2013 Eylül Anneleri Paylaşım Alanı

Hangi annenin içi rahat eder ki hele ki yemek konusnda.doktorun iyi diyorsa iyidir.benim kizimin da 10 gun sonra 4 aylik aşı var.okuduklarimdan nacizane fikirlerim şu. Aşılar bebeklerimizin hastaliklara karsi bağışıklık kazansin diye yapiliyor biz ise daha aşı olmadan yada ateşi yukselmeden ilaç veriyoz.ates vucudun savasma mekanizmasi ve biz onu sekteye ugratiyoz gibi geliyor. Bazi anneler 38.5 ateşi gormeden ilac vermiyor bu demek degil ki hiç ilac vermiycez.biraz daha arastirsak iyi olucak diye düşünüyorum. Ilik su ile banyo ods isisinin dusurulmesi uzerindeki giysilerin cikarilmasi ateşin yarim saatte bir olculmesi bunlarida es gecmemeliyiz

bebeklerine sebze corbasi veren var mi arkadaslar?ben elma armut suyu ve yogurt veriyorum ama tadimlik 3-5 kasik.kizim 4,5 aylik ve mama yiyor.sebze corbasi da vereyim mi?ve yine tadimlik mi olacak?

ben verdim mama iciyo benim yavrum oda zorla biberonu gorunce aglama krizine giriyo zorla hoplatinca filan tutup iciyor 4 saatte 60 90 100 anca onuda bi anda degil yarisini icer yarim saat sonra gerisini corba hazirlarken uyumus babasi uyku halinde 50 cc icirmis biz 50 icince cok seviniyoruz uyandi istedigi kadar icti corbadan 5 aylikken diger kizim1 kase corba yerdi minik hanim yermi bilmiyorum cok az yedi ama sever ins 4 eylul dogumlu kizim 4.5 aylikken baslicaz herrseye doktor dedi

her kadin anne olunca olgunlasir ogrenir savasir demisti asilamami yapan profosor minik bi pirlanta var babasi bak demisti 2 yasindaki kuzuma hamile kaldigimda sunu ye bunu ye demicem icgudun sana yol gosterir demisti taki 1 ay boyunca kim ne derse yapip internet basindan ayrilmayip sunu yapalim ama su sitede bu yaziyo bu dogru filan deyince esim hemen doktoruma goturdu ve int yasaklandi bilgi edici kitaplar okudum hic dogum stresi yasamadan bilmeden dogurdum 15 gunlukken sag gozu capaklandi kizimin bilmiyordum agladim gece acile gittik doktor guldu 4 aylik asimizda atesi cikti huysuzlandi yikadik soyduk normal dedik 8 saat sonra 38 derece atesle acile gittik ve havale baslangici dediler minicik yavrumu saguk pansumana soktular ben salakmisim dedim o koridorda attigim cigliklar hala kulagimda suan iki kiziminda atesi 37.5 olursa ben yukseliyorum demekmis soyarim baktim yarim saate dusmuyor once surup sonra soguk pansuman yaparim doktorumuz direk yikama demisti hala gecmediyse yikarim lakin doktor atesini dusureyim derken cok soyup usutme demisti fitil koyarim en fazla 1 saatte dusmeyip 38 olursa doktora kosarim yasadim tecrube ettim o kadar soru sordum konustum ki doktorlar tip okuyan degil ilgili doguran doktor demisti 5 aylik olduk doktorumuz hapsuruyomu usuttumu peditus surup kullan gecmezse gel buhar makinasi kullan 4 aylik olasiya kadar kilotlu corap giydirme kabiz olursa once dogal sonra fitil kullan ishal olursa reflor kullan filan demisti yasadiklarimiz oldu tecrube edindim suan iki kiziminda doktoru benim kiz bebeklerde bence akinti normal degil buyuk kizimin ne zaman akintisi olsa enfeksiyon cikti nirmal saymam tahlil yaptiririm temizse usutmusuz deriz ama once tedbir corbayi bebeginiz sevmezse icine labne peynir ekleyin mutlaka hergun muz yedirin corbaya 1 tatli kasigi z.yagi koyun gunde en az 1 kez poposunu yikayin her agladiginda toksa yanina hemen kosmayin en azindan ben yaptim cok ugrastim ogrensin diye 6 aylikken anne dedi kizim 1 yasinda cumle kurdum suan krese gidiyor ve sayilar renkler cogu seyi biliyor herkezin bebegi genetik yapisi farklidir karsilastirma yapmak herseyi bitirir zaten

