merhaba kızlar vede onların bayıldığım tosuncuklarııı :) 
aklımda deli sorular sizlerle de paylaşayım 
ben şuan evde oto için aldığımız ana kucağına yastık koyarak kullanıyorum ama şu papettonun ev tipi ana kucağı ya da elektrikli salıncağından alıp almamakta kararsızım.salıncakta sallanmaya alışır diye korkuyorum bir yandan zaten sallayarak uyutuyoruz diyorum.yorumlarınızı bekliyorummm
kızımın yatağının altına destek koyduk,dik emziriyorum,hemen yatırmıyorum fışkırarak kusma yok şuan maşşaallahh
inş. bir daha olmaz.şu ağzına gelmelerde bir bitse rahatlıcamm
slingten bahsederken oturtma konusu geçmiş.ben sırtını karnıma dayayıp bir elimi kollarından bir elime poposundan kavrayarak tutuorum rahatta ediyor bir sorun olmaz inş.
bu arada kızlar 5-6 aylık dönem gelince rahat edicez diye düşünüyorum.oturacaklar,ek gıdaya geçicez,e emzirme bu kadar olmaz herhalde.gaz olayı biter inşşşşşşşşşşşş.
yanlış mıyımmm acaba ararmıyız bugünlerii
hep öle diyorlar yaa her zaman bir öncesi aranıyor =)
bu arada bebişleriyle gezmeye çıkmaya korkan arkadaşlar keşke sizin yerinizde olsam da bebeğimi arabaya atıp gezebilsem 
bir alışveriş merkezine gidebilsem kızımla...
küçücük hiçbir şey olmayan ve artık yavaş yavaş soğukların geldiği bir ilçede koca kışı evde kızımla geçireceğim.
bütün arkadaşlarımın tayini çıktı gitti ve yalnız kaldım.
şimdiden düşünmemeye çalışyorum kızımla oyalanacağım diyorum evet ama insansız nereye kadar.tek tük birileri var ama can arkadaşım yok.biryakınıma bırakıp hastaneye gitme olanağim bile yok...
en korktuğum kızımın beni göre göre bana alışması ve anneci asosyal bir çocuk olması.annemlere görümceme dedim gelebilirlerse gelecekler inş. en azından birilerini görür yavrum.onunla sürekli konuşma halindeyim ki algısı açık olsun,sessiz içine kapanık bir çocuk olmasın diye..
seneye de tayinimiz çıkmazsa ne olur bilmiyorum.eski bir evde oturuyorum,kızımda büyüyecek seneye inş. yeni bir yerde yeni bir evde oturmak istiyorum. dualarım kabul olur inş. bana dua edin ve şikayet etmeyin halinizden olur mu canlar
canım benim deneyimlerime göre her dönemleri ayrı güzel ama bence en zoru gaz..

o yüzden büyümesi daha iyi..
bu arada az önce adem güneşin şu yazısını okudum içim rahatladı:
"Çocuklarda ebeveyn bağımlılığı bir "doyamama" halidir. Çok ilgilenilen değil, ihmal edilen çocuk ebeveyn bağımlısı olur."
ilgiye devammm :)
paradokscum ecemiz uyumuyor ya hani ben geçen yanlış hatırlamıyorsam uyku terörü diye birşeye rastladım bir araştırsana onu inş. değildir de aklında olsun
kızım dışarı çıkmaya bayılıyor, bağımsız, ben olmadan da gider ama gece uyansın beni görüp sarılıp öyle yatıyor bu güven ve sevgi isteği hiç bitmeyecek.. bitmesin de onun annesi, annecim demesi o kadar güzel ki...
bende en azından dertlerini anlatabilecekler diye istiyorum o günleri.böyle hangi ağlamada ne demek istiyor diye düşünmek çok fena :)
yürüdüğünü konuştuğunu bizi tanıdığını anne dediğini şuan hayal edince bile heyecanlanıyorum bir de yaşasam ne olurum...
Rabbim o günleri de göstersin inş.
bu arada adiyef sen tecrübelisin.eminim tüm arkadaşlar yaşıyordur.bende arada kızım ben olmasam ne yapar,bana birşey olsa hali ne olur,ileride yavrumu nasıl bir hayat bekliyor gibi düşünceler oluşuyor.gülen yüzü hep gülsün istiyorum her anne gibi.
bunlar ilk annelikte normaldir diyorum da bu düşünceler azalır değil mi git gide???
en büyük hayalim elinden tutup yolda yürümekti.. gerçekleşti şükür.. gerçekten güzel ve heyecan verici büyümeleri..

