• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Aşılama 2013 OCAK-ŞUBAT DönemindeAşılama Yaptıracaklar Buradayız...

Aşılama Yöntemleri ve Tecrübelerimiz
Aşılamadan Sonra Gebelik Belirtileri

1-Sarı renkte yada değişik renklerde akıntı
2- Karın ve kasık bölgelerinde adet olacakmış gibi ağrılar
3- Bel ve sırt ağrıları ve bunun yanı sıra sinirlilik hali
4- Göğüslerde şişme acıma yada batma gibi bir belirti olmuyor
5- Mide Bulantısı
6- İştahın artaması

kızlar maalesefff :(((

Allah yardımcın olsun arakadaşım takma üzülme dicem ama olmuyor anlıyorum seni . Fakat umudunu bırakma Tek üzülen sen değilsin eşini unutma onlar bizleri görünce üzüntüleri daha da artıyor .

Herkese merhaba ben de 4 şubatta ilk kez aşılama yaptırdım. heyecanla test yaptıracağım günü bekliyorum ama burda paylaştığınız tecrübelerinizi okuyarak biraz olsun rahatlıyorum ve günler daha çabuk geçiyormuş gibi geliyor. Bugün 9. gün ve adet olacakmışım gibi kasıklarımda sancı var :((( çok korkuyorum, umarım tutunmuştur...

arkadaşlar size bir sorum olacak bu ay aşılama yaptıracagım rabbim nasip ederse özel hastaneye gidiyorum buğün iğneler için rapor verdi doktor eczane ye gittim ama alamadım heyet raporu değil bu şekilde sen kendin ödersin dediler özel hastaneden çıkarduğımız aşılama raporları geçersizmi ? benim gibi bu sorunu yaşayan oldumu lütfen cevap verin çok üzgünüm.

arkadaşlar size bir sorum olacak bu ay aşılama yaptıracagım rabbim nasip ederse özel hastaneye gidiyorum buğün iğneler için rapor verdi doktor eczane ye gittim ama alamadım heyet raporu değil bu şekilde sen kendin ödersin dediler özel hastaneden çıkarduğımız aşılama raporları geçersizmi ? benim gibi bu sorunu yaşayan oldumu lütfen cevap verin çok üzgünüm.

Devletin ödediği durumda devlet hastanesinden çıkartmak gerekiyor raporları....Özel hastaneninki devlet raporu yerine geçmiyordur..Devletten rapor alınca bile belli bir kısmını kendin ödüyorsun. Ben 1800 civarı tutan ilaçlar için 300 lira ödedim mesela, devlet raporum vardı...Senden ne kadar istediler canım ? Bende 2 kutu gonal f 450 ve bir tane de ovitrelle var.

Kızlar dr da dün akşam randevumuz vardı gittik biraz moralim bozuldu benim ben iğne tedavisine başlıcaz sanıyodum ama bana yine klomen verdi günde 3 defa ve glokofen verdi ben kendimi iğnelere hazırlamıştım dr a sordum o tedaviyi tüp bebek merkezlerınde yapıyolar dedi şahsen biraz kafam karısık .ilaçlarıma bu sabah başladım bakalım hayırlısı ayın 20-22 sinde yumurta ölçümü için çağırdı bakalım beklicem ve dua edicem hepimiz için

benim de eski doktorum aynı şeyleri söylemişti. klomen kullanalım 3 ay olmazsa seni tüp bebek merkezine yönlendireceğim dedi.
çünkü iğne ile aşılama belirli bir sayıda yapılıyor zamanını almak şansını tüketmek istemem dedi. çok iyi bir doktordu ama iyi bir jinekologdu. infertilite (kısırlık) uzmanı değildi.
Dediği gibi de oldu. Klomen ise yaramadı. Beni postaladı o da, iyi şanslar dileyerek.
şimdi gittiğim doktorum bu alanda uzman bir profesör. bana kolmen asla kullanmıycaz dedi. bir çok yeni kist oluşturmuş çünkü. iğnelere başladık. ama iğneler pko'lularda ince ayar gerektiriyor. ben gün aşırı yumurta takibine gittim mesela. senin tanını bilmiyorum.

