2013 Mart Anneleri Paylaşım Alanı

Bizim...

• Ankete Katılan
    472
tahmini 7 ocak :) Kızım ne tepki vericek hiç bilmiyorum.. Kardeş diyorum anlamıyor henüz. Canım Kardeş'im var çizgi film.Bugün onun üzerinden anlatmaya çalıştım.. :)
Cnm ilk ogrenince bn de oyleydim. Nasil olucak ne yapicam ikisiyle yetisemem falan diye dusunup duruyodum. Ustunden biraz gecince alismaya basladim. Ocak mi senin dogum yoksa aralik sonumu?

Kızlar Cuma günü kısmetse haftasonunun da dahil olacağı mini bir geziye çıkacağız abim arabasıyla götürecek.İlk durak Çanakkale Şehitliği..Daha evvelden aranızda giden varsa tecrübelerinizi bilmek isterim..oğlumla nasıl olacak bakalım orası..
sonrasında da Trakya'ya geçeceğiz...
Canım ne güzel. Değişiklik bizlere çok iyi geliyor, ama çocuklar sevmiyor. Güzel güzel gezin. Hamza da problem çıkarmaz umarım. Ben o taraflara hiç gitmedim o yüzden bir tavsiyede bulunamayacağım.

İkinci bebeğime hamile olduğumu öğrendim bugün kızlar..
Çok çok çok mutluyum-
-Ama korkuda var.
Acaba çok mu erken ikinci için? Kızımın hayatını kaçırır mışım gibi hissediyorum. :KK43:
Ay ne güzel vallahi. Sağlıkla kucağına alırsın inşallah. Ben de istiyorum ve bu ay iyice depreşti ikinci çocuk isteğim. Hatta bu gece rüyamda doğum yaptığımı gördüm, bebeği ve doğum anını çok net hatırlıyorum şuan. Bugünlerde adet olmalıyım. Pek umudum yok aslında bu ay için ama küçük de olsa bir umut taşıyorum.

Kızına haksızlık yaptığını düşünmen çok normal bir duygudur galiba ama sadece bir annelik içgüdüsü olsa gerek. Çocuğuna verebileceğin çok güzel bir hediye bence kardeş, ilk seneler anlaşılmasa da seneler geçtikçe kıymetini biliyor insan kardeşlerinin.

Ne guzel iste eglenmis pasa:)

Yok yok buralardayim:) turkiyedeyiz artik. Cok sersemim yaa bi de cok agrim var dra gidemedim daha. Yatiyorum genelde. Sagolsun babaanne ve dede ilgilenio halidle
Hoş geldin canım. Nasıl geçti yolculuğun Halid’le? Çok uzun bi yolculuk sonuçta.

Kızım bu aralar hep kendi evimizde olmak istiyor. Geçen hafta İzmir’deydik, evini özledi galiba. Ablama gidiyoruz hemen tutturuyor ağlıyor eve gidelim, eve gidelim diye. Halbuki ablama bayılır. İki defa da apar topar evden çıkıp kendi evimize döndük. Bir de illa bizim (külüstür) arabaya binmek istiyor, başkalarının arabalarını beğenmiyor…:p illa inelim babamın arabasına binelim diyor.

Ay ne güzel vallahi. Sağlıkla kucağına alırsın inşallah. Ben de istiyorum ve bu ay iyice depreşti ikinci çocuk isteğim. Hatta bu gece rüyamda doğum yaptığımı gördüm, bebeği ve doğum anını çok net hatırlıyorum şuan. Bugünlerde adet olmalıyım. Pek umudum yok aslında bu ay için ama küçük de olsa bir umut taşıyorum.

Kızına haksızlık yaptığını düşünmen çok normal bir duygudur galiba ama sadece bir annelik içgüdüsü olsa gerek. Çocuğuna verebileceğin çok güzel bir hediye bence kardeş, ilk seneler anlaşılmasa da seneler geçtikçe kıymetini biliyor insan kardeşlerinin.

