[haklıymışsınız canım ne güzemiş o günlerim
sooon pişmanlııık neye yarar herşeyin bedeli var olmadı yaarrr
yaa midem neden bulanmıyo deyip dururken söylüyoduk sze şükredin diye:))
ben normalde soda kesinlikle içmem, çok nadir zamanlarda canım çekerse ancak
belki de bu yüzden geçiriyodur, bu sabah da içtim hemen geçirdi
ama tabi geçiriyo diye sürekli soda içemem günde bir kere en fazla 2 kere
bişey sormak istiyorum
benim bulantılarım 6. haftada başladı hem de çok şiddetli başladı
bugün 9. haftaya girdim iki üç gündür epeyce azalma var
mesela önceki haftalarda her an bulanırken şu üç gündür sadece akşamları ve sabahları bulanıyor
gün içinde rahatım Allahıma çok şükür, Rabbim bir daha yaşatmasın o kötü günleri
sence bu iyiye mi işaret?
yani azalması bi kaç haftada geçeceğini mi gösteriyor?
ben 9 ay sürmesinden çok korkuyorum ayşe
canım henuz 9 haftalık olmadı su an 8 haftalık ve 9. haftanın ıcınde :)
bunu söyluyorum cunku özellıkle ılk haftalarda değil bir hafta 1 gun bile gelısımde ciddi roloynar
kalkop da 9 haftalıkal kendını kıyaslarsan üzülrüsün diye dıyorum
evet ıyıyye ısaret eger dediğin gibiyse sunu söyleyebılırım kı 12. hafta bıterken ınsallah bulantıların da bıtecektır
eger bulantın hafıfılıyrosa vücudun hormon artısına ayak uydurmaya baslamıs demektır cunku bu bulantılar artanhormonlara
vücudun bir tepkısı bu vücutta bişey oluyo haberın oslun demek yanı :)
ama diyorum ya bu cok kişisel bi olay....bi matematıgı yok yanı bir de ben 16. hafta bıtene kadar cekmıstım bulantıyı
ve bendne daha fazla bulantısı uzun süren yoktu aramızda sanıyorum en fazla 16 haftaya kadar sürüyo :)
tabıı hormonal bulantıdan bahsedıyorum reflü yasyaan yedıkelrıne dıkkat etmeyen veya mıdesını col doldurup
uzanan yastıgını yuksletmeyen önleımını almayanalrın yanı refluden kaynaklı mıde bulantıları reflü tedavı eıdlmedıgı sürece
gebelık boyunca ve gebelık sonrası da gecmez onun ıcın hele göbüş büyüdükten sonra öğünleri ufaltıp adetını çoğaltıp yastıgı
yukseltmek eger reflı coktan baslamıssa ilaç alıp 15 gun gibi bi süre zarfında ıyılersmek en mantıklısı korkma canım gebelık boyunca sürmıycek
ama son aylar yanı son trimesterda bebiş mıdene tekme kafa atacagı ıcın miden bulanmadan ksumalar yasayıbılırsın :) :) :)
bunun ahrıcınde çok az kadın 3. trimesterda bulantı yasar bunun daha cok mıde problemelri oldugu dusunulur sımdıkı gibi olmaz
en azındna sanıyorum :) sımdı otrojen çok hızlı yuksledıgı ıcın yasıyoruz bunalrı :)