2014 Ağustos Anneleri Paylaşım Alanı

Ya kızlar benim kız kusuyorua eee tabi halıyada geldi ama çıkartamdım bir türlü biliyormusunuz ne ile temizlemir?
benim açık renk halıma çay dökülmüştü belinda mı ne öyle bir temizleyici satan arkadaşım vardı kir çözücü getirdi hiç iz kalmadı hem de 1 hafta sonra belki işe yarar

Nerdee daha dağıtıyor benimki giyecegini eline veriyorum hala cocuk olunca değişir belki dedim ama ayni malasef:63:

Benimki bana soyluyo bikaç defa sonra bakıyo bende tık yok ohooo sana kaldıysak deyip başlıyo soylene soylene yapmaya. Napiim ama fırsat veriyo bebişde ben mi yapmıyorum:))))

Hafta sonları temizliğe yardım eder ütüşunu kendi yapar.camda silertuvalet banyo da yıkar.yine sağolsun ama soyleyince yapıyor bu aralar fazla yapmiyor.hamilelikte iyiydi

benimkide hamileliğimde yaptı çk şükür bebek doğduktan sonrada bi 2 hafta yaptı ama sonra boşladı bazen yap dediğimde bana kızıyor ama söylene söylene yibe yapıyr neden

Bebisimin kakasi 3 4 gundur cok kotu kokuyor onceden koku olmazdi simdi gazi bile kokuyor. Bir de 3 defadir ciş yaparken agliyor acaba idrar yolu enfeksiyonu mu oldu :( yarin dr kontrolümuz var soracagim ama kakada koku olan var mi aranizda

Bebisimin kakasi 3 4 gundur cok kotu kokuyor onceden koku olmazdi simdi gazi bile kokuyor. Bir de 3 defadir ciş yaparken agliyor acaba idrar yolu enfeksiyonu mu oldu :KK43: yarin dr kontrolümuz var soracagim ama kakada koku olan var mi aranizda
Benim kizimin kakasi da gazi da kokuyor 11 haftalik oldu büyüyor normal diye düsünüyorum ben kötü bisey oldugundan ( allah korusun ) degildir bence.

erkek bebıs anneleri..................
sunnet olayı hakkında ne dusunuyorsunuz??
ben 3 aylık olunca yapayım dıyorum sızler ne dusunuyorsunuz??
bi de bi arkadas dedı kı yaktırma sakın hıs kaybı oluyomus kesi yerınde sız boyle bısey duydunuz mu
canim ben yeni dogan sunneti yaptirdim dikissiz. 21. Gunumuzde yaptirdik cok memnun kaldik hicbir sorun yasamadik iyi ki yaptirmisim diyorum cok cabuk iyilesti sunnetten sonra ilk uyandiginda agladi bi de ikinci gun pansumanini acarken sonra hic huysuzlanmadi kuzum sukur 3-4 gune kdr da tamamen iyilesti. Soyledigin gibi birseyi duymadim hic.

Canim nasilsin?korkularini atlattin mi yoksa yaptirdin mi kromozom testini?bizim de hamilelikte böbrek kanalında genişleme var demişti.baktirdim normale donmuş ama böbrekte kum ve idrar yolu enfeksiyonu cikti
Yok yaptrmadm yaptrmcm da duayla sukur kendime geldim ya bizim gecmemis cok canim sikiliyo bi enfksyn gecirdi simdi tekrarlamis ve yine antibiyotik verdi ben artik kafayi yicem yetmiyorum bakamiyorum nasil oluyo enfksyn aklm almiyo ya islk mendil bile kullanmiyorum hemen altini dgstriyorum kakasin on dakka bile durmuyo altinda ne yapcam hic bilmiyorum artik 12gunde 250 grm alms sadece isthsz huzursuz bize dua edin nolur bu gun sekiz kere kaka yapti mikari cok olmasada sayisi cok artik kalbim sikisiyo dunya ustume cokms gibi rabbimden tek onun icin saglk istiyorum cnm aciyo onun cni yandikca bnm cnm daha ck yanio

