2013 Eylül Anneleri Paylaşım Alanı

Ben emzirme sütyeni kullanmadım hiç pentinin flex sütyenleri hem güzel gösteriyor hem cok rahat hemde emzirmeye uygun tavsiye ederim tanesi 35 lira civari ben aldigimda kampanya vardi 3 tanesini 70 civarina almistim

bazen sıkıntılarımızı en yakınlarımıza bile anlatamayız anlaşılmadığımızı düşünürüz evet burda aslında herkes benzer şeyleri yaşıyor yalnız olmasan ne değişecek demişsin ya inan çok şey değişiyor ben bunaldığım kötü düşüncelere kapıldığım zamanlarda lohusa depresyonu gecirenlerin ve atlatanların paylaşımlarını okuyordum ve o bana iyi geliyordu benim de bu şehirde kimsem yok komşuluk desen kafea dengi komsum komik gelecek ama face de gezen eğlenen arkadaşlarımı görünce iç geçiriyordum şimdi şimdi iyiyim hiç üzülme canım bebeğimizle alakalı düşünceleri hepimiz düşünüyoruzdur bu senin bebeğini sevmediğin demek zaten değil hiçbirimiz dünyalara değişmeyiz ama bu tarz düşüncelere girmemizde çok normal hayatımızda tam anlamıyla devrim yaşandı biz bu yeni düzene
alışmaya çalışıyoruz

ALLAH SANA ANNELİK DUYGUSU VERSİN İNŞALLAH diyen kişiyle bence görüşme çok sinirlendim

aşı olduktan iki gün bizde öyleydik aşıyı yeni olduysa onun huzursuzluğudur bu gün bende bebeğimde ilk defa yeşil kaka gördüm ve kokusu çok kötüydü demirden değildir herhalde ben bir haftadır kullanıyorum acaba dedim faarkında olmadan üşüttüm mü devam ederse ki inşallah etmez tahlil yaptıracam

Canim yeşil kaka usutmeden de olabilirmi biz asi vuruldu atesi cikmasin diye ustunu ince giydik acaba ondanmi oldu ya bu kadar cok ust uste yapmasi korkuttu beni evet dedigin gibi çok kötü kokuyor du ben temizleyemedim annem temizlendi o derece cok kotu kokuyodu

dışarda çamaşırlarım var toplancak sonra da yatacam ama ben bir türlü bilgisayar başından kalkamıyorum yarın sabahda uyumadığım bu saatler için vicdan azabı çekip yine aynı sözü verecem kendime bu gece erken yatacam diye

Son düzenleme:

aynen canım ben bugün öğürdüm artık o kadar eşimin burnu tıkalı o koku almıyor o temizledi ben odadan çıktım üşütmekten olabiliyo diye biliyorum ben de dışarı çıkmıştım rrüzgar vardı acaba ondan mı oldu diyorum şimdi

Kesinlikle yalnız değilsin.
Bebeğimi çok bekledik, çok uğraştık, evet onu bu dünyadaki herkesten, herşeyden çok seviyorum. İyi ki doğmuş diyorum. Ya olmasaydı diyorum. Sadece özledim... Eşimle saatlerce gezmeyi, hiçbişey yapmadan yayılmayı, aniden karar verip yemeğe gitmeyi, sofradayken istediğim kadar uzuuun konuşa konuşa yemek yemeyi, yatağa yattığımda hemen uyuyup sabah olmasını, istediğim zaman duş almayı, istediğim zaman kuaföre gitmeyi, 2 kilo fazlam varken kendimi kilolu hissetmeyi (şimdi o kilolu (!) halime 7 kilocuk var)...

Ve bazı geceler, gecenin bir yarısı, bebeğimi emzirirken eşim de yanımda deriiin derin uyurken aklıma geliyor, "şu an benim gibi birçok anne var, onlar da uykusuz, yorgun" diye. Bu bile beni rahatlatıyor. Geçecek inşallah. Allah hepimizin evlatlarını korusun.

İyi ki varsınız, iyi ki bu kadar samimisiniz ve ben iyi ki yalnız değilim

her şey gelir geçer elbet zorluğun ardında bir kolaylık vardır. keşke benimde derdim saydığınız şeyler olsaydı hoş daha düne kadar aldığım 15 kiloydu tüm derdim ama dün çocuk doktoru oğlumun tortikolis olduğunu söyleyene kadar egzersizle geçeceğini söyledi ya geçmezse dediğimde onu düşünme dedi nasıl bir rahatsızlık olduğunu tam kavrayamadım doktor o kadar olumlu konuştu geçer dedi ki ama netten bakınca resmen yıkıldım Rabbim dermansız dert vermesin tortikolis boyun kası kalınlaşmasıymış yani boyun kaslarından biri uzarken diğeri kısa kalıyor biz fark edemedik sürekli sağına yatıyordu sola kolay kolay dönmüyordu erken teşhis önemliymiş sizde netten araştırın bebeklerinizi gözlemleyin ve bebeğime dua edin egzersizle kurtulsun ne zormuş anne olmak evladının yerine sıkıntıyı çekmek isteyip çekememek

ilk bebisimde saglik ocaginda verilen damlayi kullandirmamisti doktorum suan kizimada vermiyorum ki ebe arkadasim verme dedi 5 aylik olsun ferrum damla alip onu kullanicam tadi daha ii ve ilk doktorum 5 aylikken kullan ferrum daha ii demisti kakasida usutme mikrop durumu yoksa damladan oluyor bunye alisinca duzelit ama ben 5 aylikken vericem

ALLAH SANA ANNELİK DUYGUSU VERSİN İNŞALLAH diyen kişiyle bence görüşme çok sinirlendim
O anın şokuyla ve evimde misafir olmasının verdiği mecburi kibarlıkla sustum ama sonradan bitirdim tüm ilişkimi.Anneliği öğreneceğim en son kişiydi zaten.Ama işte insan çocuğu konusunda hassas oluyor kestirip atsan bile aklından çıkmıyor.Hele de evde oturup çalışmazken.