Cok guzel yazmıssınız

Merhaba anneler
Çok büyük bir sıkıntım var benim.Bu konuda yalnız mıyım onu öğrenmek istiyorum aslında.Hayır yalnız olmasam ne işime yarayacak onu da bilmiyorum ama işte çaresizlik.
Kızım 4 ayını dün doldurdu.Son 10 gün haricinde çok huysuz bi bebek değil elhamdülillah.Kucağa da alıştırmadık çok şükür.Eşim ev işlerinde sağ kolum olsa da konu 1 saat olsun bebek bakmak olunca 10mt uzakta duruyor.Onu sevmediğimden,bıktığımdan falan değil.Lütfen bu tür yorumlar yapmayın.Kime azıcık dert yansam ayıplandım.İnsan olduğumu,32 yaşıma kadar özgür olduğumu,hamileliğimin son haftasına kadar gezdiğimi,anaç biri olmadığımı unutuyorlar hep.Anne olmak insan olmamak demek değildir değilmi?Sizin de onu özleseniz bile yalnız kalmaya ihtiyacınız olmuyormu?Lohusa depresyonu dedikleri illetten daha çıkabilmiş değilim.Sürpriz bebek değildi kızım,hazırlıksız değildim,istiyordum,4 ay bekledim de geldi ama bu kadar eve kapanmak,kendini unutmak da çok zormuş.Doğum yaptığımdan beri kuaföre gitmedim,yalnız başıma 1 saat dolaşmadım,kaşlarımı bile kızım yanımdayken alıyorum.Kitap kurdu olan ben 1 sayfa okuyamaz oldum.Kitaplara bakınca gözlerim doluyor,vitrinlere bakmayı bile özledim.Kendi başıma alışveriş yapmayı özledim.Saatlerce alışveriş yapan biri de değilim ama özledim işte.Kızım uyuduğunda ev işi yapmadan duramıyorum.
Kızıma kardeş yapma fikrinden tamamen soğudum.Eşime de anneme de söyledim.Allahım isteyene versin inşallah 2-3 tane.
Benim gibi olan var mı aranızda?Nasıl kendinize vakit ayırıyorsunuz?

Son düzenleyen: Moderatör:

Canım seni çok iyi anlıyorum 5.günden beri oğluma tek bakiyorum arada annem geliyor bazen de kayinvalidem ama ben onlara bırakıp bişey yapamıyorum sanki bakamayacaklar gibi geliyor ama ben bi konuda senden daha şanslıyım sanırım ben eşime bebeği bırakabiliyorum. Eşinle konuşsanız belki bir yol bulabilirsiniz.

arkadaşlarımla vakit geçirmeyi özledim.bakkala gitmek bile bana öyle lüks geliyorki anlatamam.sanki magaradan insan içine çıkmış gibi oluyorum saçlarım hep toplu evin içinde saçma sapan dolaşıyorum.bebek uyudugu anda hangi işten başlasam diyorum yani daha anlatılacak o kadar şey varki .üzülme canım yalnız degilsin

Merhaba,

Yalnız değilsiniz, ne hissediyorsanız inanın aynılarını ben de hissediyorum. Bu ayıplanacak, yadırganacak veya bebeğimize olan sevgimizin sorgulanacağı bir durum değil. Benim de 3 eylül doğumlu bir oğlum var. Aynı şeyleri yaşıyorum. Ama hepsi geçecek, elinden tutup beraber dışarıya çıkıcaz, hayat daha güzel ve renkli olacak. Biraz sabır

uzulme bnde ayni durumdayim:)kitap okumak cok gerilerde kaldi.paspal paspal dolasiyorum pijamalarla tum gun 10 dk uyusa hmn ise giridiyorum ayaklarini uzatmak yayilmak disari cikmak alisweris hepsi luxbu ayip degil ki napalim insan.istiyo hmn adapte olamiyo hele ki sosyal bir insanken..bnmde esim cok yardimci oluyo allah razi olsun am oyede insanin ici rahat etmiyo yazik adam calisiyo sona cocuk bakiyo diye.bunlarda gecicek ins.allaha sukredelim saglikli yawrularimiz war.uzulme sen hepimiz ayniyiz:)

ahh kizlar ilk bebegimde bende sizin gibiydim ki istanbulda gorev yapiyordum aralik dogumlu bebegim vardi 5 ay eve kapandik kizim uyudukca deli gibi is yapardim ist havasida belli stres stres surekli aglardim hic tek gidemedim bebegimide birakamiyordum bigun artik bebegimin beni engelledigini bile dusunur olmustum ki yavrum masum masum bakiyodu sonra esimin israrlariyla once beraber sonra yalniz attim arabasina ciktik gezmelere birbirimize daha ii alistik cikin disari sarin bebeklerinizi hicbirsey olmaz alisveris kuafor hep beraberdik psikolojim duzeldi 2. kizim dogdu sarka ~30 olan bi yerdeyiz yinede kizlari sarip arkadaslara gidiyoruz hem cocuklara degisik oluyor hem bana iki arkadasla cay kahve keyfi bile harika eve kapandikca kafada cok kuruyo insan bi markete bile gitseniz iciniz acilir

