2013 Ocak Anneleri Paylaşım Alanı

Bebişlerimizin Cinsiyetleriii :)

  • Kızımız Olucak

    OY: 169 48,0%
  • Oğlumuz Olucak

    OY: 185 52,6%

  • Ankete Katılan
    352
canım sakın ihmal etmeyinn eşin yapmasın böyle cahillik kızma bana nolur
Allah korusun,kan alınıyor diye yavruya acı mı çektirecek?
hemen al bebeğini doğru doktora


peküüü bir soru daha
karınüstü kendi yatağında mı yatırıyorsun?
ben de gece yatırıyorum karın üstü ama kendi yanıma alıyorum ,korkuyorum ya burnu kapanırsa diye
gerçi yanımda da olsa ben de uyuyorum sonuçta o zamanda kapanabilir ama ne bileyim işte
 

tam benlikkkkk çünküüüüü ben bir hamur işi yapma özürlüyüm
yapamıyorum napayımm

bu arada diyetisyenle görüştüm dedim 3 aylık olacak miniğim var geleyim mi sana zaten çok kilom yok fazla
o da size özel programımız var korkmayın ve gelin dediii
şu 5 kilo ve göbekk gitmeliiii
plates yapayım diyorum ama sezaryan olunca tırsıyorum
doktorum 2 aydan sonra mekiğe de izin verdi ama :26:
 
mrb arkadaşlar
bikaç zamandır giremiyordum oğlandan fırsat kalmıyorki...
öncelikle emmeme sorunumuz devam ediyor bende sürekli uyurken emziriyorum o zaman gayet iyi emiyor. sağlık ocağına götürdüm tarttırmak için 10 günde 350 almış.normal sanırım.10 gün sonra tekrar götürücem.
son 10 gündür gece uykularımız çok değişti hiç uyumuyor 1 saat yada yarım saat arayla kalkıyor bazen emiyor bazen kucağıma alıp hemen geri yatırıyorum yine uyuyor.bi sıkıntısı var ama ne? beslenmem hep aynı gaz oldugunu pek düşünmüyorum şimdiye kadar gaz sorunu pek yaşamadık ıkınmıyor bi garip rahatsızmış gıbı sesler çıkarıyor. soda içen arkadaşlar böyle bi sorunla karşılaşan oluyormu? ben 10 gündür soda içiyorum acaba soda etkilemiş olabilirmi? bi süre ara vericem sodaya bakalım ne olacak.bide çok fazla çikolata yiyorum onada ara vericem bakalım değişiklik olucakmı.
sünnet le ilgili sıkıntılarımız çok şükür geçti.kesinlikle tavsıye ediyorum erkenden yaptırın.
çapaklanmamız ara ara devam ediyor netira damla kullanıyorum doktoruna sordum bi süre ara verip gözlemle fizyolojik serum ile sil masaj yap dedi.
misafir olayına bende acayip takmış durumdayım.sanırım bu konuda tek değilim
eşim kimseye müsait değiliz demez hemen toplar herkesi.eşi benımle doğum yapan bi arkadaşı var kaç kere haber yolladık yok müsait değilim yok misafırım var diye kabul etmedi.gecen hafta eşimi aradı benım yanımda akşam gelcez diye eşimde hemen tamam buyrun dedi.baya atarlandım onun hanımı kıymetli uğraştırmıyor falan dıye söylendim. ama eşimn bu konuda hakkını yıyemem misafir geleceği zaman özellikle ben istemediysem süpürge ve vileda yapar lavobaları temizler:)) çünkü ben ağlanıyorum nasıl yapcam şimdi falan diye oda ben yaparım diyor:)
ben özellikle eşimin ailesine takık durumdayım bu konuyu nasıl aşıcam yardım edin bana. evimiz 20 dk uzaklıkta ama sürekli gelmek istiyolar uyuz oluyorum.gelince 5 kişi falan geliyolar daha benımle görüşmeden oğlumun başına koşuyolar paşam nasılsın, paşam benım, oğlum benım ,uyuz oluyorum ve çok fazla kucaklarına vermıyorum.uyucak şimdi emicek şimdi diyorum.sürekli tedirginim dolayısıyla eşim biraz kırılıyor bu duruma ama elımde değil öyle bi kasılıyorum ki zor konuşuyorum bazen yüzlerine bile bakamaıyorum o kadar rahatsız oluyorum.konuşmaları hareketleri beni deli ediyor. k.validem yeni doğum yaptıgımda iş arkadaşlarım bebeğe gelmek istiyolar dedi sana mı gelsınler bana mı gelsınler dedi.bende bana gelsınler dedim. ablam annem saolsun hergun pasta kurabıye yapıyordu gelenlere.ama aradan 3 ay gecti haber yollamışlar gelcez diye.ayıp yaa resmen oturmaya gelıyolar.dedim ki ben halıları yıkamaya verdım sana gelsınler. neyse bizde gıttık oraya
12 buyuk bıde ev halkı 20 kişiye yakındı. hizmet ederken maaf oldum.iyiki bana gelmemişler.ama ben hizmet ederken yavrum kucaktan kucaga gezdi içim gitti yaa(( orda birinin kız torunu varmış. k.valıdem sureklı oğlumuzu sıze vercez sizin kız zengın falan dıyor.uyuz oldum herkesın içinde benım oğlumunda 2 evi var dedim ne dediğini bilmiyor yaaa. neyse çok uzun yazdım kafanızı ağrıttım kusura bakmayın,baya rahatladım ama yaa:)))
 
