• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2013 Temmuz Anneleri Paylaşım Alanı

• Konu Sahibi Konu Sahibi graf
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi

Bebeğinizin cinyeti ne olacak

• Ankete Katılan
    530
canlar bakıyorum da neredeyse herkes prima kullanıyor ben israil malı olan şeyleri kullanaıyorum vicdanım rahat değil içim titriyor düşündükççe af buyurun ama yok mu hiç kullanabileceğiniz bi türk malı ???

ki prima pampersi bi kere denedim eltim oğluna kullanıyormuş zorunda kalıp denedim ama tüm kaaka belden dışarı çıkmış çok aşırı yapmadı oğlum ve ben bezi gevşek falan bağlamadım

mrb bende üçlü test yaptım 3.36 cıktı yanı nöral tüp dedektifi cıktı 1/50 bende bebegın sırtı acık dedıler doktorlar dowun ıse 10000/1cıktısıyah beyaz ultrasyonda bırsey cıkmadı ama renklı ultrasyona gıdecem ıns bebegım saglıklıd ır 1 aydır zehır gecyr gunlerım sureklı uzuluyrz esımle 5 aylık hamıleyım bende ne yapacam bılmıyrm cok uzgunum =(

canım benim Rabbim yardımcınız olsun dışardan konuşması gibi olmaz yaşadıkların anlaayabiliyorum ama düşünmemeye çalış teslim ol O'ndan gelene her türlü razıyım demişsin ne güzel bunu gerçekten kalbinden söylediğine inanıyorum belki de bu senin imtihanın razı olduğundan kazanacaksın ve bebebğin sağsağlim doğacak dualarımdasın ...

canım benim Rabbim yardımcınız olsun dışardan konuşması gibi olmaz yaşadıkların anlaayabiliyorum ama düşünmemeye çalış teslim ol O'ndan gelene her türlü razıyım demişsin ne güzel bunu gerçekten kalbinden söylediğine inanıyorum belki de bu senin imtihanın razı olduğundan kazanacaksın ve bebebğin sağsağlim doğacak dualarımdasın ...

amın kardesım ıns dualarınızı beklyrm bebegım oglumu sapa saglam kucagıma almayı rabbım nasıp etsın amın her gece dua edıyrm lutfen destege cok ıhtıyacım var zaten ben doguda yasıyrm dogru duzgun doktor yok burda esımn gorevnden dolayı yanlızım hıc kımsem yok burda ne bır komsu ne bır arkadas cok yanlızlk yasıyrm burda rabbımden ve karnımdakı yavrudan esmden baska suan kımse yok cok uzuluyrz lutfen dualarınızı beklyrm arkadaslar =(

Merhaba kızlar,
Ben aslında bi ağustos 2013 annesi olacakken aceleci kızımın 35. haftada gelmesi ile bi "2 temmuz" annesi oldum. İyiki de olmuşum :)) Burayı da mümkün olduğunca sık takip etmeye çalışıyorum ama kızım pek mümkün kılmıyor şu aralar. Sizlere danışmak istediğim birkaç şey var kızlar. Görüyorum ki sorunlarımız pek benzer. Bizim kız birkaç gündür bana buz yutturuyor. Uyku nedir bilmiyor, özellikle gündüzleri neredeyse hiç uyumuyor. Ben kv ve kp ile bakıyorum bebeğime. Kızımın ağlamasına dayanamadıkları için sebat edemiyorum herhangi bi yöntemde. Kızım benim kucağımda pışpışlayarak uyuyor, yatağına koyunca da 10 dakika sonra hemen uyanıyor... Ne yapacağımı şaşırdım :(( Sizler nasıl uyutuyorsunuz bebeleri? Tracy Hogg'un yazdığı bi kitabı okumaya çalışıyorum.Onda bahsedilen iki yöntem var. Aranızda EASY veya Yatır-Kaldır ile bebeğini uyutabilen var mı?
Başka merak ettiğim bir konu, ne kadar sıklıkla bebişlerinizi banyo yaptırdığınız. Ben Ankarada yaşıyorum, ilk başlarda her gün banyo yaptırıyordum ama havaların serinlemesi ile beraber süreler uzadı.
Yardımcı olabilirseniz çok sevinirim.

yok asla aldırmam oglumu yaradan gelen herseye kabulum bu testlerın yanlıs cıkma ıhıtmalı varmı acaba bılen arkadaslarım cvplasın ıns hayırlı ugurlu olsun bebegın rabbbım bagıslasın masallah süphanallah bebeğine darısı benım ogluma ıns amin
dogum normalmı sezaryan mı ?

