Aşılama 2013 OCAK-ŞUBAT DönemindeAşılama Yaptıracaklar Buradayız...

Aşılama Yöntemleri ve Tecrübelerimiz
hadi hayırlısı bakalım:)
hiiiç korkulacak bişey yok. rahat ol. ağrısız acısız basit bi işlem.
ne olduğunu nasıl olduğunu anlamıyorsun bile. emin ol..sakin olmaya çalış bol bol dua et. başka yapacak birşey yok canm. inşallah tutar aşılaman.
güzel haberlerini bekliyoruz

dua et gerilme çok heyecanda yapma canım herşeye hazırlıklı ol bol bol dinlen rahatla çok basit bir işlem hemen olup bitiyor anlamıyosun bile :) stresini test gününe sakla bence ;) pozitif sonuç alırsın inşallah hayırlı olsun şimdiden aşılaman

çok teşekkür ederim arkadaşlar. umarım hayırlı olur sonucu. Bir de benim psikoloji çok gelgitli oldu bu aralar, sizde de böyle olmşmuydu?bir bakıyorsun garip bir sevinç var içimde, bir bakıyorsun belgesel izlerken oturup ağlıyorum :( ilaçlardan mı böyle oluyor acaba?

slm kızlar benım asılamam tutmamıstı bılıyosunuz karar verdık tup bebek yaptırcaz zaman kaybetmeye gerek yok dıye dusunuyorum EGE ÜNİVERSİTESİNDE baslıyacagız.Sabırsızlılkla adetımın gelmesını beklıyorum.Hala gelmedı

evet çok üzüldüm kızlar 2 günlükte olsa resmen hissediyorsunuz kısmende olsa anneliği..
çünkü ben düşürdüğümü öğrendiğim sabahı uyandığımda,daha ortada hiçbirşey yokken
eşime ve yakın 2 arkadaşıma dedim ki :
hissetmiyorum,yalnızım sanki bedenimde..
kötü bişey oldu...
bebek yok içinde hissedemiyorum dedim (içsal,duygu olarak)
inanmadı kimse ve hemen doktora gittim
bhcg verdim ve düşmüş :(

2 yumurtam tam olgunlaştı ve yıkandıktan sonraki sperm sayısı 30milyondu..
13 şubatta değerim 71,34
15 şubatta 14,68 e düştü :(
şuan kasıklarım parçalanıyor sanki

muhtemelen adet sancısı. çok geçmiş olsun sana. ama yumutranın döllendiğini bilmek de kısmen seni rahatlatır umarım. 6 yıllık evliyim ben de. hiç öyle bi his yaşamadım mesela :(

peki rapor cıkmıyormusmu canım sayılmıyormusmu...hayırlısı olsun bakalım..

evet canım rapor çıkıyormuş ve sağlık kurul raporu olduğu için sayılıyormuş çok şükür aldım ilaçlarımı rabbim tez zamanda bizlerede anne olmayı nasip etsin:49::49::emir_bebek:

arkadaşlar benim aşılamam 11 şubat'ta olmuştu. bir yumurtam ertesi gün çatlayabilir diye doktor ertesi gün de ilişki önermişti.

bugün sabahtan, erken gebelik testlerinden yaptım. aşılama gününün üzerinden 6, ilişkinin üzerinden 5 gün geçti. sonuç negatifti

hala şansım var değil mi? umarım aceleci davranmışımdır. Testin içinde ilişkiden 7 gün sonra %99 doğruluk diyor. 2. çizgi silik bile değildi. eser yoktu yani.

tecrübelerinizden faydalanmak isterim. bu kadar sürede erken gebelik testi yapıp 2 çizgi gören var mı?

evet canım rapor çıkıyormuş ve sağlık kurul raporu olduğu için sayılıyormuş çok şükür aldım ilaçlarımı rabbim tez zamanda bizlerede anne olmayı nasip etsin:49::49::emir_bebek:

cok sevindim canım cünkü bende özel hastanede yaptırıyorum raporda cıktı ve tüp bebek içinde o asılamalar sayılıyormus...hastane asılaman için ne kadar alacak biliomusun

