Merhaba anne adayları, şimdi hastaneden geldim tüm sorularınıza yanıt aldım. Ben anlatcam benden yola çıkarak sizde kendi bebeğinizde merak ettiklerinizin yanıtını alabilirsiniz belki. Öncelikle bebeğim 5 hafta 4 günlük. Kesemizi gördük düzenli bir oluşum olduğunu söyledi doktorum. Sonra kesenin içinde en önemlisi olan yolk kesesini gördük, yani bebeğim vücudumdaki besinleri bu keseden yiyor şu anda kordon oluşmadığı için. veee bebeğim 7 mm boyutunda minicik bir beyazlık olarak görünüyorduBebişimin ilk halini taslak olarak görmüş oldum. Bir anne adayı bana sormuştu kaç haftalıkken bebeğin kalp atışı duyuluyo diye onu da sordum. Çok çok zayıf bir hastaysa düşük bir ihtimalle 5 haftalıkken bile duyulur dedi fakat 6.5 haftalık olduğunda dah arahat duyulur dedi. Şu anda folik asit çok önemliymiş. Testlerimizi aksatmamalıymışız. Bol bol protein ağırlıklı beslenmeliymişiz. Mide bulantısı hissetmemek normalmiş. Kasık ağrısı ve kahverengi akıntı tarzı şeyler normalmiş ama eğer bir damla dahi olsa kırmızı yada pembe kanama görürsen mutlaka gel hemen dedi. Seyahat etmek riskliymiş ilk 3 ay boyunca. (ben yaptım ne acılar çektim sakın siz yapmayın) bunun yanında bol bol istirahat et dedi, sık sık birşeyler atıştır dedi. En yararlı kuruyemiş badem, ceviz, fındık, hurma imiş. Bol bol balık eti, tavuk eti, et, yumurta, süt ve yoğurt tüketilmeliymiş. Ağır kaldırılmamalıymış. Yukarılara karnını gererek uzanılmamalıymış.
Eveet benden bu kadar başka aklıma gelmiyo birazcık karışık yazdıysam kusura bakmayın artık. Herkes tez zamanda bebeğini sağlıklı bir şekilde görür inşallah.
Kızlar bişiy sorucam sizden her gittiğiniz de kan mı alıyorlar benden böyle birşey istemiyor doktorum şimdiii biraz kafama takıldı moralimde bozuldu açıkçasıdeğerlerimin son durumunu bilmiyorummm benn bir defa kan aldılar oda ilk gittiğim hastanede şimdiki doktorum ise benden kan falan almıoo sürekli muayne edio. sizde durum nasıl? herhangi bi sorun olsun istemiyorum
teşekkür ederim birşey sorabilir miyim.karından ultrasonla kese ne zaman görünür
Kızlar bişiy sorucam sizden her gittiğiniz de kan mı alıyorlar benden böyle birşey istemiyor doktorum şimdiii biraz kafama takıldı moralimde bozuldu açıkçasıdeğerlerimin son durumunu bilmiyorummm benn bir defa kan aldılar oda ilk gittiğim hastanede şimdiki doktorum ise benden kan falan almıoo sürekli muayne edio. sizde durum nasıl? herhangi bi sorun olsun istemiyorum
canım keseyi gördüyse doktorun vede bir sorun yoksa kan alınmasına gerek yok meraklanma. senin 7 haftalık olmuş. kalp atışını duydunmu
hoşgeldinizzzzzbu yolk kesesini bilyorum kordon ne zman oluşuyormuş bu arada sat kaç tı canm
5 haftalıkken gördüm ben canım.
Canım ilk hamilemisin diye kan alıyolar ona bakıyolar. Sonra gebeliğin belli haftalarında yapılması gereken testler var onları yapıyolar. Mutlaka sağlık ocağına kaydını yaptır 3 aya kadar kayıt yaptırmamanın cezası varmış. Zaten orada doktor ne test yaptırman gerekiyosa söylüyo. En kısa zamanda git. Ben 5 hafta 4 günlük hamileyim 2. kere kan aldılar 7 tane test istedi fakat toksoplazma en önemlisiymiş zaten onları yapıyolar. Tabiki kan alması gerekiyo. Eğer doktorun iyi değilse değiiştir.
Hoşbulduk :) Kordon ne zaman oluşuyo diye soramadım heyecandan ama 2. ayda oluşuyo sanıyorumki. Gebelik takvimi yap hemen orda yazıyodur mutlaka ve çoğu doğru orada yazanların. Doktorun dedkleriyle örtüşüyo gelişimi.