kızlar oğlum çok huysuz şu aralar eli hep ağzında emziğin altından almaya çalışıyor çok komik yaaa..ikisindende vaz geçmem hesabına... bir bakıyorum uyanmış hep ağlayan çocukta ses yok elini yumuklamış allah allah bir iştahla emiyorki bitirecek ellerini sanki heryeri salyalanmış.diş için erken değilmi?bugün ablamız hasta sağlık ocağına gideceğiz gitmişken soralım diş meselesini.
 


hemen götürün bence de..

elinden kan alınacak canı acıyacak derken hastalığı ilerleyebilir..

hem kan almazlar heralde kakayı 30 dk içinde yetiştirirseniz gaita tahlili yaparlar..
 


sana katılıyorum arkadaşım..

biz de eşimle genellikle onun ailesi ve bizden beklentileri yüzünden tartışırız.. bi huzursuzluk olur.. önceden bu daha fazlaydı ama şimdi ben biraz daha akıllandım.. ya diyorum kocamla kötü olup da onları ne sevindirecem inadına mutlu olayım diyorum.. onların sebebine evde huzursuzluk çıkarmaya bile değmez diye düşünüyorum.. evde kriz olunca ben de çocuklar da çok huysuz oluyoruz çünkü.. ne gerek var.. hem karşı tarafın bizim mutsuzluğumuzdan haberi dahi yok..

rahat ol..
 
kızlar size 2 süper tarif ...........
1-dondurucuya atın servisten 2 saat önce çıkarın harikapişirme yok mikser sesi yok.....

2 tane hazır kakaolu baton kek(elinle ufala)
1 tane hazır paket krema
kuru kayısı(küçük doğra),kuru üzüm,damla çikolata,fındık,ceviz parçaları yani evde ne varsa
1 portakal kabuğu rendesi harika tat veriyor...
1 kaşık çokokrem hepsini iyice karıştır güzelce yoğur streci masaya aç hepsini mozaik pasta gibi koy ben üstünüde yuvarlak şekil veriyorum ruloya daha yakın oluyor dondurucuya at bu kadar....bide ben 5-6 şar dilimlik atıyorum her seferinde 1parça çıkarıyorum.

2,tarif zayıflamak isteyenlere tatlıyı ye sonrada.....


1 orta boy kase yoğurt içine 1 tatlı kaşığı zencefil.1 tatlı kaş.zerdeçal.1 tatlı kaş. tarçın karıştır her öğünden yarım saat önce ye.....hem yağları yakıyormuş bide yemeğe saldırmıyor az yediriyormuş


ama benim sorum zencefil ve zerdeçal acımsı olur acaba tadı süte geçer mi oğlan zaten rica minnet zorla emiyor soğumasın iyice sütten
 
ayy o ne bizim bu dağ başında bulunmaz ki o dediğin ama şehre inince:) ilk işim almak olacak..

Normalde muffin kalıbı var içinde ama neden olmasın o da kek bu da kek dedim:) Hem 20 dkda pişiyor. Keki hafif sütle ıslatıp pudingi dök tamam. Bebekli anne tatlısı
 

Ooo süpermiş valla ben bunu yaparsam kendim bitiririm:) Yalnız ikinci tarifteki zerdeçaldan ben de şüpheliyim.
 

ben de sürekli itiraz edenlerdenim.ama eşime..dobra bir yapım var.özüm neyse sözüm de o.politik davranamıyorum yani.hoşş kaynanama da birşey dediğim yok...susuyorum.eşlerimizle iyi olmamıza fırsat verirlerse oluruz canım.benim kaynanam eşimi arayıp beni şikayet ediyor.senin karın şöyle senin karın böyle diye.


eşim annesinin haksız olduğunu bildiği halde annesini el üstünde tutan bir tip.annem haksız ama ben annemi kıramam diyor.gerisini sn düşün..çıldırmak üzereyim.

ayy canım üzülme ya ne desem ki bilemedim şimdi.. ailsiyle yakın mı oturuyorsunuz yani aynı şehirde misiniz?

aynı şehirdeyiz canım.evlerimizin arası 10-15 dk lık bir mesafe.çat kapı gece demiyor gündüz demiyor çıkıp çıkıp geliyorlar cümbür cemaat.ee tabi benim surat düşüyor elimde olmadan.eşim de direk savunmaya geçiyor.çıldırıyorum hepten.görümcelerim kaynanamdan beterler ...böyle yürümeyecek gibi görünüyor zaten...memlekete gitmek istiyorum ailemin yanına.biraz uzak kalmak iyi olacak.ama direk uçak yok...aktarmalı.otobüs desem 12 saat sürüyor.küçücük yavruyla nasıl giderim bilemedim.
 
