- 13 Aralık 2012
- 1.031
- 460
Bende dün mayaladım bugün verdim canım inek sütünden yoğurt olduğu için bi zararı olmuyormuş hemde çok faydalıymış.gündüz yedir cnm bazen alerjik reaksiyon gösterebilirmiş ona dikkat et ona göre hemen doktora gidersin bana öyle demişti doktor canımselam arkadaslar ben bayadir giremiyordum suan pek vaktim yok okuyamadim son yazdikarinizi ama bi soru sormak istiyorum benim kizim 5bucuk ayik sadece 10 emzirebildim ben kizim emmedi. ben yurtdisinda yasiyorum burada kesinlikle sut urunleri bi yasina kadar yasak ben okuyorum televizyondada dinliyorum bebeklere once ev yogurdu veriyin diyolar ben ciflik sutunden ev yogurdu yapiyorum ama kizima verebilirmiyim inek sutuyle yapilmis yogurdu siz veriomusunuz?
Bende dün mayaladım bugün verdim canım inek sütünden yoğurt olduğu için bi zararı olmuyormuş hemde çok faydalıymış.gündüz yedir cnm bazen alerjik reaksiyon gösterebilirmiş ona dikkat et ona göre hemen doktora gidersin bana öyle demişti doktor canım
Bugün tv de izledim cnm elma havuç brokoli 3-4 yaprak ıspanak haşlıyorsun sonra az saf zeytinyağıyla kavuruyorsun çorba tarifi ben yapmadım ama denicem yakın zaman da.geçmiş olsun cnm ben emziriyorum az emdimi az emdi diye üzülüyorum anlayabilirim seni her bebek anne sütü alamıyor ama sen anneliğinden şüphe etme cnm sen onu en.iyi şekilde bakıyorsun bebekler büyüyor bi şekilde rabbim sağlık versin cnm inşallah:)cok sagol canim benim kizda zaten ekzema var doktor buyuk ihtimalle biseye alerjisi var dedi ama arastirmak icin daha erken dedi. kizim annesutunu almadi diye cok uzuluyorum daha 5bucuk aylik 3 kere bronsit oldu vesuan hala burnu tikali kulak iltahaplanmasi vardi antibiotik kuaniyoruz. kizima hergun sebze pureleri yediriyorum meyve veriyorum enazindan bunlardan vitamin alsin diye. calisiyodum isi bisureigine biraktim onunla daha faza igilenmek icin.. baska tarifleriniz varmi hergun pure yemekten bikti gibi..
Bugün tv de izledim cnm elma havuç brokoli 3-4 yaprak ıspanak haşlıyorsun sonra az saf zeytinyağıyla kavuruyorsun çorba tarifi ben yapmadım ama denicem yakın zaman da.geçmiş olsun cnm ben emziriyorum az emdimi az emdi diye üzülüyorum anlayabilirim seni her bebek anne sütü alamıyor ama sen anneliğinden şüphe etme cnm sen onu en.iyi şekilde bakıyorsun bebekler büyüyor bi şekilde rabbim sağlık versin cnm inşallah:)
selam arkadaslar ben bayadir giremiyordum suan pek vaktim yok okuyamadim son yazdikarinizi ama bi soru sormak istiyorum benim kizim 5bucuk ayik sadece 10 emzirebildim ben kizim emmedi. ben yurtdisinda yasiyorum burada kesinlikle sut urunleri bi yasina kadar yasak ben okuyorum televizyondada dinliyorum bebeklere once ev yogurdu veriyin diyolar ben ciflik sutunden ev yogurdu yapiyorum ama kizima verebilirmiyim inek sutuyle yapilmis yogurdu siz veriomusunuz?
Direkt olarak inek sütü yasak ama inek sütünden yapılmış yoğurt serbestÜstelik benim bebeğim çook seviyor yoğurdu :) Sen de yap canım, inşallah senin kızın da sever...
peki siz hangi yogurtla mayaliyorsunuz?
Herkese selamlar Yunus Nebil'in teyzecikleri uzun zamandır buraya gelemiyorduk bir uğrayayım halinizi hatrınızı sorayım dedim nasılsınız arkadaşlar umarım iyisinizdir bizlerde iyiyiz Yunus Nebil 5 ay 9 günlük oldu bugünle sizinle bir tanıştırayım dedim sizin jelibonlar nasıl büyümüşlerdir hepinizi ve bebişlerinizi çokk öpüyorum::))
Kızlar bgn bebeğime ilk kez havuç haşlayıp verdim. Havucu haşladım, biraz da zeytinyağı ekledim. Yedi ama pek sevmedi. Sonra içine yoğurt ekledim. BayıldıBu tarifi doktorum söyledi.. Ben de bir tarif vereyim dedim.. İnşallah sizin minikler de severler
cok sagol canim benim kizda zaten ekzema var doktor buyuk ihtimalle biseye alerjisi var dedi ama arastirmak icin daha erken dedi. kizim annesutunu almadi diye cok uzuluyorum daha 5bucuk aylik 3 kere bronsit oldu vesuan hala burnu tikali kulak iltahaplanmasi vardi antibiotik kuaniyoruz. kizima hergun sebze pureleri yediriyorum meyve veriyorum enazindan bunlardan vitamin alsin diye. calisiyodum isi bisureigine biraktim onunla daha faza igilenmek icin.. baska tarifleriniz varmi hergun pure yemekten bikti gibi..
ben gunluk sutle mayalıyorum hero babyın kuçuk kavanozuna yapıyorum artık oğrendım tutuyo sükür
daha önce anlatmıştın ama tekrar sölermisin :) nasıl yapıyosun
sütü kaynatıyorum kavanoza koyuyorum.20-25 dakıka beklıyorum kuçuk parmagımı sokuyorum 7 ye kadar sayıyorum dayanabılırsem sıcaklığına bır fıncana 2 cay kaşığı yoğurda bırkaç kaşık kaynattıgım sutu karıştırıp yogurda döküp karıştırıp ağzını kapatıyorum.petegın ustune koydugum sıcak havluyu sarıyorum 5-6 saat sonra alıp 2 saatta dolapta dınlendırıyorum cnm
kzlar tarhanaya 6 aya gırınce basla dedı dr bana. salçasız yapıyonuz dımı.salça tuz seker yasak dedı dr
sütü kaynatıyorum kavanoza koyuyorum.20-25 dakıka beklıyorum kuçuk parmagımı sokuyorum 7 ye kadar sayıyorum dayanabılırsem sıcaklığına bır fıncana 2 cay kaşığı yoğurda bırkaç kaşık kaynattıgım sutu karıştırıp yogurda döküp karıştırıp ağzını kapatıyorum.petegın ustune koydugum sıcak havluyu sarıyorum 5-6 saat sonra alıp 2 saatta dolapta dınlendırıyorum cnm
kzlar tarhanaya 6 aya gırınce basla dedı dr bana. salçasız yapıyonuz dımı.salça tuz seker yasak dedı dr
Ben de bir kitap var ek gidaya gecisteki corba tarifleri kitap arkadasimda alip yazayim buraya tarifleri
Herkese selamlar Yunus Nebil'in teyzecikleri uzun zamandır buraya gelemiyorduk bir uğrayayım halinizi hatrınızı sorayım dedim nasılsınız arkadaşlar umarım iyisinizdir bizlerde iyiyiz Yunus Nebil 5 ay 9 günlük oldu bugünle sizinle bir tanıştırayım dedim sizin jelibonlar nasıl büyümüşlerdir hepinizi ve bebişlerinizi çokk öpüyorum::))