2013 Eylül Anneleri Paylaşım Alanı

dogdugunda 2800du uuzgunum zaten canım yarın hastananeeye goturcm sağol arkadaşım allah razı olsun

Cnm drum 5.ayda bebekler dogum kilosunun 2 katina 1 yasindada 3 katina cikmasi beklenir demisti. Kizinjn dogum kilosuna bakinca aslinda aldigi kilo normal geldi bana. Elbette icin rahat etmesi icin dr.a gotur ama endiselenilcek bisi olmadigini hissediyorum. Bebegini ac birakacak diilsin, yemesi gerekeni o zaten aliyordur. Eger fazla hareketliyse yedigini yakiyorda olabilir. Saglikli olsunlarda kiloyu hic takma kafana. Hani cok kilolu dogsa kilo almasa anlarim ama zaten minicik dogmus kuzu anca toparlicak kendisini annesi :)

Merhaba Ayşe hanim, hic üzülmeyin, benim kizim da 4 eylul dogumlu 5.930 gr 67 cm boyu cok iyi bir doktor takip ediyor. Ve hic de sorun etmiyor kilosunu. Cunku kizim saglikli cok şükür. Obyuzden siz de lütfen üzülmeyin. Ileride zaten alacaklar.

peki kızlar 6 aylık bebekleriniz kaç kilo 6,5 kiloya az demişsiniz de bence doğum kilosuna göre çok iyi ilk 3 ay 600-800 gr arası, 2. 3 ay 400-600 gr arası kilo alması lazım sonra daha da yavaşlayacak sanırım... bu durumda her ay kaç kilo almış yazarsan normalin altında mı anlarız

Son düzenleme:
baska dra da goturdum oda ılgılenmedı yanı ozele goturmem gerekıyo ılgılenmelerı ıcın

canım ben kızımı özel e götürüyorum ve kızım 3620 gr doğdu ama benimkide az kilo alıyor her ay anca sınırda aldı bir ay 30 gr bir ay 80 gr az aldı yani ancak 6 aylıkken 6900 oldu boyu 70 cm oldu (52 doğmuştu) dr her gittiğimde kiloya takma boyu uzuyor çok hareketli yakıyor diyor gelişimi gayet iyi
dr kendinize bakın siz de çok ince yapılısınız eşinizde siz de böyle büyümüşsünüzdür diyor ben çok kilo almadığı için seviniyorum bakın keşke herkes sizin gibi olabilse kilo sorunu yaşamasa falan diyor
bende biraz tombik yanak olsun istiyorum da :)
ama ek gıdaya başladık biraz işe yaradı 5. ay başladım ancak 1,5 ay sonra ağzını açmaya başladı o ağzını kilitleme olayı zamanla geçiyor alıştıkça

dogdugunda 2800du uuzgunum zaten canım yarın hastananeeye goturcm sağol arkadaşım allah razı olsun

Bende yazmadan edemedim ayse. Dogum kilosuna bakinca normal geldi bana da. Annelik rahat edilmiyor illaki ama saglikliysa cok uzulme derim canim. Yinede gotur doktora icin rahatlasin.

Güzel bir gün olsun inşallah. Ek gıda konusunda doktorumun tavsiyesini paylaşmak istedim. Önce yoğurt, sebze, meyve (ek gıda olarak ne vereceksek), sonra su, en son anne sütü. Benim oğlum da genellikle emerken uyuyor. Bu şekilde bir düzen kurunca uykuları da bozulmuyor.

Ayşecim bencede bebeğinin kilosu gayet iyi.Benimki 3500 gr doğdu 9 eylül doğumlu ve 7 kg şu an.ilk aylar süt yoktu ve fazla alamadı.Seninki zaten daha minik doğmuş .kaldıki 5.ayda doğum kilosunun iki katına ulaşmış bu bebek.her bebek kendi persentilinde ilerler.Anne babanın yapısıda çok önemlidir.bebekliklerinde zayıf olan yemek seçen anne babaların çocukları kendilerine benzeyebiliyor.Dr lar biz annelerin bu tombiş çocuk merakını anlayamıyorlar.Çocukları tartıp,bu kiloya göre gelişimi çok güzel diye bir laf kullanıyor anneler,drlar.Bu da bizi etkiliyor sanırım.Halbuki çocuğun algısı tepkisi hareketliliği bunları değerlendirmek gerekirdiye düşünüyorum.

