• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2013 Mart Anneleri Paylaşım Alanı

Bizim...

• Ankete Katılan
    472
hangi markayı aldın canım...

ocean
aslında portakal kokuyor ama
derinden bir balık kokusu geliyor canım, döke saça içtikleri için de hem kendileri hem üstleri kokuyor sonra
eşim geçen gün
bugün iki alabalıkla yattım dedi .)

kızlar kitap konuştuk ya,unnadoda yarına kadar kargo bedava,ya-pa nın kitaplarından aldım, yırtsa da öncesinde en az birer kere okumuş olurum... bir de bunu aldım
http://www.unnado.com/decokids/dm-5717-boy-olcer-agacim-sticker-50x70-cm/detay/ODQwODY2[/QUOTE]

canım hikayeyi okuduğun için sıkılıyor olabilir mi derin
ben oradaki resimlerden onların anlayabileceği hikayeler uyduruyorum
burada bir anne keçi varmış
bir,iki, üç tane yavrusu varmış, bu keçinin iki tane kulağı varmış, sen göster bakalım kulaklarını
sonra yanlarına arkadaşları kuzu gelmiş,
onun da yumuşacık bembeyaz tüyleri varmış........

Slm kızlar balık yağı ben de vermiyorum hergün ceviz yiyor ama kararsızım bi doktora sormuştum balığın kendisini ver demişti balık çok yemiyoruz ailecek sırf çınar için haftada bir almaya çalışıyorum ama bazen yemiyoruz napsam bilemedim

ocean
aslında portakal kokuyor ama
derinden bir balık kokusu geliyor canım, döke saça içtikleri için de hem kendileri hem üstleri kokuyor sonra
eşim geçen gün
bugün iki alabalıkla yattım dedi .)
aslında en kolya içilenlerden birisiymiş ocean öyle diyolar,ama sonuçta balık yağı...
2 alabalık :) ama ne tatlıdır onlar yaa...
öyle çok konuşuluyo yazı paylaşılıyo ki şu balık yağıyla ilgili ben de alsam diyorum,ama sanırım carlson alırım ben...

diğer yazın alıntılanmamış canım, bilmem ki hani kitap okumak kelime dağırcığını geliştiri diye ben de okuyorum gelişsin diye :) bi de kitap okuyarak uyutun falan derler... ama bahsettiğin gibi de denemiştim elimden almaya çalışıyo kesinlikle dinlemiyo,o dinlemedikçe ben kitap alıyorum :) var bi yerde bi yanlışlık ama deneye deneye bulucaz alışıcaz bi şekilde,ama anlattığın gibi deneyeyim tekrar biraz... bu aralar etkinlikler yapıyoruz biz, portakala krdanlar batırıyoruz,makarna süzgecini ters çevirip çubuk makarnaları deliklerden geçiriyoruz, kuru boya,sulu boya,parmak boya,oyun hamuru,kaptan kaba nohut aktarma,çamaşır askılığından mandal toplamaca gibi şeyler... ama sulu boyadan pek hoşlanmadı,parmak boyadan hiiiç hoşlanmadı elini bile sürmüyo ben sürersem onun parmağına parmağını sileyim diye bağrınıyo kirlenmekten hiç hoşlanmıyo,sulu boyada da fırçayı ben boyayaya sürsem de yine suya bandırıyo tabi boya gidiyo sonra da onun fırçası neden renkli boyamıyo diye bıkıyo... mothercarede kırtasiyeve boyalarda etkinlik malzemelerinde indirim vardı canım,bu akşam yine bişeyler aldım bakalım...

Slm kızlar balık yağı ben de vermiyorum hergün ceviz yiyor ama kararsızım bi doktora sormuştum balığın kendisini ver demişti balık çok yemiyoruz ailecek sırf çınar için haftada bir almaya çalışıyorum ama bazen yemiyoruz napsam bilemedim

canım balık düzenli yemiyosa bence güvenilir markalardan birinin balık yağını vermelisin,ben düzenli balık veriyorum ama yine de alsam diyorum balık yağı ben de... bi de biz yemesek de ben hep somon alıyorum kızım için yaklaşık 80-100gr kadar bölüp poşetlere sarıyorum dondurucuya koyuyorum,bizimle balığa rastgelirse bizim balıktan yiyo,ama rastamazsa o somonlardan çorba yapıyorum ona ve haftada 2 kere balık veriyorum...