Allahım şu mübarek gecenin sabahında acil şifalar versin oğluna.Çok geçmiş olsun.

kızlar merhaba nasılsınız
uzun zamandır gelmiyordum hepinize hayırlı olsun diyeyim izindeydim çalışmaya başladım
izinde netim olmadığından yazamadım hiçbirinize

benimde aynı şekilde 1 hafta oldu hala her emmeden sonra cırt gidiyo ishal gibi doktor kan testi yapti
bişey çıkmadı şükür ki ya ferrum damla yapıyo ya aşıdan tam bilemedim bide çok ateşlendi ishal diye doktor antibiyotik ve calpol verdi ilerlemesin diye sanırım ay bilemedim ki ilaç oldu içimiz dışımız

canım çok geçmiş olsun sen internette yazılanlara bakma doktor geçer dediyse demek ki geçebilen bişey
Rabbim şifasını versin bi an önce iyileşsin inşAllah

canım senle aynı durumdayım.emzirmek için kırk takla atanlardanım.memeye yaklaşınca ağlıyor.ben de her gün yeni yollar buluyorum ve 1 buçuk aydır böyleyiz.önce saç kurutma makinesi süpürge sesi gibi şeylerle emzirdim. şimdilerde ayakta gezerek altı açıkken yanına yatıp emzirmeye çalışıyorum.müzik kesin çalıyoruz zaten. günde 3-4 kez anca emiyor böyle. ama doktor inatlaşma daha ters olur dedi.biberonla sağıp veriyorum .onda da bir göğsü sağıp bazen diğerini emzirir miyim ki diye bekletiyorum. sen caını sıkma. sütünü kaybetme yeter. bunun için de düzenli olarak sağ.sonrasında tekrar memeye dönerlermiş yeter ki sütün olsun demişti doktor.emme isteksizliğinin sebepleri var internette onu da bir oku istersen onlardan biriyse neden o şekilde de çözebilirsin.ama sakın pes etme keyfinibir şekilde yap ve emzir. sorun memeyi tutana kadar tuttuktan sonra devam ediyor ve emiyor.inş. bebeğimizi emziren annelerden oluruz.

bende çok uğraşıyorum emzirmek için benimki biraz da biberona alıştığından
kartanesi aynı durumdayım yatarak gezerek müzik açarak her türlü ve şekilde
emzirmeye çalışıyorum çok yoruldum ama pes etmiyorum

çalışmaya başladığım için gün içinde sağıp bırakıyorum + mama da alıyo
gece hiç sorun yok emiyo uyku sersemi ama akşam eve gittiğimde yine biberondan geldiği gibi gelicek sanıyo ve
inatla kafasını çeviriyo inşAllah bu kafa karışıklığı geçer biberon ve memeyi ayırt etmeye başlar artık
çok yoruldummm

4. ayımız bitti aşımızı olduk huyuda değişti 10 da uyuya çocuk artık 1-2 bekliyoruz
düzeni tamamen alt üst oldu

kızlar 2 gundur kızım gece ağlayıp uyanıyo ve ellerı ağzıda.dişimi çıkacak omu ağrı yapıyo acaba.bugun dr kontorlumuz var sorcaz bakalım

Maşallah yaa sadece 3 kilo mu aldın tam 20 kilo aldım hamilelikte 58 kilo ile hamile kaldım 78 oldu 4.85 doğdu oğlum normal doğum yaptım,şu an 65 e indim bidaha 58 i görebilir miyim bilmiyorum adetten sonra gerçekten biraz iniyo göbek,yaza kadar eritsek bari iyice ya

Ben de 12kg aldım ama hamileliğin sonunda 11kiloyla doğuma girdim 3.250doğdu oğluşum...68,5 kg ile hamiLe kalmıştım şimdi 67 kiloyum ama inanılmaz yiyorum hamileliğimde bile iştahım bu kadar açık değildi..biraz dikkat etsem eskisinden daha iyi olcam demek ki ama sütüm azalır korkusu var bende de..15haziranda işe başlıcam yeni bi ben olsa fena olmaz aslında

nasıl verıdınız ya benım duruyo kılolar malesef.evde vermek cok zor

Canım bünye sanırım..zaten çok kilo almamıştım ben..olan da gitti..ben 67kiloyum ama o bile fazla..benim oğluşum 3. Tüp bebek tedavimİzde olduğu için tedaviler sırasında kilo aldım..onu vermeye uğraşıyorum..alıyorum oğlumu kucağıma onunla mekik çekiyoruz o da ağzını kuş gibi açıyo..hem ona oyun hem bana sporböyle böyle yaza kadar vermek lazımmış..bi dr. Duymuştum eğer karın kaslarını çalıştırırsak eskisinden bile iyi olabiliyomuşuz...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…