aynen hepımız aynıyız cnm. bende kılolarımdan ve evde pasaklı pasaklı gecırmekten bıktım. neysekı annem yakınımda arada ona bırakıp eşimle alışverışe sınemaya gıdebılıyoruz 2-3 saatlıgıne. zaten daha fazla duurursam dayanamıyorum kızımı özluyorum
10 senelık çalışma hayatından sonra benım ıçın evde olmak zor.ama kızıma değer.napıcan cnm yaz gelsın bebeişlerımızle çıkıcaz ınş
ya kızlar ben evde pijama içine halen emzırme sutyenı takıyorum mecbur. göguslerımde çok sönuk.ıyıce psıkolojım bozuluyor.normal guzel gösteren sutyen taksam ee emzırıyorum napıcam ıkıde bır cıkarcam mı...
Merhaba anneler
Çok büyük bir sıkıntım var benim.Bu konuda yalnız mıyım onu öğrenmek istiyorum aslında.Hayır yalnız olmasam ne işime yarayacak onu da bilmiyorum ama işte çaresizlik.
Kızım 4 ayını dün doldurdu.Son 10 gün haricinde çok huysuz bi bebek değil elhamdülillah.Kucağa da alıştırmadık çok şükür.Eşim ev işlerinde sağ kolum olsa da konu 1 saat olsun bebek bakmak olunca 10mt uzakta duruyor.Onu sevmediğimden,bıktığımdan falan değil.Lütfen bu tür yorumlar yapmayın.Kime azıcık dert yansam ayıplandım.İnsan olduğumu,32 yaşıma kadar özgür olduğumu,hamileliğimin son haftasına kadar gezdiğimi,anaç biri olmadığımı unutuyorlar hep.Anne olmak insan olmamak demek değildir değilmi?Sizin de onu özleseniz bile yalnız kalmaya ihtiyacınız olmuyormu?Lohusa depresyonu dedikleri illetten daha çıkabilmiş değilim.Sürpriz bebek değildi kızım,hazırlıksız değildim,istiyordum,4 ay bekledim de geldi ama bu kadar eve kapanmak,kendini unutmak da çok zormuş.Doğum yaptığımdan beri kuaföre gitmedim,yalnız başıma 1 saat dolaşmadım,kaşlarımı bile kızım yanımdayken alıyorum.Kitap kurdu olan ben 1 sayfa okuyamaz oldum.Kitaplara bakınca gözlerim doluyor,vitrinlere bakmayı bile özledim.Kendi başıma alışveriş yapmayı özledim.Saatlerce alışveriş yapan biri de değilim ama özledim işte.Kızım uyuduğunda ev işi yapmadan duramıyorum.
Kızıma kardeş yapma fikrinden tamamen soğudum.Eşime de anneme de söyledim.Allahım isteyene versin inşallah 2-3 tane.
Benim gibi olan var mı aranızda?Nasıl kendinize vakit ayırıyorsunuz?
Hepinize çok teşekkür ederim.Yalnız olmadığımı bilmek sorunlarıma çözüm olmadı belki ama desteğiniz içimi rahatlattı.Bikaç kişiye bu konuyu açmaya kalktım,ALLAH SANA ANNELİK DUYGUSU VERSİN İNŞALLAH bile dediler.Ben kızımı çok seviyorum,ölürüm onun için.Ama bende bi insanım.Ondan önce bi hayatım vardı,bi karakterim vardı.Kızıma duyduğum üzülme,sevme duyguları hariç kendimi makine gibi hissediyorum.Eşini mutlu et,misafiri mutlu et,bebeğini mutlu et,geleni mutlu et,annelerini mutlu et,gideni mutlu et,ya ben diyorum hepsinin ardından.Ya beni kim mutlu edecek(((((((((((((((((
Allahım herkesin evladıyla beraber benim evladıma da hayırlı uzun ömürler versin.
