- 7 Mart 2008
- 417
- 12
Malum doktorum tatilde diye o gelmeden doğurmak istemedim. Gerçi bu hafta sonu doğurabilirsin çok yaklaştın demişti ama ben kendimi 12 haziran çarşamba gününe odaklamıştım. O zamanakadar doğum olmazsa suni sancı verecekti. Ben kendimi tamamen bu fikre kitleyip doğumu hiç aklıma getirmiyordum. Cumartesi günü hava çok güzeldi plaja gittik. Güneşlendim hatta denize bile girdim. Pazar Günü'de su Parkı'na gittik bol bol eğlendik. Herkes koca karnımla orda ne aradığımı düşünedursun ben bol bol eğlendim. Bazı insanlar ikizmi diye sordular bazılarıda bebek çıkmak üzere sakın burda doğurma falan dediler ben güldüm geçtim. Pazartesi sabahı işe gitmek için yola çıkmıştım eşim aradı sakın gelme asistanlar hasta sana bulaşmasın bugün evde kal dedi. Benim canıma minnet eve geldim biraz temizlik yaptım duvarlara asılacak resimler vardı onları astım ve Karadayı dizisini izledim. Ara ara belimden giren sancılar vardı ama ben ciddiye almadım. Yalancı sancılar dedim geçtim. Dizi bitince tuvalete gittim pembe bir lekelenmem olduğunu farkettim ama yine ciddiye almadım. Çünkü nişanı gelenler baya bir beklediler o yüzden önemsemedim. Hatta egzersiz topuna oturup egzersiz yaptım çarşambaya hazırlık için. Bu arada sancılarım dahada artmış ve güçlenmişti. Yine yalancı sancılar deyip ciddiye almadım ve banyoya girdim. Uzun uzun kaldım duşun altında. Bu arada karnımın iyice aşağıya düştüğünü farkettim. Çok garip görünüyordu. O sırada eşim işten geldi ve yüzüme baktığı ilk anda bir problem var dedi. Ben yok dedim hergünkü gibi sancılarım var ama biraz daha can acıtıyor. Kaç dk da bir dedi. Bilmem dedim bakmadım. Saçlarımı kuruttum yemek yedim sancılarımız şiddeti artmaya başladı. Hatta bir ara sancı gelince yürüyemedim yığıldım kaldım.eşim görünce hadi hastaneye bu normal değil dedi. Dakika tutmaya başladık her 6 dk da bir. Çantam arabadaydı zaten. Okunmuş hurmalarımı, cevşenimi ve Yasin kitapçığımı çantama koydum. Telefon ve iPad charger koydum. Sancılarım 5 dk da bire düştü. Bende hiç telaş yok. Gayet rahat ve sakinim ve bu sancıların en az 5-6 saat süreceğini düşünüp ağırdan alıyorum. Sonunda yola çıktık ilk gerçek sancım yolda geldi. Oha dedim doğum sancısı bumuymuş nefesim kesildi parmaklarım uyuştu canımın acısından nereye tutunacağımı bilemedim. Çığlık atmak istedim ama birden nefes egzersizi eğitmeninin söylediği aklıma geldi. Çığlık atmak bebeği strese sokar kakasını yapabilir demişti. Çok korktum kendimi tutup nefes alıp vermeye başladım. Sancı geçince hemen okunmuş hurmalarımdan 3 tanesini yedim ve bol bol su içtim. Hastanenin kapısında bir sancı daha geldi dizlerim çözüldü arabadan inemedim. Eşim hemen koşup tekerlekli sandalye getirdi içeri girdik. Sancı geçince kaydımı yaptırdım beni gelip almalarını beklemeye başladık. Bu arada sancılar her 3 dk da bir geliyordu. Orda bizi 10 dk kadar beklettiler eşim sinirlenmeye başlamıştı ki hemşire geldi bizi içeri aldı bir odaya götürüp üzerime giymem için bişey verdi. Ben giyinmek için ayağa kalktım foşşş diye suyum boşaldı. Hemşire beni öyle görünce çabuk çabuk doğum odasına gidiyoruz dedi hemen hızla odaya götürüp yatağa yatırmak istediler ama ben oturamadım bebeğin kafasına oturuyorum sanki olmuyor deyince kadın muayene etmek istedi.yan olarak yatırdılar ve muayene etti 4 cm açılma var dedi. Ben Epidural istedim hemen aradılar 10 dk içinde Epidural geldi ama vermeden önce tekrar muayene etmeleri gerekiyormuş ettiler 7 cm!!! Epidural için çok geç dediler. Tabi ben acıdan kıvranıyorum yalvarıyorum nolur Epidural verin dayanamıyorum yalvarırım diye ağlıyorum. Çok üzgünüz ama mümkün değil dediler. Ben yıkıldım tabii. Sancı gelince yatağın kenarlarını nasıl sallıyorum ortalık yıkılıyor sanki. Epiduralden umudu kesince hemşire ne dediyse can havliyle Yapmaya başladım. Doktor hala gelmemişti. Aradan bir 10 dk geçmiş geçmemişti Birden bir telaş sardı ortalığı. Bacağını tutun aşağıya çekin dizlerini itin falan diye bağıran bağırana. Ben ne olduğunun farkında değilim acı içinde kıvranıyorum. Nefes alıyorum veriyorum. Birden ıkınma ihtiyacı hissettim. Can havliyle bütün gücümle ıkındım. Korkunç bir yanma ve acı hissettim önce sonra bütün acım biranda geçti. Ben ne olduğunu anlamaya çalışırken karnımın üstünde bebeğimi gördüm. Şaka gibiydi resmen. Şoktayım dilim tutuldu. Minnacıktı ağlıyordu. Sonra beni gördü o bana bakıyor ben ona bakıyorum o kadar güzeldiki. 3 dk bekleyip eşime göbeğini kestirdiler ve bana verip emzirmemi istediler. Ben emzirirken doktor geldi. Tüh dedi partiyi kaçırdım. Beni muayene etti hiç yırtılma yok herşey çok güzel dedi bebeği kontrol etti. Çok sağlıklı yarın gelip sünnet ederim dedi gitti. Sora oğlumu temizlemeden sarıp sarmaladılar odamıza götürdüler. Ertesi güne kadarda temizlemediler. Sıkı sıkı kundaklayıp kucağıma verdiler göğsümde uyutmamı söylediler. Hastanede 2 gün kaldık bir sürü testler yaptılar sonra sünnetimizde olduk ve evimize geldik. Biraz ayrıntılı oldu ama zaten kısa bir doğum olduğu için hikayesi biraz uzun olsun bari dedim kusura bakmayın.
maşallah sana da bebeğine de canım.inş.bana da nasip olur böylesi bi doğum.