çok teşekkür ederim arkadaşlar. umarım hayırlı olur sonucu. Bir de benim psikoloji çok gelgitli oldu bu aralar, sizde de böyle olmşmuydu?bir bakıyorsun garip bir sevinç var içimde, bir bakıyorsun belgesel izlerken oturup ağlıyorum :( ilaçlardan mı böyle oluyor acaba?

evet maalesef ilaçların etkisi bende çok ağlıyordum sebebsiz yere :)

evet ilk aşılamam.ben tüp bebekte bile basarısız olan biriyim.aşılamaya hiç güvenmiyorum ama hayırlısı ne diyim.ben de int medicana ya sordum orasıda ilaçsız 700 dedi.oraya gidicem muhtemelen.sırf en yakın diye.inşallah iyi olur.bu ayı kaçırdık malesef.şuan yumurtlama dönemindeyim doğal denicez.olmazsa martta :)

bizde morfoloji sorunu vardı 2 3 çıkıyordu.tedavi sonrası 4 e yükselmiş sayı bayaa artmış.yıkandıktan sonra hareket % 100 ,sayı 30 milyon çıktı ilk teste göre değerler fırlamıştı :) Allah a şükür.doktorumuz o zaman aşılama yaptırın dedi.peki morfoloji aşılamada önemli mi?%4 artık normal değere ulaştık ama

canım inanki benim bu konuda bilgim yok ben ilk gebeliğim normal oldu 4 sene korunduk bebek istiyoruz diye korunmayı bıraktık 1 senedir olmadı işte ilk aşılamamdı benim doktorum eşim için hiçbirşey demedi değerleri çok iyi dedi benim yumurtalarım büyümüyorlarmış aşılama tuttu ama bebek tutunamadı düştü :( diğer arkadaşlar belki soruna cevap verirler canım

Kızlar selam,

Daha önce yazmıştım...Benim şubattaki aşılamam Marta ertelenmişti mecburiyetten...Ve malesef Martta da şehir dışında olmamız gerekiyor yani Martta da olamıyor, nisan ayına inşallah !!
Ama ben ilkin üzüldüm tabi, sonra "vardır her işte bir hayır" diye düşündüm..Ancak insan stres oluyor tabi süreç uzadıkça :(
Allahım hiç çaba sarf etmeden hamile kalanlara o kadar özeniyorum ki, bir yılı aşkın süredir her ay aynı hayal kırıklığı ve stres, aslımda kısır döngü resmen...Negatif sonucla strese giriyoruz ve o stres te etkiliyor normal gebeliği....Bundan kurtulmak nasıl mümkün acaba ?
Herkes diyorki stres yapmayın,kendi haline bırakın , açıklanamayan infertilite bizimkisi (vardır belki de bir sebebi, rabbim henüz uygun görmüyordur, allah herkese hayırlı hamilelikler ve sağlıklı bebekler nasip etsin)
Ama insanın elinde değil işte üzülmemek, stres olmamak...
Ne yapmak lazım ???
Yine beklemedeyiz, bu arada rahim ağzımda kocaman yara oluştu, çok şükür temiz çıktı testler vs. ama o kadar çok çalıştık ki bebek yapıca diye, ondan mı oldu acaba? Sirekli iltihap oluyordu bende zaten...Canım yanıyor bir de ilişki sırasında...
Artık sadece bebek yapmak için ilişkiye girer olduk, bu hem olayı mekanikleştiriyor hem de çok stres yaratıcı birşey, gününe saatine :(

Kızlar, birşeyler söyleyin bana ne olur, moralim çok bozuk bu konuda ve tüm yaşamım etkileniyor.
Pek kimseyle de paylaşmıyorum...Ailemle bile..Herkes soruyor rahatsız oluyorum...Hem bebek yok mu diyolar hem de ailem mesela, doğur artık diyor..
Sanki benim elindeymiş gibi..
Her ay hastanelerde neler çekiyorum son aylarda bilen anlayan yok..