Devletin ödediği durumda devlet hastanesinden çıkartmak gerekiyor raporları....Özel hastaneninki devlet raporu yerine geçmiyordur..Devletten rapor alınca bile belli bir kısmını kendin ödüyorsun. Ben 1800 civarı tutan ilaçlar için 300 lira ödedim mesela, devlet raporum vardı...Senden ne kadar istediler canım ? Bende 2 kutu gonal f 450 ve bir tane de ovitrelle var.

fıyat söylemediler rapor için gerekli belgeleri yazıp verdi eczane yarın doktora gidip göstereceğim.benim ilaçlar şöyle puregon 300 ovıterle 250 . 1800 çok fazla neyapıcamı bilmiyorum

Herkese merhaba,

Birkaç gündür yazamadım ama düzenli okuyorum herkesin yazdıklarını.
Betoka çok üzüldüm sana ve seni gayet iyi anlıyorum. Ben de her regl olduğum ay ağlama krizlerine giriyordum ilk zamanlar.
Ama artık alıştım mesela, hiç öyle kendimi paralamıyorum. Olacak olacak diye kendimizi motive edip, olmayacağına yönelik kötü düşünce ve korkuları kendimizden uzak tutup, dua etmek ve allahtan hayırlı zamanda hayırlı evlat dilemek gerek. Biliyorum moral bozmamak çok zor ama herşeyin ilk başlangıcı inanmak biliyorsunuz. İnanmak başarmanın yarısıdır.

Benim durumuma gelince. İlaçlarımı almış bekliyordum bu ay aşılama olacaktı. Dün akşam saatlerinde şiddetli ağrıyla regl oldum. Öyle ki gece uykumdan uyandım ağrıdan.
Doktor reglnin 2. günü gelin demişti. Ama aşılama yapılacak hastanede tüp bebek merkezi birkaç haftalık tadilata girmiş :( bir sonraki ay yapalım dedi doktorum. Önce eşimle birbirimize baktık, ben dedim ki vardır her işte bir hayır ! belki böylesi daha iyi..

Bu tadilat işi yoktu piyasada, geçen hafta doktor bahsetmemişti. Aniden olmuş. İsyan etmek veya zorlama yersiz diye düşündüm.
Sonuçta ilaçlarım var ve gidip başka bir yerde yaptırabilirim ama yaptırmak istemedim. Dediğim gibi, biz orada yaptırıcaz ve vardır bir hayor değil mi...Anlayacağınız Mart ayına kaldık hayırlısıyla...

Bir de aslında bu ay çok içimden gelmiyordu yani hevesim yoktu aslında aşılama yapılacakmış gibi heyecanım da yoktu, tutacağına dair çok fazla ümidimde..
Allahın takdiri !

fıyat söylemediler rapor için gerekli belgeleri yazıp verdi eczane yarın doktora gidip göstereceğim.benim ilaçlar şöyle puregon 300 ovıterle 250 . 1800 çok fazla neyapıcamı bilmiyorum

Gonal f'in 1 kutusu 350 civarıymış. Sendeki ilaç farklı. Dolayısıyla o kadar tutmayacaktır. İnsallah ! Rapor için gerekli evraklar ile devlet hastanesinde heyet onayına sunuyorsun. O ayrı bir süreç. Ama sen özeldkei doktoruna bir sor bakalım ne diyecek..

Netten baktım şimdi puregon 260 lira civarı. Ovitrel de 80-90 lira civarıydı hatırladığım...E fazla değil yani devlet raporuna uğraşmana gerek yok eğer o ilaç ve doktorla devam edeceksen. Her hastane ve doktor farklı uygulama yapabiliyor ilaç konusunda..
Canım sen bir eczacıya hesapla bakalım..Bu arada puregon kaç kutu yazıldı ?

Ben bir kutusu 350 lira olan 2 kutu gonal f ve 1 ovitrelleye raporum olmasına rağmen 300 lira fark ödedim. Yani ilaçların neredeyse yarıya yakın parası fark olarak ödeniyor. Ne garip değil mi..? Ama okudum şimdi forumda bu iğnelerin devletin karşıladığı kısmı düşükmüş malesef...

Son düzenleme:
benim de eski doktorum aynı şeyleri söylemişti. Klomen kullanalım 3 ay olmazsa seni tüp bebek merkezine yönlendireceğim dedi.
çünkü iğne ile aşılama belirli bir sayıda yapılıyor zamanını almak şansını tüketmek istemem dedi. çok iyi bir doktordu ama iyi bir jinekologdu. Infertilite (kısırlık) uzmanı değildi.
Dediği gibi de oldu. Klomen ise yaramadı. Beni postaladı o da, iyi şanslar dileyerek.
şimdi gittiğim doktorum bu alanda uzman bir profesör. Bana kolmen asla kullanmıycaz dedi. Bir çok yeni kist oluşturmuş çünkü. Iğnelere başladık. Ama iğneler pko'lularda ince ayar gerektiriyor. Ben gün aşırı yumurta takibine gittim mesela. Senin tanını bilmiyorum.

