günaydınlarrr
minik kızımın teyzeleri ve kardeşcikleri iyidirler inş.
biz dün gece acildeydik,iki gündür sırtımdan belime vuran agrım vardı akşam üstü kasıklarıma indi ağrısı.ayağımı oynattıkça canım yandı.dinlensemde gecmedi tuttuk acilin yolunu.bu arada kızım çok fzl hareketliydi o kıpırdadıkça gözlerimden acıdan yaşlar aktı.neyse gittik,beni çatala aldı ebe açılma varmı baktı ki daha çok canımı acıttı.açılma yoktu.radyoloji uxmanıda inceledi bi güzel ama hareketli oldugundan ölçümleri zor tamamladı.bu arada hep su gibi kustum durdum.nst ye bağlandım sancımı ağrı mı diye,agrıymış ve bu kadar zahmetin sonunda sonuç sadece bebek dönmeye çalışıyor dedi dr.
vee hala dönmedi yaramazım,hala mesanemi tekmeliyo sadece bası biraz daha sola geldi o kdr,tamamen döndüğü snı düşünemiyorum kızlar,çok canım yandı ama çok şükür iyiyiz :)
hanımlar günaydın,
ben tatil istiyorum, doğum çmcesi birkaçgün denize falan girmek istiyorum. böyle planları olan var mı? önerilere ihtiyacım var da :)
canım çok geçmiş olsun benim sırtım belim çok ağrıyor ama dinlendiğimde geçiyor. çatala alınca çok mu ağrı oluyor gerçekten. ve bebek dönmeye çalıştığında mide bulantısı ve ağrımı yaparmış? başını falan nasıl anlıyorsun ben başımı sırtımı gövdesimi anlamıyorum
canım çok geçmiş olsun benim sırtım belim çok ağrıyor ama dinlendiğimde geçiyor. çatala alınca çok mu ağrı oluyor gerçekten. ve bebek dönmeye çalıştığında mide bulantısı ve ağrımı yaparmış? başını falan nasıl anlıyorsun ben başımı sırtımı gövdesimi anlamıyorum
günaydın canım arkadaşlarım ve büyümüş olan prens ve prenseslerim..........çok uzun zaman oldu görüşmeyeli,iş yerindeki değişiklikten dolayı..Hepinizi çok özledim...Umarım herkes çok iyidir,yeğenlerim çok sağlıklıdır inşallah
Benim hamileliğimde bazı sorunlar var,en son 5/6/13 de 26+6 günlük iken doktora gitmiştik,ve doktor erken doğum riskin var dedi..Bebeğimin başı aşağıya gelmiş.Rahim incelmiş 2.8 olmuş...3 ve 4 yukarı olması gerekirmiş...O anda başımdan kaynar sular döküldü....Dayanamayıp ağladım doktorun yanında...Dinleceksin dedi,36.haftaya kadar gelmem gerekiyormuş..Bu dönemi çok iyi geçirmeliymişim...36.haftadan sonra doğarsa sorun değil dedi,yeterki ondan önce doğmasın...idrar ve kan tahlili yaptırdı,idar yollarımda iltihaplanma çıktı...ilaçlar verdi...ve bu iltihaplanma tetiklemiş rahmimdeki incelmeyi...Birde bu iki gündür kaşıntı başladı kaşıyınca böyle sivilce gibi kabarık kabarık olduğunu gördüm sizce neden öyle oldu mantar mı ki o görüntü...
Protein eksikliği,demir ve kansızlık çıktı...albumin düşük çıktı...Ayağımdaki şişlerin sebebi oymuş...oda protein eksikliğinden kaynaklanıyormuş...Halbuki yediklerime dikkat ettiğim halde eksik çıkması beni korkuttu..Kalsiyum eksiliğim de varmış...Demir ve kalsiyum ilacı verdi onları kullanıyorum....