Canim benim duacinim ayrica testlerin yanlis cikma ihtimali tabiki var...uzulmemek elde degildir ama uzulme bebegini etkileme..kendi birebir tanidigim biri degil ama gecen gun benim kv bahsediyordu birinden ayni sonuc birinin gelinindede cikmis onlarda aldirmamakta direnmis simdi hersey normalmis..ruhsal olarak tabiki zor bir durum ama umudunu yitirme canim insallah hersey guzel olacak

merhaba kızlar vede onların bayıldığım tosuncuklarııı :) :nazar:
aklımda deli sorular sizlerle de paylaşayım :1:

ben şuan evde oto için aldığımız ana kucağına yastık koyarak kullanıyorum ama şu papettonun ev tipi ana kucağı ya da elektrikli salıncağından alıp almamakta kararsızım.salıncakta sallanmaya alışır diye korkuyorum bir yandan zaten sallayarak uyutuyoruz diyorum.yorumlarınızı bekliyorummm

kızımın yatağının altına destek koyduk,dik emziriyorum,hemen yatırmıyorum fışkırarak kusma yok şuan maşşaallahh :nazar:inş. bir daha olmaz.şu ağzına gelmelerde bir bitse rahatlıcamm

slingten bahsederken oturtma konusu geçmiş.ben sırtını karnıma dayayıp bir elimi kollarından bir elime poposundan kavrayarak tutuorum rahatta ediyor bir sorun olmaz inş.

bu arada kızlar 5-6 aylık dönem gelince rahat edicez diye düşünüyorum.oturacaklar,ek gıdaya geçicez,e emzirme bu kadar olmaz herhalde.gaz olayı biter inşşşşşşşşşşşş.

yanlış mıyımmm acaba ararmıyız bugünlerii :1:hep öle diyorlar yaa her zaman bir öncesi aranıyor =)

bu arada bebişleriyle gezmeye çıkmaya korkan arkadaşlar keşke sizin yerinizde olsam da bebeğimi arabaya atıp gezebilsem :(
bir alışveriş merkezine gidebilsem kızımla...
küçücük hiçbir şey olmayan ve artık yavaş yavaş soğukların geldiği bir ilçede koca kışı evde kızımla geçireceğim.
bütün arkadaşlarımın tayini çıktı gitti ve yalnız kaldım.
şimdiden düşünmemeye çalışyorum kızımla oyalanacağım diyorum evet ama insansız nereye kadar.tek tük birileri var ama can arkadaşım yok.biryakınıma bırakıp hastaneye gitme olanağim bile yok...
en korktuğum kızımın beni göre göre bana alışması ve anneci asosyal bir çocuk olması.annemlere görümceme dedim gelebilirlerse gelecekler inş. en azından birilerini görür yavrum.onunla sürekli konuşma halindeyim ki algısı açık olsun,sessiz içine kapanık bir çocuk olmasın diye..
seneye de tayinimiz çıkmazsa ne olur bilmiyorum.eski bir evde oturuyorum,kızımda büyüyecek seneye inş. yeni bir yerde yeni bir evde oturmak istiyorum. dualarım kabul olur inş. bana dua edin ve şikayet etmeyin halinizden olur mu canlar ;)

Pufff ya herkesin derdi baska canim Allah kolaylik versin:26:

Merhaba kızlar,
Ben aslında bi ağustos 2013 annesi olacakken aceleci kızımın 35. haftada gelmesi ile bi "2 temmuz" annesi oldum. İyiki de olmuşum :)) Burayı da mümkün olduğunca sık takip etmeye çalışıyorum ama kızım pek mümkün kılmıyor şu aralar. Sizlere danışmak istediğim birkaç şey var kızlar. Görüyorum ki sorunlarımız pek benzer. Bizim kız birkaç gündür bana buz yutturuyor. Uyku nedir bilmiyor, özellikle gündüzleri neredeyse hiç uyumuyor. Ben kv ve kp ile bakıyorum bebeğime. Kızımın ağlamasına dayanamadıkları için sebat edemiyorum herhangi bi yöntemde. Kızım benim kucağımda pışpışlayarak uyuyor, yatağına koyunca da 10 dakika sonra hemen uyanıyor... Ne yapacağımı şaşırdım :(( Sizler nasıl uyutuyorsunuz bebeleri? Tracy Hogg'un yazdığı bi kitabı okumaya çalışıyorum.Onda bahsedilen iki yöntem var. Aranızda EASY veya Yatır-Kaldır ile bebeğini uyutabilen var mı?
Başka merak ettiğim bir konu, ne kadar sıklıkla bebişlerinizi banyo yaptırdığınız. Ben Ankarada yaşıyorum, ilk başlarda her gün banyo yaptırıyordum ama havaların serinlemesi ile beraber süreler uzadı.

