2014 Ağustos Anneleri Paylaşım Alanı

ben doğduğundab beri 4-5 kez kestim.nuk makasla.daha doğrusu kendinizin kesmesi zor.emzirirken eşiniz kesebilr.tecrübe ilk kızımdan.ilk 10 günlükken kesrim jilet gibiydi tırnakları.eldiven sadece hastanede kullandım.şapkayı dışarıda takıyorum bir tek.gerçi şapka konusunda bir kaç kez tereddüt yaşadım keltoş kafası üşüyor mudur diye ama takınca uyanıyor zırt diye

teşekkür ederim canım ben bu tarifi denemiştim ama sonuç çok iç açıcı değildi ben bira mayası tableti kullanıyorum sütüm iyi geliyor ama bırakmak istiyorum o yüzden alternatif arıyorum ama sanırım benim tek çözümüm tablet yada malt içecek yapacak birşey yok

Canım insanın bebeğinin hasta olması ne demek ben çok iyi bilirim Rabbim yardımcın olsun inşallah tez zamanda toparlar miniğin. Bu arada kilo alımı kötü değil benim oğlum 10 günde 100 gr aldı ama ben kafaya takmıyorum çünkü ben gergin olduğumda oğlumda geriliyor. Dualarım seninle.

benim oğlanda günde 5-6 saat ancak yatıyor gündüz 4 saat salladığımı bilirim. Hatta şimdi saat 10dan beri sallıyorum yine dalmadı gözlerini açıp açıp duruyor. Üç ay oldu hala geçmedi gaz sancısı gazı geçse düzelecek diye düşünüyorum. Allah yardımcımız olsun gazlı bebek gerçekten çok zormuş ama bunada şükür tek derdi gaz olsun

sizinkindede koliklik varmı.dün annemlere gittik gelene kadar ağladı ama iç geçire geçire 10kişi susturamadık yine acile gidiyordukki biyerine bişey oldu diye o esnada ağlarken sızdı kaldı(tabi 15 dk.sonra uyandı)

Benim kuzum da sabah 8 de kalkiyor oynuyor gülüyor sonra uykusu gelince aglamaya basliyor .
Tekrar 10 da uyutuyorum 12 , 13 gibi uyaniyor bu sürede bizde kahvalti yapmis oluyoruz .
Bu sefer ki uyanisinda mecburen disari götürüyoruz yoksa katiyen uyumuyor geceye kadar saat 16 ya kadar disardayiz biz kahve icip magazalara falan bakiyoruz oda etrafa bakiyor. Evden cikinca genelde sütümü sagip yanima aliyorum bazende disarda emziriyorum.
Eve dönünce saat 18 de uyuyor aralarda uyanip süt iciyor gece 22 de uyaniyor bi saat oynuyor falan gece 12 de tekrar uyuyor kuzum tabi uyudugunda her 3 veya 4 saatte bir uyanip süt iciyo altini degisiyorum tekrar uyuyor . o uyanmadigi sürece ben uyandirmiyorum altini doldurmus olsada. Arkadasa katiliyorum birgün saatinde uyumasa uyku düzeni bozuluyor benim kizim masallah saat gibidir :) Tepeler arkadasim allah yardimcin olsun insallah bir an önce düzelir gercekden cok zor bi durum.
sağol canım benim senin kuzuyada maşallah maşallah maşallah:nazar::nazar::nazar:

kızlar şimdi bizim pazartesi günü rota virüs aşısı yaptırmamız lazım.ama internette yaptığım araştırmalarda bi kısım doktor yaptırılsın bi kısmı yaptırılmasın diyor.iki çeşidi varmış biri daha iyiymiş.yan etkileri varmış mış mışta mış mış.yaptıran yok burda sanırım.varsa bi fikir verse.bizim doktor yaptırın diyor heraşının yan etkisi var diyor.bide eşimin küçükken ikiz kardeşleri zehirli ishalden ölmüşler,internettede yaptırmayan bir iki kişinin çocuğu bu virüse yakalanmışlar keşke yaptırsaydık yazmışlar heralde yaptıracağım keşke dememek için

