- 21 Nisan 2015
- 1.982
- 984
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Not: This feature may not be available in some browsers.
Hos geldin tekrar aramizaKizlar ne güzel hala hepiniz burdasiniz. Biz biraz vefasızlar grubundayiz galiba. Ise baslamistim ben, o kadar yogunduki is, sabah 7de evden cikip aksam 8de geldim kac ay. Bu arada kizima annem bakti ama bu tempo bizi cok yordu maalesef. Isdede bazi sıkıntılar olunca ayrildim. Simdi kizimla basbasayiz yine, heran tekrar başlayabilirim yeni bir yerle gorusuyorum ama olsun simdilik tadini cikarmaya calisiyoruz:) hepinize tekrar merhaba...
bizde de çıkıyo olabilir bişeyleri kemiriyo bu aralar,özellikle diş fırçasını isteyip sapını ısırıyo hem iştahsızlık falan da belki ondandır bakayım dedim göstermedi...Kızımın arka iki azisi çıkmış ve biz hiç farketmedik. Yavrumdaki tek belirti istahsizlikti.
Oglu da elindeki her şeyi fırlatma huyu baş gösterdi. Bugün pide ve ayran yediriyordum, ağzına kuru ekmeği tepistirdi ben de zorla et parçası koydum .Sen misin bunu yapan? Bir çay bardağı ayranı bilerek haliya fırlattı. Neyse sinirlendim, indirdim sandalyesinden. Bir süre sonra tekrar oturduk sofraya. Yine aynı olay. Nasıl sinirlendim anlatamam. Haliyi da çarşamba günü yikamistim tertemiz. Bilerek yapıyor. Sonra özür diliyor , yapmayacağım diyor ama nafile
Kizlar ne güzel hala hepiniz burdasiniz. Biz biraz vefasızlar grubundayiz galiba. Ise baslamistim ben, o kadar yogunduki is, sabah 7de evden cikip aksam 8de geldim kac ay. Bu arada kizima annem bakti ama bu tempo bizi cok yordu maalesef. Isdede bazi sıkıntılar olunca ayrildim. Simdi kizimla basbasayiz yine, heran tekrar başlayabilirim yeni bir yerle gorusuyorum ama olsun simdilik tadini cikarmaya calisiyoruz:) hepinize tekrar merhaba...
Kızlar merhaba, bu Cuma tuvalet eğitimine başladım. Ve gözünüzü korkutmayı hiç istemem ama çok kötü gidiyor. Zor olacağını tahmin etmiştim ama bu kadarını beklemiyordum. Biraz bahsetmek istiyorum. Zaten uzun zamandır bezi bırakacağımızı, çişini lazımlığa yapacağını anlatıyorduk, kızım da bize tekrar anlatıyordu. 1 mayıs sabahı bezini çıkardım. İlk gün çıplak popoyla lazımlığa oturmayı reddetti. Ve tabi ki çişini üstüne yaptı. Havalar sıcak olmadığından, iki kat pijama giydirdim. Bu sebeple pijamalar çişi emdi ve yerler çiş olmadı. 3-4 defa çiş yaptı. Her seferinde sabırla üstünü değiştirdim, tekrar anlattım, bana haber vermesini söyledim. Tamam diyip bir sonraki sefere yine üstüne yapmaya devam etti. Tabi benim de acemiliğimden akşama karın ağrısı şikayetiyle, üşüttüğünü anladık. Ağladı, sızladı, kustu falan… ikinci gün çorabına, terliğine, giyimine daha çok dikkat ettim. Karnı ağrımadı ve ikinci gün çıplak olarak lazımlığa oturmaya ikna oldu. Sonrasında saatlerimiz tuvalette lazımlık başında geçti. İkinci gün sadece bir defa çişini lazımlığa yaptı. Diğerlerini yine üstüne yaptı. Her seferinde güzelce önceden haber vermesini söyledim. Tamam dedi bana sarıldı, gülümsedi falan. Ama tabi ki yine de haber vermedi. En kötüsü dündü yani üçüncü gün. Lazımlıkta oturmamıza rağmen çişini hiç lazımlığa yapmadı. Lazımlıktan kalktıktan 10 dakika sonra ağlayarak yanıma geliyordu. Çünkü çişini üstüne yapıyordu. Bugün ben işteyim. Az önce annem aradı. Çişini lazımlığa yapmış. Böyle böyle alışacak galiba.