Bugün kızım kaka yapmış altını bi açtım taa belinden çıkmış iki badi ustusteydi ikisine de çıkmış. İlk defa başıma geldi şaşırdım çok. Acaba bezi bağlarken çok mu aşağıya çektimki normal yeşil paket prima kullanıyorum yeni premium care aldık ondanmı oldu bilemedim.

peki kızlar eldiven meselesine gelince ben takmadığım zaman buz gibi oluypr oğlumun elleri
bu sorun yok mu sizde?

mrb.
benim kuzum 25 temmuz doğumlu, 3 günlükken eldivenlerini çıkarttım (havalar da çok sıcaktı zaten o zaman) bir daha da kullanmadık ne eldiven ne şapka. Ama zaten bebeklerde eldiveni önermiyorlar çünkü önce ellerini keşfedicekki sonra o minnak elleriyle dünyayı keşfetsin.... yerim ben onların minnak ellerini

ellerini emmelerine de engel olmamak lazımmış buda ellerini ve ağızlarını keşfetmelerinin ilk yolu...

Bebeğine uyku düzeni Kur'an var mı ve nasıl kurdunuz acaba

mrb.cnm,

bebeğim şu an 3 ayını doldurdu. İlk zamanlar uyutucam diye çok yoruluyordum, sabahları kahvaltı yapmak benim için hayaldi, bir bardak çayı bile içemiyordum :KK57: Sonra bir yerde okudum uyku konusunda bebeği gözlemlemek gerektiğini ve birde ne göreyim hakkaten benim kuzunun hergün aynı saatlerde uykusu geliyor yani aslında kendi düzeni var ama ben anlamamışım. Uykusu gelince huysuzlanıyormuş meğer, şimdi onun uyku saatlerini biliyorum ve hemen saati gelince kucağıma yatırıyorum yada kanapeye yatırıyorum hemen uykuya dalıyor. Saatlerimiz şöyle (maşallah deyiiin :nazar: )

güne saat 8 gibi başlıyoruz, oyun ve gülücük saatleri :KK46:
10 yada 10:30 uyku saati 40 dk. kadar uyuyor ve zınk diye kalkıyor yine oyunlara devaaammm
12 yada 12:30 uyku saati 1 saate yakın uyuyor ve kalkıyor
15.00 gibi uyuyor kısa bir kestirme yarım saat kadar
17.00 gibi uyuyor yine yarım saatlik bir kestirme
gece uykusuna da 21.00 yada 21.30 gibi yatıyor artık yaklaşık 5 saatte bir emme dışında uyanmıyor sabaha kadar
bu gece uykusu çok iyi oluyor bende 21.30'dan sonra biraz dinleniyorum :KK14:, yani benim dinlenme yemek yapma yada misafirlerle oturma falan gibi oluyor ama olsuunnn :KK69:

neyse çok uzattım diyeceğim şu ki, ben bu uyku düzenini galiba 1 aydır falan oturttum yani bebeğim 2 aylıkken. Yanlız şuda var uyku saatinde onu yatırmazsanız uyku düzeni sapıtıyor benim bir kaç kere oldu biryere gitmemiz gerekiyordu tam uyku saatinde sonra düzeltene kadar birkaç gün uğraştım.

öpüldünüz, bebişlerinize ve size bol uykulu günler :KK15:

mrb.cnm,

bebeğim şu an 3 ayını doldurdu. İlk zamanlar uyutucam diye çok yoruluyordum, sabahları kahvaltı yapmak benim için hayaldi, bir bardak çayı bile içemiyordum :KK57: Sonra bir yerde okudum uyku konusunda bebeği gözlemlemek gerektiğini ve birde ne göreyim hakkaten benim kuzunun hergün aynı saatlerde uykusu geliyor yani aslında kendi düzeni var ama ben anlamamışım. Uykusu gelince huysuzlanıyormuş meğer, şimdi onun uyku saatlerini biliyorum ve hemen saati gelince kucağıma yatırıyorum yada kanapeye yatırıyorum hemen uykuya dalıyor. Saatlerimiz şöyle (maşallah deyiiin :nazar: )

