2013 Temmuz Anneleri Paylaşım Alanı

• Konu Sahibi Konu Sahibi graf
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi

Bebeğinizin cinyeti ne olacak

• Ankete Katılan
    530
Kızlar sizin bebişler oyuncak falan uzattığınızda elini uzatıp alıyor mu tutuyor mu
Benimki sadece heyecanlanıyor kollarını falan çırpıyor hafiften uzanıyor ama tutmuyor daha

Bizimkinin de pek dikkatini cekmiyor oyuncaklar geneldee muzik li olsnlar dikkatini cekiyor bide hic olmucak seyler ana kucaginin tutma sapi mesela ne alakaysa acayip heyecanlandiriyor.bz 2.5aylik olduk ell e dokunma daha bu hafta bikac kez oldu

mrba lar ayaklarım cok kotu sızlıyor st 13:00 den berı mutfakda bebegımle melemen yapma telasındaydım sukur yenı bıttı 7 kg cık olmuss:)
aksam ıcın fasulye koydum ocaga altını kıstım oglum uyanmaz ınsl da(1 st fılan yanii:) uyanana kdr bakım dedım sızeee
dunde evde yoktum eltıme davetlıydık ortak ark..gelecekmıstı aksam esım gelınce geldıkk taa

ayy ayaklaım cok sızlıyoooooooooooooooo

artık oglum agaz ılacı vermıyorum cok sukur kendı ısını halledıyor aradada ayagına sıcak su torbası koyuyorum sımdılerde ıse karnı gurull gurull otuyor sanırım ben usutuyorum bendekı sancı paşama gecıyor kendıme cok kızıyorumm ve suankı aklımdakı enn derınn soruya gelelımmm
bgn regl gunumdu am agelen gıden yok ve ya hamıle ısemmm (kaza ile)sorusu gelıyo aklma ve ogluma kıyamaıyorummm RABB IM kaldıramıycagaımız yuku yuklemes ınslll dua ıle tum ısyenlere tatdırsın bu duyguyuuu bısede söle 1,5-2 sene sonra ya ıkıncı bebemızı nasıp etsın hayırlısı ıseeeeee
ya öle regl daha yok sıskınlıgı ve bel agrısı var ama:18:

bır gecmıse bakmaya calısayımmm

Bebişim52
Senin bebişinin fındık burnunu yiyebilir miyim

ay maşallah bebişine

kızlar benım oglumda sureklı avızelere bakıyorr ole yukseklerde gozu yaaa gorumcem doneneceyı donderdı sabıt olmadıgından fto cekecektım bak sıze unutumm:)
ana kucagına koydum pasamı donenceyıde oglumun gorecegı sekılde yararım o dondu durdu sıkılana denk bende ısımı yapmaya calıstım mutfakda faydalı solekı artık kolum agrıymıyo sureklı oynatmakdann

bez: molfix 3 no
şampuan: unı bayb
bebek yağı: unı bayb
alt açma: kullanmıyorummm
ıslak mendik: molfix (ama her zaman gen suya tutup kullanıyorum )
ateş ölçer : eczaneden normal ates olcer (dıjıtalı ındırıme gırsın hemen alcaz)
gögüs pedi: wee-dr brown

süt pompası: kullanmıyorumm
biberon: henuz kullanmıyorum
bebek arabası:esımın halası gonderdı avusturyadan icoo-primo markası cok kullanıslıı cok kalıtelıı ımkanınız varsa sıddetle tavsıye ederımmm

kızlar ceybernuranın Güzeller güzeli kzıyla benım boncuk oglumun ılk brblernı farkedslerı cok komıklerdı ya sızede gostrelım zıpırları dedık:)
maasallah bunlara ya ne ka gulseller yaaaaaaaaaaa
bende yıkayım dedım de esım ılk once ben evdeyken bır dene testı geersen dedı bı bası durularkene sorun oluyordaaa su dokecek kıısıı olmadıgındann

canım benımmm

bır daha yazzz

canımm maasallah paşanaa yavru kusu na senn yaaaaa

bizim fıstığın parkta güneş arkasındayken ki mutluluğu...Maalesef güneşi pek sevmiyor.

buda geldikten sonra banyo masaj ve uyumadan hemen öncesi...

senn agzını yerım yerım kıss maasallah sana cımcımeeeeeeeeee
Kızlar sizin bebişler oyuncak falan uzattığınızda elini uzatıp alıyor mu tutuyor mu
Benimki sadece heyecanlanıyor kollarını falan çırpıyor hafiften uzanıyor ama tutmuyor daha
alamazkı dah kavrama yeteneklerı tam gelısmedı gorur hısseder tepkı verıırler az az ve yavasdan annesı daha dur hemencık dıl yaaaaaaaaaaaa