sizinkindede koliklik varmı.dün annemlere gittik gelene kadar ağladı ama iç geçire geçire 10kişi susturamadık yine acile gidiyordukki biyerine bişey oldu diye o esnada ağlarken sızdı kaldı(tabi 15 dk.sonra uyandı)

sağol canım benim senin kuzuyada maşallah maşallah maşallah:nazar::nazar::nazar:
bizimki kolik değil çünkü kolik bebekler genelde hergün aynı saatte aralıksız ağlıyorlar bizimkinin ne zaman ağlayacağı belli olmuyor günün her saati dakikalarca ağlıyor ar vere vere. Gaz sancısı diye düşünüyorum zaten gören her dr. ve hemşire çok gazlı bir bebek bu diyor karnından sürekli sesler geliyor hissediyor ve duyuyoruz. Umarım tezzamanda düzelir çünkü ben artık tükenmek üzereyim tek başıma bu kadar oluyor malesef.

kızlar şimdi bizim pazartesi günü rota virüs aşısı yaptırmamız lazım.ama internette yaptığım araştırmalarda bi kısım doktor yaptırılsın bi kısmı yaptırılmasın diyor.iki çeşidi varmış biri daha iyiymiş.yan etkileri varmış mış mışta mış mış.yaptıran yok burda sanırım.varsa bi fikir verse.bizim doktor yaptırın diyor heraşının yan etkisi var diyor.bide eşimin küçükken ikiz kardeşleri zehirli ishalden ölmüşler,internettede yaptırmayan bir iki kişinin çocuğu bu virüse yakalanmışlar keşke yaptırsaydık yazmışlar heralde yaptıracağım keşke dememek için
bende yarın yapıcam bizim iki dr.umuzda çok elzem değil ama siz bilirsiniz dediler hatta prof olan önermediğini bile söyledi ama Allah korusun olurda hastalanırsa keşke dememek için yapıcam aldım aşıyı.

Ya ben hala tirnak kesemedim, tirnaklarini kesip eldivenleri cikarmam lazim, bebeklerimizin ellerinin acik olmasi daha iyiymis cünkü ellerini kesfediyorlar bu aylarda ve yakalamayi, kavramayi ögreniyorlar.

Korkuyorum tirnak kesmeye tavsiyesi olan var mi?

Bir de bebegin el ve ayagi buz gibi olurmus zaten, üsüyüp üsümedigini boynunun arkasindan ya da gögüsünün ordan kontrol etmek lazimmis
Canim ben de cok korkuyordum kesmeye cunku cok hareketli. Uykuda kesmeye de ceaaret edemedim cunku Allah korusun bi tarafi acirsa uyku halinde daha cok korkar diye. Biz soyle bi yomtem bulduk en cok emerken sakin oldugu ve hareket etmedigi icin ben bi gogsumu emzirirken babasi bi elini kesiyo sonra doger gogsume aliyorum obur elini kesiyo. Kolay oluyo boyle. Kesinlikle eldivenleri cikarmak lazim bebegin ilk tanidigi yeri elleri ve ilk oyun araclari da elleri...yerim ben onlarin ellerini :KK68:

Canim yaptir kesinlikle neden yaptirma diyorlar anlamiyorum her asinin dedigin gibi yan etkileri var ki gecici ama yaptirmasak allah korusun bi ihtimal olsada hastaliga yakalanma riski var. Biz yaptirdik asi degil de surup olarak verdi doktorumuz haftaya tekrar verilicek.

Yarın inşallah evime geçecem valizleri hazırladım. . Oğlumun bir yığın ütülenecegi vardı yaptım. Aksama kadar daha yeni oturdum uyumadi gitti çok yoruldum bir ona koşuyorum bir işlere,evi nasıl yerleştirecem bilmiyorum eşimin canı çıktı kuzum perde yıkıyor takıyor dolapları siliyor..izini pazartesi bitecek nasil olacak bu işler bilmiyorum.