güne saat 8 gibi başlıyoruz, oyun ve gülücük saatleri :KK46:
10 yada 10:30 uyku saati 40 dk. kadar uyuyor ve zınk diye kalkıyor yine oyunlara devaaammm
12 yada 12:30 uyku saati 1 saate yakın uyuyor ve kalkıyor
15.00 gibi uyuyor kısa bir kestirme yarım saat kadar
17.00 gibi uyuyor yine yarım saatlik bir kestirme
gece uykusuna da 21.00 yada 21.30 gibi yatıyor artık yaklaşık 5 saatte bir emme dışında uyanmıyor sabaha kadar
bu gece uykusu çok iyi oluyor bende 21.30'dan sonra biraz dinleniyorum :KK14:, yani benim dinlenme yemek yapma yada misafirlerle oturma falan gibi oluyor ama olsuunnn :KK69:

neyse çok uzattım diyeceğim şu ki, ben bu uyku düzenini galiba 1 aydır falan oturttum yani bebeğim 2 aylıkken. Yanlız şuda var uyku saatinde onu yatırmazsanız uyku düzeni sapıtıyor benim bir kaç kere oldu biryere gitmemiz gerekiyordu tam uyku saatinde sonra düzeltene kadar birkaç gün uğraştım.

öpüldünüz, bebişlerinize ve size bol uykulu günler :KK15:
maşallah maşallah maşallah:nazar::nazar::nazar:bak bende yazıyorum arkadaşım
sabah 10 gibi kalkış
1gibi belki 1saat
-
-
-
-
-(bu aralara çizgi koydum çünkü kesinlikle uyumuyor)
gece 3 yada 4ekadar asla asla asla uyumuyor neler neler denedim
8gibi uyanıp emiyor 9yatış 10 kalkış
yani 24 saatte enfazla 7saat uyuyor ben dayanamıyorumda(şuan başım dönüyor)o nasıl dayanıyor bilemiyorum
inanılmaz huzursuz sıkıntılı gazlı uykusuz bi oğlum var.ne yapıcam ben yaaaaaa

Benimkininde soğuk oluyor ..tırnak kesildiği halde yüzünü çizmiş iz kalır mi yaaa

Arkadaşlar burada söyledikten sonra çıkardım tırnakları kestigim halde cizmis yüzünü elleri de soğuktu tekrar taktım

evt çiziyorlar maaesef ama tırnakların kenarı falan kalıyor yin sanrım.. iz kalmıyor çizik yerlerinde merak etmeyin.
bende takıyorum ara sıra..

mrb.
benim kuzum 25 temmuz doğumlu, 3 günlükken eldivenlerini çıkarttım (havalar da çok sıcaktı zaten o zaman) bir daha da kullanmadık ne eldiven ne şapka. Ama zaten bebeklerde eldiveni önermiyorlar çünkü önce ellerini keşfedicekki sonra o minnak elleriyle dünyayı keşfetsin.... yerim ben onların minnak ellerini

ellerini emmelerine de engel olmamak lazımmış buda ellerini ve ağızlarını keşfetmelerinin ilk yolu...

benim oğlanında elleri srekli ağzında diyorum bu çocuk aç değil neden böyle diye.. demek ki normalmiş :)

Bugün kızım kaka yapmış altını bi açtım taa belinden çıkmış iki badi ustusteydi ikisine de çıkmış. İlk defa başıma geldi şaşırdım çok. Acaba bezi bağlarken çok mu aşağıya çektimki normal yeşil paket prima kullanıyorum yeni premium care aldık ondanmı oldu bilemedim.
Canım bazen oluyor öyle ben doğduğundan beri yeşil paket kullanıyorum. .çok fazla yapınca bazen kenardan çıkıyor. .

