Aşılama 2013 OCAK-ŞUBAT DönemindeAşılama Yaptıracaklar Buradayız...

Aşılama Yöntemleri ve Tecrübelerimiz
crıone jel kullanıyorum ben canım
bunun yanında pko oldugum ıcın ınsılun dırencı oldugu ıcın seker hapı alıyorum metformın ıcerıklı
corasprın folıkasıt ve b12 vıtamını ıcıyorum :))

hey maşallah:) ben geçen ay crınone kullandım ama içimde birikme yaptı 10 gün sonra fark ettim. bu ay progestan kullanıcam. folikasit ve b12 kullanmıyorum.

canım maalesef pko gecmez.
Anne karnında olusur ve olunceye kadarda devam eder sadece sendrom veya goruntusu olur sendromda cocuk yapmak daha zordur
allahtan benım sendrom deıl yanı kıllanma kılo vs cok yok.
Pko yoktur ozaman sende olsa gecmez aslaaa ahh keske gecse bızım pkoluluar dıye grup var oku ıstersen orayı:))
yok canım benim bende vardı yüzde yüz eminim..hatta kilo artışı kıllanma ve adet düzensizliği hepsi mevcuttu. ayrıca doktorum ne zaman ultrason ile baksa ooowww çok fena derdi.inci gibi bir sürü yumurta var tespih gibi sıralanmışlar derdi.bide eklerdi.senin evlendigin zaman çocuğun asla tedavisiz olmaz bunu bil derdi.yani ben dört dörtlük polikistik overliydim.şuan adetlerim düzenli.kıllanma hiç gecmedi.kilo da malesef hala var.üstüme yapıştı kilo.. :-) ama hormon testlerim ve ultrason görüntüleri tertemiz...
merhaba kızlar
nasılsınız?
benim moralim bozuk yaa, bi arkadaşımdan daha ikinci çocuğuna hamile olduğunu öğrendim.
artık birinciler bitti millet ikinciye başladı biz daha siftah yapamadık:(
çok ağırıma gidiyor yaa..
ne kadar zormuş elinden bişey gelmemesi
offfffffffffffffffffff:14::14::14:
ben bu duyguyu defalarca yaşadım.çevremde bir çok kişi hamile.en yakın arkadaşlarım faaln hepsi öle.iyi bilirim hissettklerini.kıskanma degil ama başka bişi

Allah büyüktür allahım kimseyi sıradan ayırmasın inşallah alırsak zaten en azından bekleyenlere umut olur ben hergün bakıyorum tutan varmı diye :) en azından bi umut oluyor biri tuttu yazarsa :p. Sana doktor nasıl bir ilaç verdi

Progestan kullaniyorum 3adet(1sabah,2aksam).eger bas donmesi yaparsa alttan kullan demisti ama gerek kalmadi bende.diger asilamalarimda 2adet kullanmistim.
Folik asit icin de Folbiol kullaniyorum canim.
Yerlesme kanamasini arastirdim,9.gun olup yaklasik 2gun surermis.benim de 9.gunumdu.bana umut oldu...