Hala izne çıkmadım....Cumartesi kontrol var ona göre doktor rapor yazacak eğer iyi olursa doğumdan 15gün öncesine kadar çalışıp,doğumdan sonra kullanıcam o izinlerimi tabi kısmet herşey....devamlı stres içindeyim,acaba erkenden gelirse bebeğim diye...uykularım kaçıyor...ama bebeğimin tekmeleri,onunla oynamamız bana yeniden hayat veriyor...bebeğim hareket edince,bende onun olduğu yerde karnıma pıt pıt yapıyor o yine tekme atıyor bir o bir ben öyle oynaşıyoruz yavrumla...babasıyla da aynı oyunu yapıyorlar nasıl duygulanıyorum anlatamam...bir oradan bir oraya geçişini izlemek dünyalara değer...benim birtanecik parçam o benim herşeyim benim yavrum herşeyim...rabbim hem benim yavrumu bana,hem sizin yavrunuzu size bağışlasın...dünde eşimin kontrolü vardı 6ayda bir gidiyordu,çok şükür Rabbime temiz çıktı...Rabbim o kötü hastalığın acısını hiçbirimize yaşatmasın..
sagoL cenzeycim.dönerken bulantı kusma arı normalmiş ama her bebekte olucak diye bişey yoktur heralde.başını şöyle anlıyorum cnm,mesanemde hızlı ve daha güçlü hareketler oluyo ayakları orada yani,kendi dr da midem agrıyo dediğimde başı midene ysslanmış ayakları aşağıda ters duruyor demişti.şimdide akşam sadece başı midenin soluna kaymış niraz dediler,dönemedi daha minnoşum
sagoL cenzeycim.dönerken bulantı kusma arı normalmiş ama her bebekte olucak diye bişey yoktur heralde.başını şöyle anlıyorum cnm,mesanemde hızlı ve daha güçlü hareketler oluyo ayakları orada yani,kendi dr da midem agrıyo dediğimde başı midene ysslanmış ayakları aşağıda ters duruyor demişti.şimdide akşam sadece başı midenin soluna kaymış niraz dediler,dönemedi daha minnoşum
çatala gelincede alttan elke muayne can yakıyo çünkü baya derine sokuyo parmagını ebe cnm
Ben bu gün döndüm tatilden, 1 haftalık Ölüdeniz, Göcek Dalyan turu yaptık, uçakla gidip geldik, hatta araba da ayarlamıştım, hava alanında teslim aldık aracımızı, bu nedenle hiç yorulmadım.
Güzel bir tatildi iyi ki gitmişim, deniz ve mekan değişikliği iyi geldi... Fakat, normalde olduğu gibi sürekli ayakta kalamıyorsunuz, güneşlenmek imkansız, genelde gölgelerde dinlenerek, ufak yürüyüşler ve sakin bir tatil oluyor mecburen.
Ben bu tatili şubatta ayarladığım için oldukça ekonomik oldu. Yurt dışından yeni dönen eşim için de iyi oldu bu dinlenme.
Hamişlere tavsiye ederim, özellikle ilk bebekse, eşinizle vakit geçirmek için fırsat.
utanarak soruyorum ama bütün parmaklarını mı sokuyor?
