• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2013 Mart Anneleri Paylaşım Alanı

Bizim...

• Ankete Katılan
    472
gecen gece uyuduktan 10-15 dk dk sonra kalkti acidim acidim dio. sarildim yatirdim tekrar pispislayim die karnina dokununca farkettim mi kucuk iki araba koymus oraya. ustune yatinca da acitmis:))
ay yavrum yaaaa
yerim onu, benim de kızım geçen gün tavla pulu ile yatmış, sabah bezini açınca gördüm

sweet senle karşılaşıyoruz bu aralar?
sanırım ben yatarken, sen kalkınca oturuyorsun nete.
nasılsın canım?

evet cnm bu siralar ayni zamnlara geliyor girmemiz ama bn yazdigini yeni gordum o siralarda girip bakmistim sadece yazan olmayincada ciktim hemen. esim uyutuyor bizimkini simdi bnmde dinlenme zamanim :KK49:bi taraftan orgu yapip dizi keyfi yapicam:) sen nasilsin cnm ikizler son surat devam ediyorlar yaramazliga anlasilan. gecen gun ruyamda ikiz bebekler gordum esimde ikizler mi gelcek yoksa diyor. bugun alisverise ciktik bi kac sey alicaktim kendime. onlarda baba ogul dolaniyorlardi. bebek arabalarinin yaninda buldum onlari. esim bizim ikizlere bakiyorum diyor:)

evet cnm bu siralar ayni zamnlara geliyor girmemiz ama bn yazdigini yeni gordum o siralarda girip bakmistim sadece yazan olmayincada ciktim hemen. esim uyutuyor bizimkini simdi bnmde dinlenme zamanim :KK49:bi taraftan orgu yapip dizi keyfi yapicam:) sen nasilsin cnm ikizler son surat devam ediyorlar yaramazliga anlasilan. gecen gun ruyamda ikiz bebekler gordum esimde ikizler mi gelcek yoksa diyor. bugun alisverise ciktik bi kac sey alicaktim kendime. onlarda baba ogul dolaniyorlardi. bebek arabalarinin yaninda buldum onlari. esim bizim ikizlere bakiyorum diyor:)
ay belli mi olur
olur mu olur ikizin
hafta sonu bir sınavda görevliydim, yanımdaki bayan ömrü boyunca tek çocuk istemiş
hatta çok çocuğu cahillik olarak falan görüyormuş
sonra ilk çocuğu 9 yaşındayken kazara hamile kalmış
hadi neyse doğurayım demiş
sonra o olunca arkasından o 8 aylıkken tekrar hamile kalmış kazara
doktora gitmiş, ama doktor almamış
derken o da ikizmiş
şimdi 4 tane kızı varmış
büyük konuşmuşum zamanında ama iyi ki büyük konuşmuşum da 4 çocuğum olmuş diyordu

ay belli mi olur
olur mu olur ikizin
hafta sonu bir sınavda görevliydim, yanımdaki bayan ömrü boyunca tek çocuk istemiş
hatta çok çocuğu cahillik olarak falan görüyormuş
sonra ilk çocuğu 9 yaşındayken kazara hamile kalmış
hadi neyse doğurayım demiş
sonra o olunca arkasından o 8 aylıkken tekrar hamile kalmış kazara
doktora gitmiş, ama doktor almamış
derken o da ikizmiş
şimdi 4 tane kızı varmış
büyük konuşmuşum zamanında ama iyi ki büyük konuşmuşum da 4 çocuğum olmuş diyordu
OYY MASALLAH NE GUZEL:)) ESIM COK ISTIYOR IKIZ OLSUN. HAYIRLISI OLSUN HIC DE KOLAY OLMASA GEREK HELE TEK BASINAYSAN

kızlar ben aktiviteler yapması için masa sandalye bakıyorum kızıma,ikeadaki mamut modeline bakıyodum daha çok,aynı model ankarada bi mağazada indirimdeymiş,papatyacım sen geldin aklıma düşünürsen bi bak,internet sitesi bu https://www.adoremobilya.com/cocuk-genc-odasi/bebek-cocuk-genc-odasi?page=1 . internette indirim yokmuş malesef olsaydı hemen vericektim siparişi,biraz daha araştırıcam bulamzsam buradan veririm yine belki çünkü ikeada daha pahalıya geliyo, mağazada masa 40tl sandalye 29 tl tabura 9 tlymiş bu arada...