Kızlar inanılmaz yorucu geçti benim için. Hem adet görüyordum, baş ağrısı, karın ağrısı gerginlik vardı. Hem de bu işle uğraşıyordum. Ev işi falan hiç bir şey yapamadım. Sağolsun eşim mutfakla ve evle biraz ilgilendi. Ama yine de ev şuan darmaduman. Yarın kadın gelecek, o toparlayacak. Annelik serüvenimde yorucu ve kötü bir üç gün geçirdim.
Gece de dahil bir daha hiç bez bağlamadım. İki sabah kuru kalktı, bi sabah benden önce uyanmış kalkar kalkmaz üstüne yapmış, dün gece de altına azıcık yapınca fark edip ağlayarak uyandı, baktım çok az ıslatmış. Kalanını yapması için lazımlığa oturtmaya çalıştım ama gece olduğundan galiba reddetti. Ve hooooppp benim üstüme yaptı. Alt üst pijamam onun alt pijaması olduğu gibi battı. Gece çıldırmak üzereydim artık…
Fikrimi soracak olursanız ben iki yaşın çok geç olduğunu düşündüm. Keşke geçen yaz alıştırabilseydim diyip durdum ama şartlar uygun değildi. Bir de yazın İzmir’e taşınacağımız için bu ay başladım. Evet havalar çok ısınmadı ama şöyle bir avantajını gördüm, kızım hala evde pijama ve çorap giyiyor. Şimdi üşütmesin diye iki kat pijama giydiriyorum ya çişini yapınca pijamalar tüm sıvıyı emiyor ve ortalık neredeyse hiç kirlenmedi diyebilirim. Birkaç damla çişle olayı kurtardık. Bu da işin güzel tarafı oldu.
teşekkürler papatya, yenikullanıcı hoşbuşldum:)
metro kolay gelsin. bizde kışın bitirdik tuvalet eğitimi, çok haklısın bencede kışın kalın giyindikleri için etraf hiç batmadan sadece üzerleri kirleniyor. bikaç güne öğrenecektir merak etme. ilk zamanlar tutmayı bilmedikleri için 15-20dk da bir salıveriyorlar çişlerini ama çabuk öğreniyorlar söylemeyi ve tutmayı. yalnız şöyle kötü bir yanıvar bizde, bizimki uyumak istemeyince her uyku saatinde sırf kalkmaya bahane olsun diye 5dkda bir çişim var deyip kalkmak istiyor. gecede gündüzde uykuya geçene kadar enaz 5kez kalkıyor:) ben gece hala uyku tulumu giydiriyorum, onu çıkarıp giydirmek zor diye gece bez takıyorum ama o yinede çişi gelince uyanıyor, soyunuyoruz mecbur. dışarda da tuvaletleri merak ediyor, biyere gidince çişi gelmese bile daha kapıdan girdiğimizle bir çişim var diyor, çoğu zaman yapmıyor çiş filan ama gidiyoruz mecbur. dışarda hiç firemiz yoktu ama geçen haftasonu bütün gün dışardaydık, gün boyunca iki şişe su ve yemekte iki tane ayran içti. akşamüstü eve dönerken tuvalete soktum, çişini yaptı öyle bindik arabaya ama arabaya binerken gitmeyelim diye mızlamaya başladı, 10dk sonra çişim var dedi, inmek için yapıyor sandık. zaten durup çiş yaptırabileceğimiz biryerde yoktu yolda. mızlarken uyudu, eve gelince bi baktık altına yapmış:) araba koltuğunu ıslatmış bayağı, eve çıkarıp yıkadık...