Bu arada biz bu malum işle alakalı nerdeyse beş at sonradında siftah yaptık adama acıdığımdan da benim baya canım acıdı yandı ya ilk gece bile böyle hissetmemiştim sezeryan yaptım bu arada sabahda kalktığımda dikiş yerim ağrıyodu şu an iyi ama bişey olmamıştır dimi?
Birşey olmamıştir canım
Bende eve gidecem ne olacak bilmiyorum. .ben vajinismus oldum sandım oldu bi kere ;))

Ya ben hala tirnak kesemedim, tirnaklarini kesip eldivenleri cikarmam lazim, bebeklerimizin ellerinin acik olmasi daha iyiymis cünkü ellerini kesfediyorlar bu aylarda ve yakalamayi, kavramayi ögreniyorlar.

Korkuyorum tirnak kesmeye tavsiyesi olan var mi?

Bir de bebegin el ve ayagi buz gibi olurmus zaten, üsüyüp üsümedigini boynunun arkasindan ya da gögüsünün ordan kontrol etmek lazimmis

Canım böyle dikiş nakış işlerinde kullanılan küçük makaslar var ya. Ucu sivri kıvrık böyle. Annem de küçükken onunla keserdi bizim tırnaklarımızı. Ben uyurken onunla çok rahat kesiyorum.

Ben sma gold kullaniyorum iyi geldi bize kabizlik falan yapmadi
selam kizlar ben sma mamayi bulamdm eczaci similac verdi iyi dedi ama kullananlar varmi acba asimizi yaptrdk biraz huzursuz oglum memeyi emmiyo biberonla veriyorum uyuyo nekadara kadar ateslnebilir acaba kizlar

Canım seninki kaç aylık benimki 1.aydan sonra kendi uyanıyordu gece 5 saatti ama iki aya gelirken yani 57-58 günlükken 7-8saat uyumaya başladı. .Sabah ben ışığı açıyorum kendi uyanıyor bende uyandırıyordum ama artık kendi düzenlermis internette iji aylık bebekler 7-8 gece uykusu olur diyor. .sen ne okumuştun uyandırmak mı gerek?
Masallahsizinkine biz gece iki en geç üç saatte uyanıyoruz

Yarın inşallah evime geçecem valizleri hazırladım. . Oğlumun bir yığın ütülenecegi vardı yaptım. Aksama kadar daha yeni oturdum uyumadi gitti çok yoruldum bir ona koşuyorum bir işlere,evi nasıl yerleştirecem bilmiyorum eşimin canı çıktı kuzum perde yıkıyor takıyor dolapları siliyor..izini pazartesi bitecek nasil olacak bu işler bilmiyorum.
Allah yardımcıcnız olsun ilk gün zorlanıyo insan ama alışıyooo

Canim esin kessin ,şuanda ablamda kalıyoruz ya ablam kesti...ben kesemem belki zamanla öğrenirim ama şuanda yapamam. .eşine kestir evde eşim keser büyük ihtimalle ben yıkayamiyorum da daha onur yaparım ama yapmadım. .esim gösterdi ablamada o yıkıyor. ..

Esim benden korkak bu konularda :):):) En cesaret gerektiren isleri hep ben yapiyorum. :D:D:D:D:d

Canim ben de cok korkuyordum kesmeye cunku cok hareketli. Uykuda kesmeye de ceaaret edemedim cunku Allah korusun bi tarafi acirsa uyku halinde daha cok korkar diye. Biz soyle bi yomtem bulduk en cok emerken sakin oldugu ve hareket etmedigi icin ben bi gogsumu emzirirken babasi bi elini kesiyo sonra doger gogsume aliyorum obur elini kesiyo. Kolay oluyo boyle. Kesinlikle eldivenleri cikarmak lazim bebegin ilk tanidigi yeri elleri ve ilk oyun araclari da elleri...yerim ben onlarin ellerini :KK68:

Herkes uyurken kestigini söylemis. Uyurken ben en cok ya uyanirsa diye korkarim. :KK76: Bizimki cok nadir öyle derin uykulara daliyor, parmaklarini hep kapali tutuyor, onu acip da kesmeye baslarken ziplayiverirse bütüüüünn uyutma cabalarim ve emegim bosa gitmis olmaz mi hanimlar???? :):):):) Sizinkiler uyanmiyor sanirim...

Duygu68, emzirirken sakin oldugu konusunda haklisin aslinda ben de bugün mama verirken esime dedim sen keser misin diye, "yok" dedi. Cesaret edemiyor.

