Sağol canım,
41 gün okunmalıymış...Şimdi buldum youtube'da...
Bir de secde ayeti nasıl, nasıl secde edicem ?
Kusura bakma, bilmiyorum malesefYardımcı olurmusun...Cok sağol.
canım aynı bende senin gibiyim..bütün ilişkilerimiz bebek için yada drun önerdiği günlerde oluyor..benimde bu ilaclardan dolayımıdır nedir cok kasıntım var ilişkiye bile giresim yok dediğin gibi ilişki sırasında cok canım yanıyo acaba bu neden kaynaklanıyorki...
bende birtek benim sanıyodum aklımdan kafamdan birtürlü atamıyorum canım yaaaa...tuttumu tutmadımı acaba bu ay hasta olucakmıyım diye düşünmekten kafayı yiyicem...tabiki 2 senedir her ay kırmızıları görüyorum ve moralmen sıfır... hep aynı durumdayız..
benimde hafta içi 2. aşılamam yapılacak ama hiç umudum yok...bend ebu ay dinlenmek istedim ama eşim bu ayda aslama yapalım deyince bişey diyemedim...
hayırlısı olsun arkadasım rabbim insallah en kısa zamanda yüzümüzü güldürür..
sana kesinlikle katılıyorum.şimdiki aklım olsa asla 3 yıl korunmazdım.yada korunmadan önce eşim dahil testleri yaptırırdım.sonra böyle 2 yıldır bekliyoruz bebek gelecek mi die :-(
ya kızlar şu şırıngayla aşı olayına taskıldım ben.bana çok mantıklı gelmiyor.bir de hava basıyorlarmış.yumurtlalıklar zaten çok hassas organlar.butarz oyunlara gelir mi bilmiyorum.şahsen ben hiç önermiyorum.o kadar yıkama yapılıyor hastanede.streril ortamda yapılıyor aşılama.yani bu kadar prof doç doktor salak mı?siz gidin aşılamayı kendiniz yapın niye demiyor...bilmyorum.ben asla yapmam öle bişi...örneğin şırıngada hava kalınca çok tehlikeli.ölüme kadar götürüyo.beyne pıhtı atıyormuş.o yüzden iğne olurken hemşireler falan havasını dikkatlice alıyorlar.siz bilirsiniz.bana çok ccahilce geldi :44:
canım internetimiz gitti o yüzden sorunu cevaplayamadım abdest alıyorsun namaz abdesti sonra kıbleye dönüyorsun allahım niyet ettim senin rızan için üzerimden geçen secde ayetinin secdesini yapmaya(tekbir almıyorsun) allahuekber deyip secdeye varıyorsun subhanerabiyelala 3kez diyorsun allahuekber deyip kalkıyorsun böylece secdeyi yapmış oluyorsun aklına takılan olursa sor canım çekinmeden yardımcı olmaya çalışırım
Arkadaşlar bence de çok mantıklı değil.
Hastanede yapılan aşılamada şiringanın ucunda uzun bir iğne var ve bu özel bir şiringa sanırım. O iğne ile doğrudan rahmin içine giriliyor ve spermler rahim içine bırakılıyor. Evde kendi kendine nasıl rahmin içine iğne sokuyorlar anlaşılır gibi değil. Olsa olsa vajinanın iç kısmına bırakıyorlardır yani rahim ağzına. Rahim ağzı zaten vajina ile rahin arasındaki yer. Spermlerin burayı aşması ve rahme girmesi lazım. İşte o yüzden aşılama rahim ağzı faktörü sebebiyle hamile kalamayanlara da öneriliyor. çünkü rahim ağzı faktörü aşılıyor bu şekilde doğrudan rahime ulaştırılıyor spermlere yol ve zaman kazandırılıyor yani. Bir de tabi yıkama, proteinlerle destekleme vs gibi işlemler var. Bir de doktorlar aşılama için spemler arasından en hareketli ve kaliteli olanları seçip koyuyorlar rahime.
Yani bence tesadüf olmuş o arkadaşlarda bu şekilde hamilelik..Şiringanın ucunda iğne yok herhalde ve nasıl içeri sokuyorlar anlamadım.
