- 12 Ağustos 2013
- 1.028
- 2.028
- 133
- 37
- Konu Sahibi aycaaaaaaa
-
- #35.461
mamaya gerek yok ama biberon mutlaka koy.emmezse mama takviyesi yapıyolar.havluya gerek yok.ben 3 takım hastane çıkışı bebeğe 3 takım gecelik pijama kendime koydum sadece 1 tane kullandık:)Kizlar, hastane cantasina mama&biberon&emzik koydunuz mu? Ben koymamistim ama koyan arkadaslari okudum smdi, bilemedim bi sorayim dedim naapilmali diye? Bide bebege havluda koymadim ben bebege sadece 2takim hastane cikisi, bez, islak mendillerini koydum.
Canım ben biberon ve mama kaşığı koymuştum ama gerek kalmadı çok şükür. Zaten ebeler de doğumun normal oldu sütün gelir dediler. Be sonrasında da gelip sordular bebek emdi mi kaç dk emdi belki cevaplarım olumsuz olsa mama için biberon lazım olacaktı. Bebeğe 2 hastane çıkışı koymuştum ikisini de giydirdim.Kizlar, hastane cantasina mama&biberon&emzik koydunuz mu? Ben koymamistim ama koyan arkadaslari okudum smdi, bilemedim bi sorayim dedim naapilmali diye? Bide bebege havluda koymadim ben bebege sadece 2takim hastane cikisi, bez, islak mendillerini koydum.
slm arkadaşlar.sitedeki yenilik yüzünden telefonumdan giremedim foruma e bide oğluşum doğdu onla vakit geçirmekten:)ama tam doğuma giricem sitede çalışma vardı çok sinir oldum.sizlerle o heycanı paylaşamadımneyse sağlık olsn.biz bugün 12 günlük olduk.1 hafta çok zor geçti bebeğim emmedi meme ucum biraz büyük bebeğimn ağzıda çok küçüktü kavrayamadı.hemen süt sağma makinesi aldık bebeğimi 1 hafta öyle besledim ve mama takviyesiyle.şükür şuan emiyoruz.ama memeyi tutana kadr ikimizde çok yoruluyoruz.bunun kolay bi yöntemi varmı?yani nasıl kolay kavrayabilir bebeğim mememi.yardım pleasss (doğum hikayemizide hafta içi paylaşıcam...bekleyen arkadaşlara kolaylıklar diliyorum,doğuranlarada gözaydınlığı :))
Canım ne kadar doğru bilmiyorum ama hastanede benimle ilgilenen hemşire bebeğinin cildinin çok hassas olduğunu bu yüzden her bezi denediğini en son doktorunun tavsiyesi ile can bebenin bezine geçtiğini söyledi. Doktoru bu sızdırmaz tabakalar için daha fazla kimyasal kullanıldığını bu sebeple hassas cildli bebeklerde alerji yaptığını söylemiş. Can bebe de bu kimyasallar azmış. Can bebe için sızdırıyor diyorlar ama çok olunca diğerleri de sızdırmıştı zaten bu yüzden onu kullanıyorum dedi. Bilgin olsun. :)
Ben molfix göbek oyuklu almıştım bir paket onu kullanıyoruz. Hastane de altı açılınca ağlıyordu ama evde ağlamıyor. Bezle ilgili bir sıkıntı yok sanırım. Bu bitince primaları deneyeceğiz, hangisi iyi gelirse onu kullanırız artık...
Birde size birşey soracağım, oğlumun yüzünde hatta başında küçük sivilceler var, küçük kırmızılar ve içleri iğne ucu kadar beyaz. Doktor gördü ama çok normal dedi. Göbeği düşmeden yıkama dediler yıkamadık çok yıkamak istiyorum o başka... Yıkarsak bu sivilceler gider mi acaba merak ediyorum.
efser_16 Canım çok geçmiş olsun. biran önce iyileş inşallah.
