2013 Eylül Anneleri Paylaşım Alanı

Tatlım,bu hesap işinde bir yanlışlık var bence.Eğer son adet tarihin 7 Aralık ise senin de muhtemel doğum tarihin 14 Eylül olur.SAT 9 Aralık olursa muhtemel doğum tarihi 16 Eylül oluyor.
İyi biliyorum çünkü benim de SAT princesceylin gibi 7 Aralık 2012.

canım haklısın birçok sitede hesaplayıcı var ve 7 aralık yazdığımda 13 eylül çıkıyor... google da muhtemel doğum tarihi hesaplama yaz çıkar.hatta şimdi tekrar girdim 3 ayrı sitede. ama benim dr hesapladı 12 eylül doğum tarihin dedi her perşembe senin haftanın son günü dedi:44:

Son düzenleme:
canım çok teşekkürler.. evdeyim şu an.. yatış önerdiler ama bana bıraktı dr evde de dinlenebilirsin dedi. ben de yatmamayı tercih ettim eve geldim..
evet kasılmam vardı nst de de çıktı ama dr bu doğum kasılması değil karnın kasılması dedi yine.. açıklık ise ayrı bir muamma:KK43:(

karnının altında iki yanlara ya da aşağı doğru bir gerilim veya çekilme hissediyorsan ve elini koyduğunda sertse iç kısmı buna dr lar kasılma (sancı) diyorlar.. illaki ağrı hissetmen şart değil adı sancı..
ne güzel anlatmışsın kasılmaları teşekkürler....
Az kaldı biz yavaş yavaş odasını hazırlamaya başlıyoruz , isim konusu da netleşmeye başladı sanırım EMİR KAAN olacak heyecan dorukta:):KK1:
aynen ben hazırlıklara daha başlamadım ama heyecan dorukta
kızlar yaa korkuyorum bunları yazarken ama bu kasılma denen şey 2 gündür bende varya dün başladı geçer diye bekledim ama şuan bila kasıklarıma bi ağrı giriyo giriyo çıkıyo napıcam bilemedim ne yapmalıyım sizce yaa:18:
bebişleriniz ön sinyal veriyor galiba eksik hazırlıklarını taamaml aanne diye..
gunaydin kizlar insallah hepiniz iyisinizdir cuma gecesini dogumhanede gecirdik kasilmalardan dolayi cok sukur braxton hicsmis cok sukur yani yalanci sancilar baslamis doktor alttan muayene etti ondada bebek gelmek istemiyor merak etme dedi ama her turlu seye karsi ciger gelistirici yaptilar iki kere erken gelme olasiligina karsi dunde kasilmalar devam etti ama busefer sanciliydi doktora gitmedim cunku aralari duzensizdi bugun uyandigimdan beride hic kipirdamadi kizim simdi yatip kizimi dinleyecegim insallah kipirdar:KK5:
ne oldu mucizenden kıpırtı var mı.
kızlar sizleri okudukca ben tırsar oldum yaa
egelgec resmine baktımda dediğin gibi maşallah karnın cok büyümüş

Ayyy internette sorun yaşadım giremedim. İyi günler, mutlu hafta sonları güjel annecikler :)
Hepimiz miyadımızda doğuralım bir nefeste inşallah. Bebişlerimizin ve bizim sağlığımızla...

canım olumsuzu düşünme zaten kontrol altında olacaksın inşallah hayırlısıyla da bebişini alacaksın kucağına:emir_bebek:
inşallah canım inşallah..
Cnm 13-8 normal tansıyon sayılıyor aslında bunu bana gıttıgım kardıyolog söyledi
Benım de 12-7 11-8 13-8 11-7 oluyor
Bırkac kez 14-8 oldu bır hafta tansıyon takıbı yaptırdı dr çok şükür normaldi
Gebelikte tansıyon son dönemde bıraz yükseliyor sınır 14-9 , o da bır kez degıl gun ıcınde 3 ölçümde olması gerekıyor + idrarda proteın saptanırsa zehırlenme oluyor
Tansıyon stresten de yükselir
Tuzu azalt mümkünse hiç koyma zaten peynırde zeytınde tuz var
idrarda protein çıkmadı canım..bakalım holteri taktırayımda içim rahatlasın inş çıkmaz tansiyonum..tuzu azalttım iyice inşallah tamamen kesebilirim..

İyi pazarlar herkese,
E-bebek te biberon, telsiz ve termometrelerde güzel indirimler var, haber vermek istedim. Bugüne özelmiş :KK76:

canım son adet tarihim 7 aralık.

senin muhtemel doğum tarihin 14 eylül olduğuna göre son adet tarihin 9 aralık olmalı doğru mu?

