2013 Mart Anneleri Paylaşım Alanı

Bizim...

• Ankete Katılan
    472
kahvaltı bizde de çok farklı olabiliyor
bir gün çok güzel yiyip bir gün yemeyebiliyorlar
benimkiler kahvaltıda birkaç gündür peynir yemiyor ama ben gün içinde ellerine meyve gibi veriyorum kaşarı, yiyip geziyorlar
bazen iki yumurta yetmiyor bazen bir yumurtayı yediremiyoruz
zeytinle aramız hep iyiydi çok şükür

tahammül sınırlarım çok zorlanıyor, ısrarla ağlıyorlar, ben de bağırıyorum bazen
evimizde 10 küsur emzik var
eren zeynebin ağzında hangisi varsa onu istiyor, kızım vermek istemeyince zor kullanarak alıyor
başka emzik veriyorum hepsini yerlere atıyor
abartmıyorum 10 dk avaz avaz ağlıyor
birinden alıp birine versem, yani birini korusam olmuyor
kızım vermeyi kabullenmiş gibi bir şey, sadece ağlıyor
çünkü erenin fiziksel üstünlüğü de var
erenden alıp zeynebe versem kızım her şeyde ağlayarak bana geliyor, pısırık, mızmız olacak gibi
oğlumun da elinden alınca annem hep zeynebin yanında diye düşünmesini istemiyorum, çünkü yalvaran gözlerle ağlıyor o zaman
kavgalar çok yoruyor beni
valla oturup ağlayasım geliyor
hangisine kızsam ağlamak için bile yine bana koşuyor ya, sarılarak ağlıyorlar ya
o zaman içim eriyor

Bende yumurtayı peyniri zeytini çorbalarına katıyorum ama her zaman olmuyor işte..
Geçen gün bir yerde bir kadınla sohbet ettik. İzmirli istanbula annesini görmeye gelmiş. Tek çocukmuş. Ve bana eğer oğlunu düşünüyorsan tek çocukla kalma dedi. Tek çocuklu aileleri eğer kendi istekleriylr tek çocukla kalıyorlarsa bencillikle suçladı. Tek çocuğun yükümlülüğü çok fazla oluyor dedi. Eğer 2 tane olsaydık hem birbirimize destek olurduk hem de aileme bir o bir ben gözkulak olurdum dedi.. Biraz düşündüm yüzde yüz olmasa da haklı. Ve biz büyütürlen ne kadar zorlansak ve bir of demesek bile onlar büyüyünce ve bir de bize bakmak zorunda kalırlarsa ki Allah kimseyi kimseye düşürmesin zor gelecek.. Bu ikinci çocuk meselesini biraz daha düşünmeye karar verdim Allah verirse tabi.. Sizler düşünüyor musunuz ikinciyi..

Slm biz oglumuzu sünnet yaptiriyoruz cuma günü.
Yaptiran var mi ?
Hayırlı olsun cnm biz daha yaptırmadık.

Okuyunca kendimi geçtim sana ayrı üzüldüm duygucum..Allah kolaylık versin
Ben düşünüyorum canım inşallah Allah izin verirse..

zor gerçekten canım...

doğru bi bakış açısı aslında...
ama 2.yi düşünebilmek için daha çok erken bizim için ben hala zorlanıyorum sonrası da kısmet yani gündemde bi konu değil yani bizim için...

Papatya ben tek çocuğa dayanamıyorum bağırıyorum bazen sen ili taneyle çok normal.. Bizlerde insanız ve mükemmel olamıyoruz her zaman malesef.. Ben doğal annelikten yanayım. Ve sen bunu çok da güzel başarıyorsun bence.. Allah yardımcın olsun. Şu an için cefası çok olsa da yrn sefasını da süreceksin inşallah :) Allah yardımcın olsun.

Bn de biraz once edime diyodum kizinca kotu hissediyorum sonra kendimi diye. Arkadaslardaydik aksam gidecegimiz znm zorla giydirdim ceketini kalcam die tepiniyo. Kandirmaya calistim yok olmuyo kizdim bnde. Sonra hala tepinince babasina verdim oda kizdi. Sonra usulca gitti onla ama bn kendimi kotu hissettim. Hic sevmedigim huylar yaa. Tepinmeler inatlasmalar ama su suralarda oyle zamanlari malesef

biz de aynı durumdayız,aynı şeyleri yaşıyoruz canım...

kızım üç gece uykusundan uyanıp gözüm ağrıyor dedi ve hep o problemli gözünü gösterdi
nasıl üzüldüm anlatamam
sonra gözü sulandı gün içinde sonra da sabahları çapak oldu tek gözünde
derken soluğu yine doktorda aldık
o kistle bir alakası yokmuş çok şükür ki
ameliyat vaktimiz geldi diye içim içimi yedi 4 gün boyunca
derken kızımın gözü mikrop kapmış, bu ondan olmuş
nasıl mikrop kaptı onu da anlamıyorum
bir nebze olsun rahatladım, ama antibiyotik damlamızı kullanıp tekrar gideceğiz doktora

