2013 Ocak Anneleri Paylaşım Alanı

Bebişlerimizin Cinsiyetleriii :)

  • Kızımız Olucak

    OY: 169 48,0%
  • Oğlumuz Olucak

    OY: 185 52,6%

  • Ankete Katılan
    352

off nıye böle yapıyor bu kuzular. ben işe bağlıyordum ama sen işe başlamadın değilmi? bu dönemlerde normal heralde.görsen elleri nasıl zıplatıyor.bazen kundak yapıyorum.bu sefer kollarını çıkaramıyor diye ağlıyor:) ne kadar iznin var?
 

Benimki haftada bir gün saat gece 11-12'ye kadar arkadaşlarıyla görüşür. Eski alışkanlık, bir şey demiyorum sıkboğaz etmemek için çünkü hepsini tanıyorum ve onun çok eski arkadaşları. Gittikleri iki mekan var, oraları da biliyorum. Gerisi tevekkeltü alallah:) Çok da sıkma bence, evet bizim yükümüz çok daha fazla ama erkekler o kadar sıkıya gelemiyorlar. Tabi hepten de koyvermemek lazım. Sen normal değilsin kısmına da şaşırmadım açıkçası, çünkü ben neden rahatsız olup söylesem bir bakıyorum aslında kabahat bendeymiş
 

canım sabırlı ol.yavrunu düşün onun sana ihtiyacı var.sen kendını böyle üzersen bebeğinde etkilenir.tavrın normal ama babalar bizim işimizin ne kadar zor olduğunun farkında değiller. benım eşimde hafta da bir maça gidiyor gelince bebeği ona veriyorum.ben yoruldum bakma sırası sende dıyorum. şakayla karışık bebeği konuşturur gibi. yaşasın babam sonunda teşrif etti bana biraz da o bakmalı çok özledim onu diyorum. ve 2 saat kadar bakıyor.altını alıyor oynatıyor sonrada uyutuyor. biraz şakayla karışık işini gördürmeye bak. laf söyleyip surat yapınca ters tepiyor tecrübeyle sabit.:) ben böyle bi yöntem buldum. gecende ben bebegı bıraktım eşime arkadaşımın kınasına gittim süt sağdım 3 saat baktı çocuga:) geldim çok yoruldum diyor:) hımm dedim ben senden bide çay istesem kendını balkonda atarsın heralde,gör benim neler yaşadığımı diyorum:) kısa kes bakma sırası sende dıyor:))
 

yok canım sıkmak değil...haftada 2 gün maçı var zaten.7 de gidip 10 da geliyor.istediğini yapıyor.düşüncesizliği deli ediyor beni.dediğin gibi sonra da suçlu ben oluyorum ya ipler kopuyor bende.susan bir tip de değilim.başlıyor tartışma...
 

yok canım bizimki altını değiştirmeyi bilmez,üstünü değiştiremez,mama vereceğimde yediremez,iki kucağına alır,ağlayınca oğlum,durmuyor al ,der getirir.yıkarken tutmayı bile beceremediği için,her banyo kavgaya dönüyor diye kendim yıkıyorum oğlumu.her şeyi bana ait.yemin ederim 1 saat dinlenmiyorum ya.daha oğlum doğduğundan beri bir kere 15 dk bırakıp ev için alış verişe markete gittim.gezmeye de değil.patlamak üzereyim.bencillik en nefret ettiğim şey ,gel gör ki eşim çokkk bencil.biraz ilgilen bebekle dedim hafta sonu,dinleneyim dedim.benim de haftasonum ben de yorgunum dedi,geçti koltuğa uyudu.düşün artık gerisini.
 
canım davranışının normal olup olmadığını bilemeyeceğim ama şunu biliyorum ki aynı suratı ben de yapardım
doğru veya yanlış ama yapardım seni anlıyorum

tamam canım evde fitilim var paranox sorarım dokora gerekirse kullanırım

ben işe başlamadım canım 8 mayıs iş başı
ama rapor ayarladım 10+10 yetmiyor ama geriisine sonra bakacağım
ben 37de izne ayrılmışım 25 ocakta doğum yaptım
dönemi kapatmaya çalıacağım
 

benım eşim sağolsun bakar gece bile kaldırırm sen yat uyu der
ama bazen ilgilenmek istemediğinde aynı yöntemi uyguluyorum işe yarıyor
bir de babanın da kokusuna sesine alışmalı diyorum sonra ben de ağlıyor diyorsun bak diyorum hemen alıyor
gezme işine gelince ben bırakıp da gidemiyorum yaadün biberonla süt vereyım dedim sünnet için istediler ememedi biberonu ne yapayım nasıl bırakayımooofff
 

İlgilenmiyorsa o sinir bozan bir durum tabi, bizimki sağolsun gece geç yattığı için o ilgileniyor mamasını veriyor. Hatta ses yaptığım zaman bana kızıyor uyanacak diye:) Herhalde şimdi henüz fazla iletişimde bulunulmuyor ya bebeklerle, şöyle bir-iki yaşına gelince beraber gezip dolaşırlar. Henüz babalık fikri tam yerleşmemiştir belki, bazen zamanla oluyor işte. O zaman da yanından ayırmaz görürsün.
 
aynı durumdayız canım.. benim izin de 8 mayıs son.. dr.a sordum 10+10 veririm dedi.. gerisi allah kerim..

gerçi oklua da gitsek zaten dönem sonu ders mi verecekler sanki.. rapor almamız idarenin işine zaten..
 
geriye dönüp alıntı yapmayayım..

eşim bana çoğu zaman der arkadaşım sen normal değilsin neler düşünüyorsun diye.. halbuki kendi normal değil.. kendi de diyor 2 çocuğun sorumluluğu ağır geldi diye.
 