Açıkçası tek çocuk olduğum için galiba böyle hissediyorum. Çünkü kardeşlik nasıl bir şeydir bilmiyorum..
İleride keşke kardeşim olmasaydı demesinden çok korkuyorum.
Öyle bir şey olsa, muhtemelen oturur hüngür hüngür ağlardım.
Bir de düzenimiz yeni yeni oturdu. :KK43:
Yaşımda 24.
Herkes bekle biraz ara ver. Yaşın genç ne de olsa diyordu.
Şimdi haberi verince neden acele ettiniz deyip durdu herkes.
Eh biz de korunduğumuz halde hamile kaldım ben.
Tutup bunu herkese de anlatamam.
Sürpriz oldu deyip geçiyorum ne diyeyim.
Ama bu tavırları beni çok yoruyor, çok üzülüyorum.
Ben mutlu olmuşum aramışım, içimi kurutuyorlar. :KK43:

Açıkçası tek çocuk olduğum için galiba böyle hissediyorum. Çünkü kardeşlik nasıl bir şeydir bilmiyorum..
Yaşımda 24.

nerdeyse 3 yaş araları olucak doğduğunda büyük baya kolaylamış olucak yemesi uykusu konuşması tuvaleti kucak olayı herşeyi,artık 2.ye de vakit ayırılabilir bence,ki bunu hiçbişeye yetişemediğini söyleyen ben söylüyorum... hatta 2.çocuğun 1.çocuktan daha kolay olduğunu gözlemliyorum ben 1.çocuk çok çok küçük olmayınca, çünkü yalnız olmak zor ama küçücük de olsa evde 2.bi kişi bebeğe bakmaya da kendine zaman ayırmaya da yardımcı,inşallah kıskançlık konusunda zorlanmazsınız da kardeşiyle oynar anneye yardım eder beraber yaş araları çok olmadan büyürler sen de yine genç yaşında 2si de büyüyünce rahat edersin bence gayet iyi zamanlama... bi de böyle güzel habere de negatif yorum yaparla ya pes, hem de insanın özel hayatına yorum yapmak, hayatına yorum yapmak...
hiç üzülecek bişey yok gayet keyifli geçir çocuğunla vaktini 2.bebeğini birlikte bekleyin güzel hazırlayın onu kardeşe... sonrası ne güzel 2 çocuk büyütmüş gencecikanne ohh ne rahat...

bi de ben de bu gruba en başında üye olanlardan değilim nickini hatırlamadım hiç daha önce yazıo muydun burada, mart 2013 annesi miydin...

nerdeyse 3 yaş araları olucak doğduğunda büyük baya kolaylamış olucak yemesi uykusu konuşması tuvaleti kucak olayı herşeyi,artık 2.ye de vakit ayırılabilir bence,ki bunu hiçbişeye yetişemediğini söyleyen ben söylüyorum... hatta 2.çocuğun 1.çocuktan daha kolay olduğunu gözlemliyorum ben 1.çocuk çok çok küçük olmayınca, çünkü yalnız olmak zor ama küçücük de olsa evde 2.bi kişi bebeğe bakmaya da kendine zaman ayırmaya da yardımcı,inşallah kıskançlık konusunda zorlanmazsınız da kardeşiyle oynar anneye yardım eder beraber yaş araları çok olmadan büyürler sen de yine genç yaşında 2si de büyüyünce rahat edersin bence gayet iyi zamanlama... bi de böyle güzel habere de negatif yorum yaparla ya pes, hem de insanın özel hayatına yorum yapmak, hayatına yorum yapmak...
hiç üzülecek bişey yok gayet keyifli geçir çocuğunla vaktini 2.bebeğini birlikte bekleyin güzel hazırlayın onu kardeşe... sonrası ne güzel 2 çocuk büyütmüş gencecikanne ohh ne rahat...

bi de ben de bu gruba en başında üye olanlardan değilim nickini hatırlamadım hiç daha önce yazıo muydun burada, mart 2013 annesi miydin...

