Canım arkkadaşlarım herkese bizden selamlar, doğum sonrası hemen girer yazarım diyodum ama o kadar kolay olmuyomuş, pc ye ne zman otursam kaldırıyolar sütünü sağ yemek ye, bebeği doyur diye.ancak fırsatım oldu ama hep takip ettim, hepinize çok ama çok teşekkür ediyorum allah binlerce kez razı olsun hepinizden, elimden geldiğince hepinize dua ettim, nazlım rolle serhatice en çok dualarım sizeydi, eşimin tayini bile için bir iki kez dua ettim size daha çok ettim neyse gelelim şimdi doğum hikayeme :))
14 ekim 2010 da plansız bir şekilde hamile kaldığımı öğrendim dünyanı hem en büyük şokunu hem en büyük sevincini yaşadım ama şimdi vakti değildi dedim ilk 2 gün, sonra anne oluyorum daha ne olsunki rabbim aratmadan nasip etmiş nasıl kabullenemem dedim, sevinmediğimi sansamda dünyalar benim olmuştu.zaten 5+5 de öğrenmiştim gebeliğimi çünkü ihtimal vermiyordum ve aşırı griptim o ay.dr a gittik takipler için, kese olmuştu kalp atışı haftaya olur dendi, bekledik meğer ki 6 haftada zaten atarmış o minicik kalp.birkaç dr a gittik içime kurt düştü bebeğimin kalbi atmıyordu bir dr kürtaj olman gerekebilir gebelik haftan az değil 8. haftada kalp atar dedi bayılcak gibioldum çok üzüldüm, sonra birkaç dr daha gezdik sonuç aynı, ensondan biönceki dr da ki anlık mutluluk ve hüznümü ömrümce unutamam, ailede ikiz var mı dedi evet dedik ikizmi yoksa diye sorduk ? nahoş bi ifadeyle evet tek yumurta ikizleri fakat kalpleri atmıyo atmasıda biraz zor gibi pzts ye dek bekleyelim olmadı kürtaja almam gerek sei zehirler dedi, cmtsi başka dr a gittik hayatımın en büyük hatasıydı sanırım buda.acil kürtaja almalıyım dedi ve madem sonuç aynı gireyim kirtaja ha pzt ha cmtsi dedim, girdim.dr herşey yolundaydı dedi.çokta sevmiştim dr u. 4 ay korun sonra bebek çalışmaları olabilr ded, ama bi kere vğcudum anneliği tatmıştı önce istemesemde 1 ay sonra çalışmaları başladık 16 ay boyunca her ay hüsran yaşadım, hamile kalamadım takiplerim hep iyiydi yumurtluyodum eşimin spermleri yeterliydi ama tek birşeyi düşünmemiştik, tüplerim tıkalı mıydı ! değildi çünkü bi kere hamle kalmıştım her dr aynısını dedi, chnb ablacım saolsun çok ısra etti hsg çekinmem için dr a ısrarımla filmi çekindim dr ve hemşire heee dediler bi tuhaflık var gibi, ama bana ses etmediler randevuya dek.gittim tüplerimin tıkalı olduğunu öğrnedim ve sebein büyük ihtimalle kürtaj olduğunu söyledi ama yine hatalı bi dr seçimi yapmıştım tüplerimin 2 side tıkalıydı birinde çok çok az bir boşluk varmış açıklı sanmış 3 ay takiple deneyelim olmadı 3 ay aşılama yapcaz o da olmaz tüp dedi, dünyalar başıma yıklıda hayatımdaki en büyük korkum bi gün sadece tüp bebekle anne olabileceğimi öğrenmekti, ama herkes teselli veriyo son çare tüp diye ama dedğildi araştırmalarım sonucu imkansız diyordu aşılamayla, birkaç dr gezdim kaba tabirle it itin ayağına basmaz hesabı çoğu bu kürtajdan değildir dedi, ama sonraki dr larımın evet sebep kürtaj ve çare
tüp bebek dedi, kk saolsun hayatımıza ailemize allahtan sonraki sebebp olacak dr um TOlga Ecemişle karşılaştırdı gitmeliydim o dr a çok memnuniyet vardı, gittim kesinlikle küraj sonrası tüplerin tıkanmış bunu göremeyene inkar edene dr demem ben, ne yazıkki dalavereci dr arkadaşlarımız çok dedi, o kadar samimiydi ki güvendim ona, onla devam etmeye karar verdim vakit kaybetmeden.eşim kabullenemesede tüp bebeği dr la görüştüğünde hem dr u çok sevdi hemde vakit kaybetmemeiz gerektiğini anladı, testler istedi benden.pıhtılaşma genetik amh fsh vs.sonuçlar hüsrandı, pıhtılaşmam vardı ve hamilelk boyunca iğne kullanmam gerektiğini öğrendim vede kesinlile bnormal doğum yapayacağımı.ama olsun hepsine razıydım ve en büyük sorun rezerv azlığı başlamıştı yani menopoz öncesi durum ve vakit