[FONT="]Bal Kızım Melek Kızımın Doğum Hikayesi[/FONT] [FONT="]Tahmini doğum tarihim: 21.06.2013[/FONT]
[FONT="]Kızımın doğduğu tarih:
16.06.2013 Babalar Günü [/FONT]
[FONT="]Hastane: Kurtköy Emsey Hastanesi/ İstanbul[/FONT]
[FONT="]kilo:
3330gr. Boy:
50cm[/FONT]
[FONT="]Doğum Şekli: Epidural Normal Doğum[/FONT]
[FONT="]Adı: Doğa Eylül [/FONT]
[FONT="]
Doğumumda hep annemin olmasını istemiştim annemin Sinoptan gelmesi çok uzun sürdü ve hep kızıma tembihledim anneanne gelmeden gelme sakın, anneannemiz gelsin 1 gün dinlensin sonra doğarsın kızım dedim ama bir yandan da sabırsızlanıyorum, kaynanamda yanımda sürekli her tuvalete gidişimde sancın mı var diye soruyo ben de ise arada bir düzensiz gelen kasılmalarımdan başka bişeyim yok. Neyseki 14 haziran akşamı annem ve babam geldi veeee benim ufaktan sancılarım gelmeye başladı ama çok aralıklı ve düzensizdi sonra ertesi günün akşamı sık aralıklarla kasılmalarım başladı , gece yattım eşimde bi önceki gün gececiydi ve hemen uyudu yorgunluktan, ama ben de uyku yok sık sık bu sefer ağrılı sancılar gelmeye başladı, saat 3buçuktu kalktım yatakta duramadım sancı geldiğinde baya bunalıp zorlanıyodum ve sık sık tuvalete gidiyorum ayıptır söylemesi isal olmuşum peşpeşe 3 -4 kere tuvalete kalktım , sesime annem ve k.validem de uyandı , her ağrıyı doğuma bağlayan k.valide bişeyin yoktur sen isal olmuşsun diyo , Allah Allaaaah diyorum sancım var benim her 7 dakikada bir geliyo [/FONT]
[FONT="]dedim, sonra saat 4e geliyodu bunlara siz yatın bişey olursa sizi kaldırırım dedim . yatağa oturdum telefonuma yüklediğim sancı kasılma aralığı hesaplayan programla sancı aralıklarını tutmaya başladım en son 3 dakikada bir geliyodu saat 5buçuktu ve anladım ozaman kalk dedim gir duşunu al hazırlığını yap ve herkesi uyandır [/FONT]
:18:[FONT="]. Kalktım tuvalete girdim kahverengi bir akıntı gelmişti, işte dedim nişanda geldi ama yinede hemen doğurmayabileceğimi biliyorum sadece ne olur ne olmaz diye girdim duşumu aldım hazırlandım makyaj yaptım [/FONT]
[FONT="]çantalarıma son kez baktım [/FONT][FONT="] vee saat 6buçuğa geliyodu eşimi kaldırdım o da baktı şaşırdı ama pek inanmıyo doğuracağıma sadece muayene olup döneriz diye düşündü kalktı o da hazırlandı sonra annem ve kaynanamı kaldırdım hastane yoluna düştük hastanem evimize 10 dakika mesafede , Eşim bütün tümseklerden hızlı geçiyordu ve beni çok sarsıyordu. Neden böyle yapıyosun diye sorduğumda [/FONT]
[FONT="]eski filmlerden gördüğü traktöre kadınları bindiriyorlarmış ya doğum hızlansın bebek gelsin diye o yüzdenmiş [/FONT]
[FONT="]. Bide diyo ki (ben o sırada k.kulübüne yazıyorum hastaneye gidiyoruz diye ve
dilcaya msj yazıyorum) şu telefonla oynayacağına azıcık sancılanıyomuş numarası yap bari boşa gitmeyelim gitmişken doğur diyo [/FONT]
[FONT="]ben 3 dakikada bir sancıdan nefes alamıyorum aslında ama sadece bağırıp çağırmıyorum o yüzden anlamıyolar [/FONT]
