- 24 Ocak 2013
- 597
- 0
Hanımlar en nihayetinde bebeğimin cinsiyeti kesinleşti.. Bir oğlum olacakmış :),Böyle yusyuvarlak olmuş ayaklar eller hep yüzüne doğru uyuyordu :), o yüzden cinsiyetini gizlemeyemedi bu sefer
Yüzü yandan gözüküyordu yuvarlak hatlara, tomruk bir burna sahipti ama ne babası ne de ben öyleyim bu bebiş kime çekecek merak ettim doğrusu :)
günaydın kızlar hepinize iyi haftalar şimdiden...ben resmen çatladım kızlar göbek altında ve yanlarda resmen harita gibi olacam..çok erken oldu ama ne yapalım artık doktorum ne kullanırsan kullan çatlayacağı varsa çatlar demişti...ve annemdede var büyük ihtimalle kıpkırmızı çizgilerle dolacam..dün bende kayınvalidemle alışverişe çıktım 300 tl lik alışveriş yapacam dedi...hastane çıkışını kalın battaniye bir tane havlu ama bornozsus aldım takım vardı ama 1.yaşına kadar kullanıyormuş ve sen 1 aylık bebeğe bornoz giydiremzsin dedi bende tekli aldım..6.7 tane çıtçıtlı,5 tane patik tarsında çorap 3 tane normal çorap,5 tane alt 2 tanesi ayaksız...5 tane de takım alt üstlü eldivenli tulumlardan aldım...2 tulum...bir tanede çok beğendim pembeli böyle çok güzel şık bir tulum biraz da pahalıydı kayınvalidem bayramda giydirirsin dedi 15-20 günlük felan oluyor aldım eve geldim etiketinde 50 cm yazıyor bebek hemen uzarsa giydsiremem çok küçük olur birde özürüde var değiştirecem mecbur..ama aynısından yok ...he birde bez alacam prima yenidoğan 2-5 kilo olan içinde 62 tane var galiba 22.5 du ordaki bayan yenidoğandan 2 paket al dedi..sizler ne yaptınız bez işini...
benimde son günlerde oluyor dün kontrolüm vardı doktoruma sordum büyümenin verdiği bir ağrı normal dedi.
bu arada bir şey sorucam canım sen bebiş odanı aldın 1.900 tl diye hatırlıyorum içinde uyku seti yok diye hatırlıyorum peki döşek varmıydı bir şey daha sormak istiyorum size indirim falan yaptılar mı?
Hanımlar en nihayetinde bebeğimin cinsiyeti kesinleşti.. Bir oğlum olacakmış :),Böyle yusyuvarlak olmuş ayaklar eller hep yüzüne doğru uyuyordu :), o yüzden cinsiyetini gizlemeyemedi bu sefer
Yüzü yandan gözüküyordu yuvarlak hatlara, tomruk bir burna sahipti ama ne babası ne de ben öyleyim bu bebiş kime çekecek merak ettim doğrusu :)
canım güle güle kullan cicileri
ben de kıyafet işini tamamladım sayılır ufak tefek coraptır sapkadır alt pijamadır onlar kaldı
bez henuz hiç almadım heralde doğuma yakın alırız ya da ben doğuma gıderken alır gelir eşim :))
kaynana dıyınce kaynanamlar bızdeydı daha cok erken ama kısmet olursa bebeklerın 40ı cıkınca salonda mevlüt yapacakmış çok kalabalık olduğu için eve sıgılmazmıs kendı memleketınde olcakmıs en az 500 kişi gelir diyor kayınpeder, çağrılmayanlar küsermiş orda adet öyleymiş, sinir tepeme çıktı,
benım bebeklerın erken doğma riski var zaten küçük doğma riskleri de var millet normal doğan cocugu 3 ay dısarı cıkarmıyor ben ikizleri 40ı cıkınca en az 500 kişinin oldugu salona götürcekmişim, sizce de sacma degıl mi, eşim de hevesi var yapsın diyor.