1-2 yaş arasıyapılan göz muayenesini geçen hafta yeni yaptırdık biz,bişey yokmuş bi dahaki kontrole 3 yaşında gitmemizi söylediler,yaptırmayan varsa hatırlatayım dedim...

kızlar ben aktiviteler yapması için masa sandalye bakıyorum kızıma,ikeadaki mamut modeline bakıyodum daha çok,aynı model ankarada bi mağazada indirimdeymiş,papatyacım sen geldin aklıma düşünürsen bi bak,internet sitesi bu
https://www.adoremobilya.com/cocuk-genc-odasi/bebek-cocuk-genc-odasi?page=1 . internette indirim yokmuş malesef olsaydı hemen vericektim siparişi,biraz daha araştırıcam bulamzsam buradan veririm yine belki çünkü ikeada daha pahalıya geliyo, mağazada masa 40tl sandalye 29 tl tabura 9 tlymiş bu arada...

canım bu mağaza benim evime çok yakın
biz oradan abime çalışma masası almıştık ama memnun kalmadık
çok kaliteli değil.
ben de ikeadan alacağım sanırım benimkilere
tek masa iki sandalye düşünüyorum, tabure daha tehlikeli sanırım bizimkiler için

ama istiyorsan sana alıp gönderebilirim canım
karar verirsen özelden yazarız birbirimize

1-2 yaş arasıyapılan göz muayenesini geçen hafta yeni yaptırdık biz,bişey yokmuş bi dahaki kontrole 3 yaşında gitmemizi söylediler,yaptırmayan varsa hatırlatayım dedim...

kızımın gözünde kist çıkınca biz de ikisine de baktırmıştık
şükür bir problem çıkmadı benimkiler de
şimdi teknoloji de çok gelişmiş
çocuğun muayene edilirken 5 saniye bir yere bakması yetiyor
uğraştırıcı değil yani

bn burda goz muayenesi yapildigini hic duymadim onemli biseymiki acaba yapilmali miki?

bugun kahvalti hazirlarken yumurta cikardim iki tane. o ne die sordu tabi bildigi halde:KK48: sonrada iki dedi. evt iki yumurta annecim dedim sok oldum. bilinclimi soyledi bilmiorum belkide ras geldi

bugun kahvalti hazirlarken yumurta cikardim iki tane. o ne die sordu tabi bildigi halde:KK48: sonrada iki dedi. evt iki yumurta annecim dedim sok oldum. bilinclimi soyledi bilmiorum belkide ras geldi

canım benimkiler de çat pat sayıyorlar
biri, üçü beşi biliyorlar
kelimeleri tam bilinçli kullanmasalar da ezberden bile olsa mantıklı yerlerde kullanıyorlar
Zeynep bugün ereni çağırıyor
kardeşim gel diyor
eren de işim var neynep gelemem diyor
kalıp bir kelime de olsa mantıklı yerlerde kullanıyorlar

bu aralar dil gelişimleri müthiş ilerledi
resmen konuşuyorlar
bezimi annem değiştirsin diyorlar,
acıktım anne, çorba yap diyorlar
elim pis oldu, elimi yıka banyoda diyorlar
tatlarından yenmiyorlar yani

canım bu mağaza benim evime çok yakın
biz oradan abime çalışma masası almıştık ama memnun kalmadık
çok kaliteli değil.
ben de ikeadan alacağım sanırım benimkilere
tek masa iki sandalye düşünüyorum, tabure daha tehlikeli sanırım bizimkiler için

ama istiyorsan sana alıp gönderebilirim canım
karar verirsen özelden yazarız birbirimize

kızımın gözünde kist çıkınca biz de ikisine de baktırmıştık
şükür bir problem çıkmadı benimkiler de
şimdi teknoloji de çok gelişmiş
çocuğun muayene edilirken 5 saniye bir yere bakması yetiyor
uğraştırıcı değil yani

Canım gerçekten çok teşekkür ederim...
Kalitesi iyi değil diyosan ben de ikesdan alayım,hem çok da karar vermiş değilim göre göre alayım, Derinin odası beyaz mobilya,bi beyaz ahşaplardan mı alsam diyorum bi diyorum odaya renk katsın açık pembe mammut modelden mi alsam,bi göreyim öyle alayımbari,ben aslında 2 sandalye istiyorum tek başına bişey yapmıyo daha,beraber yaparsak duruyoben de otururum,hem yeğenim falan geldiğinde sen oturdun ben oturdum kavagası yapmazlar beraber de bişeyler yaparlar,sen de bence 2 sandalye bi de kendin için tabure düşünebilirsin...

evet canım fotoğraf çeker gibi karşıdan bişeyle görüntü aldılar hemen bilg.a ama onda bile zorlandık biz Derin rüşvetsiz bakmadı,şeler verdiler eline lolipop,öyle 1-2 taneye de kanmadı,bir koca kutuyu kucakladı da öyle baktı :)
çıkışta bikaç tane alıp kutuyu geri verdik gerçi... ilk defa böyle bi şekerle karşılaştı ısrarla açtırdı ve nasıl yeneceğini biliyomuş başladı yalaya yalaya yemeye,tabi mızmızlanmasın diye hemen almasak da elinden bikaç yalama sonrası babası kandırıp aldı elinden ve kıtır kıtır yedi...