Tedavi sürecindeyiz desem bu sefer de acıyan gözlerle bakacaklar diye düşünüyorum...Ve o sürekli sormalar yok mu..Of of...! Kurtar bizi de yarabbim..Bize de nasip et !!

arkadaşlar benim aşılamam 11 şubat'ta olmuştu. bir yumurtam ertesi gün çatlayabilir diye doktor ertesi gün de ilişki önermişti.

bugün sabahtan, erken gebelik testlerinden yaptım. aşılama gününün üzerinden 6, ilişkinin üzerinden 5 gün geçti. sonuç negatifti

hala şansım var değil mi? umarım aceleci davranmışımdır. Testin içinde ilişkiden 7 gün sonra %99 doğruluk diyor. 2. çizgi silik bile değildi. eser yoktu yani.

tecrübelerinizden faydalanmak isterim. bu kadar sürede erken gebelik testi yapıp 2 çizgi gören var mı?

canım ilişkiden 7 gün sonra %99 değil beklenen adete 7 gün kala %99 doğruluk diyor, tahlil için acele etmişsin biraz daha bekle umudunu kaybetme

Kızlar selam,

Daha önce yazmıştım...Benim şubattaki aşılamam Marta ertelenmişti mecburiyetten...Ve malesef Martta da şehir dışında olmamız gerekiyor yani Martta da olamıyor, nisan ayına inşallah !!
Ama ben ilkin üzüldüm tabi, sonra "vardır her işte bir hayır" diye düşündüm..Ancak insan stres oluyor tabi süreç uzadıkça :(
Allahım hiç çaba sarf etmeden hamile kalanlara o kadar özeniyorum ki, bir yılı aşkın süredir her ay aynı hayal kırıklığı ve stres, aslımda kısır döngü resmen...Negatif sonucla strese giriyoruz ve o stres te etkiliyor normal gebeliği....Bundan kurtulmak nasıl mümkün acaba ?
Herkes diyorki stres yapmayın,kendi haline bırakın , açıklanamayan infertilite bizimkisi (vardır belki de bir sebebi, rabbim henüz uygun görmüyordur, allah herkese hayırlı hamilelikler ve sağlıklı bebekler nasip etsin)
Ne yapmak lazım ???
Yine beklemedeyiz, bu arada rahim ağzımda kocaman yara oluştu, çok şükür temiz çıktı testler vs. ama o kadar çok çalıştık ki bebek yapıca diye, ondan mı oldu acaba? Sirekli iltihap oluyordu bende zaten...Canım yanıyor bir de ilişki sırasında...
Artık sadece bebek yapmak için ilişkiye girer olduk, bu hem olayı mekanikleştiriyor hem de çok stres yaratıcı birşey, gününe saatine :(

Kızlar, birşeyler söyleyin bana ne olur, moralim çok bozuk bu konuda ve tüm yaşamım etkileniyor.
Pek kimseyle de paylaşmıyorum...Ailemle bile..Herkes soruyor rahatsız oluyorum...Hem bebek yok mu diyolar hem de ailem mesela, doğur artık diyor..

Tedavi sürecindeyiz desem bu sefer de acıyan gözlerle bakacaklar diye düşünüyorum...Ve o sürekli sormalar yok mu..Of of...! Kurtar bizi de yarabbim..Bize de nasip et !!

dediğin gibi her işte var bi hayır canım toprağın can bulduğu herşeyin filizlendiği zaman nisan ayı ve yapılan istatistiklere göre nisanda yapılan aşılamalar daha çok olumlu sonuç veriyor.iltihabın için doktoruna danıştınmı herşeyin bir vakti bir saati var bize düşen dua ile sabırla onu beklemek rabbim yardımcın olsun ve hepimize kolaylık versin inşaallah biliyorsan emryem süresini çok oku ben şuan öyle yapıyorum meryem süresini okuyup çocuk sahibi olan çok var

Kızlar selam,

Ne yapmak lazım ???