Gule gule buyut bebegini hic bir yontem ise yaramiyor bende ayakta sallayarak,kucakta, ana dizinde vs vs uyutuyorum kizimi gunduz cok kisa uykulari var gecede kundak yapiyorum uzun uyuyor... banyo olayini bende 3 gunde 1 e cikardim

Kizlar goruldugu uzere evlili yildonumum yaklasti ilk evlilik yildonumumuz... hepimizin ozel gunlerdeki ne alsam ne yapsam derdi sardi beni...romantik birseyler biraz zor bzim yaramaz kiz izin vermez:14:. hediye ve iki guzel sozle isi bitireyim istiyorum:1: lutfen fikir verin canlarim

Kızlar merhabalar

Bizim kız hiç uyumuyor ya hep sallanmak istiyor netten arastırdım çingene salıncagı var.kiradayız evde zaten kuracak yer yok
Sizce nasıl?

İstenildiginde 5 dakikada söküp seyahatlerinizde yanınızda taşıyabilirsiniz.
Kullanım yaşı 0-12 ay arasındadır.

FONKSİYONLARI:
Bebeğinizin omurgasını destekledigi icin omuriliğin gelişmesinde faydalıdır.
Kafa düzlüğünü bel kaymalarını engeller.
En önemli özelligi ise bebeğiniz cenin pozisyonunda yattiğı için gaz probleminin önüne geçmektedir kolik sancılarını engeller.
TAŞIMA KAPASİTESİ: 20kg

ÜRÜN ÖLÇÜLERİ : Yükseklik 56cm, genişlik 46cm, uzunluk 160cm
Bebegin yattığı kısmın uzunlugu ise 80 cm.
ÜRÜN AĞIRLIĞI : 5kg
MALZEME ÖZELLİKLERİ : stand: Papel kayın ağacı, kumaş kısımlar %100 pamuk gabardin
TEMİZLEME ÖZELLİKLERİ: Sökülebilir kısımlar 30 derecede makinede yıkanabilir
PAKET İÇERİĞİ: Stand, hamak, Taşıma çantası
Ürün renk tonu fotoğraftan farklılık arz edebilir.
GARANTİ SÜRESİ: 2 yıl

Eklentiler

• $image.webp
    $image.webp
    10,3 KB · Görüntüleme: 41

bende en azından dertlerini anlatabilecekler diye istiyorum o günleri.böyle hangi ağlamada ne demek istiyor diye düşünmek çok fena :)
yürüdüğünü konuştuğunu bizi tanıdığını anne dediğini şuan hayal edince bile heyecanlanıyorum bir de yaşasam ne olurum...
Rabbim o günleri de göstersin inş.

bu arada adiyef sen tecrübelisin.eminim tüm arkadaşlar yaşıyordur.bende arada kızım ben olmasam ne yapar,bana birşey olsa hali ne olur,ileride yavrumu nasıl bir hayat bekliyor gibi düşünceler oluşuyor.gülen yüzü hep gülsün istiyorum her anne gibi.
bunlar ilk annelikte normaldir diyorum da bu düşünceler azalır değil mi git gide???
bilemiyorum canım ya bu yeni annelikle değil direk annelikle ilgili bence.çocuklarıma bakıp bakıp bu düşüncelere daldığım çok olur benim de.bence daha çok düşünürüz böyle
mrb bende üçlü test yaptım 3.36 cıktı yanı nöral tüp dedektifi cıktı 1/50 bende bebegın sırtı acık dedıler doktorlar dowun ıse 10000/1cıktısıyah beyaz ultrasyonda bırsey cıkmadı ama renklı ultrasyona gıdecem ıns bebegım saglıklıd ır 1 aydır zehır gecyr gunlerım sureklı uzuluyrz esımle 5 aylık hamıleyım bende ne yapacam bılmıyrm cok uzgunum =(
gulhasena ya da söyledim.testlerde riskli çıkıp sağlıklı doğan çocuk çok oluyor lütfen gönlünü ferah tut.inşallah sağlıkla bebeklerinize kavuşacaksınız.
canlar bakıyorum da neredeyse herkes prima kullanıyor ben israil malı olan şeyleri kullanaıyorum vicdanım rahat değil içim titriyor düşündükççe af buyurun ama yok mu hiç kullanabileceğiniz bi türk malı ???