bn burda goz muayenesi yapildigini hic duymadim onemli biseymiki acaba yapilmali miki?

burdadoktorlar 1-2 yaşa rasında yapılmasını öneriyolar canım,bizde bariz gözle görünür bi sorun yoktu öteledik yeni yaptırdık,yokmuş zaten çok şükür bişye,bi sonraki kontrolü 3 yaşında yaptırabilirmişiz,bence sen de 2 yaşına kadar bi ara göster için rahat olur...

canım benimkiler de çat pat sayıyorlar
biri, üçü beşi biliyorlar
kelimeleri tam bilinçli kullanmasalar da ezberden bile olsa mantıklı yerlerde kullanıyorlar
Zeynep bugün ereni çağırıyor
kardeşim gel diyor
eren de işim var neynep gelemem diyor
kalıp bir kelime de olsa mantıklı yerlerde kullanıyorlar

bu aralar dil gelişimleri müthiş ilerledi
resmen konuşuyorlar
bezimi annem değiştirsin diyorlar,
acıktım anne, çorba yap diyorlar
elim pis oldu, elimi yıka banyoda diyorlar
tatlarından yenmiyorlar yani
masallah cnm onlara. oglum her seyi tek tek soyluor hala cumlemiz yok. 1,5,10 biliyor gosteriyor zaten. bayadir rekler uzerinde duruodum. rengiyle soylemeye calisiyordum esyalari ogrensin renkleri diye. bu gunlerde sariyi iyice pekistirdi. arada kirmizi ve yesil diyor biseylere ama olsun ogrenmeye basladi. yatmadan once kitap okuyoruz dua ettirip hemen kitap istiyor okutmadan uyumuyor. sonrada okuduklarimizi aksama kadar olan herseyi babasina anlatmaya calisyor:)

bugun oglum bi kagit parcasi almis burnuna sokustururken gordum hemen cikardim burnundan Allahtan kucuktu. cok acir burnun cok aglarsin ama istiyorsan git yap tekrar dedim hayir dedi. sonra bi kac kez soyledi aksam burun, acir, aglarim die. gecen de ben camarsirlarla ugrasirken kurutma makinasinin icine girdi. zorla cikardim icerden. ne yapcaklari belli olmuyor artik yaa:(

Aranızda merkezi sistemle ısınan ısı pay çlçerli sitede oturan varmı?? Nasıl orada ısınma ve ücretleri acaba??

kızlar benimkiler balık yemiyor
bunu daha önce de yazmıştım ve balık yağına önyargımı da belirtmiştim
doktorumuz yemiyorlarsa kesinlikle kullanmalısın dedi
bir tane yazdı, eczaneden aldım ama kullanmamıştım
arkadaşımın kardeşi doktor, bir de ona sorayım dedim, kız da balık yağı üzerine çalışıyorum ben dedi
sadece çocuklar değil yetişinler de kullanmalı hatta Japonya da ilk altı ay anne sütü ile birlikte veriliyor dedi
solgar 950 değerleri en iyi olanı, kesinlikle kullan dedi
arkadaşımın bebeğinin doktoru da gata', o da vermelisin ben kullanıyorum çocuklarıma deddi
derken 4 doktora sordum dolaylı yollardan ve hepsi de kullanmamı söyledi
ve benim hala kafam net ve rahat değil
içinizde kullanan var mı kızlar?

mrblar kızlar.umarım herkes iyidir.uzun süredir yazamadım buraya.beni hatırlayan olur belki.sayfayı arasıra takip ediyorum.güzel paylaşımlar devam ediyor.benim sizlerden bir ricam olacak.artık kızımın odasını ayırmak istiyorum.onun için oda oluşturacağız.ama nasıl olması gerektiği konusunda fikrim yok.çocuğu için oda oluşturanlar çocuklarının oda resimlerini paylaşabilir mi.fikir edinmek için.öpüyorum hepinizi

Merhaba arkadaşlar uzun zamandır bakamamıştım bayağı birikmiş yazılar...