Ya ben hala tirnak kesemedim, tirnaklarini kesip eldivenleri cikarmam lazim, bebeklerimizin ellerinin acik olmasi daha iyiymis cünkü ellerini kesfediyorlar bu aylarda ve yakalamayi, kavramayi ögreniyorlar.

Korkuyorum tirnak kesmeye tavsiyesi olan var mi?

Bir de bebegin el ve ayagi buz gibi olurmus zaten, üsüyüp üsümedigini boynunun arkasindan ya da gögüsünün ordan kontrol etmek lazimmis

Yok yaptrmadm yaptrmcm da duayla sukur kendime geldim ya bizim gecmemis cok canim sikiliyo bi enfksyn gecirdi simdi tekrarlamis ve yine antibiyotik verdi ben artik kafayi yicem yetmiyorum bakamiyorum nasil oluyo enfksyn aklm almiyo ya islk mendil bile kullanmiyorum hemen altini dgstriyorum kakasin on dakka bile durmuyo altinda ne yapcam hic bilmiyorum artik 12gunde 250 grm alms sadece isthsz huzursuz bize dua edin nolur bu gun sekiz kere kaka yapti mikari cok olmasada sayisi cok artik kalbim sikisiyo dunya ustume cokms gibi rabbimden tek onun icin saglk istiyorum cnm aciyo onun cni yandikca bnm cnm daha ck yanio
Merhaba canım 12 günde 250gr az mi haftada kaç gr. Alması lazım ki..bu arada bebisin kiz mi enfeksiyon onda mi..koz bebeklero maalesef çok hassas ,Canim araştırmaya göre annelerdeki huzursuzluk,kendilerine olan güvensizlik bakamayacam gibi bebeği etkiliyor tvde duydum anne kucağında güveni hissediyor..bırak kendine illa birsey buluyorsun...biraz rahatla lütfen.

dualarım seninle canım.seni çok iyi anlıyorum.biraz büyüsünler herşey yoluna girecek Allahın izniyle merak etme.ben de anlamadım bu enfeksiyon işini.bizde de çıktı.kanal işini kafana takma.ben çok araştırdım gitmeden hep düzelmemiştir diye düşünüyordum.1 yaşına kadar büyük ihtimal düzeliyormuş.düzelmezse 10 dakikalık bir operasyonla müdahale ediyorlarmış ki farkedilmesi nimet aslında.farkedilmez ve tedavi edilmezse çocukluk döneminde böbrek çürüyormuş Allah korusun.senin yanında bırakabileceğin biri varsa ara ara çık biraz.eve hep onu görüp onu düşündükçe hekesin bşına gelen küçücük şeyler bile dünyanı kaplıyor ve kocaman oluyor ve en önemlisi dua tabii

dualarım seninle canım.seni çok iyi anlıyorum.biraz büyüsünler herşey yoluna girecek Allahın izniyle merak etme.ben de anlamadım bu enfeksiyon işini.bizde de çıktı.kanal işini kafana takma.ben çok araştırdım gitmeden hep düzelmemiştir diye düşünüyordum.1 yaşına kadar büyük ihtimal düzeliyormuş.düzelmezse 10 dakikalık bir operasyonla müdahale ediyorlarmış ki farkedilmesi nimet aslında.farkedilmez ve tedavi edilmezse çocukluk döneminde böbrek çürüyormuş Allah korusun.senin yanında bırakabileceğin biri varsa ara ara çık biraz.eve hep onu görüp onu düşündükçe hekesin bşına gelen küçücük şeyler bile dünyanı kaplıyor ve kocaman oluyor ve en önemlisi dua tabii
Rabbimdermansiz dert vermesin aynen oyle hersey buyuyo buyuyo ben artik altnda eziliyrm ya bukadar dikkat edip nasil enfeksiyon diolr nasil anlamiyrm ki ben cok titizleniyrm ben arkadslarimi bilirim saatlerce acmazlar altini onlara bisey olmaz benm bebegime neden oluyo isyan etmicem sabir sabir sabir
Yanimda kimse yok isin kotusu esimde dogru durust evde degil
Hepimiz saglkla buyutelim insallh

Back