canım benimde 2, aşılamam benim sadece yumurtalıklarım tembelmiş dr öyle diyor başkada ne eşimde nede bende problem var bende bu ay tekrardan deneyelim olmazsa bi tüp bebek merkezine başvurucam.bugün klomen ve glokofene başladım ama bütün gün mide bulantısı çektim sizin başınıza böyle bişey geldimi

canım benimde 2, aşılamam benim sadece yumurtalıklarım tembelmiş dr öyle diyor başkada ne eşimde nede bende problem var bende bu ay tekrardan deneyelim olmazsa bi tüp bebek merkezine başvurucam.bugün klomen ve glokofene başladım ama bütün gün mide bulantısı çektim sizin başınıza böyle bişey geldimi

Ben birkaç ay önce kullandım klomen, klasik ovülasyon takibi yöntemi için. Mide bulantısı falan olmadı. Çatlama iğnesi pregnylve ardından 14 gün progestan vermişti eski doktorum. Fiziksel açıdan pek anlamadım ama psikolojik açıdan bu ilaçlar ucuruyor arkadaşlar. Hormon pompalandığı için vücuda psikolojim ve sinirlerim olumsuz anlamda etkilenmişti baya. Garip rüyalar mı görmedim, sokak ortasında ağlamalar, sinir tavanda zaten...bir de sürekli uyku hali, çok fenaydı yani hatırlama bile istemiyorum.
Sonucta işe yaramadı klomenle normal yumurta takibi tedavisi.
Ben de tüp bebek merkezine gittim. Bu klomen tedavisini normal jinekologum önermişti. Bir de kist olmuştu ama kendiliğinde gitti sonra.
Şimdi gittiğim hastanedeki doktor, önermedi klomenle normal takibi. doğrudan aşılama deneyelim dedi ve iğneli.
Ben de o yola girdim. Klomenle ilgili duyduğum ve okuduğum bazı şeyler oldu, insan hayatında en fazla 5 kere klomen tedavisi görebilir diye...O beni ürkütmüştü. Ama aşılama için kullanılan iğneler de ayı sonuçta onların da limiti vardır belki de.
Bir arkadaşım 3 klomeni takiben , 1 aşılama sonrası negatif sonuçtu. Son hakkım klomende ve ben onu aşılama değil normal çatlama iğnesi metoduyla deneyeceğim deyip, 5. hakkını o şekilde kullandı ve sonuç ikiz hamilelik :)
Anladığım kadarıyla aşılamada da klomen kullanılıyormuş. Aslında olacağı varsa her şekilde oluyor arkadaşlar..Bunlara çok takılmamak lazım..Hepimizin kucakları bebiş dolsun inşallah..

Son düzenleme:
0,38...hayatları normal seyrinde giden insanlar için hiç bişey ifade etmeyecek anlamsız üç rakam,lafı fazla uzatmama gerek yok çünkü bizler bunun ne oldugunu biliyoruz...sabır diyorum kızlar sadece rabbim daha zorlu sınavlardan esirgesin...

allah yardımcımız olsun , benim de ilk aşılamam bunuda patronum verdi sağ olsun (tabi kısım kısım geri alacak ) tutunamazsa bebeğim ne yaparım bilmiyorum .

Gonal f'in 1 kutusu 350 civarıymış. Sendeki ilaç farklı. Dolayısıyla o kadar tutmayacaktır. İnsallah ! Rapor için gerekli evraklar ile devlet hastanesinde heyet onayına sunuyorsun. O ayrı bir süreç. Ama sen özeldkei doktoruna bir sor bakalım ne diyecek..

Netten baktım şimdi puregon 260 lira civarı. Ovitrel de 80-90 lira civarıydı hatırladığım...E fazla değil yani devlet raporuna uğraşmana gerek yok eğer o ilaç ve doktorla devam edeceksen. Her hastane ve doktor farklı uygulama yapabiliyor ilaç konusunda..
Canım sen bir eczacıya hesapla bakalım..Bu arada puregon kaç kutu yazıldı ?