Son düzenleme:
Menstrual döngünün ortasındaki kan akışı, kadınlarda kaygılanmaya neden olabilir. Hamile kalmaya çalışıyorsanız veya korunmadan seks yaptıysanız, bilinmezlik ve kaygı daha da derinleşebilir. İmplantasyon kanaması ve regl arasındaki farkları öğrenerek, hangisini yaşadığınızdan emin olmaya çalışalım. Ama öncelikle implantasyon kanaması ne olduğunu açıklayalım.
Teknik tanımına göre, menstrual döngü sırasında yumurtlama gerçekleştiğinde, yumurtalıklar yumurtaları bırakır. Bir yumurta canlı bir spermle döllenir. Döllenen bu yumurta rahme ilerler ve rahim duvarına yerleşir. Rahim duvarı kan ve besinler bakımından çok zengin olduğundan, yumurta yerleştiğinde dışarıya kan akışı olur. Bu kan akışı, implantasyon kanaması olarak bilinir. Kadınların üçte biri hamileliğinde bunu yaşar, dolayısıyla oldukça yaygındır. İmplantasyon kanamasının ne olduğunu öğrendiğimize göre düzenli reglden nasıl ayırt edeceğimizi de keşfedelim.
Akış Özellikleri
Regl kanaması çok yoğundur ve normalde en az üç gün sürer. İmplantasyon kanaması sınırlıdır, neredeyse lekelenme gibidir. İmplantasyon kanamasının süresi kadından kadına değişiyor olsa da, genel olarak bir iki gün içerisinde geçer. Ama bazı nadir durumlarda kadınların 12 güne kadar süren uzun implantasyon kanamaları yaşadığı görülmüştür. Dolayısıyla, implantasyon kanamasına dair kesin bir süre vermek zordur.
Akış Rengi
Akışın rengine bakarak implantasyon kanaması mı yoksa regl mi olduğunu ayırt edebilirsiniz. İmplantasyon kanamasındaki kanın rengi pembemsi veya kahverengimsidir. Bunun sebebi, implantasyon kanının vücuttan çıkmasının biraz zaman alması ve dolayısıyla tazeliğini yitirmesidir. Normal regl kanamasındaki kan rengiyse kırmızıdır ve içinde bol miktarda pıhtı bulunur. İki kanama türü kolaylıkla ayırt edilebilir.
Gerçekleşme Zamanı
İmplantasyon kanaması veya regl arasında ayrım yapmanın diğer bir yoluysa, hesap yaparak ne zaman implantasyon kanaması gerçekleştiğini bulmaktır. 28 günlük bir menstrual döngüyü ele alırsak yumurtlama 14. günde gerçekleşir. İmplantasyon kanaması ortalama olarak yumurtlamadan 9 gün sonra görülür. Bir kadının menstrual döngüleri 24 günlük bir döngüyle 32 günlük bir döngü arasında değişmekle beraber, implantasyon kanaması normalde reglden bir hafta kadar önce olur. Eğer merak ediyorsanız, lekelenmenin hemen arkasından gelen yoğun kanama büyük olasılıkla menstrüasyondur.
Regl sırasında kadınlar kramp, karın ve bacak ağrısı, baş ağrısı ve göğüste rahatsızlık yaşayabilir. Ama bu belirtilerin hiçbiri regl sonrasında devam etmez. İmplantasyon kanaması belirtileri hafif kramp, meme hassasiyeti ve mide şişkinliği içerir. İmplantasyon kanamasının belirtilerinden biri olan kramplar ilk birkaç ay, hatta hamileliğin tamamı boyunca devam edebilir. Diğer hamilelik belirtileri arasında 14 günden uzun süre bulantı, kusma, ruh hali değişiklikleri, meme hassasiyeti, yorgunluk, aşerme ve bazal vücut ısısında yükselme yer alır. Hamilelik testi yaptırmak için en iyi zaman, implantasyon kanamasının 3-4 gün sonrasıdır.
İmplantasyon kanamasının bazı belirtileri kadından kadına değişiklik gösterse de çoğu zaman aynıdır. Doğrulanmış bir hamilelik sırasında yoğun bir kanamanız olursa ve implantasyon kanaması mı yoksa regl mi olduğundan emin olamazsanız, bu bir düşük belirtisi de olabileceğinden, zaman kaybetmeden bir doktora gitmelisiniz. Dolayısıyla, menstrual döngünüzden bağımsız herhangi bir kanamanız olursa, teşhis edilmemiş bir sağlık sorunu olması ihtimaline karşı bir doktora danışın.

yok canım benim bende vardı yüzde yüz eminim..hatta kilo artışı kıllanma ve adet düzensizliği hepsi mevcuttu. ayrıca doktorum ne zaman ultrason ile baksa ooowww çok fena derdi.inci gibi bir sürü yumurta var tespih gibi sıralanmışlar derdi.bide eklerdi.senin evlendigin zaman çocuğun asla tedavisiz olmaz bunu bil derdi.yani ben dört dörtlük polikistik overliydim.şuan adetlerim düzenli.kıllanma hiç gecmedi.kilo da malesef hala var.üstüme yapıştı kilo.. :-) ama hormon testlerim ve ultrason görüntüleri tertemiz...

