2014 Ağustos Anneleri Paylaşım Alanı

Ben de düşük tansiyonluyumdur normalde canım , hep 10/8 çıkardı, o yüzden 13 veya 14 olunca hemen hissediyorum , başımı yastıktan kaldıramaz oluyorum

Gecmis olsun. Benim de olursa ancak düsük olur genelde ama demek ki yükselebiliyormus.
Ben de kendimi tuhaf hissettim bugün, böyle uzanasim geldi bayilacak gibi. Tansiyonuma baktim, 98/70 cikti.
Arada böyle agir ve bayilacak gibi nefessiz kalmisim gibi hissediyorum. Genelde tansiyonum bu civarda cikiyo. Aslinda normal di mi?
 
Selam guzel anneler bugun doktora gittik herşey yolunda şekerden korkuyordum oda iyi cikti şükür. Sadece biraz enfeksiyon varmis tek icimlik ilac toz sekli de yazdi doktor. Birde 5 hafta sonrasina yazdi yine yaa ben de fark etmedim ama ne bileyim gerci bizim burda baska gebelere de böyle yazıyor bakalim artık. Sıkıntı olmasin olursa zaten erken giderim...
 

9/7 biraz düşük ama iyi canım , yalnız gebelik tansiyonunu dijital aletler yanlış gösterirmiş , hastane tipi eski tansiyon aletleriyle ölçmek gerekiyormuş, bilgin olsun...
 
Tansiyonu çıkan var mı? Dün akşam yemeğinden sonra başım bi garip oldu , tansiyonumu ölçtü eşim , 14/9 çıktı , sabah yine ölçtük 13/9 çıktı...yüksek dimi?

Cumartesinden beridir benim de yuksek cnm hatta pazar acile gittim 14-8. Bugun okulda yine kotu oldum aile hekimine gittim 13-10. Aile hekimi gunde 2 kez geliceksin olcucez dedi eger surekli boyle olursa dogum doktoruna gideceksin dedi. Birazdan tekrar gidiyorum bakalim kac cikacak. Bu arada normalde hep 10 a 6 en fazla 11 7 ydi. Allah yardimcimiz olsun sen de surekli takip et canim tansiyonunu. Bi de doktor su dijital aletlere cok guvenme dedi bilgin olsun die soyluyorum
 

Ben de bugünden itibaren bi sabah bi de akşam ölçücem canım , evde eski tip tansiyon aleti var , onunla ölçüyor eşim , haftaya kontrolüm var bakalım bi hafta boyunca ölçeyim bakayım..
 
çalıışyormusun ben 32. haftada doktordan rapor alıcam muhasebeye gönderip işleme alsın diye malum analık hakkı diye bir şey varya yaptırdınmı sende ?

hyr henüz yaptırmadım zaten daha varda
tam olarak ne zaman alıp ne yapmak lazım bilgi verir misin?
doktorun çalışabilir raporunuda almam gerekiyoer
mak.5 hafta dahamı izin veriyopr?
 
kızlar slm...
ben 35. hafta izne ayrılmayı düşünüyorum da , 32 haftalıkken 35 haftaya kadar çalışabilir raporumu almam lazım...
 
 

benim kızım da çok üzüldüğüm zamanlarda sessizleşiyor ben küstüğünü düşünüyorum :) örneğin normalde babası karnıma dokununca hemen taklalar atardı çok hareketliiydi geçenlerde yazmıştım tartıştık o günden beri babasına hiiçç hareket etmiyor tekme atarken bak babası diye elini koyuyorum o anda duruyor hiç pas vermiyor
 
Ben de bugünden itibaren bi sabah bi de akşam ölçücem canım , evde eski tip tansiyon aleti var , onunla ölçüyor eşim , haftaya kontrolüm var bakalım bi hafta boyunca ölçeyim bakayım..