Ben de bugün oyun halisinda mesgulken yedirdikten sonra kesmeye calistim biraz ama tam beceremedim en sonunda törpüledim sivri kenarlarini. Bakalim ise yarayacak mi, yüzünü cizmezse anlayacagim.

Herkes uyurken kestigini söylemis. Uyurken ben en cok ya uyanirsa diye korkarim. :KK76: Bizimki cok nadir öyle derin uykulara daliyor, parmaklarini hep kapali tutuyor, onu acip da kesmeye baslarken ziplayiverirse bütüüüünn uyutma cabalarim ve emegim bosa gitmis olmaz mi hanimlar???? :):):):) Sizinkiler uyanmiyor sanirim...

Duygu68, emzirirken sakin oldugu konusunda haklisin aslinda ben de bugün mama verirken esime dedim sen keser misin diye, "yok" dedi. Cesaret edemiyor.

Ben de bugün oyun halisinda mesgulken yedirdikten sonra kesmeye calistim biraz ama tam beceremedim en sonunda törpüledim sivri kenarlarini. Bakalim ise yarayacak mi, yüzünü cizmezse anlayacagim.
:-) benim esim bana gore cok soguk kanli oldugu icin sansliyim o yonden.. biz de kestikten sonra torpuluyoruz iyi oluyo. ama cok cabuk uzuyo yaa bu bebislerin tirnaklari..

selam kizlar ben sma mamayi bulamdm eczaci similac verdi iyi dedi ama kullananlar varmi acba asimizi yaptrdk biraz huzursuz oglum memeyi emmiyo biberonla veriyorum uyuyo nekadara kadar ateslnebilir acaba kizlar

slm. :KK25:
oğlum 3 aylık, bende eczacı tavsiyesiyle smilac mama kullanıyorum, oğlum 20 günlüktü mama vermeye başladığımda, günde 1 yada 2 kere veriyorum anne sütüne destek olarak ve çok memnunum çünkü hem oğlum bayılarak içiyor hemde maşallah :nazar:memeden falanda hiç soğumadı, memeye de devam yani cuk cuk :nazar::KK46:

tadının anne sütüne çok yakın olduğunu düşünüyorum

biberon almayan bir bebek vardı bizimkisi gibi.ben bir çözüm buldum galiba.bu akşam misafir vardı.doğrru düzgün emziremedim.ağlaya sızlaya gece uykusuna daldı.misafir gidince yaptım mamayı aç uyudu diye.uykulu olunca ya da açlıktan bilmiyorum hiç reddetmeden hepsini bitirdi.nuk ve aptamil kullanıyordum almıyordu.avent ve bebelac aldım.bunun da etkisi var mı bilmiyorum

ah cnm benim yaaa :KK61:

inan sanki kendi bebeğim öyle ağlıyor gibi hissediyorum böyle senin gibi yazanları okuyunca, gözlerim doluyor kıyamam ben onlara, canımın için kuzucuklar sıcak havlu denedin mi karnına ve ayaklarına annesi, birde kendin kimyon içmeyi dene (galiba bir kere daha yazmıştım sana bu kimyonu, yanlış mı hatırlıyorumo_O)

canım okuduğum şey bebeği uyandırmayın artık o kendi uyanır diyordu.Benim kızım 2 buçuk aylık oldu bilmiyorum ki sanırım uyandırmamak gerekiyor.Ben doğduğundan beri uyandırıyorum uyanmazsa hatta bazen çok yorgun olduğumda uyuyakaldığımda vicdan azabı çekiyorum çocuğumu aç bıraktım diye. Gece sütüm olsun diye yatmadan süt yapan çay içiyorum iki kere uyandırıp mutlaka iki göğsümüde verirdim.

1,5 aylıktan itibaren uyandırmamaya başladım, kendisi uyanıyor maşallah geceleri aralıksız 5 ila 6 saat kadar uyuyor kendi uyanıyor maşallah :nazar: tabi istisnalar kaideyi bozmaz, arada 3 saatte uyandığı da oluyor :KK46:

artık kan şekeri diye bir olay yok bence, bırakın uyusun kuzular. Uyku da en az süt kadar önemli bir gıda onlar için :KK20:

Back