• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2013 Temmuz Anneleri Paylaşım Alanı

• Konu Sahibi Konu Sahibi graf
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi

Bebeğinizin cinyeti ne olacak

• Ankete Katılan
    530
benim kızımda emeklemiyor sürünmüyor 9 aylık ayakta durmayı seviyor yürütecede koyuyorum arada istediği her yere gidiyor yüz üstü koydum mu ceviriyor kendini sürünmüyor bazı cocuklar direk yürüyor sürünmeden bizimkilerde o grupta heralde
Sanırım o gruba giriyorlar bende kararsız kaldım almayacaktım ama durmuyor acaba alırsam biraz dolaşırds rahatlar mıyım bir de doktor alma dedi sanırım ondan kararsızım 😏😏

Sanırım o gruba giriyorlar bende kararsız kaldım almayacaktım ama durmuyor acaba alırsam biraz dolaşırds rahatlar mıyım bir de doktor alma dedi sanırım ondan kararsızım 😏😏

benim kızım çok seviyor yürütecini oturarak oynamayı sevmiyor ayakta durmayı seviyor o yüzden kurtarıcım oldu yürüteç uzun süreli bırakmazsan sorun olmaz diye düşünüyorum tabi karar senin benim kızım ben nereye gidersem geliyor arkamdan hoşuna gidiyor yeni odalar keşfetmek sağa sola saldırmak:1:

ben yürüteç aldım ama 2 gün sonra vazgeçtim kullanmaktan. babamızın ısrarı üzerine almıştım zaten... senin oğlan gibi hep ayakta durmayı istiyordu. sonunda yerde örtü açtım oyuncaklar vs oyalandı. gerçi yürüteci de çok sevdi diyemem kısa sürede sıkılıyordu... şimdi de 5 gündür emekliyor :)

Merhaba anneler nasılsınız 8,5 aylığız oğluşum emekliyor bir yeri tutup ayağa kalkıyor hep ayakta durmak istiyor tabi düşmelerimiz çok fazla şididen alnının sol tarafı şişti. Bir kaç sorum olacak size
Demir ilacını ne zamana kadar kullanıcaz ?
Menenjit ve kızanım aşısı yaptırdınız mı ?

iPhone 'den Kadınlar Kulübü aracılığı ile gönderildi
ben menejit yaptırmadım canım 9. ayı doldurduk sağlık ocağından aradılar kızamık onlar yaptı. demir ilecını doktor bize bir yaşına kadar dedi

Yok CNm kaçırmadım paylaşım yapılmıyor dedi arkadaslar ama ben yapıyordum grup kapanınca biz de araya kaynadık sanırım neyse hayırlısı olsun bu arada bnm oğlum tam 9 aylık oldu ama emeklemiyor ve sürünmüyor yüzüstü sırt üstü dönüyor fakat dönerek de bir yere gitmiyor hep tutunarak kalkmıyor fakat hep ayakta durmak istiyor kollarım kopuyor napsam acaba yürüteç alsam mı dizler ne yapıyorsunuz emeklemeyen bar mı bizimki gibi??
ben almadım yürüteç canım doktor tavsiye etmedi

Merhaba anneler nasılsınız 8,5 aylığız oğluşum emekliyor bir yeri tutup ayağa kalkıyor hep ayakta durmak istiyor tabi düşmelerimiz çok fazla şididen alnının sol tarafı şişti. Bir kaç sorum olacak size
Demir ilacını ne zamana kadar kullanıcaz ?
Menenjit ve kızanım aşısı yaptırdınız mı ?

demir ilacı ben kullanmıyorum ama kan ölçümüne kadar kullanmak gerekiyor. sonra kan değerlerine göre dr karar veriyor devam edip etmiycene. kan testide 9aylık kontrolde yapılacak :34: diğer aşıları henüz yaptırmadım ama yaptırıcam

merhaba temmuz anneleri benim kızım da 8,5 aylık 8,5 kilo bu ay hiç kilo almadı gibi boyu 72 cm. sizin bebekler nasıl ve bebeği kilolu olanlar ne yediriyorsunuz ne içiriyorsunuz ne yapmalıyım?
çevremdeki arkadaşların bebekleri hemen hemen 10 kilo üzülüyorum bu duruma sadece 2 dişi var onu da 5 ay 20 günlükken çıkardı emeklemiyor ama çok hareketli eli ayağı durmuyor

bu ayın öğrenilmiş davranışları taklit sanırım ben ellerimi havaya kaldırırsam o da kaldırıyor şarkı söylersem alkış tutuyor uyanınca yatağın kenarına gelip sesleniyor kendini aşağı atmıyor, 5 sn. kadar ayakta durabiliyor, tüm odalarda beni arıyor..

