2013 Eylül Anneleri Paylaşım Alanı

benımde oluyo ama annem çoğu bebek oyle yapar ama aslında demez daha erken dedi. benım ılk dedıgım kelıme komşumuza olmuş "cadı-eşşek"demişim anneden önce

Eşimle kahve içiyorduk ortam tamamen sessizdi oglumda uyuyodu uyandı kucağıma aldım tekrar oturduk oglumda tamamen sessizdi bizde konuşmuyorduk biranda anne dedi ve sustu çok tatliydi esimle öylece bakakaldik belki oylesine soylenen heceler ama dünyalar benim oldu ne kadar güzel birseymis evlat sahibi olmak hergün yeni birşeyler öğrendiğini görmek paha bicilemez....Allahım isteyen herkese evlat nasip etsin

Benim tosun doymuyor yaa :) neredeyse 2 çorba kaşığı yoğurt yedi yetmedi üstüne 2 memeyi de emdi yahu. Buna rağmen 10 da uyuyup 12 de uyandı. Başka bi derdi var benim kuzumın ama ne bilemedim ya

Pedagog adem güneş in bir videosunu izledim cok guzeldi biraz soru Cevap seklinde gerceklesiyordu.bebegin fiziksel sorunu yokss gece aglamalarina dair bilgilerr vardi. YouTube de adem güneş bebeklerde uyum problemi 2.bolumu olarak aratirsaniz ulasabilirsiiniz. siddetle tavsiye ediyorum.

Son düzenleme:

Aminnnnnn inşallah. .bebegine de maşallah

Benim tosun doymuyor yaa :) neredeyse 2 çorba kaşığı yoğurt yedi yetmedi üstüne 2 memeyi de emdi yahu. Buna rağmen 10 da uyuyup 12 de uyandı. Başka bi derdi var benim kuzumın ama ne bilemedim ya

Dişleri ne durumda canım...diş mi çıkaracak aceba?

merhaba ,
hamileyken takip ediyordum arada burayı ama kızım doğduktan sonra hiç gelmedim...
kızım 3650 gr doğdu fakat çok az kilo aldı
şubat başı 5. aylık olcak ve geçen ay 6050 gr dı
5. ayınca da olsa olsa 6450 olur belki olmaz

boyu uzun 68 cm olmuş 4 aylıkken 65 di
kıyaslamak doğru değil ama sizlerin bebekleri ne alemde
dr normal normal diyor ama artık kızım doymuyor da biliyorum
5. ayda doğum kilosunun 2 katına çıkmalıymış güya bebekler ama biz çıkamadık sizde durum nasıl?

Kizlar oglum anne dedi cokkk mutlu oldum aglamalarinin arasida anneye benzer bisey derdi ama birkac defadir bariz durup dururken anne deyip susuyo cok hosumuza gitti oyle esimle sok olduk daha erkenmi sizinkilerde varmi boyle

:) emin ol erken benim minikte aglarken yada konusurken anne diyor ama bilincli degil artik konusurken anne kelimesini cok kullanin annesi annecim gibi ablamizda 4 aydan sonra arada anne gibi diyodu ama 6 aylikken ilk sozumuz anne oldu hemde bilincli

doktorun ii diyorsa sorun etme emziriyosan doymuyo diyosan biberonla mama ver yok almiyosa kasik mamasi yedir ama doyuyo istemiyosa kilosu ii her bebegin aile yapisi istahi gelisimi ayni olmaz kiyaslama bizde 4 ay civariydi sanirim 6100 civariydik suan 6850 civariyiz 5 aylik olmadik benim kuzuya kasik mamasi vermiyordum artik 3.5 4 saatte 100 cc mama iciyordu fazlasini istemedi zorlamadimda aksam 7.5 gibi 100 cc icti 10da agladi biberonuda benide emmedi yarim cay bard kadar kasik mamasi yedi 12de istedi emdi uyudu ve en onemlisi ii beslendigi sadece kiloyla belli olmaz bi ay kilo alir diger ay kilo az olur bas boy buyur en onemli gelisimde o

Son düzenleme:
kızlar bir iki ay içinde hepimiz ek gıdalara geçicez çok önemlimi bilmiyorum ama nasıl kaşık kullanmalıyız bir fikriniz var mı?

Canım eczaneden aldım ben silikon kaşık hem hiç dökülmüyo hemde yumuşak ya çok hoşuna gidiyo dişlerini de kaşımaya çalışıyo onunla kesinlikle tavsiye ederim..