bakalım süreç nasıl ileyecek

kızım oğlumun elini kapıya sıkıştırdı
çocuk birden öyle bir bağırdı ki
parmağı koptu sandım, baktım ki tırnak mosmor olmuş, inanın ona bile sevindim, yavrumun ağlarken nefesi kesildi valla

bugün terzide biraz işim vardı, çocukların da üzerini kalınca giydirdim
dışarı çıktık, mesafe de oldukça kısaydı, dedim hem de çocuklar biraz hava alırlar
az biraz yürüdükten sonra oğlum diyor ki:
anne, eren üşüdü, arabaya binecek
yavrum üşüdüğü için arabaya binmek istedi
kıyamam ben onlara ya
artık meramlarını anlatabiliyorlar

gecmis olsun cnm iki hafta once oglumun da oldu.uykusundan kalkinca bi baktik gozu kapanmis. ertesi gune daha fena oldu.hem kipkirmizdi hem akiyodu capaklaniodu. sonra diger gozude oldu. dr enfeksiyon kapmis dedi. verdigi damlayi 2yada 3 kez kullandik gecti hemen elh.sizinde gecer ins hemen
off cnm yaaa kiyamam. icim gitti okuyunca cok gecmis olsun

oglum sekillerin hepsini biliyor renkleride ogrendi sayilir ama arada karistiriyor hala. su siralar herseyi rengiyle soyluyor. dun disari cikmistik yol boyunca arabalarin renklerini sordu bana:)bide yakala onlari diyo:)

Teşekkür ederim cnm
hayirli olsun cnm bz dogdugunda yaptirmistik zaten
Tesekkur ederim arkadasim. Eşini ikna edemedim doğduğunda.
Düşünüyorum cnm :)
Hayırlı olsun cnm biz daha yaptırmadık.

Okuyunca kendimi geçtim sana ayrı üzüldüm duygucum..Allah kolaylık versin

Ben düşünüyorum canım inşallah Allah izin verirse..
Tesekkur ederim cnm
İnatlastigi agladigi zaman ggörmezden gelmekgerekiyor. SSakinleşince konuşmak lazim. Agladiginda dediğini yaparsak huy edinir. Gecmis olsun cnm
oglum sekillerin hepsini biliyor renkleride ogrendi sayilir ama arada karistiriyor hala. su siralar herseyi rengiyle soyluyor. dun disari cikmistik yol boyunca arabalarin renklerini sordu bana:)bide yakala onlari diyo:)
Cnm sen bunu nasil basardin. Benim oglum konusmuyor. Lutfen bir oneri istiyorum.

bn de gormezden geliyorum cnm her istedigini vermiyorum tamm aglayabilirsin diyorum.
cnm konusma konusunda cocuktan cocuga degisiyor gercekten. bn cok konusuyorum onla yaptigim herseyi ona anlatiyorum yemek yaparken bile simdi salca koydum bu sehriye onu ekleyelim. tarifi veriyorum yani:)) bilmiyorum onun etkisi mi. boyle bisey yaptim sekiller ve renkler icin. elinden geliyorsa yap sende. oyuncegi olur hem

Eklentiler

• IMG_0968.JPG
    147 KB · Görüntüleme: 124

maşallah canım
ben de aynı senin gibiyim
her şeyi anlatıyorum
bugünlerde yemek yemeleri berbat
ne yapsam yediremiyorum
sonra eren bizden duydu herhalde, tost istiyorum dedi
yiyeceğine ihtimal vermedim ama
kucağıma aldım
annecim bak bu kaşarlı tost bu sucuklu tost diye anlattım yaparken
sonra su içerken dedesi
yanmışsın oğlum, ne yedin sen dedi
oğlum da: tost yedim, kaşarlı dedi
hemen öğrenmiş yani

benimkiler de şekillerin bir kısmını biliyor
üçgen, kare, yuvarlak falan
renklerde yeni yeni aşama kat ediyoruz
eren geçen gün resim yaparken mavi kalem ver dedi
maviyi biliyor mu diye bütün kalemleri aldım seç oğlum maviyi dedim
seçti canım benim

Biz sayı sayıyoruz. biir ikiii döyytt deşş altııı yediii oooon aradaki rakamlara ne oldu bilmem. bu arada hanımlar bir şey danışmak istiyorum. Bir kaç gün önce kızımın eline bir diş fırçası verdim alışkanlık kazansın diye. Beraber diş fırçalıyoruz. Doğrusu ben fırçalıyorum o fırçalamaya teşebbüs ediyor. Sizce bebekler için yutulabilir diş macunundan da alsam mı? rocs marka var. http://urun.gittigidiyor.com/bebek-anne/rocs-baby-0-3-yutulabilir-dis-macunu-papatya-138852573 ne dersiniz?

İki yaş sendromuymuş bunlar kızlar normalmiş yani. Benimki de her şeye '' hayııııııır'' diyor

bu arada çok marifetlisin sen arkadaşım
benim elimden hiç gelmez böyle şeyler
saolasin cnm evde olunca oyalancak bisey ariyor insan bn de orguye sariyorum iste

cnm bn gecen yildan beri veriyorum eline. bebekler icin olan dis macunlarindan aldim senin dedigin farkli mi bilmiorum.cok cok az suruyorum zaten

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…