2013 Eylül Anneleri Paylaşım Alanı

canim yaaa az kaldi biraz daha sabir bebisini kucagina alinca unutacaksin hepsini bizim burda hava serin ve bulutlu kac gundur gunes yuzune hasretiz hatta dun gece kaloriferi actik
neeeeeeeeeeeeee buralarda sıcaktan sokağa çıkılmıyo 44 derecee boşver bence en iyisii sizinkiii serin serinn
napcan güneşiiii tadını çıkar vallaaaa

neeeeeeeeeeeeee buralarda sıcaktan sokağa çıkılmıyo 44 derecee boşver bence en iyisii sizinkiii serin serinn
napcan güneşiiii tadını çıkar vallaaaa

bende oyle diyorum bazen moral bulmak icin ama gunes olmayincada insanin hic birseye tadi kalmiyor depresyonda geziyoruz tatlim sicak olmasin tamam ama gunes olsun

Canım felaket habercisi gibi olmak istemem ama izin konusunda torba yasa çıktı, 6 ay uzayacak diyip aylarca umutlandırdılar bizi ama sadece 1 hafta uzattılar . Yani canım topu topu 17 hafta iznimiz var artık.

aktarılabiliyormuş cnm izin, aktaran arkadaşlar var, iyice araştır...

Canım felaket habercisi gibi olmak istemem ama izin konusunda torba yasa çıktı, 6 ay uzayacak diyip aylarca umutlandırdılar bizi ama sadece 1 hafta uzattılar . Yani canım topu topu 17 hafta iznimiz var artık.

evet dalga geçer gibi sadece 1 hafta uzatılıyor izin, 6 aya çıkacak diye bağırdılar o kadar bi de...

kızlar bebişlerimiz kısmetse doğarsa hani kulağına ezan ve ismi okunuyor ya onun icin düşündgünüz özel bi insan varmı yada illa dedelerden birimi okuması şart bu konuda ne düşünüyrsnz

Benim de babam hayatta olmadığı için eşimin babası okuyacak inşallah. Aile büyüklerinden birisi okuyor genelde.

aktarılabiliyormuş cnm izin, aktaran arkadaşlar var, iyice araştır...

aktarılmıyor arkadaşım araştırdım ben de
tatile denk gelen arkadaşlarım da malesef izinlerini sonraya aktaramadı
bizler yaz tatilinde fiilen çalışmadığımız için doğum öncesi izni kullanmış sayılıyoruz

merhabalar eylül anneleri iyisinizdir umarım:)

erkek bebiş bekleyen anneler yenidoğan sünneti düşünüyor musunuz?

Merhabalar canım:) Ben şahsen 3. ayında düşünüyorum sünneti, doğardoğmaz kıyamıycam sanırım minnoşuma :/ , zaten onun içinde zor bir gün olacak bari sünneti yıkmayayım üstüne:)

ben eşimin dayısının okumasını istiyorum o yüzden sordum.ondan istesem cok mu ayıp olur acaba

neden ayıp olsun canım, hoşuna bile gider bence..

canım kadın gitti demek işler sana kaldı. inş seni bu hafta çok yormazlar.. uyku olayı bende de var uyuyorum uyuyorum hala uykuya doyamıyorum..

37+0 artık son tarihimiz sonrasında istesekte çalışmamız yasak
37+0 da çalışamaz raporumuzu aldık
38. haftada doğum yaptık diyelim (ama 40 haftaya daha 2 hafta var)
bu 2 hafta yanıyor.
Doğumdan sonra direk doğum sonrası izin süreniz başlıyor
42. haftada doğum yaptınız diyelim. 2 hafta doğum sonrası izninizi hiç birşekilde azaltmıyor

16 hafta olduğunu düşünürsek doğum iznini
8 doğumdan önce 8 hafta doğumdan sonra
37. haftada işten ayrıldığını var sayalım
3 hafta doğumdan önce 13 hafta doğumdan sonra