Ayşecim bu arada bebeğin süt almaması belki problem olabilir.Bu aylarda kan sayımı yapılıyor diye biliyorum .Belki kansızlık olabilir bu durum iştahı etkiler çünkü .Bence bu durumu çözmek gerek.Senin için zordur.Dün gerçekten üzüldüm yazılanlara gece gece bebişi mi ağlatmak pahasına sana cevap yazmıştım ama maalesef bilgisayarın şarjı bitti ve gönderemedim.Sabah kızımı okula gönderince ilk işim bu oldu ama diğer arkadaşlarda yazmışlar normal olduğunu.Bende ilk aylar o kadar üzülüyordum ki bu duruma senin neler hissettiğini o kadar iyi anlıyorumki.Umarım aşarsın canım herşey çok güzel olur.

ayşecim Günaydın moralini bozma Bencede doğuma göre kilo akımı iyi. Bildiğim kadarıyla izmirde oturuyorsun sana 2 doktor önerebilirim biri benim doktorum buca tıp merkezinde aysu öztunç dikerler çok iyi soğuk kanlı ve sevecen bi hanım. Istedigim her an ulaşabiliyorum. Diğeri arkadaşlarımın doktoru tolga şentürk onlarda çok memnun hatta benim Doğum doktorumla aynı muayenehaneyi kullanıyorlar alsancakta. Istersen bu iki doktordan birine götürebilirsin. Için rahat eder en azindan.

korkunun ecele faydası olmadı bugün 6.ay aşılarımızi olduk. Kilosu 9600 bu ay 800 gr almış 70cm olmuş boyu. Bakalım aşılar ateş yapacak mı 4.ay aşıları 37.1e çıkarmıştı umarım bu aşılarda az etkiler Kuzumu. Bu arada işe başladım zaman çok zor geçiyo eve geldiğimde boynuma sarılıyo tosunum o da çok özlüyo sanırım :KK43:

korkunun ecele faydası olmadı bugün 6.ay aşılarımızi olduk. Kilosu 9600 bu ay 800 gr almış 70cm olmuş boyu. Bakalım aşılar ateş yapacak mı 4.ay aşıları 37.1e çıkarmıştı umarım bu aşılarda az etkiler Kuzumu. Bu arada işe başladım zaman çok zor geçiyo eve geldiğimde boynuma sarılıyo tosunum o da çok özlüyo sanırım :KK43:

Canım Allah kolaylık versin..benim de etrafımda herkes başladı işe bi biz kaldık :KK1:haziranda benim ama şimdiden nasıl bırakcam demeye başladım..inşallah ateş yapmaz kuzuna aşısı..bizim de çarşamba günü aşımız:18:

Canım Allah kolaylık versin..benim de etrafımda herkes başladı işe bi biz kaldık :KK1:haziranda benim ama şimdiden nasıl bırakcam demeye başladım..inşallah ateş yapmaz kuzuna aşısı..bizim de çarşamba günü aşımız:18:
Sevgili anneler, surekli takip ediyorum yazılanları ancak yazmaya çok vaktim olmuyor. 7 yasindaki ogluma anane bakmisti icim rahatti. Ben bankaciyim. Kizim 6 aylik ben ise basladigimda 9 aylik olacak. Emekliligi haketmeme 6 yilim var. Isyifa edip etmeme konusunda kararsizim. Sizizn fikirlerinize ihtiyacım var. Şimdiden cok tesekkürler.

Sevgili anneler, surekli takip ediyorum yazılanları ancak yazmaya çok vaktim olmuyor. 7 yasindaki ogluma anane bakmisti icim rahatti. Ben bankaciyim. Kizim 6 aylik ben ise basladigimda 9 aylik olacak. Emekliligi haketmeme 6 yilim var. Isyifa edip etmeme konusunda kararsizim. Sizizn fikirlerinize ihtiyacım var. Şimdiden cok tesekkürler.

