• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2013 Mart Anneleri Paylaşım Alanı

Bizim...

• Ankete Katılan
    472
Oğlumda aşırı derecede elektronik eşyaların düğmeleri ve tuşlarıyla oynama merağı var...ne zaman ayaklanmalara başladı hala geçmedi bu merağı..babamız bazen bu huyu yüzünde çok kızıyor ona o da inadına sırıtarak hem de yapmaya devam ediyor..:mad:evde şekil şemal kalmadı biz ona henüz ayrı oda yapmadığımızdan oyuncaklar filan herşey heryerde geziyor...gündüz uykusuna dayanamayan çocuk akşam uyumamak için çok direniyor..bir de sanırım kök diş çıkaracak geceleri de berbatız..bir de biz bu ay bir kere korunmadık:KK22:bakalım yakında anya konya belli olucak hunililer kervanına katılabilrim her an..
(çok bir de demişim affola :KK47:

Yokmu hiç sitede oturan bu konuda acil fikirlere ihtiyacım vardı:-( merkezi sistemde ısınmak cok masraflımı oluyor ki

Oğlumda aşırı derecede elektronik eşyaların düğmeleri ve tuşlarıyla oynama merağı var...ne zaman ayaklanmalara başladı hala geçmedi bu merağı..babamız bazen bu huyu yüzünde çok kızıyor ona o da inadına sırıtarak hem de yapmaya devam ediyor..:mad:evde şekil şemal kalmadı biz ona henüz ayrı oda yapmadığımızdan oyuncaklar filan herşey heryerde geziyor...gündüz uykusuna dayanamayan çocuk akşam uyumamak için çok direniyor..bir de sanırım kök diş çıkaracak geceleri de berbatız..bir de biz bu ay bir kere korunmadık:KK22:bakalım yakında anya konya belli olucak hunililer kervanına katılabilrim her an..
(çok bir de demişim affola :KK47:

Derinin odası var ama biz de hep salondayız ve oyuncaklar salon merkezli olarak her yerde... odasında gündüz uykusu ve gece uykusunun bi kısmını yapıyo sadece ve eşyaları dolaplarda yerleşmiş durumda...

Yokmu hiç sitede oturan bu konuda acil fikirlere ihtiyacım vardı:-( merkezi sistemde ısınmak cok masraflımı oluyor ki

ben sitedeyim ama bizim kombili ondan yazmadım canım,ama sen kullanıma göre paylaştırmalı sistemi sormuştun diye hatırlıyorum oşekilde bisitede oturan tanıdıklarımız var o zaman pahalıya gelmiyo ama o şekilde olmayıp da herkese eşitpaylaştırıldığında yüksek oluyo diyebiliyorum çevremdekilerden...

bir avm deki avm içinde dolaşan trenin bağımlısı oldular resmen
neredeyse her gün gidiyoruz ve en az 3 tur biniyoruz
yapmayacakları her şeyi tren sayesinde yaptırıyorum
çorbanız biterse trene gideriz vs.
okuldan geliyorum, koşuyorlar montlarına, hadi trene diyorlar

yemek bu aralar yine sıkıntı bizim için
ne yapsam yediremiyorum, dün neredeyse sinirden ağlayacaktım
sürekli hurma badem ceviz falan yemek istiyorlar
akşam 9a kadar neredeyse kuruyemişle yaşadılar
en son çare kıyma kavurdum, onu yediler de yattılar
bu aralar çok güzel kuruyemiş yiyorlar
artık kaseye dolduruyorum, yanlarına oturuyorum, önlerine koyuyorum kuruyemişi
istediklerini yiyorlar, ama sadece kuruyemişle de yaşanmaz ki

kitap okumak artık bizim için rutin bir işleme döndü
uyku öncesi istemiyorlar ama gün içinde istiyorlar
artık kitaplarının da bir yeri var, istedikleri zaman
kitabını alıp geliyorlar, anne kipat oku diye
ve ne anlatsam öğreniyorlar, maşallah ya, zihinleri bom boş ne versem kapıyorlar

kızlar benimkiler balık yemiyor
bunu daha önce de yazmıştım ve balık yağına önyargımı da belirtmiştim
doktorumuz yemiyorlarsa kesinlikle kullanmalısın dedi
bir tane yazdı, eczaneden aldım ama kullanmamıştım
arkadaşımın kardeşi doktor, bir de ona sorayım dedim, kız da balık yağı üzerine çalışıyorum ben dedi
sadece çocuklar değil yetişinler de kullanmalı hatta Japonya da ilk altı ay anne sütü ile birlikte veriliyor dedi
solgar 950 değerleri en iyi olanı, kesinlikle kullan dedi
arkadaşımın bebeğinin doktoru da gata', o da vermelisin ben kullanıyorum çocuklarıma deddi
derken 4 doktora sordum dolaylı yollardan ve hepsi de kullanmamı söyledi
ve benim hala kafam net ve rahat değil
içinizde kullanan var mı kızlar?
Canım omega 3 tek balıkta bulumuyor ki. http://ahmetdursun374.blogcu.com/omega-3-icin-balik-sart-mi/7236674
Benimki de balık sevmiyor, zeytinyağında var diye biliyordum, her gün tüketir çünkü ama onda da azmış. Cevizde varmış bolca. Her gün yedirmeye çalışayım ben de. Balık yağı kullanmıyorum, kullanmalı mıyım ki :/