ki prima pampersi bi kere denedim eltim oğluna kullanıyormuş zorunda kalıp denedim ama tüm kaaka belden dışarı çıkmış çok aşırı yapmadı oğlum ve ben bezi gevşek falan bağlamadım
aslında herşeyde uygulayabiliyorsan bütün eşyalarımızın herşeyin türk malı olması güzel de malesef öyle olmuyor.o kadar çok şey ithal ediliyor ki.maşallah devletimiz artık samanı bile ithal edecekmiş.bir sürü şeyimiz türk malı değil zaten oyüzden bezde de dikkat etmek gelmedi benim aklıma.
Merhaba kızlar,

bazen ayağımda sallıyorum bazen de kendi kendine uyuyup kalıyor.zaten gece zor uyuyor.uyumak istemediğinde hiçbir yöntem işe yaramıyor açıkcası.banyoda artık 2 günde bir yaptırıyorum.

onu ben de düşündüm aslında ama çocuğumun içinde durmayıp sıkılacağını düşünüyorum.çünkü kucağımda o pozisyonda çok durmuyor.kangurudan daha sağlıklı olduğu için de mantıklı bence.bebeklerimizi 4-5inci aydan önce oturtmamalıyız.kangurularda kalçasına baskı yapmış oluyoruz.bizim bebeklerimiz için şu an kangurular hiç uygun değil.
bir de türkiyede çok tanınmıyor demişsin de köylü kadınları falan bebekleri sırtına bağlarlar ya,tarlada çalışırken falan da bebekleri öyle taşıyorlar.türkiyede o çoktan keşfedildi yani:1::1:
kanguruyu bende almak istedim ilk başta ama bende bu şekilde düşünüp vazgeçtim canım sanki omurga dik durmayacağı için yığılma yapacak bacaklara gibi geliyor. görüntü güzel ama önemli olan bebeklerin sağlığı hatta seninle taşıma puseti mi yoksa port bebe m diye konuşmuştuk ilk başlar çin hatırlarsan. evet taşıma pusetleri çok daha güzel ama port bebe sağlık için daha rahat oldu hoş şimdi kullanmamıyorum içinde durmuyor bir kaç haftadır çıkar beni burdan diye bağrıyor sanki bende battaniyeye sarıp kucağımda tutuyorum.:)

canım eğer bebeğinde bi sıkıntı varsa aldıracam diye düşünüyorsan arastır ama eğer aldırmayı dusunmuyorsan hiç detaylı incelemeye girme benımde gebelığimin son ıkı ayı cok kotu gectı cocugum doğacak olecek bile dediler kafası 2.5 hafta onde gittigi için cocuk doğdu cok sukur butun vucudu orantılıydı suan sağlığı cok şukur iyi:nazar::nazar::nazar::nazar::nazar::nazar: ben sağlıkçıyım kendım artık kadın doğumcuların dedığıne ınanmıyorum hersey Allahtan kalan dort ayını guzel ve huzurlu bır sekılde gecır
ayrıca noral tup defektı olsa acıklığın oldugu yer detaylı usgde goruluyor bebegın omurılıgının kapalı olup olmadığını görebılıyorlar insallah sağlıcakla yavrunu kucagına alırsın

canım yaa eşim bi kangru almıs 4 sekılde kullanılabılıyo slıngde oluyormus ama ben daha denemedim denemek lazım
çok merak ettim markasını

kızlar benım oğlumda oyuncaklarla ilgilenmiyor pek ama elleri o kadar cok dikkatını cekıyorkı resmen ellerine hayran hayran bakıyor:1::1::1::1::1: ayrıca ben ana dızıne cıngıraklı oyuncak astım ayakları ıle vurdukca ses cıkıyor cıldırıyor sureklı elını kolunu sallıyo onunla ama gunde toplasan 1 saate yakın onunla oyalanabılıyor
ben sızden fıkır ıstıcem kızlar benım oğlum cok mızmız uyanır uyanmaz baslıyo ağlamaya sureklı basında duracam sohbet edecem ondan mutlusu yok yanından kalktıgım anda basıyo cıglığı neler yapabılırım daha huzurlu olması için sürekli konus konus odaları gez bısıler anlat cok yoruluyorum ev ısı hıc bısı yapamıyorum
aynen benim oğlumda öyle hep gazmek istiyor konuşmak istiyor :)