Bende yeni üye sayılırım. İlk kızım mart 2013 doğumlu.. Kendi kendine uyuyor yemeğini yiyor. Bu yaz tuvaleti aradan çıkaracağız. Eylülde de kreşe başlayacak.

tahmini 7 ocak :) Kızım ne tepki vericek hiç bilmiyorum.. Kardeş diyorum anlamıyor henüz. Canım Kardeş'im var çizgi film.Bugün onun üzerinden anlatmaya çalıştım.. :)
cnm bi arkadasimin halidle beraber oglu var ve mart ta ikinci oldu. Bebegi gorunce ona dedimki bak oglum Allah ona kardes gondermis. Allh banada gondersin kardes dedi. Bebegi gordukce allh kiz gondersin banada diyodu. Gecen ay oyle dedi yine bi gun. Ben de oglum hadi dua edelim o zmn dedim. Ellerini acti bana kiz kardes gonder ve amin dedik beraber:) kismet o ay yumurtlama zamni bisey olmamasina ragmen hamileyim. Sanirim oglumun duasi:) bn bi programda izlemistim. Cocuklar arasi kiskancligi anlatiyordu. Kardes gelmeden hazirlamak gerekiyor diyordu. Kardesiyle yapabilecegi guzel seyleri anlatin hevesle beklesin onu diyordu. Bn de oglumla konusuyorum bazen ne yapcaksin kardesinle diyorum. Arabalarimi vercem diyo oynucaz diyo, yakalama oynucaz diyo, parka gitcez diyo:))
Hoş geldin canım. Nasıl geçti yolculuğun Halid’le? Çok uzun bi yolculuk sonuçta.
Hosbulduk cnm. Yolculuk iyidi sukur. Halid pek yormadi beni. Gece oldugu icin buyuk bolumunde uyudu. Ama bn pek dinlenemedim iste. Iki gundur de acayip bulantim var:KK43:

Yaşımda 24.
Cnm bakma sen millete. Kime ne ya ne zmn yapacaginiz ikinciyi.banada diyen oldu napayim

Metro25 canım araba tutması için kullandığınız ilaç yan etki yaptımı.uyuşukluk falan? Uzun yolculukta olur ancak sanırım bu ilaclar..

Metro25 canım araba tutması için kullandığınız ilaç yan etki yaptımı.uyuşukluk falan? Uzun yolculukta olur ancak sanırım bu ilaclar..
Canım bizim kızda ekstradan uyku yapmadı. Sakinleştirdi sadece, yattı yuvarlandı arabada ve sanırım ondan hiç kusmadı.. Ben sonradan deneme maksatlı içtim birkaç defa. İki kaşık içtim ama uyuşukluk, uyku falan yapmadı. Biraz sakinleştirmiş olabilir en fazla.

Tekrar kullanır mısın dersen… Şehirlerarası yolculukta kullanırım, kızımın birkaç defa üst üste kusup, strese girip, yolda perişan olmasındansa kullanırım. Ama şehir içi yolculuklarda kullanmayı hiç düşünmedim.

Yine okuldan gelir gelmez çocukları dışarı çıkardım. Sokağa bir türlü doyamiyorlar. 1,5 saat tek başıma oyalayabiliyorum artık. Parkta bir çocuk cips yiyordu, eren gitti ve çocuğa bana da cifs verir misin dedi. Çocuk vermedi tabi, ama beni şaşırtan cipsi cifs diye istemesi oldu.oysaki yanında hiç cips yemedik. Eve gelirken aldım bir cips ikisine de birer tane verdim. Nasil ballandirarak yiyorlar anlatamam. Az önce yine istediler ama bitti dedim, ustelemediler.

Yine okuldan gelir gelmez çocukları dışarı çıkardım. Sokağa bir türlü doyamiyorlar. 1,5 saat tek başıma oyalayabiliyorum artık. Parkta bir çocuk cips yiyordu, eren gitti ve çocuğa bana da cifs verir misin dedi. Çocuk vermedi tabi, ama beni şaşırtan cipsi cifs diye istemesi oldu.oysaki yanında hiç cips yemedik. Eve gelirken aldım bir cips ikisine de birer tane verdim. Nasil ballandirarak yiyorlar anlatamam. Az önce yine istediler ama bitti dedim, ustelemediler.
Halid de parkta cucuklu sekerden bulmus yerde. Elinde gorunce hemn kacti bnden. Oglum pis olmus ben sana alirim deyince atti yere. Korktum agzina alicak diye. Eve donerken aldim seker icinden bi tane verdim bn de bitirince tekrar istedi ama yeter oglum sonra tekrar veririm deyince ustelemedi o da elh. Disarda hep biseyler goruyorlar isteyecekler bundan sonra her seyi