ALA SIFA VERSIN INSL CNM BENIM BENDE BU YUSDEN TEST FILAN YAPTIRMAMISTIM RABB KALDIRAMICAN YUKU YUKLEMESIN INSL DUA ILEE

AYNENN BEND EYAPTIRMADIMM
NE GELIRSE YARADAN DANNN
BENIMDE SUREKLI DEVAM ETTI 47 GUN ARTI REGL OLDUM DEDMM VE IKINCIYI BEKLIYORUM SIDILERDE NORMAL YANII TERLEMEDE DEVMM BGN 78 GUNLUK OLDUKKK TER ICINDEYIM GENEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEE

mrb canım asla aldırmam artık hısedıyrm hareketlerını ben nasıl kıyarım ogluma rabbım ıns sag salım dogması nasıp eder amin ben cok pısman oldum bu testı yaptıgıma ılk gebelıgım kımse bılgı vermedı bende bılmıyrdum ne oldugunu ıns dedıgın gıbı sapa saglam dogar oglum bende bu hafta renklı ultursayona gırmek ıcın randevu alacam ıns hemen alırım oglum sapa saglamdır aminnn
senın kı kac aylık sen renklı ulturasyona gırdınmı ?

ben doğum yaptım . bebeğim 2 aylık da sanırım renkli ultrasonda anlaşılan birşey değil bu.
aldırmayı da düşünmüyormuşsun.şimdi kafandan at bu testleri ve keyifle doğumu bekle.inşallah sağlıkla doğacak bebeğin,dua et.

yok asla aldırmam oglumu yaradan gelen herseye kabulum bu testlerın yanlıs cıkma ıhıtmalı varmı acaba bılen arkadaslarım cvplasın ıns hayırlı ugurlu olsun bebegın rabbbım bagıslasın masallah süphanallah bebeğine darısı benım ogluma ıns amin
dogum normalmı sezaryan mı ?

canım emzirirken adet düzensizlikleri normalmiş.

sağol canım.sezaryenle doğum yaptım.bu testlerde riskili çıkıp sağlıklı bebek dünyaya getiren çok fazla

merhaba kızlar vede onların bayıldığım tosuncuklarııı :)
aklımda deli sorular sizlerle de paylaşayım

ben şuan evde oto için aldığımız ana kucağına yastık koyarak kullanıyorum ama şu papettonun ev tipi ana kucağı ya da elektrikli salıncağından alıp almamakta kararsızım.salıncakta sallanmaya alışır diye korkuyorum bir yandan zaten sallayarak uyutuyoruz diyorum.yorumlarınızı bekliyorummm

kızımın yatağının altına destek koyduk,dik emziriyorum,hemen yatırmıyorum fışkırarak kusma yok şuan maşşaallahh inş. bir daha olmaz.şu ağzına gelmelerde bir bitse rahatlıcamm

slingten bahsederken oturtma konusu geçmiş.ben sırtını karnıma dayayıp bir elimi kollarından bir elime poposundan kavrayarak tutuorum rahatta ediyor bir sorun olmaz inş.

bu arada kızlar 5-6 aylık dönem gelince rahat edicez diye düşünüyorum.oturacaklar,ek gıdaya geçicez,e emzirme bu kadar olmaz herhalde.gaz olayı biter inşşşşşşşşşşşş.

yanlış mıyımmm acaba ararmıyız bugünlerii hep öle diyorlar yaa her zaman bir öncesi aranıyor =)

bu arada bebişleriyle gezmeye çıkmaya korkan arkadaşlar keşke sizin yerinizde olsam da bebeğimi arabaya atıp gezebilsem
bir alışveriş merkezine gidebilsem kızımla...
küçücük hiçbir şey olmayan ve artık yavaş yavaş soğukların geldiği bir ilçede koca kışı evde kızımla geçireceğim.
bütün arkadaşlarımın tayini çıktı gitti ve yalnız kaldım.
şimdiden düşünmemeye çalışyorum kızımla oyalanacağım diyorum evet ama insansız nereye kadar.tek tük birileri var ama can arkadaşım yok.biryakınıma bırakıp hastaneye gitme olanağim bile yok...
en korktuğum kızımın beni göre göre bana alışması ve anneci asosyal bir çocuk olması.annemlere görümceme dedim gelebilirlerse gelecekler inş. en azından birilerini görür yavrum.onunla sürekli konuşma halindeyim ki algısı açık olsun,sessiz içine kapanık bir çocuk olmasın diye..
seneye de tayinimiz çıkmazsa ne olur bilmiyorum.eski bir evde oturuyorum,kızımda büyüyecek seneye inş. yeni bir yerde yeni bir evde oturmak istiyorum. dualarım kabul olur inş. bana dua edin ve şikayet etmeyin halinizden olur mu canlar

