- 15 Aralık 2012
- 393
- 1
neeeeeeeeeeeeeecanim yaaa az kaldi biraz daha sabir bebisini kucagina alinca unutacaksin hepsini bizim burda hava serin ve bulutlu kac gundur gunes yuzune hasretiz hatta dun gece kaloriferi actik
neeeeeeeeeeeeeeburalarda sıcaktan sokağa çıkılmıyo 44 derecee boşver bence en iyisii sizinkiii serin serinn
napcan güneşiiii tadını çıkar vallaaaa
bende öğretmenim bizde de yaz tatili girdiği için doğum öncesini aktaramıyoruz ve doğum izni de 6 ay olmadı henüz
2 aylıkken işe başlamam gerekecek sanırım rapor ile halledemezsem ücretsiz izne ayrılcam en azından 1. dönemi kapatıcam
annem gelip bakıcak ama yine de çok ufak minnoşuma kıyamam hiç
inş da 6 aya çıkar şu izin ama hiç umudum yokkk
bende öğretmenim bizde de yaz tatili girdiği için doğum öncesini aktaramıyoruz ve doğum izni de 6 ay olmadı henüz
2 aylıkken işe başlamam gerekecek sanırım rapor ile halledemezsem ücretsiz izne ayrılcam en azından 1. dönemi kapatıcam
annem gelip bakıcak ama yine de çok ufak minnoşuma kıyamam hiç
inş da 6 aya çıkar şu izin ama hiç umudum yokkk
Canım felaket habercisi gibi olmak istemem ama izin konusunda torba yasa çıktı, 6 ay uzayacak diyip aylarca umutlandırdılar bizi ama sadece 1 hafta uzattılar . Yani canım topu topu 17 hafta iznimiz var artık.
kızlar bebişlerimiz kısmetse doğarsa hani kulağına ezan ve ismi okunuyor ya onun icin düşündgünüz özel bi insan varmı yada illa dedelerden birimi okuması şart bu konuda ne düşünüyrsnz
aktarılabiliyormuş cnm izin, aktaran arkadaşlar var, iyice araştır...
merhabalar eylül anneleri iyisinizdir umarım:)
erkek bebiş bekleyen anneler yenidoğan sünneti düşünüyor musunuz?
ben eşimin dayısının okumasını istiyorum o yüzden sordum.ondan istesem cok mu ayıp olur acaba
sabahtan beri ancak girebildim yanımdaki çalışan bayan izne ayrıldı onun işlerinide ben deviraldım bu hafta pek giremiyecem...
biz kızımla çok iyiyiz...ama çok uykum var sabah kalkarken çok zorlanıyorum neden bu kadar uykucu oldum ki ben anlamadım...
Herkese günaydınlar hayırlı haftalar:))
Valla canım bu rapor olayını bende çok merak ediyorum. Bilen arkadaşlar bilgilendirirse sevinirim. Bide mesela 37. haftaya kadar aldık diyelim raporu o arada doğum yaparsak iznin bir kısmı yanıyor gibi garip garip yorumlar yapanlar oldu çevremde. varmı ki böle bişi?
Merhabalar canım:) Ben şahsen 3. ayında düşünüyorum sünneti, doğardoğmaz kıyamıycam sanırım minnoşuma :/ , zaten onun içinde zor bir gün olacak bari sünneti yıkmayayım üstüne:)
kızlar peki izin işini anladım ama o izinlerimizin parasını ne zaman ve neşikilde nerden alıcağız
daha açıklayıcı olsun diye şu örneği vereyim
doğum izni hala 16 hafta diye düşünüyorum
Normal şartlarda 8 hafta doğumdan önce
8 hafta doğumdan sonra
diyelim ki siz 37. haftaya kadar çalışmayı düşünüyorsunuz
32. haftada gidip çalışabilir raporunuzu aldınız
ama 1 hafta çalışıp doğum yaptınız
doğum izniniz sadece 8 hafta + 1 hafta
toplamda 9 hafta
maalesef böyle. doğum öncesi çalıştığınız kadar aktarılıyor
kalan yanıyor.
doğum sonrası 8 hafta hiç bir şekilde azalmıyor (42. haftada doğursanız bile)
32 den sonra sadece çalıştığınız kadar üzerine ekleniyor.
merhabalar eylül anneleri iyisinizdir umarım:)
erkek bebiş bekleyen anneler yenidoğan sünneti düşünüyor musunuz?
daha açıklayıcı olsun diye şu örneği vereyim
doğum izni hala 16 hafta diye düşünüyorum
Normal şartlarda 8 hafta doğumdan önce
8 hafta doğumdan sonra
diyelim ki siz 37. haftaya kadar çalışmayı düşünüyorsunuz
32. haftada gidip çalışabilir raporunuzu aldınız
ama 1 hafta çalışıp doğum yaptınız
doğum izniniz sadece 8 hafta + 1 hafta
toplamda 9 hafta
maalesef böyle. doğum öncesi çalıştığınız kadar aktarılıyor
kalan yanıyor.
doğum sonrası 8 hafta hiç bir şekilde azalmıyor (42. haftada doğursanız bile)
32 den sonra sadece çalıştığınız kadar üzerine ekleniyor.
kızlar yazdıklarımın hepsini editliyorum :)))
çok pardon
bizim ilk doğumlardan sonra yasa değişmiş
yanmıyormuş, ekleniyormuş
6111 sayılı Kanunla yapılan değişiklikten sonra ise; "Kadın memura; doğumdan önce sekiz, doğumdan sonra sekiz hafta olmak üzere toplam onaltı hafta süreyle analık izni verilir. Çoğul gebelik durumunda, doğum öncesi sekiz haftalık analık izni süresine iki hafta eklenir. Ancak beklenen doğum tarihinden sekiz hafta öncesine kadar sağlık durumunun çalışmaya uygun olduğunu tabip raporuyla belgeleyen kadın memur, isteği h'linde doğumdan önceki üç haftaya kadar kurumunda çalışabilir. Bu durumda, doğum öncesinde bu rapora dayanarak fiilen çalıştığı süreler doğum sonrası analık izni süresine eklenir. Doğumun erken gerçekleşmesi sebebiyle, doğum öncesi analık izninin kullanılamayan bölümü de doğum sonrası analık izni süresine ilave edilir.
selam kızlar nasılsınız ? nasıl gidiyor , bebekleriniz nasıllar , bu sıcaklar bizi pişircek yakında
yarın sağlık ocağı kontrolüm var ballı kızımın kalp atışını dinleyeceğim çok hoşuma gidiyo sesini duymak
kızlar hazırlıklar nasıl gidiyo bebişlerin kıyafetlerini yıkadınızmı? hastane çantasını ne zaman hazırlamayı düşünüyosunuz. ben başlayacağım bu hafta inşallah