Çok sağolun hepiniz
kızlar merhaba kızıma 4 aylık asısı vuruldu cuma gunu demır ılacına baslatıldı 2 gundur kullanıyorum ama yesıl kaka yapmaya basladı bugun 4 defa hemen hemen her emzırmeden sonra kakasını yapıyor acaba asıdan veya demır ılacından olabılırmı bırde asıdan sonra uyumuyor uykusu var ama uyumuyor ası mı sebep oldu acaba boyle yapmasına
aşı olduktan iki gün bizde öyleydik aşıyı yeni olduysa onun huzursuzluğudur bu gün bende bebeğimde ilk defa yeşil kaka gördüm ve kokusu çok kötüydü demirden değildir herhalde ben bir haftadır kullanıyorum acaba dedim faarkında olmadan üşüttüm mü devam ederse ki inşallah etmez tahlil yaptıracam
Canim yeşil kaka usutmeden de olabilirmi biz asi vuruldu atesi cikmasin diye ustunu ince giydik acaba ondanmi oldu ya bu kadar cok ust uste yapmasi korkuttu beni evet dedigin gibi çok kötü kokuyor du ben temizleyemedim annem temizlendi o derece cok kotu kokuyodu
Merhaba anneler
Çok büyük bir sıkıntım var benim.Bu konuda yalnız mıyım onu öğrenmek istiyorum aslında.Hayır yalnız olmasam ne işime yarayacak onu da bilmiyorum ama işte çaresizlik.
Kızım 4 ayını dün doldurdu.Son 10 gün haricinde çok huysuz bi bebek değil elhamdülillah.Kucağa da alıştırmadık çok şükür.Eşim ev işlerinde sağ kolum olsa da konu 1 saat olsun bebek bakmak olunca 10mt uzakta duruyor.Onu sevmediğimden,bıktığımdan falan değil.Lütfen bu tür yorumlar yapmayın.Kime azıcık dert yansam ayıplandım.İnsan olduğumu,32 yaşıma kadar özgür olduğumu,hamileliğimin son haftasına kadar gezdiğimi,anaç biri olmadığımı unutuyorlar hep.Anne olmak insan olmamak demek değildir değilmi?Sizin de onu özleseniz bile yalnız kalmaya ihtiyacınız olmuyormu?Lohusa depresyonu dedikleri illetten daha çıkabilmiş değilim.Sürpriz bebek değildi kızım,hazırlıksız değildim,istiyordum,4 ay bekledim de geldi ama bu kadar eve kapanmak,kendini unutmak da çok zormuş.Doğum yaptığımdan beri kuaföre gitmedim,yalnız başıma 1 saat dolaşmadım,kaşlarımı bile kızım yanımdayken alıyorum.Kitap kurdu olan ben 1 sayfa okuyamaz oldum.Kitaplara bakınca gözlerim doluyor,vitrinlere bakmayı bile özledim.Kendi başıma alışveriş yapmayı özledim.Saatlerce alışveriş yapan biri de değilim ama özledim işte.Kızım uyuduğunda ev işi yapmadan duramıyorum.
Kızıma kardeş yapma fikrinden tamamen soğudum.Eşime de anneme de söyledim.Allahım isteyene versin inşallah 2-3 tane.
Benim gibi olan var mı aranızda?Nasıl kendinize vakit ayırıyorsunuz?