büyünce de daha büyük hallerini merak ediyorsun
canlar bakıyorum da neredeyse herkes prima kullanıyor ben israil malı olan şeyleri kullanaıyorum vicdanım rahat değil içim titriyor düşündükççe af buyurun ama yok mu hiç kullanabileceğiniz bi türk malı ???
ki prima pampersi bi kere denedim eltim oğluna kullanıyormuş zorunda kalıp denedim ama tüm kaaka belden dışarı çıkmış çok aşırı yapmadı oğlum ve ben bezi gevşek falan bağlamadım
kampanyalardan alıyoruz işte; bende de sızdırıyor...
Merhaba kızlar,
Ben aslında bi ağustos 2013 annesi olacakken aceleci kızımın 35. haftada gelmesi ile bi "2 temmuz" annesi oldum. İyiki de olmuşum :)) Burayı da mümkün olduğunca sık takip etmeye çalışıyorum ama kızım pek mümkün kılmıyor şu aralar. Sizlere danışmak istediğim birkaç şey var kızlar. Görüyorum ki sorunlarımız pek benzer. Bizim kız birkaç gündür bana buz yutturuyor. Uyku nedir bilmiyor, özellikle gündüzleri neredeyse hiç uyumuyor. Ben kv ve kp ile bakıyorum bebeğime. Kızımın ağlamasına dayanamadıkları için sebat edemiyorum herhangi bi yöntemde. Kızım benim kucağımda pışpışlayarak uyuyor, yatağına koyunca da 10 dakika sonra hemen uyanıyor... Ne yapacağımı şaşırdım

( Sizler nasıl uyutuyorsunuz bebeleri? Tracy Hogg'un yazdığı bi kitabı okumaya çalışıyorum.Onda bahsedilen iki yöntem var. Aranızda EASY veya Yatır-Kaldır ile bebeğini uyutabilen var mı?
Başka merak ettiğim bir konu, ne kadar sıklıkla bebişlerinizi banyo yaptırdığınız. Ben Ankarada yaşıyorum, ilk başlarda her gün banyo yaptırıyordum ama havaların serinlemesi ile beraber süreler uzadı.
Yardımcı olabilirseniz çok sevinirim.
bizim de doğum tarihimiz 2 temmuz..

ya başkasıyla beraber bakmak bence zor olmalı ağlayınca hadi emzir vs. diyeceklerdir, muhtemelen o zaman da işler karışır.. gaz gaz..

yine de aralıklı emzirmeni öneririm daha uzun uyur..
bizimki de kucakta uyuyor, salıncağımız yok, yalnız daha uzun dalabiliyor..
easy her zaman sökmez..yani çocuk yemekten sonra aktiviteyi atlayıp direkt uykuya da geçebilir..
banyo artık 3 güne bir.. haftada 2 oluyor..
Kızlar merhabalar
Bizim kız hiç uyumuyor ya hep sallanmak istiyor netten arastırdım çingene salıncagı var.kiradayız evde zaten kuracak yer yok
Sizce nasıl?
İstenildiginde 5 dakikada söküp seyahatlerinizde yanınızda taşıyabilirsiniz.
Kullanım yaşı 0-12 ay arasındadır.
FONKSİYONLARI:
Bebeğinizin omurgasını destekledigi icin omuriliğin gelişmesinde faydalıdır.
Kafa düzlüğünü bel kaymalarını engeller.
En önemli özelligi ise bebeğiniz cenin pozisyonunda yattiğı için gaz probleminin önüne geçmektedir kolik sancılarını engeller.
TAŞIMA KAPASİTESİ: 20kg
ÜRÜN ÖLÇÜLERİ : Yükseklik 56cm, genişlik 46cm, uzunluk 160cm
Bebegin yattığı kısmın uzunlugu ise 80 cm.
ÜRÜN AĞIRLIĞI : 5kg
MALZEME ÖZELLİKLERİ : stand: Papel kayın ağacı, kumaş kısımlar %100 pamuk gabardin
TEMİZLEME ÖZELLİKLERİ: Sökülebilir kısımlar 30 derecede makinede yıkanabilir
PAKET İÇERİĞİ: Stand, hamak, Taşıma çantası
Ürün renk tonu fotoğraftan farklılık arz edebilir.
GARANTİ SÜRESİ: 2 yıl
ya benimkiler sallanmayı bilmiyor..
bizim salıncağımız yok, beşiği hafif sallanır bir şey..
ağlayınca ayağımda sallayarak sakinlediğini bilmem...
salıncağı benim kucağım omzum vs.

ama bence aşırı değilse sallamanın zararı yok..
çocuk hoşlanıyor, rahatlıyorsa neden sallanmasın