Merhabalar canım:) Ben şahsen 3. ayında düşünüyorum sünneti, doğardoğmaz kıyamıycam sanırım minnoşuma :/ , zaten onun içinde zor bir gün olacak bari sünneti yıkmayayım üstüne:)

bende yaptıracam ama ilk 24 saat geçtiğinde düşünyorum eğer sağlıkla ilgili bir sıkıntısı olmassa tabi ama yine de korkuyorum minicik çünkü:)

kızlar peki izin işini anladım ama o izinlerimizin parasını ne zaman ve neşikilde nerden alıcağız

iznin bittikten sonra toplu olarak gidip sgk dan alıyoruz.
Ama iş yerinin insiyatifinde olarak. Ben izinim bitene kadar maaş almazsam zorlanırım dersen
sen aylık maaşını işyerinden almaya devam edip
toplu para aldığında da bu parayı işyerine de verebilirsin
böyle yapanlarda var
tabi işverene bağlı

selam kızlar nasılsınız ? nasıl gidiyor , bebekleriniz nasıllar , bu sıcaklar bizi pişircek yakında
yarın sağlık ocağı kontrolüm var ballı kızımın kalp atışını dinleyeceğim çok hoşuma gidiyo sesini duymak
kızlar hazırlıklar nasıl gidiyo bebişlerin kıyafetlerini yıkadınızmı? hastane çantasını ne zaman hazırlamayı düşünüyosunuz. ben başlayacağım bu hafta inşallah

kızlar yazdıklarımın hepsini editliyorum :)))
çok pardon
bizim ilk doğumlardan sonra yasa değişmiş
yanmıyormuş, ekleniyormuş

6111 sayılı Kanunla yapılan değişiklikten sonra ise; "Kadın memura; doğumdan önce sekiz, doğumdan sonra sekiz hafta olmak üzere toplam onaltı hafta süreyle analık izni verilir. Çoğul gebelik durumunda, doğum öncesi sekiz haftalık analık izni süresine iki hafta eklenir. Ancak beklenen doğum tarihinden sekiz hafta öncesine kadar sağlık durumunun çalışmaya uygun olduğunu tabip raporuyla belgeleyen kadın memur, isteği h'linde doğumdan önceki üç haftaya kadar kurumunda çalışabilir. Bu durumda, doğum öncesinde bu rapora dayanarak fiilen çalıştığı süreler doğum sonrası analık izni süresine eklenir. Doğumun erken gerçekleşmesi sebebiyle, doğum öncesi analık izninin kullanılamayan bölümü de doğum sonrası analık izni süresine ilave edilir.

Peki diyelimki 32 haftada doğum iznine ayrıldık. 8 hafta doğum öncesi 8 doğum sonrası olmak üzere, yine 33. haftada doğum gerçekleşti. Bu durumda 16 hafta kullanmaya devam mı ediyoruz yoksa yine doğum öncesi yanıyor mu?

bende bunda çok kararsız kaldım aslında eşim 6. ayında falan yaparız diyo
bende en başlarda kıyamam diyorum ama en sağlıklısı ilk 10 gün de yapılanmış
büyük bi ihtimalle yaptırırım

canımcım bende böyle biliyordum ama
sonradan böyle bi yasa okudum aynen aktarıyorum ;

KADIN İŞÇİNİN ERKEN DOĞUM YAPMASI HALİNDE DOĞUMDAN ÖNCE KULLANMADIĞI ÇALIŞTIRILMAYACAK SÜRELER
DOĞUM SONRASI SÜRELERE EKLENMEK SURETİYLE KULLANDIRILACAKTIR (6111/76,MD.)

YASAL DÜZENLEME GEREĞİ ERKEN DOĞUM YAPAN SİGORTALI KADIN İŞÇİNİN DOĞUM SONRASI İZNİNE EKLENECEKTİR.

ÖRNEĞİN; DOĞUM ÖNCESİ 8 HAFTALIK İZNİ OLAN KADIN İŞÇİ,
DÖRDÜNCÜ HAFTADA ERKEN DOĞUM YAPTI KALAN 4 HAFTA İZNİ
DOĞUM SONRASI 8 HAFTA OLAN İZNİNE EKLENECEKTİR.

bu yazıdan sonra öğrendim ki ne zaman doğum yaparsan yap
kalan haftanı ekleyebiliyosun sonrasına :)

Son düzenleme:

peki canım özelde durum nasıl ? memur anneye verilen bu hak özelde çalışanlara da veriliyor mu?

evet havalar çok sıcak bende bugün sağlık ocağına gittim hem aşı için hemde kızımın kalp atışını dinlemeye ama gerçekten gelene kadar sıcakta piştim diyebilirim :)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…