2013 Aralık Anneleri

Mucizelerimizin cinsiyetleri ?

• Ankete Katılan
    469

hoşgeldinizzzzz bu yolk kesesini bilyorum kordon ne zman oluşuyormuş bu arada sat kaç tı canm

canım keseyi gördüyse doktorun vede bir sorun yoksa kan alınmasına gerek yok meraklanma. senin 7 haftalık olmuş. kalp atışını duydunmu

teşekkür ederim birşey sorabilir miyim.karından ultrasonla kese ne zaman görünür

5 haftalıkken gördüm ben canım.

Canım ilk hamilemisin diye kan alıyolar ona bakıyolar. Sonra gebeliğin belli haftalarında yapılması gereken testler var onları yapıyolar. Mutlaka sağlık ocağına kaydını yaptır 3 aya kadar kayıt yaptırmamanın cezası varmış. Zaten orada doktor ne test yaptırman gerekiyosa söylüyo. En kısa zamanda git. Ben 5 hafta 4 günlük hamileyim 2. kere kan aldılar 7 tane test istedi fakat toksoplazma en önemlisiymiş zaten onları yapıyolar. Tabiki kan alması gerekiyo. Eğer doktorun iyi değilse değiiştir.

canım keseyi gördüyse doktorun vede bir sorun yoksa kan alınmasına gerek yok meraklanma. senin 7 haftalık olmuş. kalp atışını duydunmu

hayır canım dün gittim duyulmadı pazartesi tekrar gel o zaman duyarızz dediii kalbimm nasıl atıooo bir bilsem bir an önce duysammm keşkeee kalp atışlınııı nasıl rahatlıcammmmmm off ağlayasım geldiiii benm şimdi yaa keseyi gördüüü çok şükür iyi normal şartlarda ilerlio dediii ama kalp atışııı yokk... Allah hepimize sorunsuz bir dönem geçirmeyi nasip etsin ...

BENDE ONU sormuştum aslında arkadaşa banada ilk gittiğimde kese oluşmadığı için kan istedi sonra artış için istedi bir daha da öğle bişi istemedi

hoşgeldinizzzzz bu yolk kesesini bilyorum kordon ne zman oluşuyormuş bu arada sat kaç tı canm

Hoşbulduk :) Kordon ne zaman oluşuyo diye soramadım heyecandan ama 2. ayda oluşuyo sanıyorumki. Gebelik takvimi yap hemen orda yazıyodur mutlaka ve çoğu doğru orada yazanların. Doktorun dedkleriyle örtüşüyo gelişimi.

endişelenmeyin doktorunuza güvenin. bebek epey büyümüş 7 haftalık. kan testi yapıp betahcg seviyesinin yükselip yükselmediğine bakıyorlar 4-5 haftalıkken. sonra kesenin büyüyüp büyümediği izleniyor. kalp atışı da varsa bir problem olmaz.Mevla sağlıkla kucağımıza almayı nasip etsin.

Ben çok şaşkınım. Aslında planlı bir gebelik ama yinede korkular endişeler sevinçle karışık oluyor. Oğlum 3,5 yaşında onun için üzülüyorum hemde seviniyorum. Kendim için endişem ikisini idare edebilirmiyim falan. Karışık duygular içerisindeyim. Allah bize ve bebeklere sağlık versin.

Evet sağlık ocağına gitmem lazım yarın ilk işim bu olacak bugün gidicektim sözde yine kaynadı. toksoplazma dediğin testi sana yaptılar mı ? 7 haftalığım her hangi bir test önermedi bana ama neden anlamadım.

gebelik takvimim var canm ya ağrı sancılarla alakalı bişi dedimi ? bazen adet olucam gibi sancım oluyo kasık batmaları hariç :18:

Ben prof dr. muayene oluyorum canım. Doktorum çok bilgili. Ben bu sabah testleri sağlık ocağında yaptırdım oda sordu üstüne. Endişelenmene gerek yok aslında ama toksoplazma çocuğun bakteri mikroplara karşı direncine bakıyomuş herhalde. Onun haricinde sarılık, hepatit, tekrar total HCG, ALT, AST, kansızlık varmı diye testler yapıyor hatırladığım bunlar. Belli haftalarda tekrar test yaptırmak gerekiyomuş. Mesela bizde kan uyuşmazlığı da var onun için 29.haftada uyuşmazlık iğnesi yapılcakmış. gibi gibi. En iyisi gidip sağlık ocağına görünmen zaten orada yapacak herşeyi. Endişelenme.

gebelik takvimim var canm ya ağrı sancılarla alakalı bişi dedimi ? bazen adet olucam gibi sancım oluyo kasık batmaları hariç :18:

Evet canım onlar zaten olması gereken ağrılar dedi. KAsık ağrısı adet olcakmış gibi ( o bende de var), kasık batmaları falan normalmiş (o da bende var), onun haricinde iştah artışı, yorgunluk, bel ağrısı, sırt ağrısı hepsi normalmiş.

