Aşılama 2013 OCAK-ŞUBAT DönemindeAşılama Yaptıracaklar Buradayız...

Aşılama Yöntemleri ve Tecrübelerimiz
Tamam canım tşkler Tüp bebek te morfoloji neden önemli değil yani ümidimiz dedigin için merak etmedim değil ?
tüp bebekte morfoloji hiç önemli degil çünkü sperm morfolojisi sperminm yumurtayı dölleyip dölleyememesi kabiliyeti ile ilgili bir kavram.ama tüp bebekte sperm direk yumurtanın içerisine embriyologlar tarafından konuulduğundan morfolojinin önemi kalmıyor.aslında bizim gibi 0 morfolojiye sahip olan çiftlere aşılama yapılmadan direk tüp bebek raporu verilmeli.ben böyle düşüünyorum.ama inşallah sen beni bu konuda yanıltırsın...:34:

bende varım ama henüz olmadı aşılamam 22 şubatta olacağım allahım herkese hayırlısını nasip etsin bu benim ikinci aşılamam ilkini ekimde oldum tutmadı hadi hayırlısı inş

edithpiaf------38----------1---------------------------------1.5 yıl------------------------------------------

kızlarrrrr hoşgeldiniz.aşılamalarınızın bol bol bebekle sonuçlanmasını dilerim....:34::49::49::49::49::49::49:

tüp bebekte morfoloji hiç önemli degil çünkü sperm morfolojisi sperminm yumurtayı dölleyip dölleyememesi kabiliyeti ile ilgili bir kavram.ama tüp bebekte sperm direk yumurtanın içerisine embriyologlar tarafından konuulduğundan morfolojinin önemi kalmıyor.aslında bizim gibi 0 morfolojiye sahip olan çiftlere aşılama yapılmadan direk tüp bebek raporu verilmeli.ben böyle düşüünyorum.ama inşallah sen beni bu konuda yanıltırsın...:34:

Anladım canım gidiyorsun hastaneye doktor bi aşılama dediginde ümit baglıyorsun ya tutarsa gibi yani garantisini tabiki vermiyor lakin tüp bebek içinde garanti vermiyolar fakat deselerki morfoloji 0 verdigin paraya ümitle bekledigin güne yazık olur siz direk tüp bebek yapın dese bizde onu uygularız cahil kafayla bilgi sahipligimiz yok doktor ne derse he deyip geçiyoruz söyledigin konuda haklısın katılıyorum sabırla pazartesi gününü bekliyorum o gün benım için dünya yıkılmasımı olur yoksa yeniden dünyayamı gelmiş olurum bilmiyorum

Anladım canım gidiyorsun hastaneye doktor bi aşılama dediginde ümit baglıyorsun ya tutarsa gibi yani garantisini tabiki vermiyor lakin tüp bebek içinde garanti vermiyolar fakat deselerki morfoloji 0 verdigin paraya ümitle bekledigin güne yazık olur siz direk tüp bebek yapın dese bizde onu uygularız cahil kafayla bilgi sahipligimiz yok doktor ne derse he deyip geçiyoruz söyledigin konuda haklısın katılıyorum sabırla pazartesi gününü bekliyorum o gün benım için dünya yıkılmasımı olur yoksa yeniden dünyayamı gelmiş olurum bilmiyorum

ben direk tüp bebek raporu alabilmek için çok mücadele ettim.ama sperm sayısı 5 milyonun üzerinde ise direk tüp bebek raporu verilmiyor. 2 adet iğneli aşılama şart.aslında onlar da biliyor imkansız gibi bişi.ama prosedür böyle.başbakan çocuk yapın bol bol dio.ya o zaman koşuılları kolaylaştır yapalım.bizi boş yere aşılama klomen vs ile uğraştırıyosun.moralmen çöküyorsun.tüp bebek aşamasına geldiginde hiç bişeye mecalin kalmıyo.herneyse..çenem düştü yine.sen bana bakma.inşallah pazartesi günü pozitif sonuç alırsında bizim gibilere ümit olursun.ben de 2. aşılamaya start vericem çünkü. senden iyi haberler alalım ki bizde ümitli olalım...bizleri haberdar et.umarım olumsuz şeyler söyledigim için bana kızmamışsındır:26:

ben direk tüp bebek raporu alabilmek için çok mücadele ettim.ama sperm sayısı 5 milyonun üzerinde ise direk tüp bebek raporu verilmiyor. 2 adet iğneli aşılama şart.aslında onlar da biliyor imkansız gibi bişi.ama prosedür böyle.başbakan çocuk yapın bol bol dio.ya o zaman koşuılları kolaylaştır yapalım.bizi boş yere aşılama klomen vs ile uğraştırıyosun.moralmen çöküyorsun.tüp bebek aşamasına geldiginde hiç bişeye mecalin kalmıyo.herneyse..çenem düştü yine.sen bana bakma.inşallah pazartesi günü pozitif sonuç alırsında bizim gibilere ümit olursun.ben de 2. aşılamaya start vericem çünkü. senden iyi haberler alalım ki bizde ümitli olalım...bizleri haberdar et.umarım olumsuz şeyler söyledigim için bana kızmamışsındır:26:

Hee birde 2 3 kez aşılama yaptırdıgımıza dair kagıt götürecegiz sanırım yani ben aşılamamı özel hastanede yaptırıyorum ama tüp bebegi ssk ya gidecgim ssk bana tekrar aşılama yapmaz herhalde yada dedigim gibi hastaneden aşılama yapıldıgıma dair kagıtmı götürmem gerekeck ? Başbakanın lafı hep agzındadır çocuk yapın demeyle olmuyor :) umarım güzel haber veririm vermeyide çok isterim kızılacak bişey yok sonuçta herkez fikir alma derdinde canım :))

valla kızlar su basbakanın cocuk yapın lafına bende taklmıs durumdayım
en az 3 cocuk demesini biliyor ama nedense devlet bu sorunlu olanların ilaclarını bile yarısını karsılıyor madem cok cocuk istiyosun tamamını öde dime ama...
bizi ugrastırmaktan baska bişey degil bu devletin işgüzarlıgı..
sinerlerimiz larckalasıyor bakalım tüp bebege mecalimiz kalacakmı...

bende bişey sorucam naz sana ...tüp bebekte ücret nasıl oluyor onda devlet karsılıyormu ... ondada özel yapan yerler var dime nasıl oluyor benim tüp bebekle ilgili hiç bilgim yok yani ona kadar aşılamalarda tutar diyodum ama bugünkü sonuclarımdan sonra tüp bebegede sıcak bakmaya basladım:))

kızlar bugün saat 2de asılamam yapılacak ve benim bugün 11. günüm cok erken gibiymiş geliyor bana ama yanlısmıyım bilmiyorum.
1 tane yumurtam olustu 21mm dün aksam 7de catlatma iğnemi vuruldum..
bişey daha sorucam size E2 Estradiol hormonum 323 cıktı cok yüksek bu nedir ya cok merak ettim.drumda bişey demedi..
rabbim bana yardımcı ol lütfen u seferki tutar insallah..
KIZLAR DUALARINIZI BEKLİYORUM
Hayirli ugurlu bebisli olsun asilaman..simdi kafandan butun olumsuz düşünceleri silme vakti guzel şeyler düşünüp guzel şeyler yaşayacağız hep birlikte insallah..rabbim yar ve yardimcin olsun kendine dikkat et guzelce dinlen ilaclarini vakitlice al ve bol bol dua et...bu sefer hayirli haberlerin olacak allahinn izniyle

kızlar herkese günaydın.cevaplarınız için teşekkürler.benim aşılamam tutmadı.bugün 14.gün adet oldum.Moralmen çöktüm...
Atatutku canım çok teşekkürler.aşılan hayırlı olsun.inşallah hayırlısıyla olumlu sonuç alırsın.
naz034 şimdi ben çapaya bugün mü gideyim yoksa yarın mı nezamn gideyim sence.
Bu arada morfoloji bizde de kocaman bir 0 olduğundan benimde umudum yoktu ama bir ihtimal işte.insan olumlu olmaya yönlendiriyor kendisini.