Canım cevabın için teşekkür ederim.ben de inan herşeyi deniyorum.saydıklarının çoğunu da yaptım.benden de sana tavsiye sulandırıp pekmez iç.zaten az sütümüz bari kaliteli olsun.peki sen ne kadar mama veriyosun ne kadar emziriyosun?Canim benimde sutum yetmiyor sari uzum komposto su iciyorum iyi geliyormus.humana stil aldik bide maltana diye bi icecek alkolsuz olanindan.gerci ben maltanayi icince sersemledim ama kac gundur bebekten dolayi uykusuzluktanda olmus olabilir sersemleme.bildiklerimi soyleyim sana tahinnhelvasi bulgur pilavi da artiriyormus sutu.bide kuru incir ile hurmayi karistirip kaynat suyunu ic iyi geliyo diyolar ben hepsini deniyorum deneyecegim..insallah iyi olur bol bol olur sutumuz.Aminnnn Allahimmmmm..
kızlar ben de 8 ağustosta doğum yaptım
3.300
50 cm doğdu
artık 4 yaşında bi ablamız ve bir de paşamız var :)
ama paşa saat 9 dedi mi gaözleri bir açıyor 12 ye kadar deli gibi sağa sola kafayı çeviriyor aranıyor emzirmeme rağmen..
sütüm de o kadar çokki bacaklarımdan süzülüyor resmen
ama gene aranıyor gene aranıyor.bende 20 gr mama yaptım belki doymuyodur diye onuda yarısını içti içmedi
ama sürekli kuş gibi ağzı açık.çözemedik bizede rahat vermiyor..gündüz mış mış uyuyor ..gece durmuyor
var mı böyle olan
çok teşekkür ederim canım amin hepimiz inşallahCanım gözün aydın Allah analı babalı büyütsün inşallah
annemin günü vardı .. geçen hafta cumartesi.. bende oraya gitmiştim. kadınlar doğumu sordular, hiç bilmiyorum bu gidişle gelmiycek dedim.. ertesi sabah suyum geldi, akşamada oğlum :)kızımın dolabıda geldı bgn temızlıkgımızıde yaptık ınce temızlık..gelsın artık kuzucuk yahıcbır belırtı yokkk
annemin günü vardı .. geçen hafta cumartesi.. bende oraya gitmiştim. kadınlar doğumu sordular, hiç bilmiyorum bu gidişle gelmiycek dedim.. ertesi sabah suyum geldi, akşamada oğlum :)
mamaya gerek yok ama biberon lazım olabilir.ilk gece sütüm az olduğu için bebek uyumadı ağladı kan şekerşni ölçüp aç dediler.biberon isteyip mama verdiler.ben de iki tane hastane çıkışı koymuştum ama üç olsa daha iyi olurmuş.iki gün kaldım hastanede ama bez büyük geldi veya ben düzgün bağlayamadım göbeği acır diye hep sızdı falan değiştirmek zorunda kaldık kıyafetlerini bebeğin.emzik almıştık yanımıza ama bebek almadı kullanamadık.kısacası biberon ve mümkünse 3 kıyafet garantili olurKizlar, hastane cantasina mama&biberon&emzik koydunuz mu? Ben koymamistim ama koyan arkadaslari okudum smdi, bilemedim bi sorayim dedim naapilmali diye? Bide bebege havluda koymadim ben bebege sadece 2takim hastane cikisi, bez, islak mendillerini koydum.
kızlar ben de 8 ağustosta doğum yaptım
3.300
50 cm doğdu
ama paşa saat 9 dedi mi gaözleri bir açıyor 12 ye kadar deli gibi sağa sola kafayı çeviriyor aranıyor emzirmeme rağmen..
ama gene aranıyor gene aranıyor.bende 20 gr mama yaptım belki doymuyodur diye onuda yarısını içti içmedi
ama sürekli kuş gibi ağzı açık.çözemedik bizede rahat vermiyor..gündüz mış mış uyuyor ..gece durmuyor
var mı böyle olan
bnmkide 8 inde dogdu dedigin mgibi mememe yapisik 2 saat araliksz emiyo 3 sast uyanmiyo o iki saat emmede emiyo altina yapiyo bi daha emmek ustiyo seklinde gidiyo :) bnm guzrl yni sabah 8 oglrn iki arasi hoyle gece rahT birakiyo cok sikurkızlar ben de 8 ağustosta doğum yaptım
3.300
50 cm doğdu
var mı böyle olan
Kizlar, hastane cantasina mama&biberon&emzik koydunuz mu? Ben koymamistim ama koyan arkadaslari okudum smdi, bilemedim bi sorayim dedim naapilmali diye? Bide bebege havluda koymadim ben bebege sadece 2takim hastane cikisi, bez, islak mendillerini koydum.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?