2013 Eylül Anneleri Paylaşım Alanı

kızlar kızıma çorba tarıfı ararken nette bı sıte buldum.bebeğiminyemekleri.com dye haber edeym dedım çok guzel bılgıler var.
fakat benım sızlere sormak ıstedıgım bırşey var.ozellıkle mama ile beslenen bebişlerın annelerıne.kızlar kızım anne sutude aldı ama daha cok mama ile beslendı.şimdi ben ek gıdaya ıyıce gectımya mamayı baya azaltmak ıstıyorum ama anne sutu almadıgı ıçın reklamlarda denıldığı gbı gunde 500 ml yada 750 ml genede ıcmsı gereklımı acaba?bu konuyu bılen yada doktoruna soran var mı.yanı ben bır gunu sırf ek gıdayla gecıremez mıyım.yanı sabah kahvaltı oğlen çorba akşam muhallebı gbı???

Valla bu sorunun cevabini bende merak ettim.yakinlarima hep sordum 3 4 yaslarina gelse de halen gunde bir miktar mama yafa cicibebe gibi seyler iciyorlarmis.sadece yorum olarak mamalarin icinde bagisiklik icin guclendiriciler varsa devam etmeli yoksa yavas yavas azaltarak mamayi tamamen yemek faslina gecmek mumkun olabilir sanki.bide su var bebeklerde 2 yasina kadar emme refleksi olurmus sen mamayi kesersen baska biseyler emmek isteyebilir bu tarafida var..kendini emzirerek bu reflesini giderebilirsin

emzırıyorum kızlar ama sutumçok az emıyo 5dakka bırakıyo sonra 150lık mama ıçıyo.mesela kahvaltı verıyorum yumurtası pekmezı ekmeği vs....2 saat sonra 150lık mama içiyo kahvaltı tutmuyo galıba

emzırıyorum kızlar ama sutumçok az emıyo 5dakka bırakıyo sonra 150lık mama ıçıyo.mesela kahvaltı verıyorum yumurtası pekmezı ekmeği vs....2 saat sonra 150lık mama içiyo kahvaltı tutmuyo galıba
Mama yerine emzirmek istesen neyapiyor bazi bebekler süt cok gelmese bile emmeye devam edermis tabi emme suresi biraz uzun olurmus. .mama saatine yakin göğsüne almak istesen.

Gecmis olsun ,Allahim dermansiz dert vermesin.tez zamanda iyilesir insaallah
Cok sagol canim.
bugun doktora gittik yavrum çok şükür iyi olmuş. Rabbim birdaha yasatmaz inşallah.
Kizimin uyurken kulagi kivriliyordu. Basta cok onemsemedim, gunduzleri sac bandi kullaniyorum ama geceleri ne kadar duzeltsemde kulagini kivirip yatiyor. iice kepce kulak olmaya basladi. Kulak bandi varmis kullananiz var mi?

Ayyy bizdede ayni dert var ve bende çok kafaya takiyorum.
Boeak diyorlar erkek nasil olsa duyorlar az kepcelik yakisir diyorlar ama ben oğlum kepçe olsun istemiyorum
Su kulak bantii ilk duydum hemen bakayim

Ayyy bizdede ayni dert var ve bende çok kafaya takiyorum.
Boeak diyorlar erkek nasil olsa duyorlar az kepcelik yakisir diyorlar ama ben oğlum kepçe olsun istemiyorum
Su kulak bantii ilk duydum hemen bakayim

Bugun eczaneye sordum, saglik bakanligi olmadigi icin ecza deposunda bulunmuomus, netten bulabilirsin dedi. oylede icime sinmedi. Arastirmaya devam edicem, banada kiz zaten saclari orter diyorlar ama bende kizim kepce olsun istemiyorum :)

cnm o zaman tamamen emmeyı bırakır zaten sutum az bırakmasın:KK43:

Canim ben yanlış anlattim galiba.sen simdi geceleri emziriyorsun gunduzleri sutun az oldugu icin mama ve ek gida veriyorsun ..ben diyom ki sabah kahvaltısini verdin sonraki ogunde mama vericen ya mama verme saatine yakin baslasan emzirmeye almiyormu memeyi demek istedim. az geliyor diyorsun ya hani belki yarimsaat 40 dk emse az az da gelse doyurur belki bebegini.

doktorum kahvaltasını ver 2 saat sonra emzir. 1-2 saat sonra öğlen yemeği. arada emzir sonra akşam yemeği ver 1-2 saat sonra yine emzir.
gece uyanırsa yine emzir demişti.

bebekleri büyük insanlar gibi günde 3 kere yedirmemelisin aralarda hep emzirmelisin dedi.
hatta aralarda meyve yada muhallebide verebilirsin.