kızlar aşılamam yapıldı haber vereyim dedim ama buseferkinde hiç umudum yok
cünkü eşimin siperm sayıları cok cok az cıktı yıkanmıs halini söylüyorum size.....

total siperm sayısı 12 000 000
ileri hareketli %14
yani böyle bu sekilde asılamanın tutması imkansız gibi görünüyor ...
cok moralim bozuldu....
ooffff offff oooooooofffffffffffffffffff................

selam canım benımde esımın sperm sayısı 12 mılyon cıktı yıkama sonrası ki eşimde sorun yoktu bende pko vardı
ılerı hareketlısı %95 cıktı morfolojısı desen % 1 umudum ise 0
ama genede rabbım bılır
buarada e2 hormonu sormussun asılında 300 ler dusuk cunku bu senın yumurtalarının kalıtesını gosterır benım 3 adet yumurtam ve e2 1400 lerdeydı doktor cok cok ıyı dedı yumurta kalıten ama esımın spermlerınden dolayı umduum sıfır

selam canım benımde esımın sperm sayısı 12 mılyon cıktı yıkama sonrası ki eşimde sorun yoktu bende pko vardı
ılerı hareketlısı %95 cıktı morfolojısı desen % 1 umudum ise 0
ama genede rabbım bılır
buarada e2 hormonu sormussun asılında 300 ler dusuk cunku bu senın yumurtalarının kalıtesını gosterır benım 3 adet yumurtam ve e2 1400 lerdeydı doktor cok cok ıyı dedı yumurta kalıten ama esımın spermlerınden dolayı umduum sıfır

anladım canım dr hiç bişey demedi 1 tane yumurtam gelişti belki o yüzden az cıkmıstır.ya belki bu asılamadan sonra drumu degiştircem herhalde hiç bişey demiyo konusmuyor dogru düzgün e2 bu ne dr bey dedim yok bişey dedi.. ben anlamadım ya sonucları alıp eve gelip nette arastırıp duruyorum valla kafayı yicem..bende bir problemyok ama bilmiyorum yaa insallah tutar..

kızlar su bahsettiğim şişkinlik gaz sansıları sona erdi evet rahatsz ediyordu beni agrılar ama sanki agrılar gecnce umudumu yitirdim.bel agrım var yanlızca sanki yine bos cıkıcakmıs gibi gelıyor.sabah kalktgmda eşimnde benmde aynı anda aklmzdan gectiş ben kendımı gaza getrmemek ıcın dıle getrmedm ama eşim dayanamadı bı test mı yapsak acaba diye.bugun 11.günüm beklemek zor ama alıstım kac zamandr.bıryandanda duymak ıstemıyorum sonucu yıne husran olacak diye:(

herkese merhaba.... ben de dün 2. aşılamamı oldum. öncelikle e2 değeri hakkında bildiklerimi söyliyim . e2 yumurta başına salgılanan bir hormon. normal gelişmiş bir yumurtadan 200 değerinde salgılanıyor. yumurta sayısı fazla ise e2 değeri de fazlalaşıyor. mesela benim en son e2 değerim 2700 idi. bunun çok yüksek olması overlerin hiperstimülasyonu denen bir sendorm yapıyor. ciğerler su topluyor bulantı kusma falan. benim bu sendroma girmemem için doktor 3 gün gonal f e ara verip bekledi haatta düşme göstermezse bu ayı iptal ederiz falan dedi ama sonra az da olsa düşme gösterince ek tedbirlerle aşılamam yapıldı. gonal f benim yumurtalarımı çok fazla çalıştırdı ki ben 75 ile başlayıp 112,5 a çıktım ve 8 gün iğne vurdum sadece . hatta ben yetmez diye fazla ilaç almıştım elimde kaldı. forumlarda çünkü daha yüksek dozlarda 15 gün falan vurulanları okumuştum. tabii herkesin bünyesi aynı değil. hayırlısı ile tutar inşallah diyelim hepimizin ki.