Son düzenleme:
ben dün uyutup bizim yataga yatırmıştım düşmesin diyede herzamanki gibide kenarlara yastık doldurup her zamanki gibi içim rahat bir şekilde odaddan cıktım uyandığında birde ne göreyim ağzım açık kaldı yataktan bi güzel inmiş kenarlardan tutunuyo üğlece ayakta dikiliyo ve bana sesleniyo:))

merhaba ;
anneler bebişlerinize gece yatırmadan önce ne veriyorsunuz ?
ben yoğurt yapıp veriyordum ama gece çok sık uyanıp emiyor dün marketten milupa 7 tahıllı gece aldım verdim üzerinde 200 cc 3 yemek kaşığı yazıyordu o kadar yemez diye 100 cc anne sütüne 1,5 yemek kaşığı yaptım çok sulu oldu döke saça zorla verdim hiç sevmedi :(
ama gece güzel uyudu mamadan mı ? dün deniz kenarına gittik temiz havadan mı bilemedim
kilo var diye muhallaebi vermiyorum bu milupada hiç içime sinmedi ama siz neler veriyorsunuz ?

Bende milupa veriyorum 7 tahıllı geceleri içine muz ekliyorum yada pekmez sevyo uzun uyuyo.benim oğluşum 9 aylık 9.20 kilo 72 cm hareketli baya 2 dişi çıktı gerisi yok :) emekleme çabaarı var biraz evdeki elektrik prizlerini çok seviyo :( ama sıkıldığım nokta yemek artık bazen durma noktasına geliyorum kahvaltı arada yoğurt öğlen çorba sonrasında zorlanıyorum 3 te acıkıyo muhallebi yapsam 6 da çorba versem gece bi daha muhallebi daha oturtamadım bilmiyorum nolucak tarif üstüne tarif arıyorum anlıcanız öpüyorum bebişlerinizi

Mrb annisler.tecrubenize ihtiyacim var benim.bebeklerinize bakim seti olarak hangi markayi oneriyorsunuz.hangisini almaliyim pek bi fikrim yok bu konuda lutfen yardim.allah saglik sihhat versin bebislerinize size.

Mrb annisler.tecrubenize ihtiyacim var benim.bebeklerinize bakim seti olarak hangi markayi oneriyorsunuz.hangisini almaliyim pek bi fikrim yok bu konuda lutfen yardim.allah saglik sihhat versin bebislerinize size.

Canım bübchen almıştım ama saçında konak olduğundan ve kuru cildinden dolayı sebamed kullanıyorum yağ ve şampuan ama sabun bübchen.Pişik kremleri en son bepantol kullanıyorum gayet iyi geliyor bize...

Canım bübchen almıştım ama saçında konak olduğundan ve kuru cildinden dolayı sebamed kullanıyorum yağ ve şampuan ama sabun bübchen.Pişik kremleri en son bepantol kullanıyorum gayet iyi geliyor bize...
Tsk ederim cvbin icin cnm.tabi kullaninca gorucez ama sebamed diyorlar en iyisi.pisik icin zaten ilerleyen zamanda doktorlar veriyor.ben simdi alacagim icin temizkik urunlerini hic fikrimde yok bu konuda o yuzden kararsız kaldim.

canım benimde hepsi bübchen çok memnun kadım..sadece pişik kremini beğenmedim hiç etki etmedi bepantol kullanıyorum bende...sende sağlıcakla al kucağına :):21:

Selam kızlar arada bir buraya da bakayım diyorum ama heryere yetişmek zor oluyor :( ee nasılsınız bakalım ?

merhaba kızlar neden artık bir şey paylaşılmıyor burda? biz 9 aylık olduk, dün sağlıkocağında kızamık aşısı yaptırdık bacaktan, oğluşum çok ağlamadı hemen sustu maşallah. sonra parmaktan kan aldılar bi cihazla, demire baktılar ama düşük çıktı 10 civarında, kan damlalarını düzenli kullanmamıştım, ondan olabilir dedi ebe, 1 yaşa kada hatta sonra 1 kutu daha kullan dedi. boyumuz 73 cm kilomuz da 10, 5 çıktı maşallah. bu arada parmaktan bakılan demir testi hiç can acıtmıyor, bebeğim hissetmedi bile, teknoloji baya ilerlemiş yani. ya kızlar oğlum çok hareketli heryeri karıştırıyor, girmediği delik kalmıyor, engellemeye çalışıyorum ama nafile, laftan sözden de anlamıyolar, baya yoracak bizi bu yaramazlar, sizinkiler de öyle mi?