:18:[FONT="]. neyse acilden giriş yaptık sabah 07.00de , nöbetçi doktor doğumhaneye alın orada muayene edicem dedi bi tırstım heyecanlandım sonra muayene etti alttan ve 4 cm açılma var doğum başlamış yatış yapın dedi , doğumhaneden çıktım annem eşim kaynanam şok oldular hemen yatış işlemlerim yapıldı odamıza yerleştik, bu arada acilden giriş yaptığımız için doğumumdan ücret almadı hastane , almak istedi ama sert kayaya çarptılar , eşimde bir çene vardır ki sormayın ve kanun hukuk çok iyi bilir araştırır [/FONT]
J[FONT="] . [/FONT]
[FONT="] ben odamda sancımı çekerken halama amcama da haber vermiş eşim. Halamlarda geldi odam doldu taştı aslında hiç hoş değil bunaldım kalabalıktan, ben orda sancı çekiyorum herkes gülüyo sohbet ediyo foto çekiyo her kafadan ayrı ses çıkıyo falan derken kuzenim arada bir boşalttı odayı halimden anladı . Saat 10.30da açılma 6cm olmuştu aslında hızlı ilerliyodu kendi sancımla güzel ilerliyodum ama taaa kii lağman yapılıp damar yolu açılıncaya kadar, o lağman ne berbat şeymiş hemşireye dur deikçe yırta yırta soktu o aleti bende katıla katıla ağlamaya başladım, eşimde başımda ağlıyo sonra dışarıda başka bi hasta yakını demiş neden epidural taktırmıyosunuz biz yaptırdık çok rahat oldu demiş [/FONT]
[FONT="]ve eşim hemen epidural yaptıralım dedi ben de can havliyle evet evet yaptıralım dedimepidural takıldıktan sonra her şey süperdi sancılarımı hissediyodum ama azıcık , canım hiç yanmıyodu ve epiduraldan sonra açılmam çok hızlı ilerledi 10 cm olunca doğumhaneye aldılar, ayrıca o açılmaya bakmak için yapılan muayeneleri de uyuşuk olduğumdan hiç mi hiç hissetmedim çok iyi oldu yani acayip tavsiye ederim, epidural ile 3 çocuk daha yaparım yani [/FONT]
[FONT="]eşim duymasın[/FONT]
[FONT="].Doğumhaneye alındığımda içimi bir heyecan kapladı [/FONT]
[FONT="], içimden diyorum ki birazdan kızıma kavuşucam[/FONT]
[FONT="] hayal gerçekleşecek diyorum, bide o çatala bacaklarını koymak ve gelen geçen ebe hemşire doktorun bakıp geçmeleri çok garip ve çaresiz hissettirdi, onlar için de gayet normaldi hiç umursamıyorlardı[/FONT]
[FONT="], ben de utanıyodum [/FONT]
[FONT="]ama yapacak bişey yoktu [/FONT]
[FONT="].[/FONT]
[FONT="] Doktor teyzemiz sancın gelince nefesini bırakmadan kuvvetlice ıkın dedi, 5-6 kuvvetli ıkınmadan sonra kızım
saat 14.00de doğdu, doğumhaneyi inletti bıcırığım [/FONT]
[FONT="]. [/FONT]
[FONT="] Bide arada cırt diye bişey hissettim ama acımadı sanırım o sırada doktor kesi attı, Kızım doğduktan sonra hemen eşi de doğdu sonra doktorumuz dikiş attı, o dikiş bana o kadar uzun geldi ki aslında azmış 5 dikişim var , hiçbirşey hissetmedim ama kızıma kavuşmak istiyodum, yanıma getirdiler koydular doğar doğmaz ama kısacık, hemen aldılar neye benzediğini anlayamadım ama dedikleri gibi mis gibi kokuyodu o kadar muhteşem bi duygu ki göz yaşlarımı tutamadım sonra çocuk doktoru geldi ve kızımı muayene etti . Benim dikişlerim atılırken doğumhanenin hemen yanındaki oda da kızımı hazırladılar bu hazırlıkları ailem de camekanlı bir bölmeden izlemişler, çığlık çığlığa kahkahalarla[/FONT]:122::118:[FONT="] izlemişler yumurcağımı. Kızım Babalar gününde babasına en güzel hediye olarak dünyaya geldi [/FONT]
[FONT="] Babası ona ilk gördüğü anda aşık oldu o kadar güzel bir kız ki Kızlar baya uzun anlattım ama bu duygularımı unutmamak için her ayrıntıyı yazmak istedim. Allah olmayan herkese bu güzelliği bağışlasın inşallah.[/FONT]