kızlar su bahsettiğim şişkinlik gaz sansıları sona erdi evet rahatsz ediyordu beni agrılar ama sanki agrılar gecnce umudumu yitirdim.bel agrım var yanlızca sanki yine bos cıkıcakmıs gibi gelıyor.sabah kalktgmda eşimnde benmde aynı anda aklmzdan gectiş ben kendımı gaza getrmemek ıcın dıle getrmedm ama eşim dayanamadı bı test mı yapsak acaba diye.bugun 11.günüm beklemek zor ama alıstım kac zamandr.bıryandanda duymak ıstemıyorum sonucu yıne husran olacak diye:(

gebelik belirtileri bu kadar erken dönemlerde başlamaz. kasık ağrısı sivilce çıkması bel ağrısı meme hassasiyeti bunların hiçbiri olumlu ya da olumsuz belirtiler değil. hamile de olsanız içinizi dolu hissetme ihtimaliniz yok çünkü küçücük bir şey. o yüzden umudunuzu hiç kaybetmeyin. strese girmeyin. mümkün olduğu kadar ağır iş yapmamaya çalışıp belinizi ve ayağınızı sıcak tutmanız yeterli. (sıcak su torbasıyla falan değil tabii ki) . gerisi kısmet ... hepimizin bir yerlerde bize gülümseyen bi çocuğu var sadece yaramazlık yapıp gelmiyor diye düşünüyorum ben..

gebelik belirtileri bu kadar erken dönemlerde başlamaz. Kasık ağrısı sivilce çıkması bel ağrısı meme hassasiyeti bunların hiçbiri olumlu ya da olumsuz belirtiler değil. Hamile de olsanız içinizi dolu hissetme ihtimaliniz yok çünkü küçücük bir şey. O yüzden umudunuzu hiç kaybetmeyin. Strese girmeyin. Mümkün olduğu kadar ağır iş yapmamaya çalışıp belinizi ve ayağınızı sıcak tutmanız yeterli. (sıcak su torbasıyla falan değil tabii ki) . Gerisi kısmet ... Hepimizin bir yerlerde bize gülümseyen bi çocuğu var sadece yaramazlık yapıp gelmiyor diye düşünüyorum ben..

bliyorum bunlarn belirti olmadıgını aşılamann ılk gunnden berı yasıyordum bu agrıları.dedm ya neden blmem agrılar gecnce azda olsa olan umdmda soldu.ve evet cok guzel soylemıssn umarm bu yaramazlıga bır son verırler.:)

herkese merhaba.... ben de dün 2. aşılamamı oldum. öncelikle e2 değeri hakkında bildiklerimi söyliyim . e2 yumurta başına salgılanan bir hormon. normal gelişmiş bir yumurtadan 200 değerinde salgılanıyor. yumurta sayısı fazla ise e2 değeri de fazlalaşıyor. mesela benim en son e2 değerim 2700 idi. bunun çok yüksek olması overlerin hiperstimülasyonu denen bir sendorm yapıyor. ciğerler su topluyor bulantı kusma falan. benim bu sendroma girmemem için doktor 3 gün gonal f e ara verip bekledi haatta düşme göstermezse bu ayı iptal ederiz falan dedi ama sonra az da olsa düşme gösterince ek tedbirlerle aşılamam yapıldı. gonal f benim yumurtalarımı çok fazla çalıştırdı ki ben 75 ile başlayıp 112,5 a çıktım ve 8 gün iğne vurdum sadece . hatta ben yetmez diye fazla ilaç almıştım elimde kaldı. forumlarda çünkü daha yüksek dozlarda 15 gün falan vurulanları okumuştum. tabii herkesin bünyesi aynı değil. hayırlısı ile tutar inşallah diyelim hepimizin ki.

