2013 Temmuz Anneleri Paylaşım Alanı

• Konu Sahibi Konu Sahibi graf
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi

Bebeğinizin cinyeti ne olacak

• Ankete Katılan
    530

Canım hemen vazgecme arabaya alistirirsan rahat edersin hizim bebste bazen agliyor bazense 3 saat dolastigim uyor bence xenemeye devam et ozellikle gu duz gezmelerine cik arabayla.birde zamanla etraf dikkatini cekicek etrafini i ncelerken aglamayaca birde arabasina ses cçıkaran oyunccaklar var saminlestiriyor bebisi

Allah allah o değişik bişeymiş ozaman canım

aynen ben de katiliyorum zaten sacma seyler izlemiyoruz esim de ben de vee ben de 4 yasimda ogrenmistim okuma yazma :) benim kiz eurosportta tenis maci izliyor degistirince kiziyor bi de ne anliyosa

Bende de tv açık ama herzaman değil sadece akşamları gün içinde açmıyorum ben de pek sevmiyorum zaten :) kızımla sürekli konuşuyorum ben bana şimdiden cevap vermeye çalışıyor sürekli aguluyor sanırım 1 yaşına geldiğinde bende susturamicamm :)))

Kizlar donence hakkinda konusalim mi? onerdiginiz incelediginz markaalarvar mi?

fisher price dönence kullanıyorum. hatta bu forumda 2. el eşya satanlar bölümünden bi arkadaştan satın aldım:) 35 liraya verdi çok memnunum oğlum çok seviyor geçen açtım agu buğu ses çıkarıyodu izlerken ben de bikaç işimi yaptım baktım ses gelmiyor uyumuş.. ama bu uyuma olayı bi kere oldu tabi, daha sonraki denemelerimde uyumadı ama zevkle izliyor tepkiler veriyor:)

kızlar 3-4 çocuktan bahsetmişsiniz.. vallahi helal olsun diyorum size, ben 2.yi bile düşünmüyorum. bi tane yeter bana dğumda çektiğim acılardan sonra ı-ıhh :))) eşim bile istemiyor, seni bi daha öyle acı çekerken görmek istemiyorum boşver 2.yi diyor

bi de bi arkadaş demiş tv nin zararını görmedim diye:) ben çok gördüm arkadaşım... seninki istisna olabilir... tv bi kere hiperaktif yapıyor çocuklarda dikkat dağınıklığına sebep oluyor, bununla ilgili çok seminere konferansa katıldım, inanın çok çok zararlı.. biz büyük insanların bile beynini boşaltıp aptallaştırıyor, kaldı ki küçücük bebişlere verdiği zarar.... ben asla izletmiyorum şuanda.. çizgifilm yaşına gelince, belkii günde 1 tane çizgifilm... o da belki...

Sabahın köründe çamaşır yıkadık ev topladık.uyku kaçınca böyle oluyormuş demek ki :))

Süt arttırmak isteyen anneler dut kurusu ve ekşi olmayan her türlü yeşillik.ekşi sütü azaltır diyorlar bilmiyorum ne derece doğru.

Ben de sıkılıyorum ev hayatından bazen.oğlum en büyük tesellim.
Antalya hala sıcak,sabah serinliğinde alıp Park'ta dolaştırmak isterim çok inşallah Rabbim o günleri de gösterir.

Evlendiğimiz bir günden beri normal doğurabilsem ve de müstakil evimiz olsa 4 çocuk isterim derim.
Sezeryanda bu iş bana göre biraz zor.seviyorum çocukları ama işte :)))
Apartmanda da zor,çocuğu haosetmek.ortaık kötü kendi başına salamam herhalde.bahçen olcak evin önünde toprakla oynayacak kuzular.kendi meyve sebzelerini yetiştirecekler.çocukluklarını yaşayacaklar.bu zamanda bu düşünce ütopik tabi :)))
Neyse Allah kısmet ederse düşünebiliriz belki oğluş büyüsün de bir :))

Kızlar uzun zamandır sormak istediğim ama unuttuğum bir konu var.şöyle ki;

Lohısalıkta terim çok kötü kokuyordu.girme üşütürsün demelerine rağmen sabah akşam duşa girdim.
Şimdi o kadar değil ama yine de karakteri değişti bu ter kokusunun.böyle koktuğumu bilmem hayatım boyunca.
Çok affedersiniz hala kiloduma kadar sırılsıklam terlyorum.emzirme dışında bile.şaştım ben bu işe.
Sizde de var mı böyle bir durum?