Arkadaşlar bence de çok mantıklı değil.
Hastanede yapılan aşılamada şiringanın ucunda uzun bir iğne var ve bu özel bir şiringa sanırım. O iğne ile doğrudan rahmin içine giriliyor ve spermler rahim içine bırakılıyor. Evde kendi kendine nasıl rahmin içine iğne sokuyorlar anlaşılır gibi değil. Olsa olsa vajinanın iç kısmına bırakıyorlardır yani rahim ağzına. Rahim ağzı zaten vajina ile rahin arasındaki yer. Spermlerin burayı aşması ve rahme girmesi lazım. İşte o yüzden aşılama rahim ağzı faktörü sebebiyle hamile kalamayanlara da öneriliyor. çünkü rahim ağzı faktörü aşılıyor bu şekilde doğrudan rahime ulaştırılıyor spermlere yol ve zaman kazandırılıyor yani. Bir de tabi yıkama, proteinlerle destekleme vs gibi işlemler var. Bir de doktorlar aşılama için spemler arasından en hareketli ve kaliteli olanları seçip koyuyorlar rahime.
Yani bence tesadüf olmuş o arkadaşlarda bu şekilde hamilelik..Şiringanın ucunda iğne yok herhalde ve nasıl içeri sokuyorlar anlamadım.
bn yaptırmıştım histeroskoapi tayfun bey yaptı.ultrasyon muyanesinde rahimde perdeden şühelendi %70 vr dedi.histeraskopi yaptı.normal ameliyat gibi alınıyosun ameliyata damar yolu acıp serum takıolalr sona ameliyatahneye indiriyolar.1 saat kadar kalmışım.ayıkmam filan biraz uzun sürmüş.gözlerime bişy sürmüşler buğulu görüyodum.uyandığında hafif ağrın oluyor.3-5 saat kadar hastanede kaldım.sona taburcu oldum.1 hafta kadar kanamam oldu.ama popomun üstüne oturamıyodum acıdan.bide tuvaletimi zor yapıyodum.cok acıyodu.arada kasık ağrın oluyor.hemen toplarlanmaıyosun tabi 1 haftada anca iyileşiyosun.bide perde vrsa alıcaktı dokotrum.sonuc olarakta hiçbirşey yokmuş.tertenmizmiş.sol tüpümde hafif tıkan ıklık vrmış sadece.cdyide yanlışkla silmişler elimizde rapor yok şimdi.başka yerde lazım olsa.cdyi mutlaka al.başka yere başlarsan lazım olur.birde biz acı olduğu için perdeyi aaldı sandık o an unutmuşuzda dokrtora sormayı 2 c. kontrolde sordum meğer perde yokmuş ameliyat günü sadece sorunumuz yok aşıla için uygun dedi.bu kadar b cok korkrtum rahat ol bilmiyorum yaptırcakmısın
Aynı şekilde işte ben de öyleyim...İlişkiye girmek bir zevk olmaktan çıktı, zorunluluk gibi ve şartlanmış şekilde oluyor...Hem de canım yanıyor, yaradan dolayı herhalde bazen dayanılmaz bir sızlama oluyor. Hani açık bir yaranıza alkol değdirmiş gibi...O sızlamayı düşünmekten başka birşey yapamıyorum ilişki sırasında....Of of ! Sürekli iltihap oluyordu bende ve ilaçlar bir işe yaramıyor yani geçici çözüyor. Sonunda kocaman bir yara olmuş...Temiz çıktı ama işte sorun yaratıyor. Çok az da olsa bu yara ve iltihaplar da engel olabilirmiş gebe kalmaya...Oradaki sıvı spermleri öldürebilirmiş. Gerçi yaraya rağmen hamile kalanlar çok. Yani rabbim ol deyince önünde hiçbirşey duramıyor. Tedavi süreci çok uzayacak gibiydi. Doktorum bir kez yakma yada dondurma ile geçmez 4-6 ay arayla 2 yada 3 kez yakmamız gerekir bu yarayı ki o da uzun bir süreç dedi. Her yakma işleminden sonra 1 ay cinsel ilişki yasak ve o da 2 yumurtlama dönemini etkiliyor. O yüzden direkt aşılama denemek istedik biz ama şubatta olamıyor martta da bir engelimiz çıktı. Nisan ayına kaldı. İlaçlarım dolapta bekliyor..