utanıcak bişi yok cnm hepimizin başına gelicek şeyler bunlar işaret ve orta parmağını sokuyor cnm
bu muayenenın hep can acıttıgını yazıo hamıle anneler
en korktugum seylerden bırı de buuuuoyoyooyooy
okuyunca bıle kötü oluyorum
Allah ım yardımcımız olsun inşallah hersey guzel gecsın bızımde bebegımzınde canı yanmasın ınsallah
günaydın canım arkadaşlarım ve büyümüş olan prens ve prenseslerim..........çok uzun zaman oldu görüşmeyeli,iş yerindeki değişiklikten dolayı..Hepinizi çok özledim...Umarım herkes çok iyidir,yeğenlerim çok sağlıklıdır inşallah
Benim hamileliğimde bazı sorunlar var,en son 5/6/13 de 26+6 günlük iken doktora gitmiştik,ve doktor erken doğum riskin var dedi..Bebeğimin başı aşağıya gelmiş.Rahim incelmiş 2.8 olmuş...3 ve 4 yukarı olması gerekirmiş...O anda başımdan kaynar sular döküldü....Dayanamayıp ağladım doktorun yanında...Dinleceksin dedi,36.haftaya kadar gelmem gerekiyormuş..Bu dönemi çok iyi geçirmeliymişim...36.haftadan sonra doğarsa sorun değil dedi,yeterki ondan önce doğmasın...idrar ve kan tahlili yaptırdı,idar yollarımda iltihaplanma çıktı...ilaçlar verdi...ve bu iltihaplanma tetiklemiş rahmimdeki incelmeyi...Birde bu iki gündür kaşıntı başladı kaşıyınca böyle sivilce gibi kabarık kabarık olduğunu gördüm sizce neden öyle oldu mantar mı ki o görüntü...
Protein eksikliği,demir ve kansızlık çıktı...albumin düşük çıktı...Ayağımdaki şişlerin sebebi oymuş...oda protein eksikliğinden kaynaklanıyormuş...Halbuki yediklerime dikkat ettiğim halde eksik çıkması beni korkuttu..Kalsiyum eksiliğim de varmış...Demir ve kalsiyum ilacı verdi onları kullanıyorum....
Hala izne çıkmadım....Cumartesi kontrol var ona göre doktor rapor yazacak eğer iyi olursa doğumdan 15gün öncesine kadar çalışıp,doğumdan sonra kullanıcam o izinlerimi tabi kısmet herşey....devamlı stres içindeyim,acaba erkenden gelirse bebeğim diye...uykularım kaçıyor...ama bebeğimin tekmeleri,onunla oynamamız bana yeniden hayat veriyor...bebeğim hareket edince,bende onun olduğu yerde karnıma pıt pıt yapıyor o yine tekme atıyor bir o bir ben öyle oynaşıyoruz yavrumla...babasıyla da aynı oyunu yapıyorlar nasıl duygulanıyorum anlatamam...bir oradan bir oraya geçişini izlemek dünyalara değer...benim birtanecik parçam o benim herşeyim benim yavrum herşeyim...rabbim hem benim yavrumu bana,hem sizin yavrunuzu size bağışlasın...dünde eşimin kontrolü vardı 6ayda bir gidiyordu,çok şükür Rabbime temiz çıktı...Rabbim o kötü hastalığın acısını hiçbirimize yaşatmasın..
Kızlar bende dün doktora gittim kan ve idrar testlerim yapıldı bakteri varmış idrarımda ilaç verdi
bebişimi gördüm ilk başta yüzünü çok kapattı sonra çikolata yedim uyurken doktor bol bol ultrason fotoğrafını çekti ve cd verdi
doktor bile benzetti bakalım artık
maşallah 1400 gr ve 38 cm boyu
kızlar benimde yarın kontrolüm var. özel hastaneye gidicem devlete gidiyordum hep yarın gittiğim hastaneye giderim artık doğumuda orda düşünüyorum bakalım kısmet artık. hastaneye gidip bebeğimi göreceğim için heyecan oluyor daha gitmeden:)))) elim ayağım buz kesiyor:)))) renkli ultrasonda gösteriri mi sizce yoksa biz istersek mi gösteriyor doktor???
