2013 Eylül Anneleri Paylaşım Alanı

aranızda düzenli yürüyüş yapan var mı hiç yürümüyorum ben dışarı çıkınca adım atmak okadar zor geliyoki kendimi taşıyamıyorum artık zaten hafta içi çaışıyorum eve de gelince yemek hazırla sofra kur sofra topla epey yorulmuş oluyorum dışarı çıkıpta yürümek çok zor geliyo napıcaz böyle bilmem zaten tuvalet sorunumuz da çok fazla. dışarı çıkar çıkmaz tuvalete gitme ihtiyacı duyuyorum hemen eve dönmek zorundda kalıyoruz

aynen yururken yavaslar oldum.. soluk soluga kalyom..

gunduzlerı ıkı lt gecelerı bı lt su ıcer oldum .1 aydırda dr gıtmıyorum. oglusum ıkı gundur hıc durmuyo.buyudu galıbaaaaa.. bugun ılk kez yuzugum parmagıma olmadı. daha dun aksam cıkarmıstım halbukı..

Son düzenleme:

bende yürümeye başladım 20 gün kadar ara vermiştim ama yine de her gün çıkamıyorum eşimle iftardan sonra çıkmaya çalışıyoruz, dün yürüdüm biraz yoruluyor insan hemen ya,enerjim tükeniyor :2:

ben nefes alamkta çok gucluk cekıyorum ya szlerde oylemısınız
bebek buyudukce cigerlere biraz baski olurmus ondan kaynaklaniyor nefes zorluklari ama cok cok zorluyorsa doktora bi sor derim

Gun icinde zaten cok yoruluyon hangi enerji ile yapabilcen.işe ne ile gidiyon bilmiyom ama dolmusla falan gidiyorsan evinin onunde inme ilk gunlerde ornegin 50 mt geride in eve yuruyerek gec.ilk gunler zor gelebilir ama bi kac gun sonra vucud alisacak zorlanamycan baktin artik 50mt zorlamiyor sonraki biraz daha geride in.boyle yapabilirsin diye dusundum.cunku o kadar calisip eve gelince disari cikmak imkansiz hale geliyordur
yuruyus mesafelerinizi hergun bi anda artirmayin.alisana kadar belli mesafeler belirleyip oyle yuruyun boylece cok zorlanmamis olursunuz.

canım bende okudum inşallah güzel haberlerini en kısa zamanda alırız

slm melekcı cnm nasılsın gıoremıyorum epeydır nasıl hamılelık bnmkı 3 aylık oldu bebek coook tatlı ınsallah sende alırsın kucagına cnm

canım benim demek oğluşun iri maşallah size biz ne iri ne küçüğüz tam olması gerektiği gibi günü gününeyiz..
ama bak ne diycem benim bi arkadaşım vardı aynı senin gibi oğlu 3 hafta fark arayla doğdu yanii mesele neymiş asıl son adet tarihi diye hesap ettiği tarih meğer adeti değil bebeğin rahimde kalma kanamasıymış.. o bile adet sanmış bilememiş bence kesin seninde öyleee... yani son değilde o son adet tarihinden öncekine göre hesap et bakalım nasıl çıkıyo ozman ? benim felan son adetim 3 gün sürmüştü hatta ben bile şüphelenmiştim bebeğin kalması için kanama mı diye bebeğim senin gibi iri çıksaydı ölçüleri hemen öyle düşünücektim..ama günü gününeyiz çok şükür gidiyoruz böyle bakalım inş. bişi çıkmaz
bu arada o magnezyum ilacı banada çok önce verdi doktor ama içememiştim midem bulanıyodu ozmanlar içme demişti doktor bi ağrın olduğunda hemen içyosun burnunu tıka zorlada olsa iç dedi valla bugün içtim geçmiş artık hiç bulanmadı midem..
suda eritilen benim o magnezyum adı magnorm ayrıyetten kalsiyumda var ama o ayrı eritiliyo ikiside farklı ilaç yani..
hem kalsiyum verdi hem magnezyum...

