bdt:20 haziran
doğum tarihi: 9 haziran
saati:23.40
kilo:3100 gr
boy:51cm
doğum:normal doğum
hastane:medilife beylikdüzü
öncelikle herkese hayırlı doğumlar;
biraz geç oldu yazmak ama :))
içimde benimle birlikte büyüdüğünü farkettiğimde 6 haftalık olmuştu bile.
çift çizgiyi gördüğümde yaklaşık 2 saat gözpınarlarım kuruyana kadar ne yapacağım ben şimdi diye ağlamıştım.
ilk doktora gittiğimde fasülye tanesi gibiydi doktora bu kadar yani bumudur demiştim. doktor anlamsız bi ifade ile gözlerime baktı :)
bebeğim beni hiç üzmeden içimde büyümeye devam etti.kızdı erkekti derken 5. ayda erkek olduğu sabitlendi :) mide bulantısı pek yaşamadım mide yanmasıda pek yaşamadım.
küçük göbeğimle takılıp gidiyodum :) doğum zamanı yaklaştıkça garip korkular sarmaya başladı ama bi taraftan garip heyecanlı duygular.
annem haziranın 10nu bulmaz sen doğurursun diye heyecanımı atrııyo.doktor yok canım 20sinde doğurursun diyo. eşim ise ayın 1inden itibaren
hadi bu haftasonu doğur diye tutturdu.o hafta içi bir gariplikler var bende hissediyorum göbek aşağı indi falan derken 8 haziran c.tesi
sabah kalktım nişanım gelmiş. hemen doktora gittik. doktor normal bir akıntı olabilir. doğum belirtiside olabilir. ama hemen doğum olacakmış gibi değil dedi.
ben anladım tabi doğum sürecinin başladığını. ogün yarım yarım sancılar vurmaya başladı. ve rüyamda toprak altından patates çıkardığımı gördüm ve kendi kendime
doğum yapacağıma yordum:)
pazar sabahı yine nişanım geldi derken sancılar sıklaşmaya başladı sancıları takip ettim.16:30 da doktora gittik doktor yarın falan doğum yaparsın dedi.açılman 1 cm dedi
yok yok ben akşama gelirim dedim gülüştük. evde biraz daha sancı çektim. abdest aldım kuran okudum bi taraftan kayınpederim ve kayınvalidem oturmaya gelmiş. mantı pişiriyorum
(((bu kısmı uzun uzun konuşalıcak bişey :)konuyu uzatmıyorum:)
sancılar 5 dkya düştü ve artık 60 saniye sürmeye başladı 20:30 tekrar doktor ve 5 cm açılma olmuş derken yatış işlemleri ve ben yusuf yusuf:)
sancılar sonlara doğru gittikçe arttı ve çekilmez hale geldi. bukadar zor olduğunu tahmin etmemiştim. kimseyi korkutmam istemiyorum ama
sancılar sonlara doğru çok fena oluyo. derken 23:20 de doğumhaneye aldılar beni. veee bende sancı kalmadı ıkınma isteği falan hiçbişey yok. doktor ıkın diyo ama nereye ıkınıyım sancı yok bişey yok
suni sancı taktılar bende hala tık yok. resmen panik atak geçiriyorum.bebek kanalda kafası gözüküyo ama ben ıkınımanıyorum ve tutturdum ben doğurmıcam vazgeçtim demeye :)
bıraksalar doğumhaneden çıkıcam derken ebe üstüme çıktı bebeğini riske atıyosun ıkın diye bağırıyo ben ebeyi üstümden itiyorum derken ben o aptallıktan çıktım
ve kendime şunu dedim aptalmısın sen ebe bile bebeğini düşünüyor ve senin yaptığına bak ve bebeğini öldüreceksin dedim ve o gazla bebeğimi dünyaya getirdim.saat 23:40 da
dünyaya geldi ve şom ağızlı annemin dediği gibi ayın 10nu bulmadı :)
bebeğim gözümü okadar küçük geldiki bu sefer bebeğim çok küçük diye ağlamaya başladım. ebeye allah razı olsun doğumhanede beni okadar motive ettiki. ben ağladıkça obei sevdi okşadı bebeğimin çok iyi olduğunu ve
yüzümde ıkınmadan dolayı kabarların olduğunu onları görünce korkmamam gerektiğini 3 4 gün sonra geçeceğini söyleyip kendi kızı gibi sevdi.doktor falan yalan kızlar önemli olan ebe
bebeğim odaya geldi çok az emdi ve uyumaya başladı yaklaşık 10 saat uyudu hemşireler geliyo doktorlar geliyo uyandıramadılar derken bebek hemşiresi baya bi hırpaladı bebeğimi
ve bebeğim kanlı bi balgam kustu meğer ben ıkınmaya direnirken o doğum suyundan yutmuş. hemen midesini yıkadılar o minnacık ağızından hortumlar sokup midesini yıkadılar.
3 saat kadar küvezde kaldı şimdi sağlıkla yanımda uyuyo :) allah herkese nasip etsin bebeğini kucağına almayı.
doğum yapacaklara tavsiyem normal doğum isteyenler evet normal doğum çok güzel bişey. 2 3 gün sonra rahat bi şekilde ayaklanıyorsun ve kendi canından bi canın çıktığını görmek çok farklı. ama benim yaptığımı yapmayın.
ben okadar ıkınma egzersizleri çalıştım ama işe yaramadı :) kendinizi korkutmayın doğumhanin soğuk havasına kapılmayın :))
doğumhaneye girerken ben çok korktum şuanki aklım olsa odada doğurtmalarını isterdim. doğumhaneye girince duygular biraz daha değişiyo. artık bebeiğimin yanımda büyüdüğü görmek çok güzel :))