Son düzenleme:
bu arada az önce adem güneşin şu yazısını okudum içim rahatladı:
"Çocuklarda ebeveyn bağımlılığı bir "doyamama" halidir. Çok ilgilenilen değil, ihmal edilen çocuk ebeveyn bağımlısı olur."
ilgiye devammm :)
paradokscum ecemiz uyumuyor ya hani ben geçen yanlış hatırlamıyorsam uyku terörü diye birşeye rastladım bir araştırsana onu inş. değildir de aklında olsun

Evet canım ya bu günler baya aranıyor.şimdi işleri kolay ama hareketlendikçe sürekli peşlerinde oluyorsun ne bileyim hiç oturamıyorsun işte.kolay kolay bir iş yapamıyorsun zor günler bekliyor bizi.ama tabi güzel günler aynı zamanda çünkü büyüdüğünü görmek, güldüğünü, bizi tanıyıp bize sarıldığını görmek ilk diş,ilk adım bunlar hep güzel heyecanlar.

bende en azından dertlerini anlatabilecekler diye istiyorum o günleri.böyle hangi ağlamada ne demek istiyor diye düşünmek çok fena :)
yürüdüğünü konuştuğunu bizi tanıdığını anne dediğini şuan hayal edince bile heyecanlanıyorum bir de yaşasam ne olurum...
Rabbim o günleri de göstersin inş.

bu arada adiyef sen tecrübelisin.eminim tüm arkadaşlar yaşıyordur.bende arada kızım ben olmasam ne yapar,bana birşey olsa hali ne olur,ileride yavrumu nasıl bir hayat bekliyor gibi düşünceler oluşuyor.gülen yüzü hep gülsün istiyorum her anne gibi.
bunlar ilk annelikte normaldir diyorum da bu düşünceler azalır değil mi git gide???

Cok feci kayiliyorum yaa, merak ediyorum ama go-re-mi-yo-rum

Allah sabır versin canım. Arkadaslar gerekeni soylemis zaten ben de onlara katiliyorum. Ben de doktorlara guvenmeyenlerdenim; bebegini aldirmayacaksan amniyosentez de yaptirma. Ve kafanin karismasina izin verme, dua et. Allah buyuk, bisey varsa bile duzeltme gucune sahip..

Ben benzer biseyi denedim ve kizim durmadi. Sabit durmayi sevmiyor kiii

Markasi ne ki canim?

Herkese merhaba, deli sorularina tecrubeme dayanarak cevapliyim suan kizim 25 de 3 ayini doldurucak haziran 25 dogumlu, ben kanguruda alttan destekle tasomaya basladim, en rahat donem 4-5 aylar diger aylarda hep bi yenilik var mesela donmeye basladiklarinda yuzukoyun donup bagirip aglicaklar duzelt diye duzelticeksin arkani donuceksin yine ayni zaman zaman gecede bu olucak uykuda, sonra emekleme donemi gidip sagi solu karistiricak ( benim diger kizim civiler gorunmesin diye ustune kapatilan kapagi sokup agzina atmisti sirtina vurup cikarmistim akliniza gelmicek seyler) tutunup kalkma evresi en dikkat edilmesi gereken durum cok dusuyolar en guzel kurtarici bu donemde yurutec hem yaniniza geliyor hem kafaniz rahat oluyor, yurume en keyifli evre o zamanda gece siz yatiriyosunuz o ayaga kalkiyor vs ama bu asamalar cok keyifli gaz olayi kadar zorlayici degil, suan kizim 18,5 yasinda ve premature dogdu 1.900gr di elleri seffafti daha olusmamisti cok zordu bakimi sukur bu normal oldu daha rahat tecrubem burdan geliyor.

Aynen bebeğim ya hem bizim hem bebeklerimiz için dikkat etmek lazımm :) emirimi öpüyorum boncuk gözlümü

Gerçekten çok zor yaa dualarım seninle inşallah tez zamanda tayininiz çıkar

Papetto salincagi kullaniyorum cok memnunum bizimkinde sallanmak alskanlik yapmadi ama her cocuk farklidir ama sali cak kurtaricim ldu gündüzleri

mrb bende üçlü test yaptım 3.36 cıktı yanı nöral tüp dedektifi cıktı 1/50 bende bebegın sırtı acık dedıler doktorlar dowun ıse 10000/1cıktısıyah beyaz ultrasyonda bırsey cıkmadı ama renklı ultrasyona gıdecem ıns bebegım saglıklıd ır 1 aydır zehır gecyr gunlerım sureklı uzuluyrz esımle 5 aylık hamıleyım bende ne yapacam bılmıyrm cok uzgunum =(

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…