- Konu Sahibi snowflakeN
Adı: Zeynep
BDT:18.05.2013
DT: 14.05.2013 saat:01:45
Doğum şekli: Epidural Normal Doğum
Aylardır bu sayfaya doğum hikayemi yazma hayalleri kurardım ve işte o an geldi. Bu da senin doğum hikayen Zeynep'im;
Eşimle üniversitede tanışmıştık ve 3,5 senelik birliktelikten sonra 2007 Mayıs'ın da evlendik. Evlendiğimiz gibi ev aldık ve taksit ödemeye başlamıştık. Benim hep hayalim bir gün olacak bebeğimi en az 2 yıl kendim yetiştirmekte o sebeple kredi sebebiyle işi bırakamayacağım için hep çocuk isteğimizi erteleyip durmak zorunda kaldık. Ama ben sürekli dua ediyordum Allahım hayırlı zaman ne zaman ise sen o zamanda bana evlat isteği ver diye. Bu arada özel sektörün zorluğunu gördükçe bu süre zarfında KPSS ye hazırlandım ve 2011 yılında Devlet memuru olarak atandım. Artık kredi borcumuz az kalmıştı ve bende devlete atandığıma göre kendi çocuğuma kendim bakma isteğim gerçek olma yolundaydı.
Artık hamile kalmak istiyordum ve her regl olduğumda neden hamile kalamıyorum diye ağlıyordum. 2012 Eylül ayında bir akraba düğünü için Antalyaya gitmiştik yol buyunca sürekli olarak belim ağrıyordu ama ben hamile olabileceğime hiç yormamıştım durumu. fakat regl tarihimde geçiyordu ama ben kendimi ve eşimi umutlandırmamak için hep bir gün daha geçsin diye bekledim durdum. Sonunda bir pazar günü nöbetçi eczaneden test alıp denedim ve silikte olsa çift çizgi vardı. eşimle şaşkınlık içindeydik. bir hafta bekleyip bu sefer kan testi yaptırdık ordada hamile olduğum görünüyordu. 6 haftalıkken doktora gittik.Kese görünmüştü ama kalp atışı için 8. hafta gelmemizi istedi doktor. o 2 hafta bir türlü geçmek bilmedi. kimseyle paylaşmamıştık durumu. Ve o gün geldi doktorumuz bize kalp atışlarını dinletti. heyecandan ölecektim o anda. Hemen annemleri aradık. Kayınvalidemlere gittik haber vermek için. 5 senedir bizden sürekli bebek bekledikleri için havalara uçtular
mide bulantılı dönemler, 2 li test stresi, detaylı ultrason derken günler geçip gidiyordu. Detaylı ultrasonda doktor bebeğimizin cinsiyetinin kız olduğunu söylemişti. Bizim bir kızımız olacaktı. Ben hep kızım olursa ismini Zeynep koymak istiyordum eşim de olumlu bakarsa Zeynep'im gelecekti Allahın izniyle.
Herkesin bebişi erkenden kendini hissettirirken anne karnında benim kızım 23. haftasına kadar bekletti annesini:) bir nevi sabretmeyi öğretti sabırsız annesine. birde hamilelik şekerim çıktığı için diyet yapmak zorunda kalmıştık.
günler bazen sıkıntılı bazen sorunsuz geçip gitti. 37. haftanın sonuna kadarda işe devam ettim. 38. haftada izne çıkmıştım.Kızımın herşeyi hazırdı . Evimizde , Eşimle bende kızımızın gelişine hazırdık. Artık haftada bir gitmeye başladık kontrole. Nst de hiç sancım çıkmıyordu. Kızım gününü geçirecek gibi gözüküyordu. Tek sorunumuz suyumun çok sınırda olmasıydı. 13 Mayısta pazartesi kontrolümüz vardı. yine Nst de sancımız yoktu ama doktor suyumun artık bebeğin kendi gelişini beklemeyeceğini söyledi ve bu gece kendi geldi geldi yoksa yarın alıcam dedi. çok şaşırmıştım. tam nasıl olacağını konuşacaktık ki Doktorum başka bir teklifte bulundu. O gece kendisinin nöbetçi olduğunu istersem yatış yaptırıp o gece suni sancı ile doğumu başlatabileceğini eğer bir sorun olursa hemen sezeryana çevirebileceğini söyledi. Zaten tüm gece kendiside benimle ilgilenecekti.
Eşinle konuş, eşyalarını al gel bu akşam normal doğurtalım seni dedi. odadan çıkar çıkmaz annemleri aradım 2 saatlik yoldan hemen gelsinler diye. Birde eşime hemen eve gelmesini söyledim. Evime geldim eşyalarımı kontrol ettim. Evi toparladım. Duş aldım. Kuran okudum ve namaz kılıp hastaneye gittik.
hemen doğumhanede gerekli hazırlıkları yaptılar.3 santim açılmam vardı. Lavman yapıp Suni sancı için serumu taktılar. ve beni odama gönderdiler. hafiften sancı geliyordu ama o kadar azdı ki gülüp eğleniyordum odada. 2 saat sonra beni doğumhaneye aldılar. Nst ye bağladılar. yan odada bir doğum oldu o anda kadının hiç sesini duymadım sadece bebek ağlaması geldi kulağima. ağlamaya başladım. Sonra sancıların artmaya başladı dakikada 1 sancı geliyordu ve öyle şiddetliydi ki allahıma yalvarıyordum sürekli. Ebe odaya göndermeyeceklerini istersem eşimi yanıma alabileceklerini söylediler. Eşim geldi ve bana her sancı geldiğinde beni telkin edip sürekli elimi tuttu.açılmam 5 santim olmuştu.ben sancıdan ağlıyordum o sırada doktorum geldi istersen epidural yapalım dedi. hemen kabul ettim. Epiduralden sonra o kadar rahatladımki anlatamam.
2 saat sonra açılmam 8 santim olmuştu ve ben bebeğimin baskısını hissetmeye başlamıştım. Eşimi dışarı alıp beni sandalyeye aldılar ve doktor gelene kadar ıkınmamı istediler. Ne zordu o ıkınma olayı
ve doktor geldi son bir ıkınma istediler ve var gücümle öyle ıkındımki kızım çıkmış ama ben hala ıkınıyordum. Ebe artık bırakabilirsin deyince kızımın sesini duydum ve kendisini gördüm birden. Saçlı bir bebekte. çok şaşırdım. Çünkü ben hep kel olur diye düşünmüştüm
Doğum fotoğrafçısı vardı doğumumda kızımı yanıma getirip öptürdüler. O an şoklardaydım yani
dikiş atıldı ve beni odama aldılar.Annem babam, kayınvaliden ve tabiki eşim kapıda bekliyorlardı beni. odama aldılar ve bebeğimi getirdiler. Ve o an tüm çektiğim ağrıları unuttum. 9 ay karnımda büyüttüğüm yavrum şimdi kucağımızdaydı allahın izniyle.
Rabbime ne kadar şükretsem azdır bize bu duyguları yaşattığı için.
Allahım herkese bu duyguları yaşatsın inşallah.
Gözün aydın canım çok güzel darısı benim başıma ya bende panik atak hastasıyım ama normal doğum yapmak ama o an panik atak geçirirsem diye korkuyorum bide bu suni sancı beni çok korkutuyor nasıl bişey suni sancı ne kadar acıyo canın?