Evasude teşekkür ederim alkışın için :)))
Ben de çok emek verdim okudum ama bizim çalışma ortamları çok stresli istemiyorum bir süre iş miş.
Sıkılıyorum da evde ama dur bakalım :))
Annem ben bakarım iş yerine emzirmeye de getiririm diyor ama yok.o strese gelemem emzirirken Allah korusun.

allah razı olsun ondann
Sıcak su torbasını ayaklarının altına nasıl koyuyorus yaff
normal sekılde cok sıcaksa bır bese sarıp koyuyorum uyurken sıcaklık ayagına gıtsın de ne skeılde korsan koyyy
ne bılımm zamanla oda gecer ya dogan buyur hesabı olumlu bakmak lazım bana gore tabı beynı stres deee olumsuzlugada bıs yonlendırıyorus cunkummmmmmmmmmmmm

görüş um tabı buu
Suzan n n bende 4 istiyorum 2ser 2ser yuppi ben gibi birini gördüğüme sevindim
Bugün kızıma Civilden bant aldım ve emzirme örtüsü hemen kullandım bile 5 saat gezdik kardeşimle bacakların ağrıdi
bende cnm cennetlıkde aynı seyı dusunuyor o 3 esı 4 ıstyrmus heheh
oooo maşallah yapın tabi canlar bennde en az 3 diyorum Rabbim nasip ederse

isteyen herkese nasip etsin Rabbim bu nasıl bi aşkmış
aminnnnnnnnnnnn

ay cnm benı mbıs burdaız valla bende pek gorusmyrm kımse ıle komsum var 2 tane ancak onlarlaaa yada telden ms lesyrm ark larla ama haftada bır dısarı cıkyrmm ya markete yda bır oturmya cok sukru her gunumuseeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeee
vay 3 çocuk 4 çocuk isteyenler bayağı varmış..
ben 3 istiyorum, eşim 4 istiyor bakalım ne olacak?
4
4
4
4evvetttttttttttttttttttttttt
EFENDIMIZ S.A.V BIR HADİSİN DE ÜMMETİMİN ÇOKLUGU ILE OVUNURUM DEMIS INSL KI bızde övunecegı nesıllerden aılelelrden olur ıı ahlakla yetıstırırız cocuklarımızııııııııııı

Kizlar donence hakkinda konusalim mi? onerdiginiz incelediginz markaalarvar mi?
ay evet bgnlerde en cok ıhtıyac duydugum seyyyyy
sureklı parmaklarımı oynatmakdan kolum agrıyorrrrr
bende bakım 2.ell magazaya gercı gorumcemde var o gonderee daha yenıı aldı odaaaaa
gecer ama o acılarda unutulur ozlenır benceeeeeeeeeeeeeee
evet karabıber cım terlemek benımısım oldu ya sbha kdr sırtım su ıcnde kalıyooo cok kokuyo ben huylanyrm her daım dus almak ıstyrm ama paşam musade etmyr pekkkk:26:ter beslerı aclırmıss dedıler bısı bayagı acılmıs heraldeeeeeeeeeeeeee

Canım ben araştırdım fem akamdemik ben sadece genel yetenek ve genel kültür için
ders alacağım..Haftada 2 gün sabah öğle akşam seansı sen seçiyorsun bu bana mantıklı geldi
zaten dışarıya çıktığımda onu götürmediğim zamanlar 4_5 saat dışarıda kalabiliyorum.Sakin bir kızçe
olduğu için sorun yok...Anneme süt sağar bırakırım...Umarım herşey gönlümüzce olur
(amin)