aylardır berbat olan gece uykumuz bikaç gündür düzeldi gibi,ama bikaç gündür yemek durumumuz felaket durumda,hiçbişey yemek istemiyo sevdiği şeyleri bile,çorba yemek zaten pek sevmezdi ama diğerleri iyiydi ne kahvaltı ne yoğurt ne meyve ne çorba hiçbişey yemek istemiyo,zorla döke saça ne yedirebiliyosam,o da kaseyi tamamlamadan yine,ve bi öğün azaltıp öğün aralarını açarak... sadece aralarda çubuk kraker ve kuruyemiş istiyo,bugün vermedim yine de yemek istemiyo... çok zor bunaltıcı yorucu,Allah yemeyen bebeği olanlara sabır kolaylık bebeklere de iştah versin... bir de bu aralar bi enerji patlaması var ki ne yapacağını şaşırıyo başına bişey gelmeden günü kapatalım diye dua ediyorum hep bi muzurluk peşinde sanki oğlan çocuğu gibi,ve bi mızmız hal herşeyi isteme ağlama... ve beni de hiç yalnız bırakmıyo hiçbi işe yetişemiyorum... gerçekten yoruldum... Allah iyilik versin kızıma,bana da güç ... ama farklı bi durum var gibi büyüme atağı dedikleri bu mu ki...

Papatyacım ben de en son ocean portakallı aldım ama dediğin gibi dökülsün bir yere kokusu çok fena,kıyafetlerinden de çıkmıyor kokusu rengi...ben çareyi eşime tutturup içirmekle buldum

aylardır berbat olan gece uykumuz bikaç gündür düzeldi gibi,ama bikaç gündür yemek durumumuz felaket durumda,hiçbişey yemek istemiyo sevdiği şeyleri bile,çorba yemek zaten pek sevmezdi ama diğerleri iyiydi ne kahvaltı ne yoğurt ne meyve ne çorba hiçbişey yemek istemiyo,zorla döke saça ne yedirebiliyosam,o da kaseyi tamamlamadan yine,ve bi öğün azaltıp öğün aralarını açarak... sadece aralarda çubuk kraker ve kuruyemiş istiyo,bugün vermedim yine de yemek istemiyo... çok zor bunaltıcı yorucu,Allah yemeyen bebeği olanlara sabır kolaylık bebeklere de iştah versin... bir de bu aralar bi enerji patlaması var ki ne yapacağını şaşırıyo başına bişey gelmeden günü kapatalım diye dua ediyorum hep bi muzurluk peşinde sanki oğlan çocuğu gibi,ve bi mızmız hal herşeyi isteme ağlama... ve beni de hiç yalnız bırakmıyo hiçbi işe yetişemiyorum... gerçekten yoruldum... Allah iyilik versin kızıma,bana da güç ... ama farklı bi durum var gibi büyüme atağı dedikleri bu mu ki...
o enerji patlaması bizde de mevcut özellikle akşam babası geldikten sonra ne yapacağını şaşırıyor babası da yorgun geldiğinden sinirleri benim kadar dayanıklı olamıyor.bu akşam sofradayız ( sandalye tutkusundan masada yemek yemeyi bıraktık) babasının arkasından dolandı kulaklarını bir tuttu tırnaklarını batırarak..babası da onu zorla ayırdıktan sonra kendinden poposuna vurmak istedi ama hamza hareket halinde olduğundan bacağına geldi sanırım canı acıdı ki herhalde ağladı :( hemen kucağıma aldım onu ben de başladım ağlamaya çok zoruma gitti onun ağlaması kaktık mutfağa gittik biraz..yapma oğlum canı acıdı babanın dedim..babası da üzüldü ama işte sağolsun bugünlerde sınırları çok zorluyor..
yemek konusunda bizim de günümüzz günümüzü tutmuyor kahvaltı hiç yapmıyor nerdeyse ben de öğlenden önce muzla yumurta cicibebe tereyağ labne karıştırıp yedirebildiğimi yediriyorum.

canım ben de almanızı tavsiye ederim facedeki grupta bir arkadaş var 3 aylıktan beri veriyormuş.