31 haftalık bebeğin 34 hafta çıkmasına gelince;
bebeğin kilo ve boyuna göre yani iriliğine göre sana hafta uyumunu söylüyorlar.. ama şu gerçeği kimse asla değiştiremiyormuş( dr un söylediği);

bir bebeğin kilosu isterse 3.5 kilo olsun 34. haftaya kadar(adet tarihi hesaplamasına göre yani,kilo boy değil bu) anne karnında durmadıysa organların gelişimi tam olarak tamamlanmamış oluyormuş.. aslında bütün organlar hemen hemen bebeğin 32. haftasında kendisini tamamlamış sayılırmış... tek bir organ hariç o da CİĞERLERİ. ciğer gelişimi 34. haftada tamamlanıyor sadece...

bilmem anlatabildim mi canım umarım anlatabilmişimdir:80:
hııııımmmmm çok çok iyi anladım canım valla çok sağol tüm soru işaretlerime tek hamlede cevap vermişsin sağolasın :KK9::KK9:
benim son adet tarihime gelince aramızda bir gün var benim son adet tarihim 8 aralık :)) hesabına göre iyi tutturmuşsun 1 gün kıl payıyla :)) bende o yüzden şaşırdım senle hemen hemen aynı sayılırız nasıl 34 haftalık çıkıyo diyee :KK9: acaba dedim anormallik bendemi diye düşünmeye başlamıştım :KK1:

günaydın kızlar ve minikleri

istanbulda rüzgarlı bir hava var ama bana yine de yaranamıyor :KK50: terliyorum ter atıyorum sürekli duşa girmek istiyorum su kuşu oldum iyice :KK30::KK30:

sağol canım benim inşallah güzel haber alırım, beklesinler valla yaramaz bunlar tez canlılar :) kasılma aynı söylediğin gibi oldu bende de ama belimdeki ağrı ve alttan baskı beni çok yordu, tek başına kasılma ağrı yapmayabiliyormuş.

geçmiş olsun canım benim yapabildiğin kadar yat dinlen bu yaramazları içerde tutmamız lazım biraz daha..

hayırlısı olsun canım benim inşallah vaktinde gelir seninki de, ben sadece sağlıklı doğsun istiyorum, dün ki yaşadığım stresten sonra çocuk 40. haftayı da görebilir içerde :KK9::KK9::KK9:

canım rahatsızlık vericiyse bir nstye bağlansan iyi olur ne olur ne olmaz, sancılar gerçek sancıysa açılmaya neden olabilir ama sancıları durdurmak için serum veriyorlar hastanede geçmiş olsun bizi de haberdar et canım inşallah yalancı sancıdır..

kızlar iki gün önce bir foto çektirdik bakın büyüdük biz, çocuk acele etmekte haklı galiba :KK9::KK9:
Eki Görüntüle 754900
maşallah maşallah size :nazar: :nazar::) çok sağol canım benim yaa benim sancılara gelince kızlar korktum hemen çıktım burdan benim magnezyum ilacım vardı suda eritilenden hemen ondan içip sol tarafıma yattım 2 saat falan çoooook şükür geçti ağrı sancı bebeğimde durmadan vuruyoo şuan hatta acıtıyoo oğluşum güçlenmiş iyicee :nazar::nazar::nazar::emir_bebek::emir_bebek::KK1::KK1:

hııııımmmmm çok çok iyi anladım canım valla çok sağol tüm soru işaretlerime tek hamlede cevap vermişsin sağolasın :KK9::KK9:
benim son adet tarihime gelince aramızda bir gün var benim son adet tarihim 8 aralık :)) hesabına göre iyi tutturmuşsun 1 gün kıl payıyla :)) bende o yüzden şaşırdım senle hemen hemen aynı sayılırız nasıl 34 haftalık çıkıyo diyee :KK9: acaba dedim anormallik bendemi diye düşünmeye başlamıştım :KK1:
yok cnm sende bir anormallik yok iri bebek olduğu için benim oğluş anormallik bizde:KK1: (çünkü iri olması iyi değilmiş) canım benim de aslında 13 eylül görünüyor hesaplayıcıda ama dr 12 eylül dedi diye buraya öyle yazdım değiştirsem mi acep:KK24::KK24::KK24:
maşallah maşallah size :nazar: :nazar::) çok sağol canım benim yaa benim sancılara gelince kızlar korktum hemen çıktım burdan benim magnezyum ilacım vardı suda eritilenden hemen ondan içip sol tarafıma yattım 2 saat falan çoooook şükür geçti ağrı sancı bebeğimde durmadan vuruyoo şuan hatta acıtıyoo oğluşum güçlenmiş iyicee :nazar::nazar::nazar::emir_bebek::emir_bebek::KK1::KK1:
oh oh maşallah benim de yine kasılmam var gibi ben de içtim magnezyumumu.. o suda eritilenden ben de 1 ay kullanmıştım sonra dr değiştirdi calcium+magnezyum verdi...benim bugün hala geçmedi:KK50:

Son düzenleme:
Kızlar bebeği olmayan bir arkadaşım için ayetel kürsi topluyoruz. Hepinizden birer tane okumanızı rica ediyorum. Bizi çok sevindirirsiniz. Okuyan arkadaşlar okuduğunu bildirirse sevinirim. Şimdiden hepinize teşekkür ediyorum.

cnm ben de okudum bir tane inşallah bebeği olur en yakın zamanda.....

canım çok geçmiş olsun..

ben de bugün acildeydim.. :KK5:
31+3 deyim ama 34 hafta çıktı..
nst de bebeğimin kalp atışları 165 lerde çıktı dr iyi değil sonuç dedi tekrar bağlattı 157-58 lerde çıktı bu kez....
ısrarla alttan muayene ettirmeyeceğimi söylesemde beni ikna etti ve 1 parmak açılmam olduğunu söyledi çok üzgünüm:KK14::KK14::KK14::KK14::KK14::KK14::KK14::KK14::KK14::KK14:
şimdi yatıyorum...:KK14:

Allah bebeklerimizin zamanında doğmasını nasip etsin inşallah ve onları korusun...
canımm allah yardımcın olsun,inş. hayırlısıyla gelir bebeğin zamanında,biraz daha büyüsün inş.
gunaydin kizlar insallah hepiniz iyisinizdir cuma gecesini dogumhanede gecirdik kasilmalardan dolayi cok sukur braxton hicsmis cok sukur yani yalanci sancilar baslamis doktor alttan muayene etti ondada bebek gelmek istemiyor merak etme dedi ama her turlu seye karsi ciger gelistirici yaptilar iki kere erken gelme olasiligina karsi dunde kasilmalar devam etti ama busefer sanciliydi doktora gitmedim cunku aralari duzensizdi bugun uyandigimdan beride hic kipirdamadi kizim simdi yatip kizimi dinleyecegim insallah kipirdar:KK5:
canım sana da çok geçmiş olsun,sabırsız bebeklerr kendini belli etmeye başladı,inş biraz daha beklerr bebeğinn,

Tatlım,bu hesap işinde bir yanlışlık var bence.Eğer son adet tarihin 7 Aralık ise senin de muhtemel doğum tarihin 14 Eylül olur.SAT 9 Aralık olursa muhtemel doğum tarihi 16 Eylül oluyor.
İyi biliyorum çünkü benim de SAT princesceylin gibi 7 Aralık 2012.

amannnnn kızlar ha bir gün önce ha birgün sonraa oo vaktini saatini bilir bakarsınız 1 hafta öncesi veya sonrası oluverir benimde sat.7aralık hesaba göre 13 eylül ultrasondada 3 eylül çıkıyor doğum doktorcumda ramazanı tamamlasan o bile büyük şans bizim için diyor kafam allak bullak oldu validelerde irileştikçe sen gününü bilmiyon herhalde günü gelmişler gibi bebek aşşağıda diyorlar ben diyomki ben koydum günü biliyom oda çıkça günü o yüzden hiçç kafama takmıyommm:))

canımm allah yardımcın olsun,inş. hayırlısıyla gelir bebeğin zamanında,biraz daha büyüsün inş.

canım sana da çok geçmiş olsun,sabırsız bebeklerr kendini belli etmeye başladı,inş biraz daha beklerr bebeğinn,

canım çok sağol inşallah ama zamanını beklemeyi de bıraktım inan artık...

daha çok küçük olduğu inşallah ilk hedefim 34. haftamı bitirmek:KK74:

cnm ben de okudum bir tane inşallah bebeği olur en yakın zamanda.....

Ağzınıza sağlık kızla okuyan herkese çok teşekkür ediyorum inşallah hayırlısıyla güzel haberlerini de burdan veririm :)

Buarada ben de birkaç gün önce kasılma şikayetiyle gitim hastaneye söylediğiniz gibi başını ya da poposunu dayamış gibi karnım taş gibi oluyodu ve epey süre geçmiyodu ancak nst e şükür sancı çıkmadı döndük evimize

X