2013 Eylül Anneleri Paylaşım Alanı

ben corbasına kıyma koymadım henuz.nasıl koycam kavurup ezcemmı...
bu arada emeklıyormuş senınkı ha maşallah...sanırım topiğin ilk emekleyen bebeği.:nazar:..benımkı tembel galıba bıraz:KK1:aslında çok hareketlı ama orumceğe bıle koyunca duruyo oyle totoşunu hareket ettırmek ıstemıyo bellıkı anası gbı:KK1:

Kiyma kucuk parcalar halinde oldugu icin sebzelerle ayni anda haslaniyo blenderdan gecirince zaten sorun kalmiyo

Kızlar dün yoğurt çorbasını yağ ve tuzlamadan ayırmıştık oğlum onu yemiyo ama bizim yoğurt çorbasını şapırdata şapırdata yiyo verdim artık napıyım çok tuzlu değildi yağ da tereyağlıydı.

Banada doktor aksam ogunlerine yayla ve tarhana corbasi verebilirsin dedi zaten tarhanayi sevmisti bugunde yayla yaptim onuda sevdi gibi ama sabah kahvaltisini verirken deli gibi kustu haliyi koltugu benim ustumu basimi batirdi okadar kotu kustuki normalde severdide kahvaltiyi ama ilk kasiktan itibaren bugun midesi bulanarak yedi

canım ıdrar yolu ıntıhabı olabılır mı...

yarın dra gotureyım gıyorum ama yokkı oyle ıyı dr kılo problemı ıcın goturdugumde dr benı kovar gıbı yaptı boyle seyler ıcın mesgul etmeyın dedı
FAKAT KIZIMIN DURUMU AYNI KILO ALMYO

Son düzenleme:
yarın dra gotureyım gıyorum ama yokkı oyle ıyı dr kılo problemı ıcın goturdugumde dr benı kovar gıbı yaptı boyle seyler ıcın mesgul etmeyın dedı

tatlım bebeklerın zaten bu zamandakı gelişimi kılo alımıyla parelel degılmı ...benım bebeğim kılo kaybı nedeyıle 12 günlükken 8 gun gazı arastrma hastanesınde yattı.nedenlerıne baktılar.sonra ememedığı ıcın ole olmuş....yanı bence ıyı doktor oyle demez.devlet unıversıte hastanesine gotur.

Maşallah ya bizimkide 4 mart doğumlu ama daha emekleme yok döne döne gidiyo gideceği yere dişde yok ben yoğurt çorbasındaki pirinç bile takılacak boğazına diye korkuyorum:18:

Bende aslında senin gibi cok korkardım ama sanırım aşıyorum bu durumu ne yedirirsem yediriyim yanimda su bulunduruyorum biraz takilir gibi olunca hemek su veriyorum zaten suan deli gibi kati seyler vermiyoruz ama yavastan baslamak lazım

öyle şeymi olur ne demek kovar gibi yaptı ?
muhallebi tarzı şeyler yedirsen içine pekmez falan koysan balkabağı olabilir hem besin değeri yüksek ..
devam sütününde kilo alımına yardımcı olduğunu duymuştum ...

bebeğin kaç kilo ortalmanın altındamı ..?

arkadaşlar bebeğine ceviz-fındık yediren var mı? doktorumuz bize bu aydan itibaren günlük taze kırılmış 2 ceviz 2 de fındık yememiz gerektiğini söyledi. ben daha başlamadım ama hafta sonu oğluma yedirmeye başlamayı düşünüyorum.

Ben baslayali 15 gun oldu kahvaltisina ceviz ici koyuyorum

bugun bız asılarımızı yaptırdık fakat kızım yıne 200 gr almıs 15 gunde çok az dr 15 gun sonra tekrar gel dedı eger yıne alımı az ıse hastahaneye yonlerndırecekler ne yapmam gerek bılmıyorum canım çok sıkkın mamalarını zorla yedırıyorum yınede kılo almıyo

Canim uzme kendini yine doktorlar incelesin ama benim bebegimde gecen ay toplamda 380 gr almisti bu ayda toplamda 450 aldi doktor gayet iyi dedi seninkide 15 gunde 200 aldiysa 1 ay icin 400 gr a tekabul eder bence azimsanacak bir kilo alisi degil bu ayda bebekler icin bence hic uzme kendini

canım anneler hisseder.eğer kaygılarınn gerçek olduğunu dusunuyorsan.gıt sağlam bır doktora ıcın rahat etsın.ben oyle yapardım.

Kizlar bizde 6 ayimizi doldurduk , ek gidalarla tanismaya basladik.okuyorumda maasallah bebislerinize neler yiyorlar oyle :))benim sorum su , kizim memede uyudugu icin acil uyuma yontemi bulmam gerekio. Karni tokken emmekte istemio , uykusu var uyuyamiyorda :KK43: yalanci emzikte kullanmadik. Oneriniz var mi napsamda uyutsam bu yumurcagi..

Canim baska doktor yokmu o nedemek ya kovar tarzda kojusmak.kilo almıyor sa vardir yegenimizin bir sorunu

Kizlar bizde 6 ayimizi doldurduk , ek gidalarla tanismaya basladik.okuyorumda maasallah bebislerinize neler yiyorlar oyle :))benim sorum su , kizim memede uyudugu icin acil uyuma yontemi bulmam gerekio. Karni tokken emmekte istemio , uykusu var uyuyamiyorda :KK43: yalanci emzikte kullanmadik. Oneriniz var mi napsamda uyutsam bu yumurcagi..

