2013 Eylül Anneleri Paylaşım Alanı

Afiyet seker olsun.benim kiz da dun ispanak yedi salcasiz yaptim kizim icin bizim icin guzel olmadi ama kizim yiyiverdi
afıyet olsun yavruna bu arada nasıl yaptın ıspanagı canım ne kaddar yedırdın kızına

Bende yazmadan edemedim ayse. Dogum kilosuna bakinca normal geldi bana da. Annelik rahat edilmiyor illaki ama saglikliysa cok uzulme derim canim. Yinede gotur doktora icin rahatlasin.
tek temennım saglıgında problem cıkmaması saglıklı olması yeterli

allah razı olsun canım çok sagol ılgın arkadaşlıgın ıcın .dun saglık ocagı dru gece emmesı yeterlı gunduzde mama ek gıda ver dedı.gun ıcerısınde ek gıda verdıgım zaman emmek ıstemıyo emdıgı zamanda kusuyo..kan sayımı yapılmadı kızımı tarttıktan sonra bende unuttum ..sabah yedırdım mamasını zorla acmıyor agzını kıyamam kızım hepsını kustu onun ustu benım ustum mahvooldu yıkadım uyuyo sımdı .. zorlada nasıl yesın kı yavrum baska bı problem var sanırım ama ıns bu konuda yanılırım
tesekkur ederım canım evet ızmırdeyım ozeldekı ucretlerde bızı aşıyo bulsam soyle devlet hastahanesınde ıyı bı dr yok malesef genede ısımlerı not edıyorum çok sagol arkadasım

butun gece uyuyamadım canım kızımın atesı vardı 37.7 lerdeydı ve kzım da keyıflıydı çok sukur sabah 5 e dogru dustu
bende ekmek aldım dun corbayla verdım sanırım fazla kacırdım olcuyu hepsını kustu
yurutec bızde alsak ıyı olur çunku çok hareketlı

aklim sende ydi çok gecmisler olsun

Bizde hastalar kervanına katıldık..oksuruk burun akintisi baş kismi ates gibi ama olcuyom bisey cikmiyor

Çok sağol canım.
Size de çok geçmiş olsun.
Aynı başlıyor hepsi ya inşallah siz çabuk atlatirsiniz.daha kötüye gitmez inşallah.

Normal ispanak yemegi gibi yaptim terk fark salca koymadim.suyunu verdim az da ispanagin kendisini.toplasam 4 5 kasik suyundan iki parca az gine ispanagin kendinden verdim.arkadaslarin senin bebisinin kilosu için yaptigi yorumlari okuyunca bana da mantikli geldi doğum kilosuna oranla iyiyse kafana takmamaya calis anne icin zor bir durum hele bide etraftan kilosu az yedirmiyonmu gibi kelimeler adami cileden cikariri anne kendini suclamaya baslar çocuğuna habire biseyler yedirmeye calisir..şöyle anlatmaya calisayim birgun kizim agliyor boyle kriz gibi kucaktada durmuyor yatakta da komsum çağırdı niye aglatiyon bebegi dedi..simdi soruyom hangi anne bebegini aglatmaktan zevk alir..niye agliyor demek varkn neden aglatiyorsun .iki soruda ne kadar farkli diimi.ben kizima ek gida konusunda hic ama hic zorlamam kusuyorsa agzini kitliyorsa vardir bir bildigi derim. Bir Pedagog ta dinlemistim.bebekler ilk dogdugunda iclerinde buyurucu ic klavuz ile yaratilir.Rabbim yaratmis onu o sekilde..aciktiginda aglamayi altini kirlettiginde aglamayi biz ogretmedik.bebek yaradanin ona bahşettigi aglama ogretisiyle dunyaya geldi ee ozaman bebek yemiyorsa kitliyorsa vardir bildigi diyorum..boyle yapınca ne oldu kizim bizimle sofrada otururkn sofrada ne varsa bakiyom heyecanlaniyor veriyom agzina yemegin suyundan ogururse vermyom daha.yogurt yerdi bi araa yemedi aradan vsvakit gecti denedim yemeye devaM etti.kizim sadece emdigi ıcin ben boyle bir yol izledim.nacizane fikrimi sorarsan eger mama ve emzirme birlikte oluyorsa yemedigi seyler konusunda zorlama..bebegin nezaman yemek isterse ozaman ver hem meme hemde mama icin aglamadan verme..ona yedirmek istediklerini sen ye ondan geçer vitaminler.tabi once saglik sikintisi yoksa .cenem dustu biraz kusura bakma

estagfırullah canım benım çok tesekkur ederım bana onem verıp ılgılendıgın ıcın ıyıkı eylül annelerı burda ve bılgılearını ıyıkı devamlı paylasıyorlar herkesten allah razı olsun .,dun dra dedım kı ben kızıma 1 cıcıbebe 2 olcek mama verıyorum anca buunu bıtırıyor dedım oda cıcıbe koyma mamayı fazlalastır dedı agzına tıka yedrımeye calıs dedı geldık eve çok zorlandım ama yedırdım butun ara ve ana ogunlerını zorda olsa yedrdım fakat sabah gene zorla yedırırken hepsını kustu o kadar basım agrıyorkı gecen gun komsum bendeyken çay kasıgına sutuumu sagdım kızımın gozune damlatmak ıcın sutumu gorunce ay sütünde çok bulanık dedı neden acaba benımkı bembeyaz dedı neye ugradıgımı sasırdım sımdı sormadan edemıyorum arkadasım senın sutunde bembeyazmı benım sutum mu ıyı degıl acaba vallahı ben ıyı degılım