bence kahvaltıdan sonra, hatta 2 saat sonra 150 lik mama içmesi çok ama çok normal acıkıyor bebek

merhaba arkadaşlar
23 eylül doğumlu bir erkek bebek annesiyim emziriyorum ama mama da veriyorum..biberonumuz philips avent doğal akışlı..biberonun emzik başlığıda yenidoğana göre..2 gün önce 3 ay ve üzerine göre olan emzik başlığından aldım 6 aylık almadım çok hızlı gelir beni emmez diye..fakat buda çok hızlı geldi..bebeğime 3 saatte bi 75 cc mama veriyorum saniyeler içinde bitiriyo bu yeni başlık ile :26:..dahada kötüsü geceden beri beni emmemeye başladı :KK53:..sabah hemen başlığı çıkarıp eski yenidoğana göre olan başlığı taktım..şimdi tekrar emmeye başladı..:KK53:
hem emziren hem de mama veren anneler sizler ne yaptınız bu başlık konusunda..değiştirdinizmi yoksa hala eski başlıklarımı kullanıyorsunuz..?

Son düzenleme:
Evet canım bankaciyim ama henuz ise baslamadim ücretsiz izin kullanacagim bir süre daha

Ben de çalışıyorum bir-iki ay daha iznim var sonra ben de çalışacağım şu buluşma fikrine de bizden başka sıcak bakan olmadı galiba,üzüldüm...:KK43:

Kadınlar Kulübü Mobil uygulaması kullanılarak gönderilmiştir.

Bebeklerin şuan yedikleri ek gıdalar onları doyurmaz. Sütünü mutlaka içir bence ister anne sütü ile istersen devam sütü. Çünkü bebekler süt ile büyüyor gelişiyor bağışıklık sistemleri gelişiyor emme içgüdüsünü tatmin ediyor hele anne sütü alıyorsa mutlaka emzir canım duygusal olarakta tatmin olur bebek yani günde 500ml süt denilmesi bunlardan dolayı

Bugun eczaneye sordum, saglik bakanligi olmadigi icin ecza deposunda bulunmuomus, netten bulabilirsin dedi. oylede icime sinmedi. Arastirmaya devam edicem, banada kiz zaten saclari orter diyorlar ama bende kizim kepce olsun istemiyorum :)

Canım tşk ederim paylaşımın için araştıralım bence de.

Sibelim adresini verdiğin siteyi çok beğendim.Orada tuz ile ilgili yeni bilgiye göre sekizde bir yemek kaşığı verilebilir diyor .Arkadaşlar ben bu tuz olayına çok bozuluyorum kötü oluyor tadı çorbaların.Sanırım bu yüzden bizim yemeklerimizi çok güzel alıyorlar ama kendi çorbasına burun kıvırıyor benim küçüğüm.Siz ne yapıyorsunuz çorbalarını severek içiyor mu sizinkiler?

Canım bende çok az tuz koymaya karar verdim. Yayla çorbası yaptım tuzsuz içmedi içine biraz ama çok az koydum daha çok içti. Sebzelerde yeterli tuz varmış onların çorbasını içiyor ama diğer çorbaları zor içiyor benim kuzu bende çok az koymaya karar verdim.

iPad 'den Kadınlar Kulübü aracılığı ile gönderildi

Sibelim adresini verdiğin siteyi çok beğendim.Orada tuz ile ilgili yeni bilgiye göre sekizde bir yemek kaşığı verilebilir diyor .Arkadaşlar ben bu tuz olayına çok bozuluyorum kötü oluyor tadı çorbaların.Sanırım bu yüzden bizim yemeklerimizi çok güzel alıyorlar ama kendi çorbasına burun kıvırıyor benim küçüğüm.Siz ne yapıyorsunuz çorbalarını severek içiyor mu sizinkiler?

Ben bayadir minik bir cimdik atiyorum tuz gayet güzel yiyor kızım nerden öğrendim hatırlamıyorum ama iyot eksikliği çıkıyormus diye kaldı aklimda ama doğru ama yanlış

Kadınlar Kulübü Mobil uygulaması kullanılarak gönderilmiştir.

arkadaslar tek tek yazayım cevaplara tesekkurler. malesef yarım saat emsede tutmuyo kızımı sutum az mecbur hem meme ardından mama.dedeıgınız gbı devam sutune devam edeyım
ben yazmıştım emzık başlığını hızlı aldım kızım ıçmedı çıkardı eskıyı takıyorum ama orta akış alıcam
ben corbalara tuz koymuyorum annemler kızsada.varsın tuzsuz alışsın.tuz zararlı bırşey zaten tuzlu alıaşacagına. bende bı sıtede okumuştum tuzlu alışan bebekler ilerde herşeyı tuzlu ısteyebılıyomuş.1 yaşına kadar koymayı duşunmuyorum kızlar

X