merhaba kızlar neden artık bir şey paylaşılmıyor burda? biz 9 aylık olduk, dün sağlıkocağında kızamık aşısı yaptırdık bacaktan, oğluşum çok ağlamadı hemen sustu maşallah. sonra parmaktan kan aldılar bi cihazla, demire baktılar ama düşük çıktı 10 civarında, kan damlalarını düzenli kullanmamıştım, ondan olabilir dedi ebe, 1 yaşa kada hatta sonra 1 kutu daha kullan dedi. boyumuz 73 cm kilomuz da 10, 5 çıktı maşallah. bu arada parmaktan bakılan demir testi hiç can acıtmıyor, bebeğim hissetmedi bile, teknoloji baya ilerlemiş yani. ya kızlar oğlum çok hareketli heryeri karıştırıyor, girmediği delik kalmıyor, engellemeye çalışıyorum ama nafile, laftan sözden de anlamıyolar, baya yoracak bizi bu yaramazlar, sizinkiler de öyle mi?

sizede geçmiş olsun aşınız olmuş ateşsiz ağrısız geçer.geçen bizden kan aldılar 12.8 çıktı.benim oğlumdA öyle emekleyerek heryere ulaşıyor kumanda-telfon,anahtar ,kablolar ,çekmeceler ilgisini çekiyor evde çok oyuncak var ama bir süre bakıp sonra fırlatıyor evi karıştırıyor.bizde 4 diş var şimdi üstten 2 diş daha gelicek kabarmış.10 gündür iştahsız burnu akıyor öksürük vardı geçti.kilo boyumuz 1 yaş ölçülerinde.bizde 8. ayda 10.200 dük bu ay kilo alamadık galiba.aşısı vardı 3 gün geçti götüremedim hasta diye.yarın aşıya gidicez.inş kiloda vermeyiz.almasada sorun değil dediler geçen ay.önceden hareketli değildi sonradan şaşırdı yerinde durmuyor bazen.dışarıda daha uysal uslu.gezmeyi çok seviyor.

merhaba temmuz anneleri benim kızım da 8,5 aylık 8,5 kilo bu ay hiç kilo almadı gibi boyu 72 cm. sizin bebekler nasıl ve bebeği kilolu olanlar ne yediriyorsunuz ne içiriyorsunuz ne yapmalıyım?
çevremdeki arkadaşların bebekleri hemen hemen 10 kilo üzülüyorum bu duruma sadece 2 dişi var onu da 5 ay 20 günlükken çıkardı emeklemiyor ama çok hareketli eli ayağı durmuyor
biz bir ayda 4 diş çıkardık 2 alttan 2 üstten.7.5 ayllık ken 2 alttan 8.5 aylıkta 2 üstten pırtladı.1 ay bize zor geldi .şimdi 9 ay 3 günlük 10 gündür üstten 2 diş daha patlatmaya çalışıyor.çok hızlı çıkardı ama yinede kilo alıyor.anne sütü yanında mamada yaptım bazen mamasını bile yapıp döktüm.bugün zorla kahvaltı yaptı.öğleye yoğurt birkaç kaşık çorba içerse mutlu olucam.ek gıdada bişey vermesemde bazen mutlaka yoğurt peynir eksik olmaz.kilomuz 10 kgyi geçti.boy olarak doğdğunda standart üzerindeydi halada öyle.boy biraz genetik diye düşünüyorum .iştah degişiyor genel olarak oyunla video çizgi film izleterek hep yedirdim.dün 1 kase yoğurdu yedirmek için babası şaklabanlık yaptı öyle yedi.bu sabahta hafif mızıklanıp ağlayarak.ağlasada aç kalınca yiyor.birde ben ek gıda vereceksem öncesinde bir saat bişey yedirmyorum tok yemiyor

1 martta ilk dişleri patladı çıktı daha sonra üstlerde geldi.nisanda yeni dişleri geliyor.tam rahatlamıştık ek gıdaları iştahlı yiyordu sonra yine diş sendromu başladı.salya burun akıntısı öksürük huzursuzluk ağlama iştahsızlık hepsi dişten.bari ucundanda olsa çıksa.bekliyoruz inci dişlerimizi 2 tane üstten kabartı ve diş izi var.

Back