Bebeğin için bu dünyadaki en faydalı en vitaminli en besleyici şey, senin sütün... Asla böyle düşünme. Komşun da açıkçası çok densiz birisiymiş ,ne demek o. Bir anneye böyle bir yorum yapılır mı? O sütü veren Allah. Bizim ne haddimize bir başkasının sütü hakkında yorum yapmak... Sakın kendini üzme...

AH CANIM YA ben gercekten o kadar sakın bırıyımdırkı bu tarz yorumlardan sonra pımpırıklı oldum.KAYINVALIDEMDE SUTUN SU GIBI DEMISTI Sanırım ınsanları takmamam gerekıyo

Son düzenleme:
Canim anne sutunun ilk geleni bebegin susuzlugu icin olan suttur yani biraz bulanik su gibidir.bide sen simdi yemek falanda yediriyorsun ya gogsunde biriken sut icerde boyle nasil diyeyim ayrisiyor gibi yani normal bişey oyle olmasi.zaten bu cevrenin etkisi yokmu bizi bu hale getiren.oyle diyen oldumu rabbimin verdigi süt boyleyse ben ne yapabilirim de.sesimizi cikarmayinca hep ustume ustumuze geliyorlar..seni anlamayan insanlardan uzak dur az git yanlarina.esin izin veriyorsa birilerinin yanina degil parka oturmaya git kendinj iyi hissettiren yerlere git.boyle yaparsan sutun bile cogalir mamadan bile vazgecebilirsin

AH CANIM YA ben gercekten o kadar sakın bırıyımdırkı bu tarz yorumlardan sonra pımpırıklı oldum.KAYINVALIDEMDE SUTUN SU GIBI DEMISTI Sanırım ınsanları takmamam gerekıyo

Kayinvalidenle aran nasil bilmiyorum ama az yukarda anlattigimi soyle kayinvalidene.hatta deki doktora sordum benim sutun su gibi geliyordu de bana boyle bi aciklama yapti ne garip dimi anne de..rabbim ne guzel de yaratmis de bende kendi sutumun su gibi oldugunu dusunup cok uzulurdum de..

allaha havale edıyorum bu konuda benı uzenlerı.bırde aslında anneme gıdıp kalmaya ıhtıyacım var ama havalardan dolayı evden de cıkmak ıstemıyorum..bu arada kızım baba dıyor :)) dun esımle kılosunu konusurken baktım baba baba dedı esımle bırbırımıze baktık tekrar tekrar soyledı canım çok guzel bu duygular allah kımseyı evladıyla sınamasın ıns

aram ıyı çok sukur arada gelır goder ama bu konuda uzuyordu benı senın dedıgın soylucem arkadasım :)tesekkur ederım

Olurda annene gidicek olursan Gogol amcaya emzirme kampi yaz tomrisin emzirme kampini tikla.annene gidince uygulabilirsin belki sonra eve dondugunde bebegini sadece emziriyor sutun dolu dolu olabilir.ayy cok guzel bisey bizde duyabiliriz insallah o guzel kelimeleri..ben kizimi dogdugundan beri sadece kar yagdiginda disari cikarmadim.soguda sicagida bilir. .hasta oldumu oldu ama disari cikardigim için degil eve gelen nezle grip insanlar yuzunden.kizim ağlıyo

Bende seninle ayni fikirdeyim benimkide 6 bucuk ayini bitircek daha dogum kilosunun 2 katına yeni ulaştı bende korkulacak bir durum yok gibi hissediyorum

Canım zaten cocugunun birisi okul cagina gelmis digeride okul cagina gelip zamaninin buyuk kismini disarda gecirmeye baslayinca sdn pisman olucaksin biraktigin icin bencede ileleyen zamanlardaa bize daha cokihtiyaclari olacakmaddi manevi zaen surda 6 yılın kalmış bn birakmamani tavsiye ederim bende bankaciyim henuz baslmadim ise ancak birakmayida hic dusunmedim cunku calismaya alisanlar icinevde durmak zor geliyor heleki isi tamamen biraktiginda her bunaldiginda keske dersin gibi geliyor bu benim fikrim tabi insllah en hayirli karari verirsin

Ay iyice şaşırdı millet ya..bu nedir kardeşim..çok kızıyorum ben çocuk bakımı konusunda üzücü yorum yapanlara..benim oğluşum doğduğundan beri anne sütü alıyo hiç mama yemedi diyebilirim..15 eylülde doğdu kilosu 9..üşenmedim gittim sütümü sağdım ki sütüm de sağma makinalarıyla falan o kadar zor çıkar, sadece oğluma yetecek kadar var sanırım..baktım bembeyaz değil gerçekten de bulanık..senin komşu benimkine ne diyecek aceba

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…