Canım, uyku zamanı odadan çiş sebebiyle çıkabildiğini bizimki de keşfetti. İnanıp götürsen bir türlü, götürmesen bir türlü. Dün gece zaten çok stratejik bir hata yaptım. Uyku saati iyice geçmişti. Saat 10 falandı. Tam kızımı yatırıcam küçük bir parça ekmeğin içine kaşar koymuş yiyordum, kızım da istedi kaşarı. Ve ben de yedikçe verdim. Üç dilim kaşarı yedi. Neyse sonra uyutmaya çalışıyorum falan. Su istedi. Kaşar yedi diye içirdim. Bi daha su istedi, bi daha verdim. Tabi sonra ben de ampul yandı. Dedim bu kadar suyun üstüne çişi gelecek. Ve biz uyumadık, saat 1e kadar uğraştık. Sonuç ise lazımlığa birkaç damla yaptı, gerisini kalktıktan beş dakika sonra üstüne yaptı…teşekkürler papatya, yenikullanıcı hoşbuşldum:)
metro kolay gelsin. bizde kışın bitirdik tuvalet eğitimi, çok haklısın bencede kışın kalın giyindikleri için etraf hiç batmadan sadece üzerleri kirleniyor. bikaç güne öğrenecektir merak etme. ilk zamanlar tutmayı bilmedikleri için 15-20dk da bir salıveriyorlar çişlerini ama çabuk öğreniyorlar söylemeyi ve tutmayı. yalnız şöyle kötü bir yanıvar bizde, bizimki uyumak istemeyince her uyku saatinde sırf kalkmaya bahane olsun diye 5dkda bir çişim var deyip kalkmak istiyor. gecede gündüzde uykuya geçene kadar enaz 5kez kalkıyor:) ben gece hala uyku tulumu giydiriyorum, onu çıkarıp giydirmek zor diye gece bez takıyorum ama o yinede çişi gelince uyanıyor, soyunuyoruz mecbur. dışarda da tuvaletleri merak ediyor, biyere gidince çişi gelmese bile daha kapıdan girdiğimizle bir çişim var diyor, çoğu zaman yapmıyor çiş filan ama gidiyoruz mecbur. dışarda hiç firemiz yoktu ama geçen haftasonu bütün gün dışardaydık, gün boyunca iki şişe su ve yemekte iki tane ayran içti. akşamüstü eve dönerken tuvalete soktum, çişini yaptı öyle bindik arabaya ama arabaya binerken gitmeyelim diye mızlamaya başladı, 10dk sonra çişim var dedi, inmek için yapıyor sandık. zaten durup çiş yaptırabileceğimiz biryerde yoktu yolda. mızlarken uyudu, eve gelince bi baktık altına yapmış:) araba koltuğunu ıslatmış bayağı, eve çıkarıp yıkadık...
Ben tavsiye üzerine mothercare’den lazımlık almıştım. Şimdilik memnun kaldım. Potette marka portatif lazımlığı da yine mothercare’de gördüm sanırım. Bu ay alıcam galiba. Gittiğimiz evlerde ve parklarda vs. kullanır diye düşünüyorum.canım benim de gözümü korkutan bi konu, hem alıştırayım istiyorum hem hazır değil gibime geliyo...
artıkaltını da değiştirmek istemiyo zorla ikna edip yatırıyorum. her seferinde söylüyorum zaten o zaman sen de çişini kakanı tuvalete yap bez bağlamayalım yapmıycaksan gel hadi değşştirip temizlemek zorundayız diye... ama değil çişini kakasını bile söylemiyo ben farkedip değiştiriyorum rahatsız olmuyo... söylemez gibime geliyo... geçen sabah yine değiştirtmiyodu bezini baktım pek çiş de yapmamış acabna yapar mı diye portatif lazımlık var dışarısı için onuaçtım oturttum değişik geldiğiiçin oturdu ama yapmadı bişey pek konforlu olmadığı için kalktı zaten çok oturmadı... bi lazımlık alıp denemek istiyorum ben de ama gözümü korkutuyo... pijamayı değil 2 kat tek katını bile giydiremiyorum ben uzun zamandır anca uyuturken kabulleniyo giymeyi, ya badiyleyiz ya sadece tshirtle ya da bazen yazlık elbise şort etek falan giymeyi kabulediyo ama bacaklar ayaklar illa çıplak... ben zaten evi toparlayıp temizlemeye yetişemiyorum bi de tuvalet eğitiminde batırırsak nasıl toparlanırız bilmem...
maşallah canım darısı başımıza...dışarısı için portatif lazımlıklar var potette markanınki var bizde hediye gelmişti içine poşet yerleştiriliyo ayakları katlanıp çantada taşıyabiliyosun çok büyük değil hem de tuvalet adaptörü olabiliyo misafirlikte avmlerde dış mekanda heryerde kullanışlı bişey tavsiye ederim...
bi de çanta şeklinde bi model vardı ama o hem taşıması kolay olmaz hem de te kullanımlık 2.ye geldiğinde çözüm olmaz diye istememiştim ben...
Evt cnm elh. Simdilik disardalar ama donunce ne yapacagim diye dusunuyorumOh ne guzel iste. Yat dinlen canim. Guvenebilecegin insanların yaninda olmasi ve onlarla cocugunun hem disarda hem mutlu olmasi ne kadar guzel degil mi
Ya bz simdi annemlerdeyiz ve babamlarin evin alt katinda bakkal var. ilk gunler surekli seker aliyordu onu ortadan kaldirdim bakkalda simdi de sekerli sakizlara sardi surekli onlardan aliyor. Evde olunca vermiyordum cikolata seker falan ama burda pek mumkun olmuyorpaparyacım biz de sıklıkla çikolata yiyoruz ama tamamen benim suçum, ben çok tüketirim istiyo aklına geldikçe ama hergün vermiyorum yine de,haftada bikaç gün yiyo o da günde mini tekli kinder çikolatanın yarısı kadar bile değil, kalanını ben yiyorum bitti diyorum çoğu zaman yetiyo bazen fazlasını isteyip mızmızlansa da vermiyorum... cipse karşı merak içinde gördüğünde istyo ama vermedim hiç... artık yavaş yavaş tanışıyolar işte hepsiyle büyüyolar,ama kontrol altında sınırlı tüketicekler elbette...