ben şuan evde oto için aldığımız ana kucağına yastık koyarak kullanıyorum ama şu papettonun ev tipi ana kucağı ya da elektrikli salıncağından alıp almamakta kararsızım.salıncakta sallanmaya alışır diye korkuyorum bir yandan zaten sallayarak uyutuyoruz diyorum.yorumlarınızı bekliyorummm

kızımın yatağının altına destek koyduk,dik emziriyorum,hemen yatırmıyorum fışkırarak kusma yok şuan maşşaallahh :nazar:inş. bir daha olmaz.şu ağzına gelmelerde bir bitse rahatlıcamm

slingten bahsederken oturtma konusu geçmiş.ben sırtını karnıma dayayıp bir elimi kollarından bir elime poposundan kavrayarak tutuorum rahatta ediyor bir sorun olmaz inş.

bu arada kızlar 5-6 aylık dönem gelince rahat edicez diye düşünüyorum.oturacaklar,ek gıdaya geçicez,e emzirme bu kadar olmaz herhalde.gaz olayı biter inşşşşşşşşşşşş.

yanlış mıyımmm acaba ararmıyız bugünlerii :1:hep öle diyorlar yaa her zaman bir öncesi aranıyor =)

bu arada bebişleriyle gezmeye çıkmaya korkan arkadaşlar keşke sizin yerinizde olsam da bebeğimi arabaya atıp gezebilsem :(
küçücük hiçbir şey olmayan ve artık yavaş yavaş soğukların geldiği bir ilçede koca kışı evde kızımla geçireceğim.
şimdiden düşünmemeye çalışyorum kızımla oyalanacağım diyorum evet ama insansız nereye kadar.tek tük birileri var ama can arkadaşım yok.biryakınıma bırakıp hastaneye gitme olanağim bile yok...
en korktuğum kızımın beni göre göre bana alışması ve anneci asosyal bir çocuk olması.annemlere görümceme dedim gelebilirlerse gelecekler inş. en azından birilerini görür yavrum.onunla sürekli konuşma halindeyim ki algısı açık olsun,sessiz içine kapanık bir çocuk olmasın diye..
seneye de tayinimiz çıkmazsa ne olur bilmiyorum.eski bir evde oturuyorum,kızımda büyüyecek seneye inş. yeni bir yerde yeni bir evde oturmak istiyorum. dualarım kabul olur inş. bana dua edin ve şikayet etmeyin halinizden olur mu canlar ;)
cicim bende doğuda yaşıyorum bende düşünüyorum şimdi bişey olsa bebeğimi 5 dak bırakıp gideceğim hiç kimsem yok akraba arkadaş vs :(
amın kardesım ıns dualarınızı beklyrm bebegım oglumu sapa saglam kucagıma almayı rabbım nasıp etsın amın her gece dua edıyrm lutfen destege cok ıhtıyacım var zaten ben doguda yasıyrm dogru duzgun doktor yok burda esımn gorevnden dolayı yanlızım hıc kımsem yok burda ne bır komsu ne bır arkadas cok yanlızlk yasıyrm burda rabbımden ve karnımdakı yavrudan esmden baska suan kımse yok cok uzuluyrz lutfen dualarınızı beklyrm arkadaslar =(
canım sakin ol demek kolay ama senin durumunu az çok tahmin ediyorum şimdi bizler bebeklerden en ufak kan alma olayında bile ağlıyoruz onlarla vs. ama testlerin yanlış olduğu çok durumlar var. öncelikle sakin ol. burada paradoks diye bir arkadaşımız var mesela oda sıkıntılı bir hamileleik yaşadı ama şimdi kızı dünya tatlısı ecemiz var. sonuçta bu test ve onlar ihtimal. bende doğuda yaşıyorum doktorum bana dediği bak bu testleri yapıyoruz ve bunlar kesin doğsu diye bişey yok sıkıntı çıkmz testte ama bebek sıkıntılı doğar yada sıkıntı çıkar bebek sıkıntısız doğar bebek doğmadan bişey bilemeyizdemişti. gönlünü ferah tut