senin için sevindim, çok iyi bir tatil yapmışsın. ben o kadar uzak biryere gidemem, pek cesaretim yok. istanbula yakın biyer olsa yeter bana ama öyle düzgün biryer de yok buralarda galiba
Merhaba Eylül Anneleri, biz de dün mecburiyetten doktora gittik , çünkü sabah uyandığımda ayaklarımın üzerine basamıyordum, ayaklarım şiştine güzel gidiyorduk halbuki hiç sorunsuz gece de sıcak basması ve bacaklarımın ağrısından sabah kadar bölüne bölüne uyumaya çalıştım, doktorda artık uyumak yok zaten 30. haftadan sonra bebişin seni uykusuzluğa alıştırmayaa başlıyor dedi.. biz de uykusuz günlere başladık yani anlayacağınız, bir de biz kızımızın odasını aldık, ben bir güzel kıyafetlerini yıkadım ütüledim herşeyini hazırladım birtek halısı ve perdesi kaldı halı için öneriniz varmı english home daki puantiyeli kilimler çok hoş hemde makinada yıkanabiliyor onlardan alsammı acaba ?, yalnız yatak odama da sepet gibi birşey almalımıyım sizce, herkes zor olsada hep odasında yatmaya alıştırmalısın diyor, annemde yanından ayıramazsın kendi koynunda yatırırsan da gece çocuk boğulur falan farketmezsin allah korusun diyor, ne yapayım bilemedim,, yardım istiyorum sizden
Canımmmmmm hoşgeldinnn :)
öncelikle geçmiş olsun tatlım erken doğum riski iltihaptandır
aynı şekilde benim de var idrar yollarımda iltihap
doktor antibiyotik verdi ama ben 2 gün kullandım sonra evde unuttum ilacı annemde kaldım
2günde öyle içememiş oldum devam etmedim bende zarar verir diye
oy napıcam bilmiyorum
rapor vakitlerimiz geliyo eğer çok risk olursa evde yatar dinleriz tatlım sen moralini bozma yeter ki
bol bol protein al dengelensin vücutta muahhh
çok geçmiş olsun canım,Bir an önce diner ağrıların inşallah....Benim bebek dönmüş benim haberim olmadan erkenden daha...Bende hiç öyle ağrı sızı ve belirti olmamıştı...demekki herkesin ki farklı oluyormuş..inşallah ağrısız szısız senin yavruda döner canım zamamnında....günaydınlarrr
minik kızımın teyzeleri ve kardeşcikleri iyidirler inş.
biz dün gece acildeydik,iki gündür sırtımdan belime vuran agrım vardı akşam üstü kasıklarıma indi ağrısı.ayağımı oynattıkça canım yandı.dinlensemde gecmedi tuttuk acilin yolunu.bu arada kızım çok fzl hareketliydi o kıpırdadıkça gözlerimden acıdan yaşlar aktı.neyse gittik,beni çatala aldı ebe açılma varmı baktı ki daha çok canımı acıttı.açılma yoktu.radyoloji uxmanıda inceledi bi güzel ama hareketli oldugundan ölçümleri zor tamamladı.bu arada hep su gibi kustum durdum.nst ye bağlandım sancımı ağrı mı diye,agrıymış ve bu kadar zahmetin sonunda sonuç sadece bebek dönmeye çalışıyor dedi dr.
vee hala dönmedi yaramazım,hala mesanemi tekmeliyo sadece bası biraz daha sola geldi o kdr,tamamen döndüğü snı düşünemiyorum kızlar,çok canım yandı ama çok şükür iyiyiz :)
canım benim seni çok merak ettik,geçmiş olsun,kendine ve bebişe çok dikkat et canım,bol bol dinlen,yediğine içtiğine dikkat et,allah ın izniyle bebişin 36 bekliycek bak gör,sadece sizi azıcık telaşlandırmak istemiş kerata.....
bu arada mantar,kaşıntı ve iltihap için sirkeli suyu dene,sürekli sirkeli suyla taharetlen,o bölgeni banyoda sirkeli suyla yıka mutlaka faydasını göreceksin....
hoşbulduk canım benim,çok sağol...inşallah canım hepimize sağlık sıhhat versin rabbim...canım hoş geldin ve çok geçmiş olsun.. dikkat et kendine ilaçlarını ihmal etme.. inş ilaçların iyi gelecek ve toplarlayacaksın. sende bol bol dinlenmeye çalış.