Zaten o ilaçlar psikoloji denen birşey bırakmıyor. Klomen kullanmıştım 1 ay progestan da...Ki onlar aşılamadaki gonal f 'e göre daha hafif. Onlar bile beni mahfetmişti
Ne olacak böyle bilemiyorum. Adetim bitti şimdi 7. gündeyim..Çalışmalara başlayacağız yine. Hergün mü gün aşırı mı, her ay her çeşidini denedik resmen. Bir süre sonra bu sızlamalardan dolayı 15. günden sonra falan diğer aya kadar yapmıyorduk ki, o da sperm kalitesini etkiliyormuş, 1 haftadan fazla ara vermek yani....Bir de o stres çıktı, spermler yaşlanmasın hareketliliğini kaybetmesin diye 3-5 günden fazla beklememek lazımmış. Gelin görün ki benim canım istemiyor çoğu zaman bu moralle ve canımın acımasıyla(
Napıcaz allahım yardım !!
bana sorarsan güzelim hiç bekleme ne gerekiyorsa bir an önce yaptır. tedavi anlamında diyorum.
kaç senelik evlisin ne kadar zamandır bebek istiyorsun bilmiyorum ama bu tedaviler gerçekten uzun süreli tedaviler bayanınki olsun erkeğinki olsun. şimdiki aklım olsaydı korunarak geçirdiğim 2 senelik süre zarfında tüm tedavileri yaptırırdım üzerine 2 sene daha beklemiş olmazdım..nasip..ama yeni evlenenlere ve böyle fikir soranlara kesinlikle doktora görünün eşin de sen de hormonlarınıza tahlillerinize baktırın diyorum..nacizane benim fikrim bu, karar verecek olan sensin tabii..hakkımızda hayırlısı olsun
kızlar bugün saat 2de asılamam yapılacak ve benim bugün 11. günüm cok erken gibiymiş geliyor bana ama yanlısmıyım bilmiyorum.
1 tane yumurtam olustu 21mm dün aksam 7de catlatma iğnemi vuruldum..
bişey daha sorucam size E2 Estradiol hormonum 323 cıktı cok yüksek bu nedir ya cok merak ettim.drumda bişey demedi..
rabbim bana yardımcı ol lütfen u seferki tutar insallah..
KIZLAR DUALARINIZI BEKLİYORUM
kızlar bugün saat 2de asılamam yapılacak ve benim bugün 11. günüm cok erken gibiymiş geliyor bana ama yanlısmıyım bilmiyorum.
bişey daha sorucam size E2 Estradiol hormonum 323 cıktı cok yüksek bu nedir ya cok merak ettim.drumda bişey demedi..
canım inşallah bu sefer olur, inşallah canım. E2 hakkında çok emin olmamakla birlikte yüksek olması yumurtanın kalitesini gösteriyor diyebiliyorum. Ben de bir şey soracağım bugün 13. gün bildiğin gibi ben 10. gün kan testi yaptırmıştım ve de negatif olmuştu ya acaba tekrarlasam mı 13. gün bugün. dr.u aradım haftasonunu bekle, haberleşelim dedi. ama yanlış çıkma ihtimali olup olmadığını demedi bi fikir söyleyin
canım
e2hormonu kolay hamile kalmak için çok önemli, bu hormon rahmin hamileliğe hazır olduğunu ifade ediyor benimki 237 olduğunda doktor çok düşük demişti inşaallah aşılaman tutarda senden güzel haberler alırız allah yardımcın olsun doktora giderken bol bol oku dua et allah inşaallah hayılısı ile gebe kalmayı nasip eder sana inşaallah
arkadaşlar merhaba uzun süredir siteye giremiyordum biraz sağlık sorunları yaşadım hamile olan arkadaşları tebrik eder sağlıkla kucaklarına almaları nasip olur inşallah bu ay olmayan arkadaşlarda üzülmeyim allah kabul edecek kendine açılan dualı ellerinizi inşallah...
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?