2013 Eylül Anneleri Paylaşım Alanı

Cok gecmis olsun cnm, cigerlerini dinlediler di mi, hirilti var dedin diye hatirliyorum. atesini sık sık kontrol edin, bebeklerde hizli ilerlio grip, bronslara inmeden tedavi edilmesi gerekiyor. Nefesi acilinca rahatlamistir yavrucak..

Kızlar ben de size bişey danışmak istiyorum ben istanbulda yaşıyorum esimin ailesi kayseride yakinda ise baslayacagim esim ogluma bakmasi icin ailesinin istanbula tasinmasini istiyo ve ev kiralarını vermeyi teklif ediyo bu konuda cok ısrarcı ama ben istemiyorum aileside tasinmak istiyo galiba oglum bakıcı elinde büyümesin diye kayinvalidemin bebek bakımını beğenmiyorum ozellikle hijyeniklik konusunda sonra olmadi artik sen bakmada diyemeyiz okadar yoldan gelmis olacaklar sadece bizim icin tasinacaklar esimi ikna etmeye calisiyorum ama bir yandanda haksizlikmi ediyorum diyorum en azindan cocugum emin ellerde olur diye dusunuyorum biryandanda sanki onlar buraya tasininca huzurumuz kacar gibi geliyo burda onlardan uzak kafamiz rahat bilemedim ya sizin fikirlerinizi alabilirmiyim

Cnm kendi ailen ist.da mi peki ? Yani sadece anneanne diil belki bi teyze, akrabada oglunuza bakabilir. Zaten 3 yada 4 yasinda krese verebilirsiniz.

Cnm kendi ailen ist.da mi peki ? Yani sadece anneanne diil belki bi teyze, akrabada oglunuza bakabilir. Zaten 3 yada 4 yasinda krese verebilirsiniz.

Hayır kendi ailemde istanbulda degil burada ogluma bakabilecek bir yakınım yok maalesef iste bakiciyida es dost vasıtasıyla bulmayı düşünüyorum

Cok geçmiş olsun acill şifalar diliyorum

Hayır kendi ailemde istanbulda degil burada ogluma bakabilecek bir yakınım yok maalesef iste bakiciyida es dost vasıtasıyla bulmayı düşünüyorum

Benim kizimada babaannesi bakacak ben calismaya baslayinca. altli ustlu oturuyoruz biz. Zorluklari var elbette ama bakiciya vermektense babaanneyi tercih ediyorum. Zaten kizimi cok seviyorlar. Kiziminda aile sevgisi icinde buyumesini istiyorum. Uzerinizde evimizi biraktik geldik diye bi baski olusturmayacaklarsa varsin gelsinler. Sizde iciniz rahat ise gidersiniz. Madem anne olduk once yavrumuz diyoruz, oglunuz icin sizce en iyisi nasil olacaksa oyle karar verin bence.

Hayir, degil ayri oda ayri yatakta bile yatirmiyorum. Ben , bebegim ve babasi birlikte yatiyoruz:)) gozumu acinca bebegimi goruyorum,cok sukur diyip yine uykuya dalmak cok keyifli.

Biz kizimla neredeyse 20 gündür birlikte yatiyoruz babamizda misafir odasında uyuyor normalde böyle değiliz kızım hastalaninca gece sürekli uyandı uyuyamadi eşim biraz gürültülü uyudugu için ucumuz de rahat uyuyalim diye diğer odaya gitti koca yatakta yayıla yayıla uyuduk kizimla bugün tekrar beşiginde uyudu eski halimize tekrar dönüş yapcaz inşallah

gece boyunca uyumadı yavrum hep ınıldedı. bende hep basındaılık bez koydum basına atesını olçtum sureklı 38.1 e kadar cıktı. 36.9 a kadar ındı.sabah ıyıyıd şimdi gene 37.7 olmuş. iştahıda yok.bolbol ıhlamur verıyorum.varmı onerılerınız kızlar

Merhaba arkadaşlar,
hamileyken yazıyordum bende foruma, ama oğlum doğduktan sonra pek vakit bulamadım. ama arada yine okudum burayı. şimdi bişi danışmak istiyorum size: benim oğlum 1 hafta sonra 6 ayı doldurcak. bu ay ek gıdaya başladık. ( meyve püresi, çorba, yoğurt, muhallebi) hepsinden yarım çay bardağı kadar gün içinde yedirmeye çalışıyorum. hani 6-9 ay arasında toplam ek gıda 2 çay bardağını geçmeyecek deniliyor diye. ama çok oğluma yedirebilmek konusunda çokbaşarılı olduğum söylenemez. şöyle ki: oğlum henüz tam oturamıyor ben de yatarken yerse genzine kaçar yutamaz diye pusetinde yedirmeye çalışıyorum. ama oğlum pusette durmak istemiyor. habire hoplayıp çıkmaya çalışıyor. eğer emniyet kemerini bağlarsam da ağlıyor. dolayısıyla mamalar da yenmeden kalıyor. tüm emeğim boşa gidiyor. sizlerde var mı böyle bir sıkıntı? hani mama sandalyesi alsam mı diyorum ama, daha da tam oturamıyor. napayım sizce?