Oglum geldigimizden beri ya babaannesi ve dedesiyle uyudu yada annaanne ve dedeyle. Annemler koyde oturuyolar icerde durmuyor. Kim evden cikiyorsa nereye gidiyorsun ben de gidecegim diyor herkesle gidiyor. Beni gordugu yok. Dr dinlenmen gerekiyor dedi zaten bn de yatiyorum evde

Oglum geldigimizden beri ya babaannesi ve dedesiyle uyudu yada annaanne ve dedeyle. Annemler koyde oturuyolar icerde durmuyor. Kim evden cikiyorsa nereye gidiyorsun ben de gidecegim diyor herkesle gidiyor. Beni gordugu yok. Dr dinlenmen gerekiyor dedi zaten bn de yatiyorum evde
Oh ne guzel iste. Yat dinlen canim. Guvenebilecegin insanların yaninda olmasi ve onlarla cocugunun hem disarda hem mutlu olmasi ne kadar guzel degil mi

paparyacım biz de sıklıkla çikolata yiyoruz ama tamamen benim suçum, ben çok tüketirim istiyo aklına geldikçe ama hergün vermiyorum yine de,haftada bikaç gün yiyo o da günde mini tekli kinder çikolatanın yarısı kadar bile değil, kalanını ben yiyorum bitti diyorum çoğu zaman yetiyo bazen fazlasını isteyip mızmızlansa da vermiyorum... cipse karşı merak içinde gördüğünde istyo ama vermedim hiç... artık yavaş yavaş tanışıyolar işte hepsiyle büyüyolar,ama kontrol altında sınırlı tüketicekler elbette...

bu aralar bildiği herşeyi gösterip söyleme durumu var Derin in... bazen bilgi ve de kelime dağarcığı zayıf olduğu için çok komik oluyo...
bugün mutfakta masanın üzerine dökülen unları görünce ''anne baaak kar yağıye'' diyo :)
tv da da mağara adamına ''aaa bak maymuş'' diyo... pepeedeki maymuna benzetti adamı...
bahçeye inince de sürekli bak kuş cikcik bak çiçek bak uçak bak ağaç diye diye geziyoruz...

ben iştahsızlığını hastalığa öksürüğe balgama verdim ama öksürük azalsa da kusması geçse de iştahı düzelmedi günde 1 ya da 2 öğün eksşk veriyorum hala ve de bazen verdiğiminde tamamını yediremiyorum,yedirdiğim kadarına da ilk başlangıcı yapmak çok zor neyle kandırıp oyalayacağımı şaşırdım artık çizgi filmle suyla etiketlerle de oyalanmıyo... inşallah bu durum kalıcı değildir...

paparyacım biz de sıklıkla çikolata yiyoruz ama tamamen benim suçum, ben çok tüketirim istiyo aklına geldikçe ama hergün vermiyorum yine de,haftada bikaç gün yiyo o da günde mini tekli kinder çikolatanın yarısı kadar bile değil, kalanını ben yiyorum bitti diyorum çoğu zaman yetiyo bazen fazlasını isteyip mızmızlansa da vermiyorum... cipse karşı merak içinde gördüğünde istyo ama vermedim hiç... artık yavaş yavaş tanışıyolar işte hepsiyle büyüyolar,ama kontrol altında sınırlı tüketicekler elbette...
Evet canim çubuk krakeri cok seviyorlar. Kizim cikolatayi sevmiyor ama oglum neredeyse her gun tüketiyor, biraz da buna ben müsade ediyorum çünkü doktorumuz ver dedi. Cikolatadan korkma dedi. Icinde trans yag olmasin yeter dedi.
iki gun once bana ne dedi biliyor musun? Anne seni cok seviyorum, sana cikolata alayim mi? Kiyamam ya, cikolata onun icin nasil bir anlam ifade ediyorsa

X