dediğin gibi her işte var bi hayır canım toprağın can bulduğu herşeyin filizlendiği zaman nisan ayı ve yapılan istatistiklere göre nisanda yapılan aşılamalar daha çok olumlu sonuç veriyor.iltihabın için doktoruna danıştınmı herşeyin bir vakti bir saati var bize düşen dua ile sabırla onu beklemek rabbim yardımcın olsun ve hepimize kolaylık versin inşaallah biliyorsan meryem süresini çok oku ben şuan öyle yapıyorum meryem süresini okuyup çocuk sahibi olan çok var

dediğin gibi her işte var bi hayır canım toprağın can bulduğu herşeyin filizlendiği zaman nisan ayı ve yapılan istatistiklere göre nisanda yapılan aşılamalar daha çok olumlu sonuç veriyor.iltihabın için doktoruna danıştınmı herşeyin bir vakti bir saati var bize düşen dua ile sabırla onu beklemek rabbim yardımcın olsun ve hepimize kolaylık versin inşaallah biliyorsan meryem süresini çok oku ben şuan öyle yapıyorum meryem süresini okuyup çocuk sahibi olan çok var

Meryem suresini duymuştum ama bilmiyorum....Nasıl okunmalı yani kaç kere ve ne zamanlar?
Bir de türkçesini okusak olurmu?

Meryem suresini duymuştum ama bilmiyorum....Nasıl okunmalı yani kaç kere ve ne zamanlar?
Bir de türkçesini okusak olurmu?

kendin okumasını bilmiyorsan internetten ebubekir şatirinin meryem süresini bul ve onun okuyuşunu dinle her dinledikten sonra bir secde yapman gerek sürede secde ayeti var çünkü meryem süresi zekeriya a.s nasıl mucizevi bi şekilde baba olduğunu anlatıyor önce türkçe açıklamasını oku göreceksinki tam bizlik bir süre ben ameliyat olduğumda hastanede 40 yaşlarında bi kadın vardı geç evlenmişti ve hergün meryem süresini okumuş ve öyle gebe kalmış meryem süresi 97 ayet unutmaki duadan başka yol yok doktorlar sadece sebeb ol diyecek olan Allah c.c o demedikten sonra olmayacak bunu biliyoruz dua et

kendin okumasını bilmiyorsan internetten ebubekir şatirinin meryem süresini bul ve onun okuyuşunu dinle her dinledikten sonra bir secde yapman gerek sürede secde ayeti var çünkü meryem süresi zekeriya a.s nasıl mucizevi bi şekilde baba olduğunu anlatıyor önce türkçe açıklamasını oku göreceksinki tam bizlik bir süre ben ameliyat olduğumda hastanede 40 yaşlarında bi kadın vardı geç evlenmişti ve hergün meryem süresini okumuş ve öyle gebe kalmış meryem süresi 97 ayet unutmaki duadan başka yol yok doktorlar sadece sebeb ol diyecek olan Allah c.c o demedikten sonra olmayacak bunu biliyoruz dua et

Sağol canım,
41 gün okunmalıymış...Şimdi buldum youtube'da...
Bir de secde ayeti nasıl, nasıl secde edicem ?
Kusura bakma, bilmiyorum malesef :( Yardımcı olurmusun...Cok sağol.

Son düzenleme:
Sağol canım,
41 gün okunmalıymış...Şimdi buldum youtube'da...
Bir de secde ayeti nasıl, nasıl secde edicem ?
Kusura bakma, bilmiyorum malesef :( Yardımcı olurmusun...Cok sağol.

cevap veren olmamış ben yazayım.
meryem suresini ben de okumaya başladım.
surede tilavet secdesi var. tilavet secdesi olan ayet okunduğunda veya dinlendiğinde tilavet secdesi yapmak vaciptir.
tilavet secdesinin yapılışı şöyle: abdestli olarak kıbleye yöneliyorsun. ellerini kaldırmadan "niyet ettim tilavet secdesi yapmaya" deyip direk secdeye gidiyorsun. secdede 3 kez "subhane Rabbiyel ala" diyorsun ve direk ayağa kalkıyorsun. ayakta da " semiğna ve etağna ğufraneke rabbena ve ileykel masir" deyip amin diyorsun canım. inşallah anlatabilmişimdir. eğer anlamadığın bir yer varsa sorabilirsin canm. ya da netten Tilavet secdesi nasıl yapılır diye aratırsan bulabilirsin. Allahım kabul etsin inşallah 41 meryem suresi okuması bitmeden hamile olduğumuzu öğreniriz..amin:)