Evet sağlık ocağına gitmem lazım yarın ilk işim bu olacak bugün gidicektim sözde yine kaynadı. toksoplazma dediğin testi sana yaptılar mı ? 7 haftalığım her hangi bir test önermedi bana ama neden anlamadım.
gebelik takvimim var canm ya ağrı sancılarla alakalı bişi dedimi ? bazen adet olucam gibi sancım oluyo kasık batmaları hariç :18:
Ben prof dr. muayene oluyorum canım. Doktorum çok bilgili. Ben bu sabah testleri sağlık ocağında yaptırdım oda sordu üstüne. Endişelenmene gerek yok aslında ama toksoplazma çocuğun bakteri mikroplara karşı direncine bakıyomuş herhalde. Onun haricinde sarılık, hepatit, tekrar total HCG, ALT, AST, kansızlık varmı diye testler yapıyor hatırladığım bunlar. Belli haftalarda tekrar test yaptırmak gerekiyomuş. Mesela bizde kan uyuşmazlığı da var onun için 29.haftada uyuşmazlık iğnesi yapılcakmış. gibi gibi. En iyisi gidip sağlık ocağına görünmen zaten orada yapacak herşeyi. Endişelenme.
Evet canım onlar zaten olması gereken ağrılar dedi. KAsık ağrısı adet olcakmış gibi ( o bende de var), kasık batmaları falan normalmiş (o da bende var), onun haricinde iştah artışı, yorgunluk, bel ağrısı, sırt ağrısı hepsi normalmiş.
hayır canım dün gittim duyulmadı pazartesi tekrar gel o zaman duyarızz dediii kalbimm nasıl atıooo bir bilsembir an önce duysammm keşkeee kalp atışlınııı nasıl rahatlıcammmmmm off ağlayasım geldiiii benm şimdi yaa keseyi gördüüü çok şükür iyi normal şartlarda ilerlio dediii ama kalp atışııı yokk... Allah hepimize sorunsuz bir dönem geçirmeyi nasip etsin ...
Hayırlı olsun canımmerhabalar bende aralık annesi olacağım kısmetse...
2. bebeğim olacak sat 19 mart doğum tarihi:24.12.2013 olucak.
bu yılın en güzel sürprizi benim için
Gözün aydın canım.İnşallah pıt pıtları da duyarız.Merhaba anne adayları, şimdi hastaneden geldim tüm sorularınıza yanıt aldım. Ben anlatcam benden yola çıkarak sizde kendi bebeğinizde merak ettiklerinizin yanıtını alabilirsiniz belki. Öncelikle bebeğim 5 hafta 4 günlük. Kesemizi gördük düzenli bir oluşum olduğunu söyledi doktorum. Sonra kesenin içinde en önemlisi olan yolk kesesini gördük, yani bebeğim vücudumdaki besinleri bu keseden yiyor şu anda kordon oluşmadığı için. veee bebeğim 7 mm boyutunda minicik bir beyazlık olarak görünüyorduBebişimin ilk halini taslak olarak görmüş oldum. Bir anne adayı bana sormuştu kaç haftalıkken bebeğin kalp atışı duyuluyo diye onu da sordum. Çok çok zayıf bir hastaysa düşük bir ihtimalle 5 haftalıkken bile duyulur dedi fakat 6.5 haftalık olduğunda dah arahat duyulur dedi. Şu anda folik asit çok önemliymiş. Testlerimizi aksatmamalıymışız. Bol bol protein ağırlıklı beslenmeliymişiz. Mide bulantısı hissetmemek normalmiş. Kasık ağrısı ve kahverengi akıntı tarzı şeyler normalmiş ama eğer bir damla dahi olsa kırmızı yada pembe kanama görürsen mutlaka gel hemen dedi. Seyahat etmek riskliymiş ilk 3 ay boyunca. (ben yaptım ne acılar çektim sakın siz yapmayın) bunun yanında bol bol istirahat et dedi, sık sık birşeyler atıştır dedi. En yararlı kuruyemiş badem, ceviz, fındık, hurma imiş. Bol bol balık eti, tavuk eti, et, yumurta, süt ve yoğurt tüketilmeliymiş. Ağır kaldırılmamalıymış. Yukarılara karnını gererek uzanılmamalıymış.