Merhaba kızlar,
walla benim oğlum haftada huy değiştiriyor iki kişi elinde salalmadan uyumazdı sonra onu bıraktı ayakta sallamaya geçtik sonra onuda bıraktı benim göğsümde kucağımda uyudu şimdi de resmen bana sarılıp yanımda uymak istiyor ama ben onun beni ele geçirmesine izin vermemek için mücadele ediyorum. ne şekilde uyursa uyusun asla gece o şekilde bırakmıyorum yatağına alıyorum evet uyanıyor ama emziriyorum vs uğraşıyorum bi şekilde uyutuyorum kucağa aışınca hiç bi iş yapamadığım için kucağımda uyuttuktan sonra hemen ana kucağına bırakıyorum gündüz gecede yatağıan uyanırsa tekrar alıyorum uyuyunca tekrar bırakıyorum ve bunu devamlı yapıyorum önceden 5 dak yatıyorsa sonra 6-7 dak yatıyor gün geçtikçede bu süre uzuyor dene bakalım canım sende

Kızlar merhabalar

Bizim kız hiç uyumuyor ya hep sallanmak istiyor netten arastırdım çingene salıncagı var.kiradayız evde zaten kuracak yer yok
Sizce nasıl?

FONKSİYONLARI:
En önemli özelligi ise bebeğiniz cenin pozisyonunda yattiğı için gaz probleminin önüne geçmektedir kolik sancılarını engeller.

MALZEME ÖZELLİKLERİ : stand: Papel kayın ağacı, kumaş kısımlar %100 pamuk gabardin
canım bende aynı soru ile karşı karşıyayım benim park yatak var oğlum devamlı sallanarak uyuduğu için park yatağında aparatı iyi sallanmadığı için kuzenim şunu verdi http://urun.gittigidiyor.com/bebek-anne/yonca-ucuk-sallanir-bebek-besik-lila-93693520 bunda çok güzel uyuyor hafif mızırdanmaya başladı mı sallıyorum atağı güzel sallanıyor hemen uyuyor şimdi ben memlkette doğum yaptım ve bu kuzenin yatağı evime götürme şansım yok. bende şimdi evime gidince acaba bu yataktan mı alam yoksa Exorbaby Boat Bebek Hamak Bebek Beşik GittiGidiyor'da 93132563 bunu mu alsam kararsız kaldım. il başta ilkini alayım yatak odasına koyayım dedim sonra vazgeçtim evime gidince odasını direk ayırmak istedim. sonra salıncaktan alayım evde gün içinde onda yatar oynarız hem dedim ondan da vazgetim daha doğrusu kafam karıştı bilemedim ne yapacağımı kafamdan milyon tane şey geçti dediğim gibi kararsız kaldım :(

Son düzenleme:
Yalnız değilmişim kaynana konusunda :)

Benim canım çok çekiyor, hamilelikte de içmedim emzirirken de içmicem, bebeğim için katlanicam artık.

Kim tutabilir bizi :36::36::36:kaynanalar boş konuşmalara devam etsinler.

Çok tatlı kızın maşallah. Bu arada Bileklikler çok güzelmiş nerden aldın?

Bende aynı durumdayım canım, bağzen canım çok sıkılıyor, hüngür hüngür ağladığım da oldu :9: Ama sonra kızımın gülüşünü görünce unuttuyorum herşeyi, bende çok zor günler geçirdim, 40 a kadar bile yalnızdım eşim geceleri gelirdi, ama çok şükür atlattık o günleri, artık yavas yavas ceyda büyüdükce alışıyorum. Allah hepimize sabır versin inşallah.

Teşekkür ederim bilekleri gitti gidiyordan aldım:42::42:

Merhaba kızlar,

Merhaba canım. Ben de Temmuz annesi olacakken Haziran annesi oldum ama hala buradayım:8:
Benimki de gündüzleri 5-10dk uyuyor alıştım takmıyorum:21:
Tracy Hogg idolümdü hamileyken harfiyen uyanam diyordum yalan oldu :9::9: aman uyusun da yöntemi möntemi geçtim gitti :)))
Banyomuz başta her gündü sonra iki güne bir yaptırmaya başladım.

mrb ben aranıza yenı katıldım ben 5 aylık hamıleyım allah kısmet ederse bır oğlum olacak ama hamılegım uzuntuyle gecıyor hep ben üçlü test yaptım bır testı ozel hastahanede yaptım nöral tüpı dedektifi 3.02 cıktı snra baska bır tıp fakultesınde tekrarladım yıne testi 3.36 cıktı ve doktorlar bebegın sırtı acık olabılır dedı teste oyle cıkıyor rabbım korusun ıns oglum sag salım dogarda kucagıma alırım bıran once boyle durumda olan baayan arkadaslarım varmı varsa cok ıhtıyacım var destege lutfen yardımcı olursanız sevınırım arkadaslar nasıl yapacam bılmıyorm amıyonsentez ıstedıler dusuk rıskınden dolayı yaptrmadım ama ultrasyonda bebek saglıklı duruyor tahlılde ıse sırtı acık cıkıyor arkadaslar :5:

ben 2 li 3 lü 4 lü 5 li kaç tane var ise hiç birini yaptirmadim . allah korusun bi sorun olsa kıymayacaktim asla bebegime , ee bi sorun oldugunu bilerekte 9 ayı gecirmek istemedim Rabbim hayirlisini eli ayagi dusgununu versin dedim , çok şükür bebegimi kucagima aldim.