Gecen gun halid yegenimle disari dolanmaya cikti. Herseyi sormus. O ne yapiyo,o kim,o kimin... Yegenim eve gelince teyze yaa bu hic susmuyo diyo:)bu aralar bildiği herşeyi gösterip söyleme durumu var Derin in... bazen bilgi ve de kelime dağarcığı zayıf olduğu için çok komik oluyo...
bugün mutfakta masanın üzerine dökülen unları görünce ''anne baaak kar yağıye'' diyo :)
tv da da mağara adamına ''aaa bak maymuş'' diyo... pepeedeki maymuna benzetti adamı...
bahçeye inince de sürekli bak kuş cikcik bak çiçek bak uçak bak ağaç diye diye geziyoruz...
Halidin huyu cok degisti bi kac gundur. Biseyleri atiyor o da yada vuruyor. Cocuklar vur ona falan demisler o da oyun zanneciyor simdi. Ins donunce unuturuz bunlariOglu da elindeki her şeyi fırlatma huyu baş gösterdi. Bugün pide ve ayran yediriyordum, ağzına kuru ekmeği tepistirdi ben de zorla et parçası koydum .Sen misin bunu yapan? Bir çay bardağı ayranı bilerek haliya fırlattı. Neyse sinirlendim, indirdim sandalyesinden. Bir süre sonra tekrar oturduk sofraya. Yine aynı olay. Nasıl sinirlendim anlatamam. Haliyi da çarşamba günü yikamistim tertemiz. Bilerek yapıyor. Sonra özür diliyor , yapmayacağım diyor ama nafile
cnm Allah kolaylik versin. Bn de nasipse haftaya basliyorum. Gozum korkmuyor degil. Ins szde hemn ogrenirsinzKızlar merhaba, bu Cuma tuvalet eğitimine başladım. Ve gözünüzü korkutmayı hiç istemem ama çok kötü gidiyor. Zor olacağını tahmin etmiştim ama bu kadarını beklemiyordum. Biraz bahsetmek istiyorum. Zaten uzun zamandır bezi bırakacağımızı, çişini lazımlığa yapacağını anlatıyorduk, kızım da bize tekrar anlatıyordu. 1 mayıs sabahı bezini çıkardım. İlk gün çıplak popoyla lazımlığa oturmayı reddetti. Ve tabi ki çişini üstüne yaptı. Havalar sıcak olmadığından, iki kat pijama giydirdim. Bu sebeple pijamalar çişi emdi ve yerler çiş olmadı. 3-4 defa çiş yaptı. Her seferinde sabırla üstünü değiştirdim, tekrar anlattım, bana haber vermesini söyledim. Tamam diyip bir sonraki sefere yine üstüne yapmaya devam etti. Tabi benim de acemiliğimden akşama karın ağrısı şikayetiyle, üşüttüğünü anladık. Ağladı, sızladı, kustu falan… ikinci gün çorabına, terliğine, giyimine daha çok dikkat ettim. Karnı ağrımadı ve ikinci gün çıplak olarak lazımlığa oturmaya ikna oldu. Sonrasında saatlerimiz tuvalette lazımlık başında geçti. İkinci gün sadece bir defa çişini lazımlığa yaptı. Diğerlerini yine üstüne yaptı. Her seferinde güzelce önceden haber vermesini söyledim. Tamam dedi bana sarıldı, gülümsedi falan. Ama tabi ki yine de haber vermedi. En kötüsü dündü yani üçüncü gün. Lazımlıkta oturmamıza rağmen çişini hiç lazımlığa yapmadı. Lazımlıktan kalktıktan 10 dakika sonra ağlayarak yanıma geliyordu. Çünkü çişini üstüne yapıyordu. Bugün ben işteyim. Az önce annem aradı. Çişini lazımlığa yapmış. Böyle böyle alışacak galiba.