kızlar bir önerim olacak belki sizde görmüş olabilirsiniz ama sizinle paylasmak istedim...
dün k.k da dolasırken bi sayfa dikkatimi cekti ve okudum bu sayfanın adı ''belki bu yöntemle hamile kalabilirsiniz ben böyle kaldım''
adındaki topikteki yazılanları okuyun...ben okudum ve aksam cok rahat bir uyku uyudum benim cok aklıma yattı.. bu ayki asılamam tutmazsa eger kesinlikle deniycem..simdi artık aşılamayı sadece olursa olur diye düşünüyorum..
bu ugurda yapmadıgımız sey kalmadı kızlar bence denenebilir..kuzenim eczacı ve onun bile aklına yattı bi nevi diyor kendi kendine yaptıgın aşılama...
bu ay asılama yaptırmayıp dinlenmeye düşünenler deneyebilir umarım faydasını görürüz ve bizede umut olur insallah..

nasil yapicaz biz kendi asilamamizi daha detayli yazabilirmisin lutfen senin okudugun yeri bulamadim cunku ben :)

cevap veren olmamış ben yazayım.
meryem suresini ben de okumaya başladım.
surede tilavet secdesi var. tilavet secdesi olan ayet okunduğunda veya dinlendiğinde tilavet secdesi yapmak vaciptir.
tilavet secdesinin yapılışı şöyle: abdestli olarak kıbleye yöneliyorsun. ellerini kaldırmadan "niyet ettim tilavet secdesi yapmaya" deyip direk secdeye gidiyorsun. secdede 3 kez "subhane Rabbiyel ala" diyorsun ve direk ayağa kalkıyorsun. ayakta da " semiğna ve etağna ğufraneke rabbena ve ileykel masir" deyip amin diyorsun canım. inşallah anlatabilmişimdir. eğer anlamadığın bir yer varsa sorabilirsin canm. ya da netten Tilavet secdesi nasıl yapılır diye aratırsan bulabilirsin. Allahım kabul etsin inşallah 41 meryem suresi okuması bitmeden hamile olduğumuzu öğreniriz..amin:)

Çok çok teşekkürler canım, gayet açıklayıcı...yarın başlıyorum allahın izniyle ben de..
Hepimize hayırlı evlatlar sağlıklı bebekler nasib etsin rabbim..
İyi ki varsınız bu arada..

canım ilişkiden 7 gün sonra %99 değil beklenen adete 7 gün kala %99 doğruluk diyor, tahlil için acele etmişsin biraz daha bekle umudunu kaybetme

teşekkür ederim seyda.umutlandım yine. evet kutunun üzerinde adete 7 gün kala düyor ama normal şartlar altında yumurtanın çatlamasından 14 gün sonra adet oluyoruz ya ben 14'ten 7 geri gidince 7. gün çıkarımı yapmıştım. Hem netten de ilişkiden sonra 7 gün diyordu test bilgilerini araştırınca. umarım acale etmişimdir. umarım bebeğim anca tutunmuştur.

herkese bol bol sabretmeyi ve umudetmeyi diliyorum Allah'tan.

Kızlar selam,

Ne yapmak lazım ???

canım aynı bende senin gibiyim..bütün ilişkilerimiz bebek için yada drun önerdiği günlerde oluyor..benimde bu ilaclardan dolayımıdır nedir cok kasıntım var ilişkiye bile giresim yok dediğin gibi ilişki sırasında cok canım yanıyo acaba bu neden kaynaklanıyorki...
bende birtek benim sanıyodum aklımdan kafamdan birtürlü atamıyorum canım yaaaa...tuttumu tutmadımı acaba bu ay hasta olucakmıyım diye düşünmekten kafayı yiyicem...tabiki 2 senedir her ay kırmızıları görüyorum ve moralmen sıfır... hep aynı durumdayız..
benimde hafta içi 2. aşılamam yapılacak ama hiç umudum yok...bend ebu ay dinlenmek istedim ama eşim bu ayda aslama yapalım deyince bişey diyemedim...
hayırlısı olsun arkadasım rabbim insallah en kısa zamanda yüzümüzü güldürür..

Back