Canım aynı durumdayız benim de hak edişime az bi süre kaldı..ama bebeklerimizi ne kadar bırakmak zor olsa da işten çıkmayı hiç düşünmedim bizim çalışmalarımız da onlar için..arkadaşlarım bana hep ne kadar çok seviyosun çalışmayı evde oturmak güzel derlerdi hep (çalışanlar). şimdi onlardan biri çıktı işten ve sen haklıymışsın biz çalışmaya alışan insanlarız evde olmak çok zormuş seni dinlemedim diyo..biliyorum çok zor olacak ama bi şekilde alışcaz.. Ne bebeğim ilk kez annesinden ayrılan bi bebek, ne de ben yavrusunu bırakmak zorunda olan bi anneyim..benim naçizane düşüncem budur:26:

Eger maddi durumunuz iyiyse calistiginizdan dolayi kendinize ait eviniz varsa bence iş birakilabilir.evet calismalarimiz onlarin geleceği için ama onlarin bize bu yaslarda da cok ihtiyaclari var.ruhlarinin anneye doymaya ihtiyaci var.tabii maddi durumlar el vermiyorsa yapacak bisey yok.calismaya devam..bende calisan bir insandim evlendikten sonra bıraktım zor oldu alisana kadar ama mutluyum evde..

Merhaba işten çıkmasanda annane 6 yılda bu bebişe baksa olmuyormu?

Aysecım bencede 15 gunde 200 gr alması normal.gecen ay benım kızımda az almıştı dr normal dedı.
bu arada kızlar aşımızı salı gunu olduk.çok şukur ateş yapmadı
yurutec aldım dedıgım gbı a zkullanacagım kızlar.bence bı zararı yok hepımız onla buyumusuz
etının bebek ekmeğini aldım ama ne bılım farklı bışıy beklıyodum.gluten varmış içinde ee o zaman normal ekmekte verebılırz bugday ekmeği felan...

Merhaba bende biraz sonra asıya götürecegim bebeğimi diger aşı lar ates yapmadi.ama bu 6. Ay aşılarının ateş yaptığını duydum şimdiden korkuyorum bende. aksam belli olur ateşimiz yazarım.

Slm arkadaşlar.
Dün oglumu doktora götürdük ve yavruma serum taktilar.bu aksam da alacaz serum sabah da aldik.gribal enfeksiyon kapmis ve tekrarlamis hastaligi.kongest duye bir şurup ta veriyorum ayni zamanda.yavrumun elinde serum için kelebek duruyo canim çok sıkılıyor bu akşam cikaracakkar allahtan.eline çorap geçirdim yoksa çekiyor sürekli. Atesi düştü artik.yarin da aşı günümüzdü ama doktor erteleyecez dedi 1ay ertelenebilir birsey olmaz dedi

Slm arkadaşlar.
Dün oglumu doktora götürdük ve yavruma serum taktilar.bu aksam da alacaz serum sabah da aldik.gribal enfeksiyon kapmis ve tekrarlamis hastaligi.kongest duye bir şurup ta veriyorum ayni zamanda.yavrumun elinde serum için kelebek duruyo canim çok sıkılıyor bu akşam cikaracakkar allahtan.eline çorap geçirdim yoksa çekiyor sürekli. Atesi düştü artik.yarin da aşı günümüzdü ama doktor erteleyecez dedi 1ay ertelenebilir birsey olmaz dedi
aklim sende ydi çok gecmisler olsun

Bizde hastalar kervanına katıldık..oksuruk burun akintisi baş kismi ates gibi ama olcuyom bisey cikmiyor

Merhaba bende biraz sonra asıya götürecegim bebeğimi diger aşı lar ates yapmadi.ama bu 6. Ay aşılarının ateş yaptığını duydum şimdiden korkuyorum bende. aksam belli olur ateşimiz yazarım.

Bebeğimin aşısı çarşamba günüydü. 4. ayda aşı olduğu akşam(37.0)çıkmıştı. Ama bu kez 37.5'e çıktı. Üstelik hem o akşam, gece, hem de ertesi gün öğlen yine 37.5'i gördük. Akşam pek keyfi yoktu, mızırdandı hep kuzum ama geceleyin ateşli olmasına rağmen pek neşeliydi. Zor uykuya daldi, biraz uyudu, uyanınca (gece 12.30) aman bir neşe bir neşe. Herşeye gülüyor, oynuyor. 1.30 saat sonra uyudu. Çok sık uyandı ama geçti çok şükür. Ben de çok korktum kızlar. Ama aşının en iyi tarafı, rahatsızlığının bir gece süreceğini ve biteceğini bilmek.. İnşallah sizin kuzular da hemen atlatır.. Şimdiden geçmiş olsun..:KK16:

X