Hayırlı cumalar
Tv konusunda çok kararsızım yarimin de dediği gibi
ben de SUSAM SOKAĞI ile büyüyenlerdenim
Anaokuluna gitmeden konuşmayı öğrenmiştim
Çok faydalı bir programdı...
Gelelim çok tv izleyen çocuğa bir komşumun çocuğu
Sürekli tv karşısında çocuğu bırkaır kendi işlerine bakardı
çocukta herşeyi izlerdi
2 yaşına geldi anca konuşabiliyor yani öyle cümle filan
kuramıyor ve çok hiperaktifffff....Tabiki bu durum anasından
kaynaklı ayyyyyyy artık gün gelecek onların da çözümünü bulacağız
Şimdi büyüsünler sağlıklı bir şekilde de
Biz de dizi izlenmez izlesem bile pcden izlerim..Baba belgesel kanalların delisi,ben ise
maççççççBaşta beşiktaş maçları sonra beşiktaşın her branşının karşılaşmaları,bundesliga
maçları
Neyse gelelim dönenceye ben de dönence almak istiyorummmmm
Ama hangisi??

Herkese merhabalar, çok şaşırtıcı ki ne zaman gebeliğimde veya şimdi birşey aklıma takılsa sayfamızda o konunun tartışıldığını görüyorum hepimizin derdi ortak valla harika birşey bu.
Dün minnak Deha mın 2ay Aşıları vardı bir de rota v. Aşısı tam dört tane yavrum çok ağladı içim ezildi valla ateş yapmadı ama mızmızlığı vardı. Boyu kilosu harika sadece anne sütü alıyor.
Ya ben okudukça şaşırıyorum 3 4 saat nasıl bırakıyorsunuz bebişleri benimki hayatta kalamaz ağlar çıldırıyor valla bu yüzden mütamadiyen yapışık durumdayız:)
Ben de bugün yatağı ve araba için dönence ve baby phone alıcam tam bunu düşünüyordum marka tavsiyeleriniz önemli.
24 Ekim'de iznim bitiyor ben Almanca öğretmenizin ama atamam olmadığından özelde çalışıyorum ücretsiz izin almak istiyorum kabul ederler mi bilmiyorum gece gündüz derdim bu en azından ek gıdası başlasın çünkü 3 ay çok küçük olucak. Napcaz bilmiyorum sizler nasıl yapacaksınız ???
Herkesi öptüm kib bye

ay çok özendim sana canım iyi tatiller:)

walla canım ben her ay gitmiyorum doktor illa gel demiyor ben aklıma eserse şüphe ettiğim bi durum varsa griiyorum ama sağlık ocağnda ayda bir gel diye telefon ediyoralr. aşıları da orada oluyoruz hastnede değil.

o göğüs yaraları birde benim geçse
canım ebn gazı olsada olmasada mutlka ema yağı ile karnına ve ayak altlarına masaj yapıyorum yada doktor gaza son diye bir ağ verdi onunla karnına yapıyorum ayrıca zinco yu aksatmadn saati saatie veriyorum olsada olmasada. çünkü yok gazi bugün diye yapmasam çocuk kesin gazlnıyor iş işten geçiyor ilaç etkisini gösterene kadar ağlamakan hoş oluyor yavrum.

bende konyadayım sağodu havalar canım artık bende sıkı giyidiriyorum artık.

ilginç doktoruna bi sor canım benim 50 güne yakın sürdü bende szeryan ama bende adet olamadım daha ya

bende sendenim eşimde bende bu yeter bize diyoruz ikinciyi düşünmüyoruz hem doğum zor oldu hemde oğlumuz çok mızmız:)

sana katılıyorum canım bende sosyoloji mezunuyum psikoloji hocamız vardı ünv dede. kadın gelşişim psikolojisinde önemli bir isimdi bizim okulda. o iz bile izelmiyoruz tv derdi eğitici cd ler alıyorum sadace onlari izletiyorum deri hep onun dedikleri geliyor aklıma