Kızlar inanılmaz yorucu geçti benim için. Hem adet görüyordum, baş ağrısı, karın ağrısı gerginlik vardı. Hem de bu işle uğraşıyordum. Ev işi falan hiç bir şey yapamadım. Sağolsun eşim mutfakla ve evle biraz ilgilendi. Ama yine de ev şuan darmaduman. Yarın kadın gelecek, o toparlayacak. Annelik serüvenimde yorucu ve kötü bir üç gün geçirdim.
Gece de dahil bir daha hiç bez bağlamadım. İki sabah kuru kalktı, bi sabah benden önce uyanmış kalkar kalkmaz üstüne yapmış, dün gece de altına azıcık yapınca fark edip ağlayarak uyandı, baktım çok az ıslatmış. Kalanını yapması için lazımlığa oturtmaya çalıştım ama gece olduğundan galiba reddetti. Ve hooooppp benim üstüme yaptı. Alt üst pijamam onun alt pijaması olduğu gibi battı. Gece çıldırmak üzereydim artık…
Fikrimi soracak olursanız ben iki yaşın çok geç olduğunu düşündüm. Keşke geçen yaz alıştırabilseydim diyip durdum ama şartlar uygun değildi. Bir de yazın İzmir’e taşınacağımız için bu ay başladım. Evet havalar çok ısınmadı ama şöyle bir avantajını gördüm, kızım hala evde pijama ve çorap giyiyor. Şimdi üşütmesin diye iki kat pijama giydiriyorum ya çişini yapınca pijamalar tüm sıvıyı emiyor ve ortalık neredeyse hiç kirlenmedi diyebilirim. Birkaç damla çişle olayı kurtardık. Bu da işin güzel tarafı oldu.
Ben tavsiye üzerine mothercare’den lazımlık almıştım. Şimdilik memnun kaldım. Potette marka portatif lazımlığı da yine mothercare’de gördüm sanırım. Bu ay alıcam galiba. Gittiğimiz evlerde ve parklarda vs. kullanır diye düşünüyorum.
Ben de okulun kapanmasini bekliyorum cis egitimi icin. Etrafin batmasi Beni korkutmayan tek sey. Tum halilari toplarim diyorum. But hafta tuvalette yasarim herhalde.
Herkese merhaba tekrar. Oğlum sonunda iyileşti. Normale dondu diyebilirim. Tabi bende normal insana döndüm :) hastayken tamamen huy değiştirmişti bende cogu kez oğluma karsi hissettiklerimi sorgularken buluyordum kendimi :) tuvalet eğitimine başlayan bitiren herkesi cesaretlerinden dolayı kutluyorum. Ben nasil yapicam onu hic bilmiyorum. Havalar iyice isininca baslayayim diyorum ama bendeki bu sabirsizlikla 3. Dunya savasi cikabilir bizim evde. Birde ogluum konuşmuyor.cümle kurmaya geçtim anne baba deniyor daha. Bir kaç kelime var söyleyebildiği başka da yok. Konusamadigi için tuvalet eğitiminde çok basarili olamayiz sanirim. En büyük sorunumuz konusmamasi. Allahim su dili bir cozulse bütün aile rahatliycaz. Sizinkiler ne güzel tüm sıkıntilarini anlatıyorlar maşallah onlara.
mothercareden koltuk şeklinde olanı mı diğerini mi aldın canım ben de ne alsam diye düşünüyorum...
evet dışarısı için portatif bişey şart...
Herkese merhaba tekrar. Oğlum sonunda iyileşti. Normale dondu diyebilirim. Tabi bende normal insana döndüm :) hastayken tamamen huy değiştirmişti bende cogu kez oğluma karsi hissettiklerimi sorgularken buluyordum kendimi :) tuvalet eğitimine başlayan bitiren herkesi cesaretlerinden dolayı kutluyorum. Ben nasil yapicam onu hic bilmiyorum. Havalar iyice isininca baslayayim diyorum ama bendeki bu sabirsizlikla 3. Dunya savasi cikabilir bizim evde. Birde ogluum konuşmuyor.cümle kurmaya geçtim anne baba deniyor daha. Bir kaç kelime var söyleyebildiği başka da yok. Konusamadigi için tuvalet eğitiminde çok basarili olamayiz sanirim. En büyük sorunumuz konusmamasi. Allahim su dili bir cozulse bütün aile rahatliycaz. Sizinkiler ne güzel tüm sıkıntilarini anlatıyorlar maşallah onlara.
Halide veriorum hep ben. Bayilarak yiyor:)kızlar öksürüğümüz geçti bikaç gündür dondurma veriyorum ben Derin'e,bişey olmadı... külah aldım eve üzerine koyup veriyorum azıcık çok seviniyo...