kızlar merhaba kızıma 4 aylık asısı vuruldu cuma gunu demır ılacına baslatıldı 2 gundur kullanıyorum ama yesıl kaka yapmaya basladı bugun 4 defa hemen hemen her emzırmeden sonra kakasını yapıyor acaba asıdan veya demır ılacından olabılırmı bırde asıdan sonra uyumuyor uykusu var ama uyumuyor ası mı sebep oldu acaba boyle yapmasına
O anın şokuyla ve evimde misafir olmasının verdiği mecburi kibarlıkla sustum ama sonradan bitirdim tüm ilişkimi.Anneliği öğreneceğim en son kişiydi zaten.Ama işte insan çocuğu konusunda hassas oluyor kestirip atsan bile aklından çıkmıyor.Hele de evde oturup çalışmazken.ALLAH SANA ANNELİK DUYGUSU VERSİN İNŞALLAH diyen kişiyle bence görüşme çok sinirlendim
her şey gelir geçer elbet zorluğun ardında bir kolaylık vardır. keşke benimde derdim saydığınız şeyler olsaydı hoş daha düne kadar aldığım 15 kiloydu tüm derdim ama dün çocuk doktoru oğlumun tortikolis olduğunu söyleyene kadar egzersizle geçeceğini söyledi ya geçmezse dediğimde onu düşünme dedi nasıl bir rahatsızlık olduğunu tam kavrayamadım doktor o kadar olumlu konuştu geçer dedi ki ama netten bakınca resmen yıkıldım Rabbim dermansız dert vermesin tortikolis boyun kası kalınlaşmasıymış yani boyun kaslarından biri uzarken diğeri kısa kalıyor biz fark edemedik sürekli sağına yatıyordu sola kolay kolay dönmüyordu erken teşhis önemliymiş sizde netten araştırın bebeklerinizi gözlemleyin ve bebeğime dua edin egzersizle kurtulsun ne zormuş anne olmak evladının yerine sıkıntıyı çekmek isteyip çekememek
her şey gelir geçer elbet zorluğun ardında bir kolaylık vardır. keşke benimde derdim saydığınız şeyler olsaydı hoş daha düne kadar aldığım 15 kiloydu tüm derdim ama dün çocuk doktoru oğlumun tortikolis olduğunu söyleyene kadar egzersizle geçeceğini söyledi ya geçmezse dediğimde onu düşünme dedi nasıl bir rahatsızlık olduğunu tam kavrayamadım doktor o kadar olumlu konuştu geçer dedi ki ama netten bakınca resmen yıkıldım Rabbim dermansız dert vermesin tortikolis boyun kası kalınlaşmasıymış yani boyun kaslarından biri uzarken diğeri kısa kalıyor biz fark edemedik sürekli sağına yatıyordu sola kolay kolay dönmüyordu erken teşhis önemliymiş sizde netten araştırın bebeklerinizi gözlemleyin ve bebeğime dua edin egzersizle kurtulsun ne zormuş anne olmak evladının yerine sıkıntıyı çekmek isteyip çekememek
Kizlar bugune kadar ogluma anne sütü dışında bisey vermedim ama son 3 gündür falan uyku arasında güzel emiyo gunduzleri kesinlikle mememi kabul etmiyo emmek istemiyo birden nasil boyle oldu anlamadim biraksam butun gun ac kalir zorla kasikla falan vermeye calisiyorum ama onuda hafif acligi gidene kadar aliyo okadar fazlasini zorla veriyorumm acaba emmeyi birakacakmiki tamamen cok korkmayabasladim ne yapsam fikri olan veya benim gibi olan var mi
Ben 3. Adetimi locam :) ama hiç bir yerim inmedi ben hamilelikte 3 kilo aldım sadece 4 kilo bebeğim doğdu doğumdan sonra 12 kilo verdim ama emzirme döneminde ye süt olsun diye diye 4 ayda 10kilo aldımumarım en azından 5 kilosunu verebilirim. Tek sevindirici yanı doğum öncesi kilondan düşük kiloda olmam hala.
Maşallah yaa sadece 3 kilo mu aldın tam 20 kilo aldım hamilelikte 58 kilo ile hamile kaldım 78 oldu 4.85 doğdu oğlum normal doğum yaptım,şu an 65 e indim bidaha 58 i görebilir miyim bilmiyorum adetten sonra gerçekten biraz iniyo göbek,yaza kadar eritsek bari iyice ya
nasıl verıdınız ya benım duruyo kılolar malesef.evde vermek cok zor