afıyet olsun yavruna bu arada nasıl yaptın ıspanagı canım ne kaddar yedırdın kızınaAfiyet seker olsun.benim kiz da dun ispanak yedi salcasiz yaptim kizim icin bizim icin guzel olmadi ama kizim yiyiverdi
Cnm drum 5.ayda bebekler dogum kilosunun 2 katina 1 yasindada 3 katina cikmasi beklenir demisti. Kizinjn dogum kilosuna bakinca aslinda aldigi kilo normal geldi bana. Elbette icin rahat etmesi icin dr.a gotur ama endiselenilcek bisi olmadigini hissediyorum. Bebegini ac birakacak diilsin, yemesi gerekeni o zaten aliyordur. Eger fazla hareketliyse yedigini yakiyorda olabilir. Saglikli olsunlarda kiloyu hic takma kafana. Hani cok kilolu dogsa kilo almasa anlarim ama zaten minicik dogmus kuzu anca toparlicak kendisini annesi :)
canım ben kızımı özel e götürüyorum ve kızım 3620 gr doğdu ama benimkide az kilo alıyor her ay anca sınırda aldı bir ay 30 gr bir ay 80 gr az aldı yani ancak 6 aylıkken 6900 oldu boyu 70 cm oldu (52 doğmuştu) dr her gittiğimde kiloya takma boyu uzuyor çok hareketli yakıyor diyor gelişimi gayet iyi
dr kendinize bakın siz de çok ince yapılısınız eşinizde siz de böyle büyümüşsünüzdür diyor ben çok kilo almadığı için seviniyorum bakın keşke herkes sizin gibi olabilse kilo sorunu yaşamasa falan diyor
bende biraz tombik yanak olsun istiyorum da :)
ama ek gıdaya başladık biraz işe yaradı 5. ay başladım ancak 1,5 ay sonra ağzını açmaya başladı o ağzını kilitleme olayı zamanla geçiyor alıştıkça
tek temennım saglıgında problem cıkmaması saglıklı olması yeterliBende yazmadan edemedim ayse. Dogum kilosuna bakinca normal geldi bana da. Annelik rahat edilmiyor illaki ama saglikliysa cok uzulme derim canim. Yinede gotur doktora icin rahatlasin.
Ayşecim bencede bebeğinin kilosu gayet iyi.Benimki 3500 gr doğdu 9 eylül doğumlu ve 7 kg şu an.ilk aylar süt yoktu ve fazla alamadı.Seninki zaten daha minik doğmuş .kaldıki 5.ayda doğum kilosunun iki katına ulaşmış bu bebek.her bebek kendi persentilinde ilerler.Anne babanın yapısıda çok önemlidir.bebekliklerinde zayıf olan yemek seçen anne babaların çocukları kendilerine benzeyebiliyor.Dr lar biz annelerin bu tombiş çocuk merakını anlayamıyorlar.Çocukları tartıp,bu kiloya göre gelişimi çok güzel diye bir laf kullanıyor anneler,drlar.Bu da bizi etkiliyor sanırım.Halbuki çocuğun algısı tepkisi hareketliliği bunları değerlendirmek gerekirdiye düşünüyorum.
allah razı olsun canım çok sagol ılgın arkadaşlıgın ıcın .dun saglık ocagı dru gece emmesı yeterlı gunduzde mama ek gıda ver dedı.gun ıcerısınde ek gıda verdıgım zaman emmek ıstemıyo emdıgı zamanda kusuyo..kan sayımı yapılmadı kızımı tarttıktan sonra bende unuttum ..sabah yedırdım mamasını zorla acmıyor agzını kıyamam kızım hepsını kustu onun ustu benım ustum mahvooldu yıkadım uyuyo sımdı .. zorlada nasıl yesın kı yavrum baska bı problem var sanırım ama ıns bu konuda yanılırımAyşecim bu arada bebeğin süt almaması belki problem olabilir.Bu aylarda kan sayımı yapılıyor diye biliyorum .Belki kansızlık olabilir bu durum iştahı etkiler çünkü .Bence bu durumu çözmek gerek.Senin için zordur.Dün gerçekten üzüldüm yazılanlara gece gece bebişi mi ağlatmak pahasına sana cevap yazmıştım ama maalesef bilgisayarın şarjı bitti ve gönderemedim.Sabah kızımı okula gönderince ilk işim bu oldu ama diğer arkadaşlarda yazmışlar normal olduğunu.Bende ilk aylar o kadar üzülüyordum ki bu duruma senin neler hissettiğini o kadar iyi anlıyorumki.Umarım aşarsın canım herşey çok güzel olur.
tesekkur ederım canım evet ızmırdeyım ozeldekı ucretlerde bızı aşıyo bulsam soyle devlet hastahanesınde ıyı bı dr yok malesef genede ısımlerı not edıyorum çok sagol arkadasımayşecim Günaydın moralini bozma Bencede doğuma göre kilo akımı iyi. Bildiğim kadarıyla izmirde oturuyorsun sana 2 doktor önerebilirim biri benim doktorum buca tıp merkezinde aysu öztunç dikerler çok iyi soğuk kanlı ve sevecen bi hanım. Istedigim her an ulaşabiliyorum. Diğeri arkadaşlarımın doktoru tolga şentürk onlarda çok memnun hatta benim Doğum doktorumla aynı muayenehaneyi kullanıyorlar alsancakta. Istersen bu iki doktordan birine götürebilirsin. Için rahat eder en azindan.
Aysecım bencede 15 gunde 200 gr alması normal.gecen ay benım kızımda az almıştı dr normal dedı.
bu arada kızlar aşımızı salı gunu olduk.çok şukur ateş yapmadı
yurutec aldım dedıgım gbı a zkullanacagım kızlar.bence bı zararı yok hepımız onla buyumusuz
etının bebek ekmeğini aldım ama ne bılım farklı bışıy beklıyodum.gluten varmış içinde ee o zaman normal ekmekte verebılırz bugday ekmeği felan...
butun gece uyuyamadım canım kızımın atesı vardı 37.7 lerdeydı ve kzım da keyıflıydı çok sukur sabah 5 e dogru dustu
bende ekmek aldım dun corbayla verdım sanırım fazla kacırdım olcuyu hepsını kustu
yurutec bızde alsak ıyı olur çunku çok hareketlı