2013 Eylül Anneleri Paylaşım Alanı

Bende dün mayaladım bugün verdim canım inek sütünden yoğurt olduğu için bi zararı olmuyormuş hemde çok faydalıymış.gündüz yedir cnm bazen alerjik reaksiyon gösterebilirmiş ona dikkat et ona göre hemen doktora gidersin bana öyle demişti doktor canım

cok sagol canim benim kizda zaten ekzema var doktor buyuk ihtimalle biseye alerjisi var dedi ama arastirmak icin daha erken dedi. kizim annesutunu almadi diye cok uzuluyorum daha 5bucuk aylik 3 kere bronsit oldu vesuan hala burnu tikali kulak iltahaplanmasi vardi antibiotik kuaniyoruz. kizima hergun sebze pureleri yediriyorum meyve veriyorum enazindan bunlardan vitamin alsin diye. calisiyodum isi bisureigine biraktim onunla daha faza igilenmek icin.. baska tarifleriniz varmi hergun pure yemekten bikti gibi..

Bugün tv de izledim cnm elma havuç brokoli 3-4 yaprak ıspanak haşlıyorsun sonra az saf zeytinyağıyla kavuruyorsun çorba tarifi ben yapmadım ama denicem yakın zaman da.geçmiş olsun cnm ben emziriyorum az emdimi az emdi diye üzülüyorum anlayabilirim seni her bebek anne sütü alamıyor ama sen anneliğinden şüphe etme cnm sen onu en.iyi şekilde bakıyorsun bebekler büyüyor bi şekilde rabbim sağlık versin cnm inşallah:)

tesekkur ederim buarada corbayi kesinlikle denicem.

Direkt olarak inek sütü yasak ama inek sütünden yapılmış yoğurt serbest Üstelik benim bebeğim çook seviyor yoğurdu :) Sen de yap canım, inşallah senin kızın da sever...

peki siz hangi yogurtla mayaliyorsunuz?

Normalde de zaten annem ev yoğurdu yapıyordu, bize de veriyordu. O nedenle o mayadan kullanıyorum. Ama en son ben mayaladığımda Sütaş yoğurt ile mayaladım. Hazır yoğurtlardan bir tek sütaşın mayası tutuyor.

maşallah ne kadar tatlı öyle o annesi yesinler onun o dudaklarını

elada havucu zeytinyağıyla sevmedi canım yaa bende yoğurtla veriyim bakiyim sevicekmi ne kadar yoğurt koydun

çok geçmiş olsun canım inşallah en kısa zamanda iyileşir emziremedim diye üzülme biçok bebek mamayla büyüyo bi farklarıda yok diğerlerinden . yurtdışındasın tarhanan var mı bilmiyorum ama ben dün tarhana verdim o kadar çok sevdiki bir çay bardağını yedi biraz acıydı ondan korktum daha vericektim :)

kızlar yoğurdu günlük sütlemi yoksa formül sütlemi mayalamak lazım acaba doktora sorucam ben

çok geçmiş olsun canım inşallah en kısa zamanda iyileşir emziremedim diye üzülme biçok bebek mamayla büyüyo bi farklarıda yok diğerlerinden . yurtdışındasın tarhanan var mı bilmiyorum ama ben dün tarhana verdim o kadar çok sevdiki bir çay bardağını yedi biraz acıydı ondan korktum daha vericektim :)[/QUOTE]

Sağol canim evet tarhana var kaynanam türkiyeden getirmişti. Peki içine biraz da irmik koyimmi ekmeğin yerine geçsin diye?

Sağol canim evet tarhana var kaynanam türkiyeden getirmişti. Peki içine biraz da irmik koyimmi ekmeğin yerine geçsin diye?[/QUOTE]

canım annem pişiriyodu dün deniyim dedim tuz atmadan biraz ayırdım sadece tarhanayı verdim ekmek falan koymadım . irmik nasıl olur bilmiyorum ki.

daha önce anlatmıştın ama tekrar sölermisin :) nasıl yapıyosun

sütü kaynatıyorum kavanoza koyuyorum.20-25 dakıka beklıyorum kuçuk parmagımı sokuyorum 7 ye kadar sayıyorum dayanabılırsem sıcaklığına bır fıncana 2 cay kaşığı yoğurda bırkaç kaşık kaynattıgım sutu karıştırıp yogurda döküp karıştırıp ağzını kapatıyorum.petegın ustune koydugum sıcak havluyu sarıyorum 5-6 saat sonra alıp 2 saatta dolapta dınlendırıyorum cnm
kzlar tarhanaya 6 aya gırınce basla dedı dr bana. salçasız yapıyonuz dımı.salça tuz seker yasak dedı dr

evet canım sade tarhana hiçbişey koymadan verdim ben denedim sadece sevdi hoşuma gitti benimde günlük sütün alıyosunya onun tamamınımı mayalıyosun hergün bir fincan kadarınımı mayalıyosun yada bugün aldığın sütü yarında mayalıyomusun

10 gün kaldı Kızımın 6 aylık olmasına şimdi yapsam bişey olmaz herhalde. Ben tv duymuştum çorbalar biraz irmik koyunca tok tutuyorum şimdi yapcam oglen yemegi olarak vercem bakalım inşallah sever

selamünaleyküm güzel anneler. Kızımın yanağında ve poposunda sivilceler var. minik minik isilik gibi. sizce alerjikmidir yoksa önemsizmi

senin tipini yiyimmmmm bal oğluşummm

Kızlar tarhanayi yaptım galiba irmigini biraz fazla koydum hahaha pure gibi oldu neyse bugunlük böyle yesin bakalım bidaha daha güzel yaparım 😄😄😃

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…