kızlar sütü taşanlara maşallah valla ya benim göğsün teki yara yara olanı sağıyorum günde iki kez toplam 40cc anca çıkıyor bu süt yapab gıdaları denedim ama fayda etmedi bence bu biyolojik durum onları deneyeceğim derken 4 kg aldım moralim çok bozuldu tartıdan nefret ediyorum şu an tek isteğim artık kg vermek işse başlayacağım aralıkta o zamana kadar vermek istiyorum değilse bir sürü masaraf dolap yenileyeceğim. 38-40 beden kıyafterimin hiç biri olmuyor resmen 44-46 olmuşum. kendimi fil gibi hissediyorum artık şu an 80 kg resmen ciddi ciddi çok sıkılıyorum bu duruma ne yapacağımı bilmiyoum. ama neden böyle oldum çünkü ben annem ve kv yanında kaldım doğumdan sonra doğuda olduğumuz için doğumu memlekette yaptım hiç bir iş yapmıyorum yemekler önüme geliyor çocukla ilgileniyorum tek ütü bile yapmıyorum uykum gelince uyuyorum rahat rahat vs. ama haftaya evime gidiyorum kendi düzenimi kendim uracağım işleri kendim yapacağım inşllah yemek yemeye fırsat olmazda zayıflarım evime gidince.

funda ararın röportajını okudum geçenlerde onun oğlunun adı da benim oğlum gibi ARAS. kadın 10 kg almış 10 una vermiş gayet fit en ise aynalara bakmaktan nefret ediyorum resmen

bez: prima premium care
şampuan: bübchen
bebek yağı: nivea
alt açma: can bebe (çok memnun kaldım)
ıslak mendik: hugies prabensiz banyo ferahlığı yeşik paket tanesi 2.5 tl bizim markette:)
ateş ölçer : medisana ( adifey tavsitye atti sağolsun çok memnun kaldım)
gögüs pedi: uni baby kullanıyorum o vardı markette ama kesinlikle lansinoh
süt pompası: philips avent
biberon: avent geniş ağızlı ve dr. browns

kızlar tv konusu aslında çok kişiden kişiye değişen bir durum bence.
az evvel burada bu konu açıldığını görünce eşimin kuzeni psikolog dr. ona mesaj attım nedir diye. zira o sinema terapist. filmlerle insanları terapi falan yapıyor dersler veriyor üniversitede.
yazdığı mesajı alıntılıyorum.

"Ben yetişkin çalıştığım için bu konuda genel bilgimi söyleyebilirim. Tv'nin bulunduğu ortamda sosyal iletişim azaldığı için çocukların geç konuştuğu, az uyaran aldığı söyleniyor. Onun için pek tavsiye edilmiyor. Mama yerken tv seyrettirmeyi çözüm olarak kullanan annelere de yapmamalarını öneriyorlar. Sevgiler"

büyük kızım 17 yaşında. o bebekken gençtim ve bu kadar internet bilmem ne imkanları yoktu. ama şunu söyleyebilirim.devamlı televizyonlu ortamda büyüdü. ve kreşe başlayana 3 yaşına kadar ablam bakmıştı ve sürekli televizyonu açıktı.

bence mesele şu; çocukla ilgilenmeyip tv önüne koyan ve başka türlü iletişime geçmeyen annelerden olabilir. tabi bunların da istisnası vardır. herkes aynı olacak değil buradaki arkadaşları meclisten dışarı tutuyorum. benim kızım bıcır bıcır konuşurdu hatta. artık sussa diye gözünün içine bakardık. ama tv yanında sürekli bir iletişim konuşma olurdu. ben zaten sürekli konuşurdum. aynen yarimin dediği gibi büyük insan muamelesi yapar sorduğu sorulara, konuştuğu konulara çocuk olarak eğilmez karşımda hep büyük bir insan varmış gibi davranırdım. yani bu da ne kadar iyi bilmiyorum. şimdi büyük kızım yaşıtlarından çok olgun ve bu durum zaman zaman onu mutsuz ediyor.
hatta bir gün eşimin dayısı kızımla bizi işten aldı arabada onlara gidiyoruz eşim de arkadan gelecek. benim kız o zaman 4-5 yaşlarında soruyor cevap veriyorum soruyor cevap veriyorum. en son dayı dayanamayıp sordu ya sinem__ss sen bunun her sorduğu soruya cevap veriyor musun böyle? benim kız atladı ordan "yok bilmediklerini ansiklopediden bakıyor". hakkaten öyleydim))

olay sadece tv olayı değil, çocuğu bir kenara koyup internete girmek de iletişimsizlik, cep telefonuyla mesajlaşmak da.
ben bebeği emzirirken kk yi okuyayım diyorum çocuk bir gözümün içine bakıyor bir telefona vicdan azabı duyup bırakıyorum. emiyoruz ama iletişim nerde bre kadın demek istiyor.