Ben bir kutusu 350 lira olan 2 kutu gonal f ve 1 ovitrelleye raporum olmasına rağmen 300 lira fark ödedim. Yani ilaçların neredeyse yarıya yakın parası fark olarak ödeniyor. Ne garip değil mi..? Ama okudum şimdi forumda bu iğnelerin devletin karşıladığı kısmı düşükmüş malesef...

cevap iiçin çok teşekkür ederim canım yarın doktora gidince soracağım heyet olayını bende baktım netten aynı fiyatlar yarın eczaneye hesaplatıcağım .puregon 300 yazıyor kaç kutu olduğunu belirtmemiş birde oviterle 250 yazıyor ama fiyet ne çıkar bilmiyorum rabbim hepimizin yardımcısı olsun tez zamanda kavuştursun yavrularımıza

inşallah rabbim bir dahaki seferide bekletmeden gönderir bebeğini canım,gelmiş geçmiş olsun..aynı gün yaptırmışız aşılamamızı benimde 28 inde yapılmıştı ben hala test yaptırmadım akşam eşimle konuştuk yaptırsakmı diye hazırmısın sonucu görmeye dedi kalakaldım,hayır sanırım hazır değilim,kaç gün daha dayanabilirim bilmiyorum,henüz adet olmadım,lekelenmem falan da yok sadece belimde agrı var bazen tamamen kesiliyor bazende bacaklarıma kadar vuruyor agrısı bide akıntı var su gibi..öyle işte umut dünyası elimizden geleni yapmaya çalıştık bundan sonrası rabbimin takdiri dualarımızı edip çekilip köşemize bekliyoruz..allah en tez vakti bizler için hayırlı kılıp göndersin inşallah bebişlerimizi..tekrar gelmiş geçmiş olsun

ıns güzel seyler çıkar arkadaşım ben bugun adet gordum oda ılacların etkısınden heralde zaten duzenlı adet gormuyodumm benımde bacaklarıma vuruyodu belım agrıyodu ama nasıp kısmet hersey ne cıktı sonucu merak edıyorum.. bıde medıneye gıden bı teyzemız bana bugun hamıle kalmak ıcın cevizden buyuk kestaneye benzeyen dışı bısey getırdı ama nasıl kullancagımı bılmıyorum bılen varmı acaba bu sayfada bıde bana sonucunu söylersen cok sevınırım ıns güzel haberler verırsın

canım üzülme demek kolay ama hepimiz aynı durumdayız biliyorsun...

inan bana umut hiç bitmiyor insanda ondan ayakta duruyoruz zaten...

niye ara veriyorsun canım eğer kendi kararınsa bu tekrar düşün derim...yılmak yokk

bilmiyorum kendı kararım bugun adet oldum zaten devam edıyım mı bıraz aramı verıyım kafam cok karışık.. gercı bugun medıneye gıden bı teyzemız bana hamıle kalmak ıcın bole cevizden buyuk dışı kestane gıbı olan bısy getırdı ama nasıl kullancagım hakkında pek bı bılgım yok rendele suya koy dedı ıc dedı sonra ama okdar degısık bısey kı ustunde sezeryan olursun dıkıs ıgnelerı olur ya onun gıbı bısey var bunu bılen varmıdır kı

evet arkadaşım ozel hastanede asılama olduğunda devlet karşılamıyor kendın alıyosun devlete gıdıpte rapor cıkartıdıgında sana sart sunuyolar zaten devlet ılacları karşılaması ıcın 3 yıl evlı olman gerekiyor dıyelımkı 3 yıllık evlısın ılaclarınada 300 tlye yakın para oduyosun verdıgı ılaca gore oda

merhaba arkadaşlar bende 28 ocakta aşılamamı yaptırdım ve bugun sonucunu aldım olumsuz ılk asılamam gercıı menegon ıgne vuruldum ve daha sonra çatlatma ıgnesı ovıtrelle kullanıldı ben polıkıstık over hastasıyım sımdı bır ıkı ay ara verıcem ama cok kotuyum cok moralım bozuldu bugun sonucu elıme aldığımda sımdı 2 ay ara verıcem sızce bu donemde ne yapmam lazım polıkıstık over ıcın bıldıgınzı bı doğal yöntem varmı

canım geçmiş olsun öncelikle kist için soğan suyu içeblirsin sabah akşam aç karnına iyi geliyor diye duydum birkaç tanıdığım denediler ve kistlerinin gittiğini söylemişlersi ama tam bilemiyorum tabi hiçbir zararı yok dene istersen

cevap iiçin çok teşekkür ederim canım yarın doktora gidince soracağım heyet olayını bende baktım netten aynı fiyatlar yarın eczaneye hesaplatıcağım .puregon 300 yazıyor kaç kutu olduğunu belirtmemiş birde oviterle 250 yazıyor ama fiyet ne çıkar bilmiyorum rabbim hepimizin yardımcısı olsun tez zamanda kavuştursun yavrularımıza

bunları raporsuz alçaksanız eger 690 tl falan tutuyor .. raporlu alcaksanızda 290 gıbı bısey olması lazım tabı raporlu alman ıcın ozel hastane olmaması gerekiyor devlette olması gerekiyor eger devlette olcaksanda 3 yıl evlı olman sartı var..

Back