ben bu duyguyu defalarca yaşadım.çevremde bir çok kişi hamile.en yakın arkadaşlarım faaln hepsi öle.iyi bilirim hissettklerini.kıskanma degil ama başka bişi

Canımmm valla bır cok doktoru bırak butun yerlerde yazar oku mutlaka pko gecmez asla hormonların duzenlıyse adetınde normalse sendrom deılsındır benım adetım 28 gunde olur kıl tuy yok kıloda cok yok ama pkoyum işte goruntulerde lh nin fsh yuksek olması yumurtalrın bozuklugunu gosterir

oooooo 375 tl çok uygun bi fiyat ama heryerde değişiyor bu. ben de özel muayenehaneye gidiyorum 1500 tl normal aşılama fiyatı doktorum bize biraz indirim yapıyor. 160 tl sperm yıkama. lh ve e2 baktırıyorum arada onlar tutuyor. bir de ben ilaçları ücretli alıyorum. özel sigortam var ama o da zaten çoğu şeyi karşılamıyor bu durumlarda.

Tubish'cim ben de ozele gidiyorum.yumurta takibi ve asilama icin 750tl,laboratuara 300tl,puregon igne icin kalemi ile birlikte indirimli 580tl,ovitrella 60tl verdim.toplam 1690 tl tuttu...saglik sigortam karsilamiyor maalesef :(( saglik olsun diyelim....

Sivilceler çıkmaya başladı aşılamanın 8 inci gününde artık pek ümidim kalmadı çünkü reng li günüme yakın sivilce çıkıntısı oluyor :(

Umidini kirma Elif,
Hamilelik belirtileri arasinda sivilce de var:))
Benimde cenemin solunda ve sirtimda cikti ama umidimi kesmicem ben,akintim basladigi halde:((
Sol tarafimda 3 yumurta olusmustu,onun etkisi diye dusunuyorum.
Kucuk ipucu: cenenin hangi tarafinda sivilce cikarsa o tarafta yumurta olusurmus.

kıskançlık değil canım bu
ama insan imreniyor yaa
arkadaşım 2. çocuğu istiyoruz dedi ve 2. ayında hamile kaldı
ben çocuk isteyeli tam 26 ay oldu...hala yok, Allahım nolur bize de nasib et..

Katiliyorum sana:))
Gecenlerde sevdigim bir arkadasimin 1yillik esinin hamile oldugunu ogrendim.sevindim ama imrendim de,kadin 40 yasinda ve pit diye oldu...
Darisi basimiza, ne diyelim:)))

ayyy filizcim de buralardaymış. Arkadaşlar bende 1 kutu gonal f i bitirdim. şuan 2. kutudayım. muhtemelen pazar yada pzartesi aşılamam olucak.gelişmeler güzel olursa.

selam arkadaşlar uzun zamandır takip ediyorum bu formu bende yarın ilk aşılamamı yaptırıyorum biraz korkuyorum ama bebiş için herşeye değer Allah hepimize yardımcı olsun

selam arkadaşlar uzun zamandır takip ediyorum bu formu bende yarın ilk aşılamamı yaptırıyorum biraz korkuyorum ama bebiş için herşeye değer Allah hepimize yardımcı olsun

hiiiiiç korkma ben de ilk seferinde tedirgin gitmiştim anlamıyorsun bile. ikinciye hoplaya hoplaya gittim :) şimdi sonuç bekliyorum. beklemek aşılamadan daha zor :)