Canım inşallah kolayca istediğin zaman ikinci çocuğunu kucağına alırsın. Demek 6,5 sene bekledin oğlunu, hiç bilmiyordum. Sonrasında nasıl hamile kaldın? Tüp bebek tedavisiyle mi?
Kızlar benim en yakın arkadaşımın da bir senedir çocuğu olmuyor. Doktora gitmişler “bi sıkıntı yok, bekleyin” demiş. Çevremde geç hamile kalan yok. Herkes maşallah patır patır hamile kalıyor. Ona moral vermek istiyorum. Aramızda bi sıkıntısı olmadığı halde geç hamile kalanlar var mı? Kafasının rahat olması dışında vereceğiniz bir tavsiye var mı?
Amin cnm.Tedavilerle yapamadığımızı Rabbim doğal yolla nasip etti hem de hiç ummadığım bir zamanda..herşey nasip...
Bitkisel yöntemler var özellikle İbrahim saraçoğlunun tavsiyelerine bakmasını tavsiyee derim.
bugun oglum bi kagit parcasi almis burnuna sokustururken gordum hemen cikardim burnundan Allahtan kucuktu. cok acir burnun cok aglarsin ama istiyorsan git yap tekrar dedim hayir dedi. sonra bi kac kez soyledi aksam burun, acir, aglarim die. gecen de ben camarsirlarla ugrasirken kurutma makinasinin icine girdi. zorla cikardim icerden. ne yapcaklari belli olmuyor artik yaa:KK43:
aynen bugünlerde benimkinde de heryere uzanma sevdası var sandalye kaçırıyorum sürekli...
arkadaşımın kardeşi doktor, bir de ona sorayım dedim, kız da balık yağı üzerine çalışıyorum ben dedi
sadece çocuklar değil yetişinler de kullanmalı hatta Japonya da ilk altı ay anne sütü ile birlikte veriliyor dedi
arkadaşımın bebeğinin doktoru da gata', o da vermelisin ben kullanıyorum çocuklarıma deddi
ben düzenli olmasa da kullandım 2 ay kadar şimdi süresi bitti attım çöpe.yenisini alacağım.
tavsiyem carlson marka alman canım..facedeki grupta en çok o önerilmişti..

evet canım yemiyolarsa hiçbi şekilde omega önemli bence de vermelisin,ben vermedim hiç çünkü yazın bile haftada bir verdim şu ana haftada 2 kere veriyorum,ama yediremeseydim verirdim mutlaka... ceylin de yazmış, facedeki grupta en çok carlson ve möllers önerilmişti fakat solgar tüm vitaminlerde çok iyi bi marka,zaten sadece büyük eczanelerde oluyo,ben hamileylen bikaç kere folik asitini kullanmıştım o markanın...
ve kullanan var mı demişsin,ben kullanmıyorum demiştim zaten ama facedeki grupta çok fazla kişi kullanıyo ve balık yese bile kullananlar var...

mrblar kızlar.umarım herkes iyidir.uzun süredir yazamadım buraya.beni hatırlayan olur belki.sayfayı arasıra takip ediyorum.güzel paylaşımlar devam ediyor.benim sizlerden bir ricam olacak.artık kızımın odasını ayırmak istiyorum.onun için oda oluşturacağız.ama nasıl olması gerektiği konusunda fikrim yok.çocuğu için oda oluşturanlar çocuklarının oda resimlerini paylaşabilir mi.fikir edinmek için.öpüyorum hepinizi

mrb canım, hoşgeldin önce... ben doğumdan önce hazırlamıştım kızımın odasını, 5 buçuk aydan beri bizim odadan çıkarıp odasına geçirmiştim,gerçi, 6 aydır falan uykunun ilk bikaç saatini orda yapıp kalanına bizim yatakta devam ediyo o ayrı tabi...klasik beyaz mobilya takımı bizimki, büyüyen karyola,şifonyer,gardrop ve oyuncak sandığından oluşan... yatak şimdiden küçük gelmeye başladı bile çok dönüyo çünkü, ama içindeki komodinleri çıkarıp yan korumayı çıkarmak tek kişilik yatak yapmak için çok erken hazır değil daha benim kızım... bir de büyüyen karyola olduğu için altta büyük çekmece var ve yatak yüksek doğal olarak... ama alçak çocuk yatakları var ikeada kısa yan korumaları da var onlar bu yaş döneminde geçiş için çok uygun bence, belki mobilyacılardaki takımlarda da vardır bebek odası değil de çocuk odası modellerinde,park yatak kullanan biçok kişi bu yataklara geçiş yapıyo,onlardan alıp kalan parçalar rengine göre de takımlanabilir... ama gardroplu şifonyerli falan bi oda şart,çünkü iyice eşyaları birikti kırtasiyesi şusu busu bisürü şeyi odasında organize etmek iyi oluyo... biz bu akşam ikeadan masa sandalyemizi de aldık,mammut modelin pembesini aldık... bi de ben eşlik edeyim diye taburesinden alıcaz da beyazı kalmamış gelince onu da ekliycem...

Merhaba arkadaşlar uzun zamandır bakamamıştım bayağı birikmiş yazılar...

evet canım yoktun bayadır,hoşgeldin sen de...

Back