Hepimiz aynıyız heralde...benim oğlum da ayını senin kuzucuğun gibi çok planlıydı hatta ve hatta tüp bebek..o kadar çok istedim ki kuzumu..ama doğumdan sonra bişeyler oldu..çok ağır lohusa depresyonu geçirdim..doğumda ve sonrasında k.validelerle geçirdiğimiz sıkıntılar da cabası oldu..bide yaşadığımız yere gelin geldim burda kimsem yok..seni o kadar iyi anlıyorum ki yalnız değilsin hepimiz aynıyız..hepimiz isteyerek miniklerimize kavuştuk ama belli bi düzene alıştıktan sonra insan hayatının altüst olduğunu düşünüyo..çok çok farklı bi düzene geçiyosun..ama yavaş yavaş alışacaz..birden kimse ohhh ben çok memnunum aman da aman demesin hiç bi sıkıntıdı yoksa bile uyku düzeni boUkluğu bile yetiyo insana..ama sabır canım yavaş yavaş her şey düzene girecek...

aynen hepımız aynıyız cnm. bende kılolarımdan ve evde pasaklı pasaklı gecırmekten bıktım. neysekı annem yakınımda arada ona bırakıp eşimle alışverışe sınemaya gıdebılıyoruz 2-3 saatlıgıne. zaten daha fazla duurursam dayanamıyorum kızımı özluyorum
10 senelık çalışma hayatından sonra benım ıçın evde olmak zor.ama kızıma değer.napıcan cnm yaz gelsın bebeişlerımızle çıkıcaz ınş
ya kızlar ben evde pijama içine halen emzırme sutyenı takıyorum mecbur. göguslerımde çok sönuk.ıyıce psıkolojım bozuluyor.normal guzel gösteren sutyen taksam ee emzırıyorum napıcam ıkıde bır cıkarcam mı...

Aynen beni anlatmışsın.Kendi adıma yemek yiyebiliyorum bi de zorunlu kişisel temizliğimi yapıyorum o kadar.evdeyim,dipteyim,sondayım:))

Adet olan var mı aranızda,bi de adetten sonra karın biraz daha iniyor mu ben normal doğum yaptım ama karnım biraz fazla gibi

Ben sezeryan dogum yaptim ve ilk adetimi oldum benim karnim gobegim vardi ama adet olunca bir nebze indi

Ben 3. Adetimi locam :) ama hiç bir yerim inmedi ben hamilelikte 3 kilo aldım sadece 4 kilo bebeğim doğdu doğumdan sonra 12 kilo verdim ama emzirme döneminde ye süt olsun diye diye 4 ayda 10kilo aldım umarım en azından 5 kilosunu verebilirim. Tek sevindirici yanı doğum öncesi kilondan düşük kiloda olmam hala.

Benim eşim de evislerinde yardimci olur ama bebek bakmada bende birakamiyorum o da kendini bu konuda yetersiz görüyor hakli olarak.ben kizim dogdugundan beri dışarı gezmeye cikmamazlik yapmadim sadece kar yagdiginda cikmadim.ilk gunler zorlandim cunku emziriyodum disarda emzirme işi zor oluyordu .buna çözüm olarak kendimi sagdim evden cikmadan biberona koydum cikmadan emzirdim bebegimi yolda acikinca biberoblnla doyurdum boylece daha fazla vakit gecirebildim disarda.evde kizim uyudugunda o gun tembelligin dibine vurdum yattigim yatak bile durdu.evet halen saclarimi yukardan topluyom pijamalarla geziyom ama ruhum bunalmadigi vakitler yok dersem yalan olur.en cok eşimle gezmeyi ozledim sahilde yürüyüş yapmayi bisiklet e binmeyi ozledimmmmmmmmm.adapte olucaz bazilarimiz tez vakitte bazilarimiz geç vakitte oyyy oyyh

Seni cok iyi anliyorum muhtemelen buradaki herkes de bu evrelerden geçiyor herseyimi bende oglumla birlikte yapmam gerekiyor geçen gün banyomu bile oglumla yapmak zorunda kaldim anakucagini banyoya götürdüm banyo yaptim.

Son düzenleme:
Hepinize çok teşekkür ederim.Yalnız olmadığımı bilmek sorunlarıma çözüm olmadı belki ama desteğiniz içimi rahatlattı.Bikaç kişiye bu konuyu açmaya kalktım,ALLAH SANA ANNELİK DUYGUSU VERSİN İNŞALLAH bile dediler.Ben kızımı çok seviyorum,ölürüm onun için.Ama bende bi insanım.Ondan önce bi hayatım vardı,bi karakterim vardı.Kızıma duyduğum üzülme,sevme duyguları hariç kendimi makine gibi hissediyorum.Eşini mutlu et,misafiri mutlu et,bebeğini mutlu et,geleni mutlu et,annelerini mutlu et,gideni mutlu et,ya ben diyorum hepsinin ardından.Ya beni kim mutlu edecek (((((((((((((((((
Allahım herkesin evladıyla beraber benim evladıma da hayırlı uzun ömürler versin.
Çok sağolun hepiniz

kızlar merhaba kızıma 4 aylık asısı vuruldu cuma gunu demır ılacına baslatıldı 2 gundur kullanıyorum ama yesıl kaka yapmaya basladı bugun 4 defa hemen hemen her emzırmeden sonra kakasını yapıyor acaba asıdan veya demır ılacından olabılırmı bırde asıdan sonra uyumuyor uykusu var ama uyumuyor ası mı sebep oldu acaba boyle yapmasına

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…