kaybetmeden ardarda tedavilere göğüs germem gerekiyodu.19 haziran 2012 de tedaviye başladık, her gün hst deydim nerdyese, dr um o kadar iyiydi hep motive etti hamile kalacağını düşün ve inan dedi, 30 haziranda yumurtlarım topladı 10 tane yumurtam olmuştu ve 7 tanesi iyiydi, 5 temmuz 2012 de transferim vardı bir gece öncesi miraç kandiliydi bu durumu paylaştığımı dostalarım saolsun hep dua ettiler o gece yasinler okundu, onların emeği o kadar çok ki ne yapsam ödeyemem.neyse zor bir gündü, yumurtalarım kalitesizdi ve sadece 2 si işe yarayacak durumdaydı diğerleri çöpe.durumumun yaşımın uygun olmamasına rağmen 2 embriyo kydu dr um ve zor bi konuşma yaptı, imkansızlarınız olabilir, genetik probleminiz olabilr bundan sonrası dua, dua edicez dedi, çok üzüldüm odaya yatırdılar beni annem vardı yanımda çok ağladım ben anne olamayacağım diye, o kadar zordu ki o günler
( eve geldim kanamam olmuş, gitti dedim olmadı tutmadı, meğerse normalmiş.günler geçmek bilmedi raporluydum o süreçte.14 temmuz 2012, test günüm.hastaneme gitmedim çünkü tutmamıştı bence, ordaki tesellilere dayanamzdım.eşimle oturduğumuz mahalledeki bir hastaneye gittik kürtaj topiğindeki değerli güzel kalpli arkadaşlarımdan rabbin binlerce kez razı olsun benle birlikte yürekleri ağzında sonuç beklediler, 12 ye doğruydu kan verdim 5 dk sonuççıkacak bekleyin isterseniz dedi hemşire, dk lar geçmek bilmedi dokunsalar ağlayacaktım eşime diyorum tutmadı nasıl teselli bulcam, eşim diyor tuttu karamsar olma.ve hemşire çıktı anlayamadığım bir yüz ifadesiyle, müjde dedi hamilesiniz gerçekten mi dedim inanamadım ? test sonucunu verdi ve akşama değerlerim çıkacaktı hemen topik arkadaşlarımla paylaştım ama değerler çıkana dek rahatlayamadım burda bayram havası yaşadık resmen benden çok sevindiniz desem yeridir.akşam sonuçları aldım değerim çok iyiydi sanırım 247 idi, ikiz olabilirdi, kese içinçağırdı dr um, kendi o gün yoktu başkası baktı ve keseleri gördü oh şükürler olsun dedim ve kalp atışını duyamasakta minik bir kelebek kanadı çarpıyodu sank içimde, ikizlerim tutunamasada teki benleydi ve o minicik kalbi atıyordu.6 haftalıktı kanamam oldu kuzenlerim eve gelmişti ve bir kuzenimde 8 yıl sonra anne olmuştu, hoşgeldin dedikten sonra kanamayı farkettim .hamileliğimden gördüğüm tedavilerden haberleri yoktu teselli ve acıyan bakışlar istemiyodum çünkü.ama ters giden bişeyler olduğunu anladılar söyledik, iyiki gelmişler dr umu hemşireyi aradık.bişeyler dediler ama hemşire iğneyi demeyi unutmuştu kuzenim bir iğne söyledi sordum alayımmı diye evet bulunması zor ama bulursan çok iyi olur dedi düşüğü önler, babam eşim kuzenlerim aramaya gitti nöbetçi eczaneyi, buldular korkuyla geçen dk lar sonrası iğpnemi vuruldum dr evde istirahat verdi, 1,5 ay filan raporluydum bebeğe çok güvenme düşük olabilir demişti transferde.şükürler olsun 12. haftayı bitirdik artık düşük riskim kalmamıştı, rahim ağzı yetmezliğide yoktu.cinsiyetini öğrenmeye gelmişti sıra.kızımız olcakmış ! bir tek ben kız hissetmiştim kazandım diye sevindim cinsiyetin önemi yoktu ama hissiyatım doğruydu, 1 ay sonraki randevuda bi oğlumuz olacağını öğrendik.ayrıntılı ultrasonda ve bende hata olmaz diyen dr umuzu tek şaşırtan hasta ben olmuştum :)) eşim ve annem kazanmıştı oğlumuz oluyomuş.kızımızın adı belliydi emek nas, emek olmaydı kızda erkekte olsa.eşim kızımızın ismi olsun erkek başka olsun onu kıza yakıştırdım dedi kıyamadım.meriç dedi eşim bende inançta ısrarlıydım çünkü büyük inançlar sonrası olmuştu oğlumuz, etraftan kötü yorumlar olsada beğenmeselerde döndük dolaştık meriç inançta karar kıldık, güzel bi hamilelik geçridim dr umun sayesinde her vurduğum iğne , iğneden çok korkan ben için byük bi mutluluktu, her iğnemi kendim yaptım çok