ben de nasıl olacak anne o kadar kişini içine 40 ı cıkmış cocuk sokulur mu kış ayı bunun grıbı var öksürüğü var her gelen de bebegı görmek için gelecek dedim. ne var canım bişey olmaz dedi, kayınpeder de yer ayırtacakmış salon bulunmaz dıye... bunu kurdum kafamda gece çarpıntıdan sinirden uyuyamadım
valla canım haklısın yani kışın bebeğin ne işi var o kadar kişi arasında doktorlar eve giren çıkana bile dikkat edin diolar ayrıca nerelisiniz çok merak ettim düğüne bile 500 kişi gelmiyo neymiş ooo maşallah
canım güle güle kullan cicileri
ben de kıyafet işini tamamladım sayılır ufak tefek coraptır sapkadır alt pijamadır onlar kaldı
bez henuz hiç almadım heralde doğuma yakın alırız ya da ben doğuma gıderken alır gelir eşim :))
kaynana dıyınce kaynanamlar bızdeydı daha cok erken ama kısmet olursa bebeklerın 40ı cıkınca salonda mevlüt yapacakmış çok kalabalık olduğu için eve sıgılmazmıs kendı memleketınde olcakmıs en az 500 kişi gelir diyor kayınpeder, çağrılmayanlar küsermiş orda adet öyleymiş, sinir tepeme çıktı,
benım bebeklerın erken doğma riski var zaten küçük doğma riskleri de var millet normal doğan cocugu 3 ay dısarı cıkarmıyor ben ikizleri 40ı cıkınca en az 500 kişinin oldugu salona götürcekmişim, sizce de sacma degıl mi, eşim de hevesi var yapsın diyor.
ben de nasıl olacak anne o kadar kişini içine 40 ı cıkmış cocuk sokulur mu kış ayı bunun grıbı var öksürüğü var her gelen de bebegı görmek için gelecek dedim. ne var canım bişey olmaz dedi, kayınpeder de yer ayırtacakmış salon bulunmaz dıye... bunu kurdum kafamda gece çarpıntıdan sinirden uyuyamadım
canım kütahyalılar ama va rmı böyle adet yoksa bızımkılerın işgüzarlığı mı bilemedim. ama çok sinir oldum hem emrı vaki yapıyor, konu komşu duysun etsın mantıgı. bızım ordkaı dugune 900 küsür gelmişti düşün. çok sıkılmıştım o kadar kişinin arasında .
hıc yerımden kalkmadım kayınpede sınır olmustur kesın ama bısey dıyemedı her ısı esım yaptı yazık kendı evladınıd a mı düşünmez anne baba kalk bır yardım et değl mi? off neyse esıme dedım ama ben kısmet olur da o gunlerı gorursek kavga cıkarırım yıne de goturmem o kalabalıga dedım.
hayırlı uğurlu olsun canımm sizin paşa epey bekletmiş sizi,ayrıntılı ultrasonda görünce de benzetiyor insan birilerine ister istemez oysaki daha miniminnakklarrHanımlar en nihayetinde bebeğimin cinsiyeti kesinleşti.. Bir oğlum olacakmış :),Böyle yusyuvarlak olmuş ayaklar eller hep yüzüne doğru uyuyordu :), o yüzden cinsiyetini gizlemeyemedi bu sefer
günaydın kızlar hepinize iyi haftalar şimdiden...ben resmen çatladım kızlar göbek altında ve yanlarda resmen harita gibi olacam..çok erken oldu ama ne yapalım artık doktorum ne kullanırsan kullan çatlayacağı varsa çatlar demişti...ve annemdede var büyük ihtimalle kıpkırmızı çizgilerle dolacam..dün bende kayınvalidemle alışverişe çıktım 300 tl lik alışveriş yapacam dedi...hastane çıkışını kalın battaniye bir tane havlu ama bornozsus aldım takım vardı ama 1.yaşına kadar kullanıyormuş ve sen 1 aylık bebeğe bornoz giydiremzsin dedi bende tekli aldım..6.7 tane çıtçıtlı,5 tane patik tarsında çorap 3 tane normal çorap,5 tane alt 2 tanesi ayaksız...5 tane de takım alt üstlü eldivenli tulumlardan aldım...2 tulum...bir tanede çok beğendim pembeli böyle çok güzel şık bir tulum biraz da pahalıydı kayınvalidem bayramda giydirirsin dedi 15-20 günlük felan oluyor aldım eve geldim etiketinde 50 cm yazıyor bebek hemen uzarsa giydsiremem çok küçük olur birde özürüde var değiştirecem mecbur..ama aynısından yok ...he birde bez alacam prima yenidoğan 2-5 kilo olan içinde 62 tane var galiba 22.5 du ordaki bayan yenidoğandan 2 paket al dedi..sizler ne yaptınız bez işini...