Bir haftadır oğlum ben okula gidince evde çok huzursuzluk yapıyormuş sürekli anne diyormuş önceden öyle değildi anne diye sızlanınca babaannesi anne okula gitti diyince susarmış ama bir haftadır zaptedemiyor kadıncağız neden böyle oldu ki inşallah geçici bi durumdur :(

Allah sabrımızı kuvvetimizi bol bol versin canım
çok zor ama ne aşamalardan geçip geldik
bunlar da geçecek,
tuvalet eğitimini konuşacağız, kreş konuşacağız ...daha

Papatyacım ben de en son ocean portakallı aldım ama dediğin gibi dökülsün bir yere kokusu çok fena,kıyafetlerinden de çıkmıyor kokusu rengi...ben çareyi eşime tutturup içirmekle buldum

ben hiç içiremiyorum, tükürüveriyorlar

dün oyun alanındaydık, yavrularım öyle sevgi dolu ki, herkesi sevmek öpmek istiyorlar
bunun yanında ne hırçın çocuklar var, bir tane çocuk vardı, hem zeynebi hem ereni itekledi, benimkiler yanıma koştu hemen, annesi de görüyor dur demiyor çocuğuna, aaaaaaa hayır, böyle olmaz falan dedim, annesi duyuyor da yerinden kalkma zahmetinde bulunmuyor, ne gıcık oldum,
biz mi yanlış yapıyoruz bilemedim ki?

Bir haftadır oğlum ben okula gidince evde çok huzursuzluk yapıyormuş sürekli anne diyormuş önceden öyle değildi anne diye sızlanınca babaannesi anne okula gitti diyince susarmış ama bir haftadır zaptedemiyor kadıncağız neden böyle oldu ki inşallah geçici bi durumdur :KK43:

canım benimkiler de bazen öperek uğurluyorlar bazen de anne gitme diyorlar
günleri günlerini tutmuyor yani
ama okuldan gelince koşarak boynuma sarılıyorlar
canım annem
canım duygum diyorlar
bir saat oyun oynuyoruz neredeyse ancak o zaman doyuyorlar bana
bir de acayip şikayet huyları var
çok komikler yaaa :)))
geçen, kızım diyor ki:
anne biz ağladık, neden ağladın diyorum
babaanne kızdı
neden kızdı diyorum
sandalyeye çıkma dedi

dün oyun alanındaydık, yavrularım öyle sevgi dolu ki, herkesi sevmek öpmek istiyorlar
bunun yanında ne hırçın çocuklar var, bir tane çocuk vardı, hem zeynebi hem ereni itekledi, benimkiler yanıma koştu hemen, annesi de görüyor dur demiyor çocuğuna, aaaaaaa hayır, böyle olmaz falan dedim, annesi duyuyor da yerinden kalkma zahmetinde bulunmuyor, ne gıcık oldum,
Dün akşam Hamza da kuzenleriyleydi kendinden 6 ay küçük olan kuzeniyle pek ilgilenmiyor hep 4,5 yaşındaki kuzenini taklit ediyor.hatta küçük olanının bir-iki kez boğazını sıkmaya iteklemeye saçını çekmeye çalıştı :(
ben de oyun gruplarına götürmeyi çok istiyorum oğlumu ama bir türlü akranlarıyla denk getiremedim.

Allah sabrımızı kuvvetimizi bol bol versin canım
çok zor ama ne aşamalardan geçip geldik
bunlar da geçecek,
tuvalet eğitimini konuşacağız, kreş konuşacağız ...daha

ben hiç içiremiyorum, tükürüveriyorlar

öyle canım, bazen sen 2 taneyle uğraşırken serzenişte bulunmaya hakkım yok gibi geliyo ama 1 tane de olsa hep beraberiz zor dönemlerinde epey yorucu oluyo.ama kızımı çooook seviyorum,şikayet değil kesinlikle....

canım seninkilerin her yaptığı çok tatlı geliyo bana sen yazdıkça,tükürmeleri bile bilmişlikten biraz bilmiş onlar yutturamazsın :)

düzenli olarak bir su bardağına yakın portakal suyu içiyorlar
posalı posalı içiriyorum

meyveden yana pek sıkıntımız yok bizim hergün portakal vermiyorum ama hergün en az 2 çeşit meyve yemiş oluyo biri muz oluyo genelde yanına ne denk gelirse,ama portakal,mandalinayı da sulandırma amaçlı sık kullanıyorum ben de... kivi de veriyorum arada...

kızlar artık çocuklarımız trambolinde çok güzel zıplayabiliyorlar, hem de acayip keyif alıyorlar

Derin de çok seviyo,c.tesileri oyun grubuna gidiyoruz biz 1buçuk saat,orda 15 dakika jimnastik odasında oluyo ve en çok trambolinde zıplamayı seviyo...