Canım omega 3 tek balıkta bulumuyor ki. http://ahmetdursun374.blogcu.com/omega-3-icin-balik-sart-mi/7236674
Benimki de balık sevmiyor, zeytinyağında var diye biliyordum, her gün tüketir çünkü ama onda da azmış. Cevizde varmış bolca. Her gün yedirmeye çalışayım ben de. Balık yağı kullanmıyorum, kullanmalı mıyım ki :/

facedeki grupta bi yazı paylaşmışlardı balık da yese ceviz de yese z.yağı da yese yeterli miktarda omega alınamayacağına dair ve o yüzden mutlaka balık yağı verilmeliymiş,bana biraz abartılı gelmişti ordaki rakamlar,brn hergün 4 zeytin veriyorum,z.yağı pek kullanmıyorum genelde t.yağ kullanıyorum arasıra veriyorum z.yağ o da az,ama balık haftada 2 kere 80-100gr kadar veriyorum,oyüzden de ilaveten balık yağı vermek hiç içime sinmiyo ... ama balık yemiyosa diğerlerinden bana da yeteri kadar omega alamazmış gibi geliyo yediremeseydim verirdim ben...

kitap okumak artık bizim için rutin bir işleme döndü
uyku öncesi istemiyorlar ama gün içinde istiyorlar
artık kitaplarının da bir yeri var, istedikleri zaman
kitabını alıp geliyorlar, anne kipat oku diye
ve ne anlatsam öğreniyorlar, maşallah ya, zihinleri bom boş ne versem kapıyorlar
maşallah canım...
ben çok istiyorum kitap okuma alışkanlığı kazansın,çok küçüklükten beri de alıyorum hep,sürekli yırtıyo ısırıp yiyo, ben okusam o dinlese resimlerine baksak çok istiyorum,anca o başka bişeyle oyalanırken okuyorum kulak dolgunluğu olsun diye,bi süre sonra elimdeki kitabı istiyo yırtmaya çalışıyo ve kitap okumamız sonlanıyo :(

Papatyacım tek tek alıntı yapmayayım dedim maşallah kuzularına ben kuruyemişi hala tek tek önüne koyamıyorum korkuyorum genzine kaçıcak diye..senin dediğin gibi bazen ödüllerle birşeyler yaptırayım diyorum ama daha onu anlamıyoruz biz :) kitap hiç okumadım yanında hoş gerçi kendim de okumuyorum bayağıdır aslında istiyorum ona göre birşeyler alayım diye ama nereden başlasam bilemiyorum...

Sen kıyma kavurdum deyince arkadaşımın bir tarifi aklıma geldi.hazır lavaş alıp içine kavrulmuş kıymayı koyup tost makinesinde bastırıyorum demişti...

Papatyacım tek tek alıntı yapmayayım dedim maşallah kuzularına ben kuruyemişi hala tek tek önüne koyamıyorum korkuyorum genzine kaçıcak diye..senin dediğin gibi bazen ödüllerle birşeyler yaptırayım diyorum ama daha onu anlamıyoruz biz :) kitap hiç okumadım yanında hoş gerçi kendim de okumuyorum bayağıdır aslında istiyorum ona göre birşeyler alayım diye ama nereden başlasam bilemiyorum...
canım şu an 20 küsur kitapları var
kimisini ellerinden bırakmıyorlar, kimisinin pek yüzüne bakmıyorlar, yani deneye deneye bulacaksın neyi seveceklerini
ben diyorum bazen, hadi kitap okuyalım diye
ama kızımın bu konuda maşallahı var
canım benim gün içinde abartmıyorum en az 10 kere kipat okuyalım anne diye geliyor, erenin hiç o taraklarda bezi yoktu
şimdi o da hemen yanımıza geliyor, okuyor kendince, anlatıyor bildiklerini
hayvan, bitki, meyve kitapları
ezop masalları, Nasrettin hoca masalları favorileri
resimlerle seviyelerine indirilmiş, çok hoş
Zeynep nasneddin hoca oku anne diyor :)

bir de ben bu ay tübitakın meraklı minik dergisini almaya başladım,3 yaş üstü bi dergi bu da bizimkiler için çok erken ama içinden bi sürü etkinlik malzemesi çıkıyo ilerde kullanmak üzere dergiyi de içinden çıkan etkinlik malzemelerini de biriktiricem ilerde lazım olunca kolaylık olur... bir de bazı etkinlikler küçük yaşlara da hitap edebiliyomuş mesela bu aykinde eşleştirme kartları var onlarla oynıycaz,kartondan tabi çok uzun süreli olmaz bize ama sizde belki daha uzun süre kullanılabilir...

Back