İlgilenmiyorsa o sinir bozan bir durum tabi, bizimki sağolsun gece geç yattığı için o ilgileniyor mamasını veriyor. Hatta ses yaptığım zaman bana kızıyor uyanacak diye:) Herhalde şimdi henüz fazla iletişimde bulunulmuyor ya bebeklerle, şöyle bir-iki yaşına gelince beraber gezip dolaşırlar. Henüz babalık fikri tam yerleşmemiştir belki, bazen zamanla oluyor işte. O zaman da yanından ayırmaz görürsün.
 
aferin valla pis takdir ettim seni:)) anlamışlardır herhalde artık
 


cok sinirler böyle durumlarda cay dışında birsey vermemek lazım ama yapamıyoruz


ben gidiyodum istanbuldan ayrılınca yarım kaldı burda da bulamadım gidebilsem giderdim ben çok faydasını gördüm. bu arada benimde belim resmen kırılıyor.



cok normal olduğunu düşünüyorum ama çocuk konusunda esine daha fazla sorumluluk ver ne kadar yorulduğunu anlayamıyor. ben özellikle cuma ve cumartesi gece bebek her uyandığında onuda kaldırıyodum emzirdikten sonra gazını al yatır diye hafta içi kıyamıyorum ama ne cektiğimi görünce işten geldiğinde sen biraz dinlen diyo tabiki emzirdiğim ve ancak bende uyuduğu için dinlenemiyorum ama diğer seyleri yaptırıyorum ve sinir olmuyorum. bence ilk işin altını değiştirmeyi öğrensin. en azından cocukla ilgili her işi beraber yapın. hem birlikte zaman gecirirsiniz hem de çocukla iletişimleri kopmaz.
 
yaa bişey sorucam biz bebekle ne zaman arkadaşlarımıza oturmaya gitsek başından sonuna kadar ağlıyo çok huzursuz oluyor. sokakta yada arabada sesi cıkmıyor ama ev oturmasını rezil ediyor. bize biri gelincede ağlayıp duruyor. nerde hata yapıyoruz ?sizde durumlar nasıl? kimseyle görüşemez olduk
 

ben olsam ben de surat yaparım..
benim eşim türünün son örneği o, arkadaş çevresi çoktur ama dışarı çıkma alışkanlığı yoktur.. tek alışkanlığı cami seni anlıyorum yine de yeni doğum yapmış biri olarak, eşim hep benim yanımda olsa da yardım etse de, söylenmese de bu halimde bile bunalıyorum zaman zaman.. insan ewde kalmaktan sıkılıyor.. bıraksan kaç kere bırakcam.. süt sağamıyorum, mama wermiyorum.. çıkarsak hep beraber..
 

ewet bir de babalık fikri war.. erkekler bir anda bebeği sahiplenemeyebiliyor..ilk bebeğimde eşim şaşkınlık yaşamıştı yardım etmeye çalışsa da sanki zoraki yapıyor gibi geliyordu bana..
 

3 aydan sonra bebişlerimize ne oluyor anlamadım. benimkide gündüz max 2 saat uyanık kalırdı ve uyudumu en az 2 saat uyurdu. şimdi max 1 saat uyuyor. ama genelde 30 dk uyuyor. bizim gaz 3 ayda bitti sanki. bu seferde huysuzluk başladı . sürekli kucak istiyor. ağladımı zor susuyor. birde öyle bi çığlık çığlığaki sanki biryerinde bir şey var sanırsınız. 2 haftadır böyle. 3. ayı doldurunca hersey daha bi düzene girer derken tepetaklak oldu.
 

sakin olduğunuz bir zamanda konuşun. kendi durumunuzu, tüm gününüzün nasıl geçtiğini, önceden nasıldınız şimdi ne haldesiniz, anneliğin zorluğunu, gece gündüz bebekle ilgilenmek zorunda olduğunuzu anlatın. eşinizin de maça , işe gittiğini, farklı insanlar gördüğünü, kafasının dağıldığını anlatın. sizi inşallah anlar.
benim eşim gerçekten o konuda çok anlayışlıdır. ama ben zaman zaman alırım karsıma hayatımdaki, hayatımızdaki değişimleri, kendimi kötü hissettiğimi, ruh halimi anlatırım. daha da bi yardımcı olmaya çalışır.
 
aynı durumdayız canım.. benim izin de 8 mayıs son.. dr.a sordum 10+10 veririm dedi.. gerisi allah kerim..

gerçi oklua da gitsek zaten dönem sonu ders mi verecekler sanki.. rapor almamız idarenin işine zaten..

aile hekimliğindenmi alacaksın omu dedi 10+10 diye?
 
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…