..gaz çıkarırken bile.ben unutmuşum bebek bakımını ilk gibi acemiyim işte..

Bence uyandirma canim ilerde bebegin büyüsede gece uzun uyuyamaz öyle alistirdigin icin ben yurt disinda yasiyorum ilk dogdugu zamandan beri burda ebeler birak uyusun sakin uyandirma diyorlar ki doktoru da öyle diyor ona gece uykusu sütten daha önemli rahat ol. Kan sekeri olayini ben ilk kez burda duydum.

Bence uyandirma canim ilerde bebegin büyüsede gece uzun uyuyamaz öyle alistirdigin icin ben yurt disinda yasiyorum ilk dogdugu zamandan beri burda ebeler birak uyusun sakin uyandirma diyorlar ki doktoru da öyle diyor ona gece uykusu sütten daha önemli rahat ol. Kan sekeri olayini ben ilk kez burda duydum.
teşekkür ederim :KK15:

Back