Son düzenleme:
bebeğin maşallah10 günde iyi kilo almış
misafirlerine gelince seni kabul etmeden sana gelmeleri çoooooooook ayıppp,en azından eşin işlerde yardımcı ya olmasa
ama sinir bozucu bir duurm
kayınvalide olayına gelince sanırım herkeste var bu
benım k.validemin ilk torunu oğlum o nedenle resmen buldumcuk oldular hem k.validemi hem k.pederimi severim ama bebğim ağlayınca k.pederim hemen ver bana ver der,k.validem alır iki dakka sever hadi dedesi al der,eşim alır ver biraz d,ye bi bakarım k.pederde oğlum o kadar sinir oluyorum ki ben de elimdde değil.
vs vs vs.
sıkmamaya çalış kendini
ama sinir olmamak elde değil

kızına geçmiş olsun canım
baton kek nasıl oluyor yaa:26:
erkekler hep böyle canım analarını el üstünde tutarlar
biz kızlarsa anamıza kocamız için çemkiriri kabahat bizde
ALlah yardımcın olsun
 

tamamen katılıyorum.o kopma olayı bizde de var.arada düzelir gibi oluyor ama eskiler hatırlanınca yine başa dönüyoruz.

okullar kapansada ailemin yanına memleketime gitsem biran önce(
 
tamamen katılıyorum.o kopma olayı bizde de var.arada düzelir gibi oluyor ama eskiler hatırlanınca yine başa dönüyoruz.

okullar kapansada ailemin yanına memleketime gitsem biran önce(
kızlar eşlerinizi bırakıp ailelerin yanına gitmeniz süreci daha da olumsuz etkilemez mi?
 
bu gün itibariyle 3. ayımız doldu çok şükür.çarşamba kontrolumuz var bakalım kaç kilo oldu benim zır zır oğlum.

yanlız bu gaz olayı azalmaya başladı diye düşünüyordum ki 3 gündür hortladı yine ya oofff.(

dün ilk nefes programında doktor vardı.gaz olayının tamamen 6 aydan sonra biter demesiyle yıkıldım.sindirim sistemi ancak o zaman normale dönermiş.duymaz olaydım keşke .moralim bozuldu.
 
biraz ayrı kalmak kafa dinlemek iki taraf için en iyisi bence..

katılıyorum sana.ailemizin yanına gitmek iyi geliyor.erkeklerin biraz burnu sürtülüyor,kıymet bilsinler biraz.bakalım anneleri yokluğumuzda bizim gibi olacaklar mı? kafa dinleme kımı zaten en önemli ve en güzeli.
 

kızlar bi de şu var ki erkekler kendi ailesinin haksız olduğunu bilse de toz kondurmaz.. ve siz sürekli şikayet ettikçe eşiniz ailesine daha çok bağlanıyor.. bizde hep bu şekilde gelişti..
 
Bu misafir olayı hepimizin evinde sorun anlasılan. Benim eşime göre insanlar bizim evimize ne bişey yemeye ne de etraf temiz mi toplu mu diye bakmaya geliyolar sadece güler yüz sohbet muhabbet için geliyolar. Sabah 7den 3e kadar hastanede 1 aylık bebekle süründügümüz günün ertesine misafir kabul ediyo hem de bana kızıyo temizlik hazırlıkla ugrasıp yoruluyosun gülemiyosun diye. Bu erkekler bazen gercekten cok egoist olabiliyo onu anladım.


gecen hafta bizde de aynısı olmustu burada da yazmıstım(fark ettim de mesajlarım hep böyle baslıyo) 2 kakamızda kan vardı doktoru aradım kan parlak kırmızı mı, kaka sümüksü mü, dıskılama sayısı arttımı diye sordu. Parlak kırmızı dıskılama sayısı artmadı deyince gelmenize gerek yok bi daha olursa gelin kaka tahlili yaparız amip olabilir dedi. Bence götür canım biz bile ne hale geliyoruz biraz bagırsaklarımız bozulsa dimi hem kan tahlili yapmazlar belki kaka tahlili yapıyolar.
 
kızlar bi de şu var ki erkekler kendi ailesinin haksız olduğunu bilse de toz kondurmaz.. ve siz sürekli şikayet ettikçe eşiniz ailesine daha çok bağlanıyor.. bizde hep bu şekilde gelişti..

biraz adil olmak lazım.haklıyla haksızı ayırmak lazım.okumuş aklı başında bir adam olarak çocuğu ve eşinin yanında olmayıp ailesine daha çok bağlanırsa kendi kaybeder bana kalırsa.bizde de bu şekilde gelişti ama benim onun bu ailesine yönelişini takmadığımı görünce afedersin eşek gibi evine yöneldi.
 
demek ki bazen riskileri göze alıp dük durmak gerekiyor.
ALlah hepimizin evinde huzur versin yavrularımızla
 
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…