İzmir desin sanıtım bende bi süre otuırdum orda benimde süper bi doktorum vardı ama burda malesef çok aradım bulduğum bu doktorda çok iyi dendi. gittiğimde çok ilgilleniooo konuşuyoruz kan ama böyle bir şeyi atlamaz diye dşünüyorum . yada öyle sanmak istiyorum. kan uyuşmazlığı bizde de var onu sordu ama herhangi birşey söylemedi. benim yarın ilk işim sğalık ocağına gitmek olacak iyi ki girdim buraya sizinle konuşma fırsatım oldu çok sağolun. sonuçta hepimizin hemen hemen ilk bebeği ve tecrübemiz yok

tşkler cnm bende karnım ağrıyor amanın diyorumm koşarak lavaboya akıntı olunca ohh çekiyorum ama her zaman değil arada geliyor ağrı inş. senin gibi güzel haberler veririz bana sadece kan artışı için beta hcg yaptırdı tamam artış iyi p.tesi gel dedi test tahlilden bahsetmedi :44:

evet kızlar ancak okuyabildim bu kadar yazılanı :)

ben 9 nisan 'da doktora gitmiştim 4+6 çıktı ultrasona göre sat'a göre 5+5 olmalıydı ama sorun değil dedi bebeği ve kalp atışını duyduktan sonra kesin konuşabiliriz bazen fark kapanıyor hatta öne bile geçilebiliyormuş.. kese 9 mm idi.

2 hafta sonra kalp atışı için gelirsin dedi yani 23 nisan gibi gitmeyi düşünüyorum. o zaman kese 23 mm gibi olacak herşeyin iyi olması için dua ediyoruz şimdilik herkes gibi beklemedeyiz.

kalp atışını duyan kesesini gören ya da yeni hamile olduğunu öğrenen arkadaşlar hepimize Rabbim kolaylık ve sabır versin. İsteyen herkesin de yüzünü güldürsün.

Şimdilik benden bu kadar:)

merak etme pazartesi duyarsın inşallah canım. bu bir süreç. eğer bebek istiyosan bu sabrıda öğreneceksin yapacak bişey yok. bebeğe giden yol sabır vebeklemekten geçiyo. hamileliğin süresince hep bişeyleri bekliyosun. için ferah tut canım

merhabalar bende aralık annesi olacağım kısmetse...
2. bebeğim olacak sat 19 mart doğum tarihi:24.12.2013 olucak.
bu yılın en güzel sürprizi benim için
Hayırlı olsun canım
Gözün aydın canım.İnşallah pıt pıtları da duyarız.
teşekkür ederim birşey sorabilir miyim.karından ultrasonla kese ne zaman görünür

Canım ben sata göre 7+2 yim ama bugün ultrasonda 5+4 müşüm. Ama sata göre hesap gerekiyomuş. 5 haftalıkken görüyo galiba biçok kişi.

Mutlaka buraya devam et hiç kendini üzme. Sağlık ocağına git mutlaka. İzmir Bornovadayım burada 1 senedir oturuyorum ama İstanbul'a taşınabiliriz belli değil. Doktorumuda bulmşken bırakmak çok zor olcak. Kan uyuşmazlığı için 2 kere iğne vuruyolarmış biri 28-29. haftada diğeride doğumdan hemen sonra. İlk bebeğin tecrübesizliğini bende yaşıyorum ama inşallah bebeğimizi kucağımıza alcaz. Hep pozitif düşün.

aynı durumu bende yaşıyorum, benim ağrım sık sık oluyo. Testler için sağlık ocağına git dediğim gibi herşeye orda bakıp sorup yapıyolar çünkü. HCG tekrar yapılıyo sağlık ocağında.

Aahh o kalp atışlarını bi duysak zaten bi duysak :) inşallah o günleride görürüz hepimiz.

Hayırlı olsun canım aramıza hosgeldın... bende 2 ay once senın gıbı bı durum yasadım allaha sukur yıne hamıleyım uzulme burda deneyımlerımızı paylasıyoruz bunu paylastıgın ıcın tabıkıde tedırgın olmıcakdır kımse merak etme ... ayrıca biz bir melek annesıyız unutma ... şimdi melegımızın kardesı gelıyo
beni de ekler misiniz yaşım 24 ilk bebeğim sat 13.03.2013 bdt 18.12.2013 kayseri

merhabalar bende aralık annesi olacağım kısmetse...
2. bebeğim olacak sat 19 mart doğum tarihi:24.12.2013 olucak.
bu yılın en güzel sürprizi benim için
ohhh rahatladım senın adına hadı hayırlısı bilgilendirdiğin için tesekkurler...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…