ya kendimi felaket tellalı gibi hissediyorum ama ne yazık ki özelde yaptırdığın aşılamaları devlet saymıyor canım.eğer devletten tüp bebek raporu almak istersen 2 defa iğneli aşılamayı devlet yada üniversite hastanelerinde yaptırmış olman lazım.yoksa ben de hep özele gidiyordum.özeldeki doktorum beni uyardı bende mecburen hiç istemedigim halde devlete başladım. haberin olsun.eğer negatid alırsan maddi durumun iyise direk tüp bebek yaptır derim.ama eğer rapor almak istiyorsan özelde aşılama yaptırma derim ben.yoksa en baştan başlıcaksın:14:

canım tüp bebek raporu alabilmen için eğer eşinde sorun yoksa 2 defa aşılama yaptırman lazım.bunlar negatif olduktan sonra sana tüp bebek raporu çıkıyor.raporun gecerliliği 6 ay. 1 kere kullanıyorsun.eğer tüp bebek olmazsa yine rapor çıkartman lazım.ama bu sefer yine aşılama vs yapılmıyor.tahliller eğer 6 ayı aşmışsa onları yenileyip yeniden rapor çıkarıyorsun.max 2 defa tüp bebek yapma hakkın var.ben biraz araştırdım.istanbulda merkezlerin fiyatları çok degişken. umut tüp bebekte raporlu tüp bebek 3000 i buluyor. çapada yaptırmak istersen 1200 ü buluyormuş. ilaçlar için 750-1000 tl arası fark ödüyorsun. benim eğer aşılamam tuıtmazsa istanbul tüp bebek merkezini düşünüyorum.orda emre bey varmış. onun için çok iyi diyorlar.orda da tüp bebek işlemi için 845 tl ödeniyormuş.bir de tabi yine ilaçlar var. asla çapada düşünmüyorum.ilgi sıfır çünkü.başka sormak istedigin bişi varsa sor canım

canım nolur üzme kendini.ben çapada aşılama yapıp da pozitif olanı hiç duymadım.tesadüfmüdür yoksa degilmidir bilmem ama kiminle konuşsam eşinin morfolojisi 0. bu çapa sperm analizini nasıl yapıyor anlamış degilim.doğru olup olmadıgından bile emin olamadım sen de 0 olduğunu yazınca.....içime bir şüphe girdi.neyse sen hemen git çapaya.ama zaten bu ay aşılama yaptırman mümkün degil.tekrar rapor çıkacak.adetine 10 gün kala evralarını teslim ediyosun.üst üste yapılmasını tavsiye etmiyolar.benim elimde ilaçlrım artmıştı.devam edelim dedim.doktor olmaz dedi.iğneler çok ağır dedi.bide ilaç belki yetmicek dedi.ovitrelle çatlatma iğnesini falan cepten almak zorundasın dedi.alırım dedim.yine de olmaz dedi :27: sonuç olarak bu ay dinlen.kafanı boşalt.belki kendiliğinden gelir bebegin :34:

canım çok teşekkürler.ama artık çapaya gitmek bile istemiyorum ama mecbur...daha önceki doktorum da aşılamam tutmuştu.ama doktorum çok titiz çalışmıştı.
çapa resmen öylesine yapıyor aşılamayı boşuna hormon alıyoruz.ve zaman kaybetmek diyor bir yanım ama buraya kadar gelmişken bırakmak da istemiyorum.Çünkü önümü göremiyorum.
Bende artık tüp bebeğe umutlarım.bugün gideceğim çapaya.MORFOLOJİ aşılamadada 0 çıktı.yazılanları okuyorum bir yanım takılma diyor ama ...
bu arada bizimde hareketlilik sorunu var.nohut yemeğini mi yapıyorsun?yoksa haşlayıp suyunu mu acaba??

hiiiiiç korkma ben de ilk seferinde tedirgin gitmiştim anlamıyorsun bile. ikinciye hoplaya hoplaya gittim :) şimdi sonuç bekliyorum. beklemek aşılamadan daha zor :)

bide beklemek var tabi çok stresli bir dönem geçiriyoruz inşallah hayırlı haberlerini alırız senin ve tüm isteyenlerin :)

Back