Tatlim benim tansiyonum hep o sekilde cikiyo dokoum normal dio za ten 7 12falan normal neden oyle dmiski doktorun

Amanda netatli olmussunuz siz oglusunda pek bi guzel olmus v

ıyı geceler eylul annelerı burayı takıp edıyordum ama ılk defa yazmak nasıp oldu. ben yuruyusle ılgılı bır sey sormak ıstıyordum. dr yuruyus yapmamam gerektıgını erken doguma sebep olabılecegını soyledı. son 15 gun de tavsıye edıyorum su an yapma dedı. acıkcası bızde korktuk evden dısarıya pek cıkmıyorum bu yuzden. ama okuduğum kadarıyla yuruyus yapanda cok. acıkcası kafam karıstı bılgısı olan varsa paylasabılır mı?

24 haftalıkken sormuştum doktora başlayablirsn demişti yürüyüşlere..zaten saatlerce yürüyüş yapamıyorum ki.benimde kafam karıştı şimdi

bende sizin gibiyim çok zorlanıyorumm zaten eve gelice yemek bulaşık ölece kalıyorum

iyi geceler annecikler o yavrucaklar uyumadı daha sanırım :44:

maşallah canım küçük herküller, küçük zeynalar bunlar tekmeleri güçlü yiyoruz artık onlar iyi olsunlar da biz razıyız zaten :)

canım masallah ne guzel bı hamıssın sen ya

ben nefes alamkta çok gucluk cekıyorum ya szlerde oylemısınız

teşekkürler canım benim

nefes problemi akşam yattığım da oluyor genel de bende, çok sık evden çıkmıyorum artık, ama apartmanın merdivenlerini çıkarken bile yoruluyorum olacak o kadar artık, nette okumuştum bebişler büyüdükçe baskı yapıyormuş, doğuma yakın aşağı inecekleri için rahatlayacakmışız inşallah..

slm kızlar benim bildiğim kadarıyla zaten hamileliğin son aylarına doğru yürümek lazım bol bol.dogumu kolaylaştırıyor, benim doktorum bol bol yürü demişti. erken doğuma sebep olduğunda ilk defa duyuyorum. ben her akşam dışarı çıkıp eşimle bir saat yürüyorum bu bana cok iyi geliyor. en güzeli yürüyüş bence.

Evet yuruyus gerçekten de iyi birşey ama dru yürüme diyen arkadaşın da belki benim gibi bebeği fazla asagidadir.. gerçi geçen hafta kasik ağrısı ile gittiğimde dr öyle demişti bana, bende bir hafta dinlendim ayaklarımı tavana dikip :)) şimdi bebeğim olması gerektiği yerde ama dr yine de keyfi yürüyüş yapma dedi..

Oh hayırlısıyla 32. haftamıza girdikgeçenki sağlık ocağı kontrolünde ebe ayaklarına kramp giriomu dedi yok dedim iyi çünkü uykudan bile uyandırıyo dedi aman iki gün önce başıma geldi hala acıyo ayağım inşallah geçer bi de önceden öksürünce fln alttan idrar yapıodum bugün bi ilki başardım tuvalete yetişene kadar aktı gitti varya benim zor günlarim başladı sanırım

ohh hadi şafak sayıyoruz artık kaldı dolu dolu 8 hafta sağlıcakla kucağına alırsın inşallah canım :)
tuvalete yakın ikamet etmen gerekiyor artık ben sandalye koymayı düşünmüştüm koridora bi ara
neyse ki o geçti şimdi kontrol edebiliyorum darısı başına

günaydın kızlar. dün geceliklerimi aldım ama bittim ayaklarım, kalçam, bebeğimde durmuyor yürürken tekmelr atıyor:)) mağazadaki kız ikiz mi dedi yok dedim ikiz gibi demez mi:)))) karnım sivri ve önde. kasılıp, sancı çekip hastaneye gidenler olmuş geçmiş olsun hepinize. kasılmayı tarif etmişsiniz o bende uzun süredir oluyor benmi çok rahatım anlamadım hissediyorum geçmesini bekliyorum biliyorum yalancı olduğunu. hiç bu yüzden gerek duymadım doktora gitmeye alttan makata falan baskıda hissedşyorum, bacak arası kemiklerde çok ağrıyor.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…