Benim kizda memede uyuyor karni tok oldugu vakitlerde kendi uyuyor bazen.bazen ninni ile uyuyor. Son bi kac hafta ayagima yastık uzerine battaniyesini ucgen yapiyom yarim kundak yapiyom tv sesini isigi kapatiyom hafiften sallarken uyuyor.

canım geçtimi bebeğinn lekesi....bıdaha olmazsa telaşlanma bence yedığınden olabılır bıkerelık.

Geçti canım, sağol. Öyledir inşallah. Çok mutlu oldum bu mesajına :KK16:

Evet ya nasıl yiyebiliyo bu kadarşeyi benimki de sadece emmek istiyo ısrarla veriyorum 2-3 kaşık sonra bi kapıyo ağzını açamıyorum zorlamak da istemiyorum ama zayıflıcak diyed e korkuyorum,bizim kan değerlerimz normal çıktı damla kullanmıyoruz,ama artık yemesi lazım biraz biraz,gerçi aç olsa huysuzlanır uyumaz düzgün heralde öyle bi sorun yok çok şükür o yüzden pek de önemsemiyorum istese yer heralde,

Aynı benim bebeğim :KK1: Emiyor bol bol :nazar: Bir tek yoğurdu severek yiyor, o kadar. Diğer verdiklerimi 1-2 çay kaşığı yiyor, sonra ağzını öyle bir kapatıyor ki... Gerçi zorlamıyorum ben de. Doyuyordur diye düşünüyorum.
Yazdıklarını okuyunca, ben yazmışım gibi geldi :KK1:

Son düzenleme:

Benim oğlum da memede uyuyor maalesef, 10 gün sonra 6 ayını dolduracak. Ben de aynı şeyi düşünüyorum, mesela öğlen çorba verince nasıl uyutucam, çorba üstü tatlı(meme) vericem galiba :)) Zaten çok uykusu olunca iki çekip dalıyor hemen. Emzik biz de kullanmadık sadece ilk aylarda aldı, şimdi almıyor. Bazen eline veriyorum damaklarını kaşırken yanlışlıkla emer diye ama nafile :)))))
İlk defa dün omzumda sallandırarak pışpışlayarak uyudu, ama bu yol uygun değil, çünkü gitgide ağırlaşıyorlar.

canim kizin tam olarak kac aylik ve kac kilo merak ettim

canım anneler hisseder.eğer kaygılarınn gerçek olduğunu dusunuyorsan.gıt sağlam bır doktora ıcın rahat etsın.ben oyle yapardım.

canim uzme kendini yine doktorlar incelesin ama benim bebegimde gecen ay toplamda 380 gr almisti bu ayda toplamda 450 aldi doktor gayet iyi dedi seninkide 15 gunde 200 aldiysa 1 ay icin 400 gr a tekabul eder bence azimsanacak bir kilo alisi degil bu ayda bebekler icin bence hic uzme kendini

tatlım bebeklerın zaten bu zamandakı gelişimi kılo alımıyla parelel degılmı ...benım bebeğim kılo kaybı nedeyıle 12 günlükken 8 gun gazı arastrma hastanesınde yattı.nedenlerıne baktılar.sonra ememedığı ıcın ole olmuş....yanı bence ıyı doktor oyle demez.devlet unıversıte hastanesine gotur.

öyle şeymi olur ne demek kovar gibi yaptı ?
Muhallebi tarzı şeyler yedirsen içine pekmez falan koysan balkabağı olabilir hem besin değeri yüksek ..
Devam sütününde kilo alımına yardımcı olduğunu duymuştum ...

Bebeğin kaç kilo ortalmanın altındamı ..?
kızlar allah hepinizden razı olsun kızım 8 eylul dogumlu ve 6bucuk kılo
biberonla sut veremıyorum yedırmek çok zor ama zorluyarak yedırıyorum
mamalarını devam sutu ıle yapıyorum
yogurt yapıyorum ama dra gıdıcem nasıpse

Son düzenleme:
kızlar allah hepinizden razı olsun kızım 8 eylul dogumlu ve 6bucuk kılo
biberonla sut veremıyorum yedırmek çok zor ama zorluyarak yedırıyorum
mamalarını ve devam sutu ıle yapıyorum
yogurt yapıyorum ama dra gıdıcem nasıpse
iyi akşamlar ayşecim nasılsın:KK16: kusura bakma
kızım 6.5 kilo diye okuyunca bende girdim konunuza ama bana 6 aylık bir bebeğe göre çok düşük geldi kilosu
bi dr a göstersen doğduğunda ne kadardı:26:
her çocuk kilolu olacak diye bir şart yok tabi seni üzmek istemem ama sen yine de bi dr a danış bence...

Son düzenleme:
iyi akşamlar ayşecim nasılsın:KK16: kusura bakma
kızım 6.5 kilo diye okuyunca bende girdim konunuza ama bana 6 aylık bir bebeğe göre çok düşük geldi kilosu
bi dr a göstersen doğduğunda ne kadardı:26:
her çocuk kilolu olacak diye bir şart yok tabi seni üzmek istemem ama sen yine de bi dr a danış bence...

dogdugunda 2800du uuzgunum zaten canım yarın hastananeeye goturcm sağol arkadaşım allah razı olsun

X