25 HAZİRAN 2013
NORMAL DOĞUM
SAAT 4:35
52 cm 3 080 kilo
Kaan Emre'm dünyaya geldi..
Gün içinde belli belirsiz sancılarım vardı ama doğum sancısı değildir diyerek ciddiye almamıştım.. o gün klasik yürüyüşüme gittim, marketten alışveriş yaptık eşimle birlikte. Eve geldik sonra sancılar hiç acı vermiyordu ama düzenliydi. En son 7 dakikada bir geliyordu. Evde ablam ve eşimin ısrarları üzerine hastaneye gittik. Bir baktırıp geliriz diyorduk. Ta ki nöbetçi doktor açılmama bakana kadar. Veee açılmam 6 cm olmuş.. İnanamadım doğum başlamıştı. Epudral bile alamadım malum 3cm iken yapılıyor.. Saat 23 30 da hastaneye girdik. 24 00'da yatışım yapıldı. 1 buçuk saat kadar nts'de kaldım. Neyse bebek iyi, herşey yolunda derken açılmam 7-8 cm oluverdi. Ben acı hissediyorum ama dayanılmayacak gibi değil elbette. Sonra hemşire geldi suyumu patlattı. (Öncesinde su veya nişan hiçbirşey gelmedi bende). Ki bu işlemlerin hiçbirinde ağrım dayanılmayacak gibi değildi. Lagman falan da yapmadılar. Çok sevindim bu duruma tabi. Bu arada tek sıkıntımız açılmam çok iyi olmasına ragmen bebek kafasını doğum kanalına sokamamıştı.. ben çok üzüldüm tabi. Normal doğuramayacağım diye. Doktorum geldi istersen sezeryan alabiliriz durum pek iç acıcı değil dedi yani o kadar açılmaya rağmen bebegin kafasının doğum kanalına girmesi lazımmış. Neyse ben sürekli duş alıyordum odamda.. (toplam 3 kez aldım). 30 dk, 30 dk ve en son 25 dakikaka odada volta attım. Arada sancılar giriyor ben duvarlara tırmanıyorum.. Neyse Allah yardım etti de Kaan Emre'm kafayı kanala sokabildi..
Sonra hemşirem(ki çok tatlı bir bayandı) hadi doğuma dedi. Eşim ve ablam hep yanımdaydı ama doğumhaneye girmediler. Zaten ben de kimseyi istemedim. Doğum masasındayım. Doktor nasıl ıkınmam gerektiğini tarif etti. Sanki çok büyük bir tuvaletin var, aylarca yapmamışsın onu çıkarmak için ıkınıyorsun ama kesinlikle bu ıkınmayı sancı gelince yapmalısın, kendini yormadan bağırmadan ses kaçırmadann.. derken hemşireminde yardımı(karnıma baskısı) ile 2. ıkınmada (15 dk içinde) paşam dünyaya geldi. ve sonrası müthiş bir rahatlama.. Dışta 4 dikiş ile doğumu tamamladık. Dikiş sadece arı sokması yada böcek ısırması kadar hissediliyor. zaten o rahatlama ile masa da insanın uykusu geliyor. sağlıklı bir bebek dünyaya getirdiğim için, normal doğumu başardığım için kendimle gurur duydum. Allah herkesin bebeğine uzun sağlıklı güzel ömürler versin.
Doğumum 39+2 de oldu..