ben gonal fi 7 gün 75 ml kullandım ama bana yaramadı sanırım gecen ay 11 yumurtam olmustu simdi ise igneyle 1 tane az gibi geldi bana..e2 bilgin içinde tesekkür ederim dr bişey söylemeyince korktum bende.insallah tutunur canım bebeklerimiz bu arada benimde dün 2. asılamamdı aynı günde yapılmıs yani... hakkımızda hersseyin hayırlısı olsun.

Kizlar selam,
Asilamam 11subatta oldu, bugun 9.gunu...2 gundur kasik agrilari vardi,geceden beri de pembe akintim var....
Regl icin biraz erken degil mi sizce? Tutunma kanamasi mi yoksa :))
Uzulmeli mi uzulmemeli miyim bilemedim..
Bekleyip gorcez bakalim...

Naz canım dün kadın programında bir doktor telefona baglandı çok kişiye aşılama sonrası olumlu sonuçlar verdim dedi bende doktorun adıyla sitesini bulduö bugünde telefon açtı eşim dedi morfoloji sorunu var dedi doktor morfolojiye takıntılı olmayın dedi morfoloji 0 olsa bile normal gebelik bile olma olasılıgı var dedi aşılamadan olumsuz yanıt alırsanız yanıma gelin dedi

ben gonal fi 7 gün 75 ml kullandım ama bana yaramadı sanırım gecen ay 11 yumurtam olmustu simdi ise igneyle 1 tane az gibi geldi bana..e2 bilgin içinde tesekkür ederim dr bişey söylemeyince korktum bende.insallah tutunur canım bebeklerimiz bu arada benimde dün 2. asılamamdı aynı günde yapılmıs yani... hakkımızda hersseyin hayırlısı olsun.

aslında gonal f 75 düşük bir doz . doktorun dozu yükseltebilirdi ama tabi en iyisine yine onlar karar verirler. benim bile 75 kullanıp yumurtalarım oluştuğu halde 112,5 a yükseltti doktorum . sen hep sabit gitmişsin. ama işte e2 değeri ile de alakalı olabilir. senin tek yumurta ile 1400 olduysa o yüzden yükseltmemiştir doktorun dozu. sizlerdeki sorunlar neler ben pko luyum. eşimde bi problem yok.

Hee birde 2 3 kez aşılama yaptırdıgımıza dair kagıt götürecegiz sanırım yani ben aşılamamı özel hastanede yaptırıyorum ama tüp bebegi ssk ya gidecgim ssk bana tekrar aşılama yapmaz herhalde yada dedigim gibi hastaneden aşılama yapıldıgıma dair kagıtmı götürmem gerekeck ? Başbakanın lafı hep agzındadır çocuk yapın demeyle olmuyor :) umarım güzel haber veririm vermeyide çok isterim kızılacak bişey yok sonuçta herkez fikir alma derdinde canım :))
ya kendimi felaket tellalı gibi hissediyorum ama ne yazık ki özelde yaptırdığın aşılamaları devlet saymıyor canım.eğer devletten tüp bebek raporu almak istersen 2 defa iğneli aşılamayı devlet yada üniversite hastanelerinde yaptırmış olman lazım.yoksa ben de hep özele gidiyordum.özeldeki doktorum beni uyardı bende mecburen hiç istemedigim halde devlete başladım. haberin olsun.eğer negatid alırsan maddi durumun iyise direk tüp bebek yaptır derim.ama eğer rapor almak istiyorsan özelde aşılama yaptırma derim ben.yoksa en baştan başlıcaksın:14:

valla kızlar su basbakanın cocuk yapın lafına bende taklmıs durumdayım
en az 3 cocuk demesini biliyor ama nedense devlet bu sorunlu olanların ilaclarını bile yarısını karsılıyor madem cok cocuk istiyosun tamamını öde dime ama...
bizi ugrastırmaktan baska bişey degil bu devletin işgüzarlıgı..
sinerlerimiz larckalasıyor bakalım tüp bebege mecalimiz kalacakmı...