maşallah canım,Derin de öyle sevgi dolu bi çocuk çok şükür,mutlu oluyorum ben bu halinden,küçük çocuk görünce kardiş deyip gidiyo seviyo mutlu oluyo, kendinden büyük bi çocuk onu sevmiş oynamışsa öpüyo ,hiç vurma itme huyu yok daha kıskanma da bilmiyo,inşallah hep böyle devam eder... oyun grubunda bikaç hafta gelen bi çocuk vardı o da öyle sürekli hırçın koşturup duruyodu herkese ya vuruyo ya itiyo ya elindekini çekip alıyo kızların saçını çekiyodu,annesi çok mahçup duruyodu kendi çocuğunun peşinde değil diğer çocukları kendi çocuğundan koruma peşindeydi :)çekil çocuğum bu tehlikeli çocuk,ay bişey oldu mu özür dileriz diye diğer çocuklarla ilgileniyodu üzüldüm onun da haline,çalışıyomuş anneanne ve babaanne bakıyomuş sanırım,biraz çocuğun huyundan mizacından olsa gerek ama zor ...

papatyacım zaranın indrimi yılbaşından sonraki ilk perşembe başlıycak demiştin galiba,yani 1 ocakta mı başlıyo sonraki hafta mı...
ben de kaçırmak istemiyorum, zaranın hemen ilk günler seçiliyo ürünleri...

papatyacım zaranın indrimi yılbaşından sonraki ilk perşembe başlıycak demiştin galiba,yani 1 ocakta mı başlıyo sonraki hafta mı...
ben de kaçırmak istemiyorum, zaranın hemen ilk günler seçiliyo ürünleri...

canım benim evim bir avm ye çok yakın,
dediğin benim de aklıma geldi, takip ediyorum sürekli,
öğrenir öğrenmez size haber veririm canım
canım benimkilerin portakal suları keyif için
kahvaltı sonrası camın önüne sandalyelerini çekiyorlar
anne portakal suyu ver diyorlar
gün içinde başka meyve de yiyorlar tabi

bu arada canım ikeadan aldığın sandalyeden memnun musun?
tepesine çıkıyor mu? almak için tereddüttüm var bu konuda

canım benim evim bir avm ye çok yakın,
dediğin benim de aklıma geldi, takip ediyorum sürekli,
öğrenir öğrenmez size haber veririm canım
canım benimkilerin portakal suları keyif için
kahvaltı sonrası camın önüne sandalyelerini çekiyorlar
anne portakal suyu ver diyorlar
gün içinde başka meyve de yiyorlar tabi

bu arada canım ikeadan aldığın sandalyeden memnun musun?
tepesine çıkıyor mu? almak için tereddüttüm var bu konuda

sağol canım bekliyorum indirim haberlerini...
ya ben onların keyfine bayılırım, derin de buı aralar suluğu bırakıyo gibi, evdeyken hep bardakla içmek istiyodu ne zaman su içtiğimi görse susamış olsa da olmasa da bardaktan içmek için istiyodu,2 gündür level atladık benim tutmamı kesinlikle istemiyo kendisi içiyo,bazen birazcık dökse de izin veriyorum üstünü değiştiriyorum... bi de sütünü kaşıkla içmeyi bırakıp bardağa geçebilsek...
masadan da sandalyeden de memnunum canım çok hafiler gün içinde odadan odaya gezdiriyoruz,üzerini boya kalemiyle çizince ıslak mendille kolayca çıkıyo,ama sevdi ara ara kullanıyo gün içinde ve boya kitabı boya kalemi elinde geziyo,sandalyeye bazen oturuyo bazen ayakta yapıyo çizimlerini ama tabii ki sık sık masanın üstüne çıkıp şımarıyo da... yani sandalyeye değil de masaya çıkıyo...
bence al şimdiden canım karşılıklı oturur güzel vakit geçirir seninkiler,ama tabi üstüne de çıkacaklar buna emin ol :)

papatyacım masamızda haller böyle...
bayadır resim paylaşmamıştık zaten...

Eklentiler

• SDC19560.JPG
    SDC19560.JPG
    417,7 KB · Görüntüleme: 144
  • SDC19549.JPG
    SDC19549.JPG
    460,6 KB · Görüntüleme: 139
  • SDC19551.JPG
    SDC19551.JPG
    410,8 KB · Görüntüleme: 114