korken aştım 1 tek iğnemi başkasına vurdurmadım.son haftalara gelmiştik artık bebeğimiz babasına benziyordu dr umuz hep babaya bezetti, neyse doğum tarihim belli oldu 11 mart 2013 sabah 6,30 hastane de olmalıydım.hamileliğim son kontrolünde dr um çok motive etti o kadar güzel hamilelik geçirdinki kilon moralin herşey çok iyiydi dedi, yorumuyla doğum sonrası eski manken hallerine döneceksin dedi uçtum tabi bunu dr dan duymak çok güzeldi.aslında azda kilo almamıştım 15 kilo aldım fakat boy olayı kurtarmış, göbekte bi basketbol topuyla 11 mart sabahı uyandım, abdestimi aldım sabah namazıyla birlkte 2 rekat şükür namazı kıldım, yola çıktık eşim annem babam k.validem k.pederim ...yatış işlemlerimi yaptırdık çalışan çocuk doğum yapacak sizmisiniz diye şaşırdı :) odaya çıktık oturcaktım bilgileirm alınırken bi yandan giyinin vakit kaybetmeyelim dediler oturmadan hazırlandım, yatağa oturtuk nstye bağladım damar yolum açıldı, 7 ye doğruydu sanırım ameliyathaneye alındım.anestezi uzmanı geldi epiduarlimi yapacak ama bi soırun vardı ben belimden aşırı huylanan bi insanım dokunsalar zıplarım nitelikimde öyle oldu, dr um da korktu.böyle yaparsan genele alcam korkacak bişey yok dedi çok rsikli bu iğne dedi, dedim korkmuyorum gerçektende korkmuyodum ama huylanıyorum işte napayım yüreğim ağzımda iğne için uğraştı bi iğne sonrası zıpaldım yine huylanarak bu muydu iğne dedi yok yaptım onu dedi, zıpladımmı pei dedim hayır dedi.şükrettim dr um geldi başladık doğuma güle eğlene.aa eşimde benle birlikte girdi doğumuma, çok korkan eşim, kandan ameliyattan tiksinen eşim, bebeğimizin adını sordu drum, aa bu arada meğerse dr umuz çok iyi bi ud çalarmış, inş oğlumuzda dr umuz gibi yetenekli olurda bi enstruman çalar dedik :) bebek geliyor dediler, eşim heyecanla ayağa kalktı bebeğimin sesi geldi ıngaaa !!! eşim kesikleri görmüş, fena oldu dr hemşirler eşimle ilgilendiler biraz iyimisin diye.iyiyim dedi bebeğimizin yanına gittik başımı çevirdiğimde bebeğimi görebiliyodum o kadar mutluydum ki, dr um diyor bak anne diye ağlıyor, dalga geçiyo sandım meğerse ciddiymiş her doğan bebek anne diye ağlar dediler.bebeğimi yanıma getirdiler, öpmüycem dedim aa neden öp annesi bu anı çok bekledin dedi dr amcası, öptüm öptüm doyamadım o kadar güzeldi ki.fotomuzu çekti ekipten biri saolsun dünyanın en güzeli gülüşü vardı yüzümde, ameliyat bitti dr um odanda görüşürüz dedi.odama götürdüler babam alnımdan öptü bebeğimle tanışmışlar bile, dr um geldi candaş çok iyisin ya dedi, moral veriyo sandımama gerçekten iyiydim bebeğim doğunca nasol kötü olabilrdim ki. ağrım sızım olmadı ayaklarım açılana dek korkuyla bekledim oynattığmda oh çektim. gaz idrar problemim olmadı .. sütüm geldi emzirdik biraz, ertesi gün dr um pansumanımı yaptı fotomuzu çekindik, ayrılcaz. resmen ağlayaaktım üzüntümden, o bizim ailemizden biri olmuştu, rezerv azlığımı sorudn 1 sene sonra yeniden tedavi dedi aslına 6 ay uygun ama bebeğin büyüsün sütünü alsın dedi, o kadar çok teşekkürler ettik ki macup oldu.aaa en önemlisi nilde ablam ziyaretime gelmiştiağladı meriçimle karşılaşınca birde dr umun liseden arkadaşıymış karşılaşıp sobet ettiler sanırım iyi oldu bu da.. çok teşekkürler nilde ablam iyi ki varsın.. neyse dr umla vedaşatık.evimize geldik yağmurlarla geldi oğlum bereketiyle.şimdi büyüyoruz teyzeleri, tek problemimiz emmek, 3. günü aç kalmış yavrum emmedi pek mamada vermedik, sarılık olmuş, yatış yapacağız yarında düşmezse bugün bol sğt ve mama dedi dr teyzesi, yedirdim sarılığı düştü şükürler olsun ama çok tembel mamaya biberona alıştı memyi zor alıyor.rabbim bu duygu tüm isteyenlere nasp etsin mahrum etmesin.şimdi bebeğimi emzirmem gerke.teyzeleri çok öpüyoruz.3050 kg doğdu yavru kuşum, sabah 7,25 te...