tr'de ve avrupada bu testler surekli yapilıyor ve avrupaada söylenen şu : aminosentezde %100 garanti degil. çok hikayeler okuyoruz sagliksiz bebek diye aldirip saglikli bebeginden olanlar , yada sagliksiz denilip saglikli kucagina alanlar , neler neler... biraz kaderci olmak ve dua etmek lazim , Allah neyi uygun gördü ise onu yaşayacagiz sonucta , içini ferah tut bol bol dua et canim , Allah hayirlisi ise saglikli bir şekilde kucagina almayi nasip etsin inş , :16::16::49:

mrba lar ayaklarım cok kotu sızlıyor st 13:00 den berı mutfakda:6::6: bebegımle melemen yapma telasındaydım sukur yenı bıttı 7 kg cık olmuss:)
aksam ıcın fasulye koydum ocaga altını kıstım oglum uyanmaz ınsl da(1 st fılan yanii:) uyanana kdr bakım dedım sızeee
dunde evde yoktum eltıme davetlıydık ortak ark..gelecekmıstı aksam esım gelınce geldıkk taa

ayy ayaklaım cok sızlıyoooooooooooooooo:14::14:

artık oglum agaz ılacı vermıyorum cok sukur kendı ısını halledıyor aradada ayagına sıcak su torbası koyuyorum sımdılerde ıse karnı gurull gurull otuyor sanırım ben usutuyorum bendekı sancı paşama gecıyor kendıme cok kızıyorumm ve suankı aklımdakı enn derınn soruya gelelımmm
bgn regl gunumdu am agelen gıden yok ve ya hamıle ısemmm (kaza ile)sorusu gelıyo aklma ve ogluma kıyamaıyorummm RABB IM kaldıramıycagaımız yuku yuklemes ınslll dua ıle tum ısyenlere tatdırsın bu duyguyuuu bısede söle 1,5-2 sene sonra ya ıkıncı bebemızı nasıp etsın hayırlısı ıseeeeee
ya öle regl daha yok sıskınlıgı ve bel agrısı var ama:18:

bır gecmıse bakmaya calısayımmm
:10::10::31:

sen kışlık yaptın melemenliği o zaman:6:
benim kuşun karnı da gürül gürül ve gaz sancısından daha çok ağlıyor:50: 10 gün sonra 2. ay bitecek ben de gaz damlası vermiyorum
2. isteme zamanınız bence de iyi..:1:

canım benim deneyimlerime göre her dönemleri ayrı güzel ama bence en zoru gaz..:27: o yüzden büyümesi daha iyi..

bu arada az önce adem güneşin şu yazısını okudum içim rahatladı:
"Çocuklarda ebeveyn bağımlılığı bir "doyamama" halidir. Çok ilgilenilen değil, ihmal edilen çocuk ebeveyn bağımlısı olur."
ilgiye devammm :)
paradokscum ecemiz uyumuyor ya hani ben geçen yanlış hatırlamıyorsam uyku terörü diye birşeye rastladım bir araştırsana onu inş. değildir de aklında olsun ;)

kızım dışarı çıkmaya bayılıyor, bağımsız, ben olmadan da gider ama gece uyansın beni görüp sarılıp öyle yatıyor bu güven ve sevgi isteği hiç bitmeyecek.. bitmesin de onun annesi, annecim demesi o kadar güzel ki...:16:

bende en azından dertlerini anlatabilecekler diye istiyorum o günleri.böyle hangi ağlamada ne demek istiyor diye düşünmek çok fena :)
yürüdüğünü konuştuğunu bizi tanıdığını anne dediğini şuan hayal edince bile heyecanlanıyorum bir de yaşasam ne olurum...
Rabbim o günleri de göstersin inş.

bu arada adiyef sen tecrübelisin.eminim tüm arkadaşlar yaşıyordur.bende arada kızım ben olmasam ne yapar,bana birşey olsa hali ne olur,ileride yavrumu nasıl bir hayat bekliyor gibi düşünceler oluşuyor.gülen yüzü hep gülsün istiyorum her anne gibi.
bunlar ilk annelikte normaldir diyorum da bu düşünceler azalır değil mi git gide???

en büyük hayalim elinden tutup yolda yürümekti.. gerçekleşti şükür.. gerçekten güzel ve heyecan verici büyümeleri..:21:
büyünce de daha büyük hallerini merak ediyorsun:1:

kampanyalardan alıyoruz işte; bende de sızdırıyor...