hoşgeldın.ben yerde yastığa yatırarak yedırıyorummama sandalyesınde çok durmazlar dıye ben almayı düşünmüyorum ama bebeğnn duracağını duşunuyorsan alabılırsın

Annelik icgudusuyle bebegimin doymadigini dusunurum hep ama bu dusunceme kilit vurmaya calisiyorum çünkü hicbir varlik açlığa tepkisiz kalamaz saglik sorunlari yoksa.artik ilk aylar daki gibi saatli doyurmuyorum nezaman ağlar ozaman yemek.nezaman biri bana kizim kac saat oldu emzir dese aliyom kizimi 2 3 firt ceker birakir yada ogururdu.hep bunu test etmisimdir.simdi kizim nezaman aglar ozaman emziririm.sofrada yemek yerken mümkün oldugu kadar ya benim kucagimda yada esimin kucaginda olur ve istedigu bisey varsa biz onu yerken kizim heyecanlanir biz mutlaka ondan veririz.bugunlerdeki yemek sıkıntımız şu sesli ortamlarda tv gibi yada babanin ilgisi varken yedirmek pek mumkun olmuyor . Onunda caresini tv muzigin sesini kisarak babayi uzaklastirarak buluyoz.puset yerine biraz yuksek yastik kullanin yemegu agzinin kenarindan vererek genize kacma ihtimalini azaltabilirsiniz bebegimizin yerine yemek ve uykuda karar vermek yerine bebegimizi dinlemeden yanayim.mama sandalyesi benim pek sicak baktigim bir konu degil
Umarim anlattiklarimdan size yardımcı olabilcek biseyler vardir

Canım ben de henüz almadım mama sandalyesi ama bugün yarın alcam..ben gündüzleri yalnız olduğum için yastığa yatırarak yediriyorum..iki gündür akşamları biz yemek yerken anakucağında durmadığı için babası kucağına alıyo o esnada veriyorum acayip yiyo seviniyo heralde onlar yiyo ben de yiyorum diye

teşekkür ederim cevaplarınız için. ben de oğlum istediği zaman onu besliyorum. kendi uyumak istediğinde uyuyor. uyusun diye hiçbir zaman onu sallamadım yada pışpışlamadım. ama bu ek gıda olayı başıma dert oldu. çünkü farkındayım yiyeceklerin tadı hoşuna gidiyor ama o pusette yatmak yok mu, işte ona sinir oluyor. resmen "anne beni burdan çıkar" diye çıldırıyor. ben de mecburen çıkarıyorum. 1-2 kere kucağıma oturtup yedirmeyi denedim. onda da başarılı olamadık. ama şimdi biraz yüksek yastık kullanıp ağzının kenarından yiyecekleri vermeyi deniycem bakalım inşallah bu işe yarar. olmadı iyice oturmaya başlayana kadar ara vericez ek gıdaya tekrar teşekkür ederim cevaplar için.

Canim mama sandalyesi gerekli birşey bence.hem onun kademeli olanlari var yari yatar şeklinde
Olabiliyr bazilari.biz bunlari cok kullanacaz eltim 3 yaşına kadar kullandı. Sonucta ssndalye de kucuk kalıyor boyları rahat edersin bende alacam cok yakin zamda.benimkide durmuyo donusumlu yemek yiyoruz cogu zaman en azindan yanimizda oturuverir.

Cok gecmis olsun canim.emziriyorsaniz elinden geldiğince emzir ateşin dusmesine yardimci olur. Emmez ise sag hiraz kasikla agzinin kenarindan akitiver.istahsiz olmasi cok normal ama az ama sık besleyemek belki yardimci olur.4 5 kasikts olsa bogazindan gecirmeye calis.yarim çay kasigina yarim cay kasigi su ile karistir icir ateş dusurmek icin zaten ince kiyafet ile duruyordur.tam olarak nesi vardi doktor nedemisti

neyi su ile karıştırcam cnm anlamadım.dr ust solunumda bıraz tıkanıklık olabılır dedı 2 kere hava verdı.burnunu açtılar.evde bolbol serum verın burnuna dedıler. sıvı tuketsın dedıler ama emmıyo mamayıda zorla 5-6 kaşık verıyorum.hep inildiyo kuzum uyurken.buhar makınesı aldık.ne kadar kullancam onu bıle bılmıyorum.

Eksik yazmisim Özür dilerim.38 i bulursa tekrar atesi yarim cay kasigi limonu yarim kasigi su ile karistir ver.csnim emmiyorsa mama yerine 4 5 kasik kendini sağ onu ver.istahsiz olmasi cok normal kendini uzmemeye çalış sen guclu olunca o da güçlü olur annesi kalp atisindan anlar nasil bir hal icinde oldugunu.duzelecek inşallah. Buhar makinasini bende bilmiyom ogrenene kadar basina yakin tarafa sogani ikiye bölüp onu birak.ne tur burun pompasi kullaniyon bilmiyom ama ben otribebe nin aspiratoru ve eczaneden 3 liraya aldigim izotonik sodyum klorür serumu var onlari kullandim cok memnun kaldim

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…