bende bişey sorucam naz sana ...tüp bebekte ücret nasıl oluyor onda devlet karsılıyormu ... ondada özel yapan yerler var dime nasıl oluyor benim tüp bebekle ilgili hiç bilgim yok yani ona kadar aşılamalarda tutar diyodum ama bugünkü sonuclarımdan sonra tüp bebegede sıcak bakmaya basladım:))
canım tüp bebek raporu alabilmen için eğer eşinde sorun yoksa 2 defa aşılama yaptırman lazım.bunlar negatif olduktan sonra sana tüp bebek raporu çıkıyor.raporun gecerliliği 6 ay. 1 kere kullanıyorsun.eğer tüp bebek olmazsa yine rapor çıkartman lazım.ama bu sefer yine aşılama vs yapılmıyor.tahliller eğer 6 ayı aşmışsa onları yenileyip yeniden rapor çıkarıyorsun.max 2 defa tüp bebek yapma hakkın var.ben biraz araştırdım.istanbulda merkezlerin fiyatları çok degişken. umut tüp bebekte raporlu tüp bebek 3000 i buluyor. çapada yaptırmak istersen 1200 ü buluyormuş. ilaçlar için 750-1000 tl arası fark ödüyorsun. benim eğer aşılamam tuıtmazsa istanbul tüp bebek merkezini düşünüyorum.orda emre bey varmış. onun için çok iyi diyorlar.orda da tüp bebek işlemi için 845 tl ödeniyormuş.bir de tabi yine ilaçlar var. asla çapada düşünmüyorum.ilgi sıfır çünkü.başka sormak istedigin bişi varsa sor canım
kızlar herkese günaydın.cevaplarınız için teşekkürler.benim aşılamam tutmadı.bugün 14.gün adet oldum.Moralmen çöktüm...
Atatutku canım çok teşekkürler.aşılan hayırlı olsun.inşallah hayırlısıyla olumlu sonuç alırsın.
naz034 şimdi ben çapaya bugün mü gideyim yoksa yarın mı nezamn gideyim sence.
Bu arada morfoloji bizde de kocaman bir 0 olduğundan benimde umudum yoktu ama bir ihtimal işte.insan olumlu olmaya yönlendiriyor kendisini.
canım nolur üzme kendini.ben çapada aşılama yapıp da pozitif olanı hiç duymadım.tesadüfmüdür yoksa degilmidir bilmem ama kiminle konuşsam eşinin morfolojisi 0. bu çapa sperm analizini nasıl yapıyor anlamış degilim.doğru olup olmadıgından bile emin olamadım sen de 0 olduğunu yazınca.....içime bir şüphe girdi.neyse sen hemen git çapaya.ama zaten bu ay aşılama yaptırman mümkün degil.tekrar rapor çıkacak.adetine 10 gün kala evralarını teslim ediyosun.üst üste yapılmasını tavsiye etmiyolar.benim elimde ilaçlrım artmıştı.devam edelim dedim.doktor olmaz dedi.iğneler çok ağır dedi.bide ilaç belki yetmicek dedi.ovitrelle çatlatma iğnesini falan cepten almak zorundasın dedi.alırım dedim.yine de olmaz dedi :27: sonuç olarak bu ay dinlen.kafanı boşalt.belki kendiliğinden gelir bebegin :34:

Back