Canım eczaneden aldım ben silikon kaşık hem hiç dökülmüyo hemde yumuşak ya çok hoşuna gidiyo dişlerini de kaşımaya çalışıyo onunla kesinlikle tavsiye ederim..

markası ne canım ... bu arada kızlar kızım 4 gecedir saat başı kalkıyo öksürmekten denemediğim şey kalmadı bugün doktora götürücem . sabahta eşimle birbirimize girdik çok moralim bozuk. pazar günü hava çok güzeldi dışarı çıkaralım dedim ondan hasta olmuş suçlusu ben oldum. inanın 4 gecedir 2-3 saat zor uyuyorum o şekilde işe geliyorum akşama kadar çalışıp eve gidiorum ama enerjiğim yine çünkü kızım iyi olusn başka bişey istemiyorum ama çok ağrıma gitti öyle demesi . dışarıya çıkmaktan çocuk hasta olurmu siz söyleyin . kendisi hasta gibiydi azcık uzak duruyım demedi öpü kokladı yine . sigara içiyo her seferinde elini yıka kokuyosun uzak dur demekten ben sıkıldım bunları hiç düşünmüyo. muayene içinde hastaneyi aradım doktorumunboş randevusu yok napıcam ben

canım kaşığın markasına evde bakarım,eşinin yaptığını her eş yapıyo merak etme çocuk hasta olur sen suçlu olursun çocuk huzursuz olur huysuz olur niye böyle bu çocuk yine suçlu sen olursun ağlar niye ağlıyo bu çocuk hiç morelini bozma canım hep suçlu anneler, bizimki en son hasta olduğunda dışarı çıkmadan hasta oldu ondada yine suçlu bendim aynen benim eşimde sigara içiyo ve sigara kokusu gerçekten tetikliyo o akşam havalandırmada içti sigarayı oğlum gecesinde öksürmeye başladı öksürük zaten yabancı bi mikrobu çıkartmaya çalıştığı için oluyomuş,ve hususi doktorun yanında sordum bu soruyu akşamdan mutfakta veya havalandırmada içilen sigara ertesi sabaha etki edermi dedim evde balık pişirince nereye giderse koku sigara kokusuda öyle biz duymayız ama onlaın burunları şu an çok hassas dedi eşim çıktıktan sonra kızdı ama etkili oldu artık balkonda içiyo elini ağzını yıkamadan gelmiyo,doktora gidersen doktor evde sigara mı içiliyo diye sordu bana de

Bizde acıbademde doktorumuza bulamamıştık ordaki sekreterleri aradık oğlumu acil göstermem lazım boşalan bi arada alırmısınız dedim tamam dediler sende öyle yap canım.

canm yanlış anlama ama banada az gbı geldı sankı.pekı durum nasıl sureklı emmek ıstıyorsa doymuyodur.yada şöyle yap mesela emzır az sonra mama ver devam sutuyle bakalım içcekmı.mesela benım sutum az once emıyo ardından 120 lık mama içiyo maşallah.sende dene bakalım içiyorsa sutun yetmıyodur zaten.buyudulerde artık

Dışarı cikarmk hava almasi daha iyi evde ayni havayi solumasi daha mi iyi. Çok biliyor zaten babasi.ayva cekirdegini denedinmi. Gogsune sicak havlu koyabilirsin.ayaklarina bir kat daha corap giydir.ben kizimi dogdugundan beri haftada iki kez disari cikariyom hasta olmadi mi oldu suan bile hasta öksürüğü bile var.kendim zencefil iciyom kizimada ihlamur verdim 2 cay kasigi.

Son düzenleme:
Selam güzel teyzeler anneler :) benim kızımla 5.ayımız bitti ve biz artık öğünlerimizi değiştirdik:)
sabaha aptamil mama ile başlıyoruz (hiç emzirmek nasip olmadı.sağarak anne sütümü verdim. işe başlayınca o sütte bitti)
öğlene kabak havuç patates pirinç yağ tuz dan oluşan bi haşlama yapıp ezip çorba içiyoruz.
sonrasında ara öğün olarak yoğurdumuza pekmez atarak yiyoruz.
elma ve havuç yada armut suyumuzu içiyoruz. kaşık mamaya başladık bu arada armutlu pirinçli aptamil ondan bi tabak yiyoruz teyzeler.
akşamda yine aptamil devam sütü ile uykuya geçiyoruz:) selamlar öpücükler ( kızım 9 kg 70 cm )

masallah cnm çorbaya tuz koyuyor musun yasak dıye bılıyorum tuz ve seker

Bizdede cok farklı değil benimde 3 840 dogdu 5. Ayını bitirirken 7 olacak bugunde programda izledim cok kilolu olsun diye ugrasmayin bebekleriniz için diyo obeziteye zemin hazirlrsiniz sadece boyunu takip edin boyu iyi gidiyorsa sorun yoktur çocukların ağzına habire biseyler tikmaya calismayin diyo

bi çimdik teyzesi

annemde çok az da olsa at dıyo ama ben atmadım dr kıtap verdı bana beslenmeyle ılgılı orda atmamışlar bende atmıyorum
çorba yapmaya başlamıştım ben ama dr otekı ay dedı bu ay sadece elma armut püresi ve yogurt dedı genede ben yapmaya başlıcam 5 aylık oldu nerdeyse

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…