Merhaba kızlar,

bizim de doğum tarihimiz 2 temmuz..:34:
ya başkasıyla beraber bakmak bence zor olmalı ağlayınca hadi emzir vs. diyeceklerdir, muhtemelen o zaman da işler karışır.. gaz gaz..:27::27: yine de aralıklı emzirmeni öneririm daha uzun uyur..
bizimki de kucakta uyuyor, salıncağımız yok, yalnız daha uzun dalabiliyor..
easy her zaman sökmez..yani çocuk yemekten sonra aktiviteyi atlayıp direkt uykuya da geçebilir..
banyo artık 3 güne bir.. haftada 2 oluyor..

Kızlar merhabalar

Sizce nasıl?

FONKSİYONLARI:

ya benimkiler sallanmayı bilmiyor..
bizim salıncağımız yok, beşiği hafif sallanır bir şey..
ağlayınca ayağımda sallayarak sakinlediğini bilmem...
salıncağı benim kucağım omzum vs.:1:
ama bence aşırı değilse sallamanın zararı yok..
çocuk hoşlanıyor, rahatlıyorsa neden sallanmasın:42:

Kizlar goruldugu uzere evlili yildonumum yaklasti ilk evlilik yildonumumuz... hepimizin ozel gunlerdeki ne alsam ne yapsam derdi sardi beni...romantik birseyler biraz zor bzim yaramaz kiz izin vermez:14:. hediye ve iki guzel sozle isi bitireyim istiyorum:1: lutfen fikir verin canlarim

canım güzel bir sofra hazırlayabilirsen.. bildiğimiz yemekler ama sofra özenli..:56:
küçük bir kutuda onun daha önce aldığı güllerden kuru yapraklar, inci taneleri ve 2 satır yazı..:16:
hediye olmasa da olur..:1:

bilemiyorum canım ya bu yeni annelikle değil direk annelikle ilgili bence.çocuklarıma bakıp bakıp bu düşüncelere daldığım çok olur benim de.bence daha çok düşünürüz böyle

gulhasena ya da söyledim.testlerde riskli çıkıp sağlıklı doğan çocuk çok oluyor lütfen gönlünü ferah tut.inşallah sağlıkla bebeklerinize kavuşacaksınız.

aslında herşeyde uygulayabiliyorsan bütün eşyalarımızın herşeyin türk malı olması güzel de malesef öyle olmuyor.o kadar çok şey ithal ediliyor ki.maşallah devletimiz artık samanı bile ithal edecekmiş.bir sürü şeyimiz türk malı değil zaten oyüzden bezde de dikkat etmek gelmedi benim aklıma.

bazen ayağımda sallıyorum bazen de kendi kendine uyuyup kalıyor.zaten gece zor uyuyor.uyumak istemediğinde hiçbir yöntem işe yaramıyor açıkcası.banyoda artık 2 günde bir yaptırıyorum.

öyle canım ne yazık ki elini attığın şey ithal ama karşılığı varsa neden demek geliyor içimden hem ithalliğini geçtim artık israil ürünlerini almak zulme ortak olmak kendi çocuğumuzun poposu rahat etsin derken orda bi annenin gözyaşlarının belki de nedeni olmak gibi geliyor dediğim gibi af buyurun merak ettim hiç türk malı kullandınız mı memnun olmadınız mı sorum buydu aslında

öyle canım ne yazık ki elini attığın şey ithal ama karşılığı varsa neden demek geliyor içimden hem ithalliğini geçtim artık israil ürünlerini almak zulme ortak olmak kendi çocuğumuzun poposu rahat etsin derken orda bi annenin gözyaşlarının belki de nedeni olmak gibi geliyor dediğim gibi af buyurun merak ettim hiç türk malı kullandınız mı memnun olmadınız mı sorum buydu aslında

Primayı ben de israil malı diye kullanmıyorum. Dikkat etmeye çalışıyorum.. Bilmeden aldıklarım da oluyordur tabi ama bile bile almıyorum.

Back
X