Ben de bir hafta boyunca olcturcem iste. Benim de kontrolum haftaya hayirli haberler aliriz insallah ikimiz de canim
 
kızlar slm...
ben 35. hafta izne ayrılmayı düşünüyorum da , 32 haftalıkken 35 haftaya kadar çalışabilir raporumu almam lazım...

slm cnm , 32.haftada doktora kontrole gidiyorsun doktor muayeneden sonra çalışabilir yada çalışamaz raporu veriyor. 32.haftadan 37.haftaya kadar ve haftan dolduğunda işten ayrılıyorsun. yani 35de değil 37 de bitiyor rapor.
yanlışım varsa düzeltin kızlar.
 
kızlar merhaba bende gebelik şekeri çıktı diyetısyene gittım ama tokluk şekerım yuksek çıkıyo 2 gün daha evde ölçüyorum yüksek çıkarsa insülin verecek kullanan var mı aranızda

Merhaba geçmiş olsun. Şeker yüklemesinde bende de çıktı gebelik şekeri. Benim açlığım 121 çıkınca teste devam etmediler direk diyetisyen ve dahiliyeye gönderdiler. 1 hafta diyetle birlikte günde 7 defa ölçtüm şekerimi kontrole gittiğimde kendi dahiliye doktorum yoktu raporluydu mecburen başka bi dahiliyeciye girdim. Dahiliyeci insüline başladı. Humulin adında bir insülin verdi. Kendin yapabilirsin dedi. Ben iğneden korkan biri olarak nasıl yaparım dedim(Gerçi bende kan pıhtılaşması var hergün akşam zaten kollarımdan iğne oluyorum, eşim yapıyor iğneye de alıştım artık mecburen :) ) İlk gün eşim yaptı ikinci gün ben kendim yaptım insülini. İğneleri zaten çok ince ve küçük diğer iğneler gibi değil. 1 hafta sonra tekrar dahiliyeye gittim bu sefer insülini veren doktora ittim. Dozajı yükseltti. 1hafta sonra gene gittim insülini veren doktor yoktu eski doktoruma göründüm. Eski doktorum insülini değiştirdi günde 4 defa sabah öğle akşam ve gece olmak üzere 3 defa 2 doz aspart, gece de 6 doz detemir şeklinde. 3 gün kullandım o iğneyi kolumda iğneyi yaptığım yerler şişti kaşınmaya başladı vücudum. Aşırı terlemeye başladım. Dün tekrar dahiliye doktoruma gittim. İnsülin alerji yapmış dedi Humulin e tekrar geri döndük. Yine günde 4 doz olarak. İğneleri kendim yapıyorum. Korkma alışırsın. İnsan alışıyor. Bebeğin şekerle doğması kötü oluyormuş. O yüzden katlanacağız kuzucuklar için. İnşallah hayırlısıyla bebeğini kucağına almayı nasib eder Allahım hepimizinkiyle birlikte.
Bu arada gebelik şekerinde kilo kaybı ve sürekli tuvalete çıkma isteği de oluyormuş. Ben hiç kilo almadım. 69 kilo hamile kaldım. karnım çıktı ama 68 kiloyum şu an. Sürekli tuvalete çıkınca idrar yolları enfeksiyonu sanmıştık biz ama testlerde bişey çıkmadı.
 
Son düzenleme:

ben de mayıs annelerini bazen okuyorum yeni doğum yapmalar ve emmiyor, sütüm gelmiyor, sütüm yetmiyor muhabbetleri var orda da:)))) Allah'ın izniyle sağ salim alalım bebeklerimizi kucağımıza inşallah Rabbim yardım eder:))))

buarada taşınma olayın için de ALlah yardımcın olsun. muhakka sen de yapıyorsundur ama şimdiden eşyaları topla canım... süs eşyaları, kışlıklar çok sık kullanmadığınız kap kacak vs az eşya ile hayatınıza devam edin :) taşınmak çok zor çok.. 4,5 yıllık evliyim bu 3. evim ve 3. şehrim:)) daha da taşınacaz.. Allah byük..
 
çalıışyormusun ben 32. haftada doktordan rapor alıcam muhasebeye gönderip işleme alsın diye malum analık hakkı diye bir şey varya yaptırdınmı sende ?

çalışan herkes 32. haftada bildirim yapmak zorunda diye biliyorum arkadaşlar... yine de çalıştığınız yerlerde personele ya da muhasebeye sorabilirsiniz..
 
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…