canım kütahyalılar ama va rmı böyle adet yoksa bızımkılerın işgüzarlığı mı bilemedim. ama çok sinir oldum hem emrı vaki yapıyor, konu komşu duysun etsın mantıgı. bızım ordkaı dugune 900 küsür gelmişti düşün. çok sıkılmıştım o kadar kişinin arasında .
hıc yerımden kalkmadım kayınpede sınır olmustur kesın ama bısey dıyemedı her ısı esım yaptı yazık kendı evladınıd a mı düşünmez anne baba kalk bır yardım et değl mi? off neyse esıme dedım ama ben kısmet olur da o gunlerı gorursek kavga cıkarırım yıne de goturmem o kalabalıga dedım.
kız ne o Allah aşkına 500 kişilik mevlütmü ilk defa duyuyorum..ama ne bilim o kadar gerek varmı evde bir kuran okunsa 50-100 kişilk olsa yeter valla..birde ikizlerin olacak cnm erken doğma riski var çünkü adetleri öyle olabilir ay ne desemn şaşırdım şimdi yapmasan onalrın kalbi kırılacak heves sonuçta yapmak isterler torunlarına eee yapsan bu sefer çok küçükler birde salonda..ve 500 kişilik ..işin zor cnm Allah yardım etsin...ama şöyle yapabilriisn...tam salona giderken emzirip uyutursun salondada bir güzel uyurlar tül örtersin uzaktan bakarlar...nasıl olacaksa...
hayırlı uğurlu olsun canımm sizin paşa epey bekletmiş sizi,ayrıntılı ultrasonda görünce de benzetiyor insan birilerine ister istemez oysaki daha miniminnakklarr
melekcim hayırlı olsun ne güzel çoğu şeyinizi almışsınız paylaş da bizde görelim merak ediyorum,bende henüz alışverişimi yapmadım ama bezi bende prima düşünüyorum canım
canım belli ki senin kayınvalidenler epey heveslenmişler,torun sahibi olacak herkes tabiki ister böyle kutlamaları,ben Kütahyalıların da bu tip adetlere düşkün olduğunu biliyorum bi arkadaşımdan yani genel anlamda diye. melekçinin de dediği gibi belki de bebeklerin erken doğacaklar dolaysıyla çok küçük bebekleri evden çıkarıp da bi başka yerde rahatsız etmek çok çok daha zor olur,yine yapacaklarsa yapsınlar ama en azından bi kaç ay daha geçsin sen öyle ikna etmeye çalış bence
gerçekten zor bir durum canım.mevlüt işini ben burda diyanetin bir yeri var ders yapıyor hanımlar tecvit için onların da tavsiyesiyle orda kuran okunacak kızım için inşallah ve orda kilere bişeyler ikram edilecek evde yapamayan bir çok kişi böyle yapabilir bence.BEn kara kara şimdiden kurban bayramını düşünüyorum.Biz kayserideyiz aileler maraşta şimdi kırkı çkmadan gidilecek hiç gitmek gelmiyo içimden çocuk cok fazla orda korkuyorum acaba biz mi abartıyoz bilmiyom ki
kizlar kizimin ilk ayakkabilari:))
sacma işte evde okut mevlutunu düğün gibymiş duyan alınırmıs eve sıgılmazmıs zaten
uzaktan bakcaklarını hiç zannetmıyorum canım tek carem var dr izin vermedı filan dicem napayım herkesın hevesı var da bıraz usturuplu bır heves olsun ben kardesımın doğumuna ıkı hafta sonra gıttım kalabalık etmemek ıcın kı o halde bıle coocuk enfeksıyon kapmıştı gelenden gıdenden.