mesele şu "bence", kaliteli, düzgün içten kurulan bir kaç saat iletişim ile hiçbir iletişim kurulmadan tv siz veya internetsiz bir ortam arasında dağlar kadar fark var. hepimiz canımızı veririz bebeklerimize ama sadece bakımı değil onu anladığımızı ona aktarabilmek aslolan. böylece daha sakin huzurlu oluyor yavrucanlar.

demem o ki o yanlış bu doğru diye kesin kurallar herkese uymayabiliyor. yaşaya yaşaya deneye deneye oluyor malesef ki, herkes bir değil, benim büyük kızım bambaşkaydı bu cadaloz bambaşka çıktı. ama çok şükür özünde sakinler. telaşa mahal yok hanımlar...

Evasudecım bızım kullandıgımız donence fısher prıce uzaktan kumandalı 5 tane falan mızıgı var nınnı soyluor gece lambası gorevıde goruor az bucuk memnunum yanı oğlum da bayılıor asılı oyuncaklara onlara aguluyor gulucukler atıor cok mutlu oluoyor ızlerken :))

kızlar ceybernuranın Güzeller güzeli kzıyla benım boncuk oglumun ılk brblernı farkedslerı cok komıklerdı ya sızede gostrelım zıpırları dedık:)

Eklentiler

• $IMG_0887.webp
    18,2 KB · Görüntüleme: 42
  • $IMG_0888.webp
    14,4 KB · Görüntüleme: 54
ayyy cnmmm yok ne 2 senesı bugun yıgenm ablmn kızını bna bıraktlar hastnye gttler tam 2 yasnda oğlmamı bakım agladgnda yoksa ygnmı tuvltemı gotrm yedırım mı bılemedım bde sureklı oğlmn basmda ellı edıo parmagnı gozune sokucak dıe oğlmn wc ye bılem gtmedm dusun bde uyurken yannda yatmanı ıstıo oğlmu napıcm o sırada cok zor geldı vallahı bna allah sabır versn peş peşe bebeklerı olanlara [/QUOTE]

bende ıkı yıl sonra bı tane daha istiyordum:18::18::18::18::18::18:

Suzan n n bende 4 istiyorum 2ser 2ser yuppi ben gibi birini gördüğüme sevindim
Bugün kızıma Civilden bant aldım ve emzirme örtüsü hemen kullandım bile 5 saat gezdik kardeşimle bacakların ağrıdi

bende 3-4 istiyorum güle güle kullan canım

bende sezeryanlyım bugun 60 gunluk oldu daha kanamam olmadı ama senınkı az surmus kadın doğumcunla gorustunmu canım

ben cıkıyorum dısarya canım cığlık cığlıga aglıyorda ama bellı zaman sonra susuyor avmde aglıyor ama acık havada mutlu pasam :))

hergün öğle ezanıyla uyuyan kızım 2 gündür uykusu bozuldu uyumuyor dün gecede 4 ten 5 e kadar emzirdim kustu üst değiştim kustu değiştim kustu altını açtım yine kustu emzirdim uyudu uyandı emzirdim kustu değiştim uyuttum yatağına koydum yatağında sabah 8 e kadar oyalandı durdu çok yıprandım bu gece az öncede bir ağlıyo sankikendinden geçti gaz değil derdi kucakta uyumak uykusu gelince böyle bizim kız biraz bağırdım sustu ama çok üzüldüm ona bağırdım diye hüngür hüngür ben ağladıkça resmen benimle konuştu uuuu uuuu diye sesler çıkardı manalı manalı bakıp bende beni affet annem sen bişey anlatamadığından böylesin diye konuştum emzirdim gazını çıkardım uyudu pıtpıt yaparken ama yerine koydum uyandı.valla şuan odasında inşallah uyur.çok dertliyiz bugün...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…