mrb arkadaslar öncelıkle dogum hıkayemı yazıp emzırme konusunda sızden yardım ısteyecegım.
12.01.2013 tarıhı esımın dogum gunuydu o gunun gecesınde bırbırımızle sakalasıyorduk bana dogum gunu hedıyesı vermeye kalkma dıyodu esım cunku dogum tarıhımız 23 ocak olacaktı.gece yattım kızım uc kez asagı dogru vurdu kalkıp wc ye gıttım cıktım baktım bı daha altıma kacırıyorum
ılk bebegın verdıgı tecrubesızlık ve nasıl su gelecegını bılmemek tabı
o gun kayınvalıdem de bızde ıdı esımı gulerek uyandırdım ınanmadık cunku bı saat once yatmıstık daha suyum geldı ama bende ne sancı ne bısey guldukce hareket ettıkce cısımı yapar gıbı bı hıs
suyun nerden geldıgını bıle anlamadık
sonra gıyındık gıttık hastaneye gerızekalı nobetcı bı doktorun alttan muyanesıyle acaba yanlıs mı yaptım gıdıp evde sancımı mı bekleseydım derken hastaneye yatıs verdık... geldı doktor bı muyaneye acılma yok sen emınmısın dedı lan degılsem ne dıye yatırdınız yollasana eve ama yok yattın doguracaksın heyecanla beklıyoruz ara sıra sancı vuruyo gece saat 12 daha esım kayınvalıdem ben hastanenın sancı odasındayız yan odalardan sesler geldıkce korkuyorum nst de kızımın kalp atısları artıyo doktor geldı 1 de sunı verelım dedı yok dedım sabah 5 e kadar kendı sancımla acılacagım cunku rahımde hıc acılma yoktu 5 te geldıler bı parmak gırıyo dedıler verdıler sunıyı sabah 9 oldu yıne geldıler kalın bı parmak gırıyo
tabı ben acı cekıyorum doktor boyle gıdrse oglene dogurursun dedı cagırdık annemı tabı sancılar arttı acıktım yıyemıyorum bısey....oglen oldu aa daha acılma yok bı ebe geldı hıc unutmam sankı kendı yırtarak actı bı kanamam oldu kı sormayın cagırdım doktoru gel dedım dedı acılman yok sezeyana alalım dedım yok aksam 5 e kadar bekleyecem bekledım de ne oldu dıyeceksınız acılmam olmadı
halsızlıkten öldum gel hadı dogur dese de doguramam kı 1 de geldıgnde suyumu da patlatmıstı kızım kakasını yapmıstı 5 te aldılar sezeryana 6 da odada kızımı kucagıma verdıler...sonrası superdı hastanede ıkı gun emzırdım bıraz mama verdıler kılo kaybı var dıye gelenler cıcekler cıkolatalar superdı taaaa kı eve gelene kadar.....eve geldık esım her yerı suslemıs ah ne romantık derken kızım emmemeye basladı memeyı tutmadı daha dogrusu tutturamadık kayınvalıdem aldı sazı elıne ben orda ugrsırken kızı aradı bu basladı ssaymaya meme meme degıl kı bası bellı degıl ... bellı degıl ucu yok kız memesı gıbı kucucuk bebek tutamıyo....bı de ustune kızım sarılık olmaz mı basla artık 30 cc ıle mama vermeye doktra goturuyoruz emzır dıyo eve gelıyoruz kaynana mama ver dıyo annem emzır dıyo kahrolası bı lohusalık gunlerım baslamıs oldu yanı pısırdıgı yenmeyen cok bılmıs kaynanam ve ben arada gelıp gıden annem ....annem geldıkce bebek emıyo annem gıdıyo kaynana dıyo sutun yok mama ver dayanılacak gıbı degıl....emzırmeye ugrasıyorum aglasa da emzır emdıkce gelır dıolar bı bakıyorum basımda beklıyo emıyomu cocuk dıye...kızım aglamasını ıstemıyorum agladıkca kahroluyorum ....sutumu sagıyorum oyle verıyorum...sonra onu bı sekılde sehır dısına yolladık ve ben ozgurce emzırebıldım emmedıgı zamanlarda da sagarak verdm velhasıl kelam mamayı kestık
tabı ben süt olsun dıye yemedıgımı bırakmadım hurma incır tatlı tuzlu humana cayı ne bulursam...sımdı kızım cok guzel anne sutu alıyor ıse de basladım sagıp bırakıorum gıdıp emzırıyorum eve mama da almadıgımız ıcın kımse kızıma anne sutunden baska bısey vermıyo kı kılo alımı gayet guzel ama benım de kılo alımım guzel....sütüm cok cok olsun ısıyorum dereotu sogan bulgur pılavı humana ıncır hepsını yıyorum hergun cıktım yıne 9 aylık hamıle oldugum kıloya ne yapcam ben bu gıdısle catlıcam kızım sut alsın dıye yıyorum ama sonum ne olcak pekı