Eveet benden bu kadar başka aklıma gelmiyo birazcık karışık yazdıysam kusura bakmayın artık. Herkes tez zamanda bebeğini sağlıklı bir şekilde görür inşallah.
teşekkür ederim birşey sorabilir miyim.karından ultrasonla kese ne zaman görünür
İzmir desin sanıtım bende bi süre otuırdum orda benimde süper bi doktorum vardı ama burda malesef çok aradım bulduğum bu doktorda çok iyi dendi. gittiğimde çok ilgilleniooo konuşuyoruz kan ama böyle bir şeyi atlamaz diye dşünüyorum . yada öyle sanmak istiyorum. kan uyuşmazlığı bizde de var onu sordu ama herhangi birşey söylemedi. benim yarın ilk işim sğalık ocağına gitmek olacak iyi ki girdim buraya sizinle konuşma fırsatım oldu çok sağolun. sonuçta hepimizin hemen hemen ilk bebeği ve tecrübemiz yok
tşkler cnm bende karnım ağrıyor amanın diyorumm koşarak lavaboya akıntı olunca ohh çekiyorum ama her zaman değil arada geliyor ağrı inş. senin gibi güzel haberler veririz bana sadece kan artışı için beta hcg yaptırdı tamam artış iyi p.tesi gel dedi test tahlilden bahsetmedi:44:
evet kızlar ancak okuyabildim bu kadar yazılanı :)
ben 9 nisan 'da doktora gitmiştim 4+6 çıktı ultrasona göre sat'a göre 5+5 olmalıydı ama sorun değil dedi bebeği ve kalp atışını duyduktan sonra kesin konuşabiliriz bazen fark kapanıyor hatta öne bile geçilebiliyormuş.. kese 9 mm idi.
2 hafta sonra kalp atışı için gelirsin dedi yani 23 nisan gibi gitmeyi düşünüyorum. o zaman kese 23 mm gibi olacak herşeyin iyi olması için dua ediyoruz şimdilik herkes gibi beklemedeyiz.
kalp atışını duyan kesesini gören ya da yeni hamile olduğunu öğrenen arkadaşlar hepimize Rabbim kolaylık ve sabır versin. İsteyen herkesin de yüzünü güldürsün.
Şimdilik benden bu kadar:)
Gözün aydın canım.İnşallah pıt pıtları da duyarız.
Hayırlı olsun canım
.
Hayırlı olsun canım aramıza hosgeldın... bende 2 ay once senın gıbı bı durum yasadım allaha sukur yıne hamıleyım uzulme burda deneyımlerımızı paylasıyoruz bunu paylastıgın ıcın tabıkıde tedırgın olmıcakdır kımse merak etme ... ayrıca biz bir melek annesıyız unutma ... şimdi melegımızın kardesı gelıyoMerhaba kızlar ben de 7 haftalık hamişim . 6 ay önce 7 haftalıkken düşük yaptım. Doktora kontrole gitmiştik hiç bir belirti yokken doktor bebeğimin öldüğünü söyledi ve acil kürtaja aldı . Şimdi aynı korkuları yaşıyorum. Doktora gitmekten korkuyorum 8. Haftamı bekliyorum. Dilerim hepimiz bebişlerimizi sağlıklı bir şekilde kucağımıza alırız.
beni de ekler misiniz yaşım 24 ilk bebeğim sat 13.03.2013 bdt 18.12.2013 kayseri
merhabalar bende aralık annesi olacağım kısmetse...
2. bebeğim olacak sat 19 mart doğum tarihi:24.12.2013 olucak.
bu yılın en güzel sürprizi benim için
ohhh rahatladım senın adına hadı hayırlısı bilgilendirdiğin için tesekkurler...Merhaba anne adayları, şimdi hastaneden geldim tüm sorularınıza yanıt aldım. Ben anlatcam benden yola çıkarak sizde kendi bebeğinizde merak ettiklerinizin yanıtını alabilirsiniz belki. Öncelikle bebeğim 5 hafta 4 günlük. Kesemizi gördük düzenli bir oluşum olduğunu söyledi doktorum. Sonra kesenin içinde en önemlisi olan yolk kesesini gördük, yani bebeğim vücudumdaki besinleri bu keseden yiyor şu anda kordon oluşmadığı için. veee bebeğim 7 mm boyutunda minicik bir beyazlık olarak görünüyorduBebişimin ilk halini taslak olarak görmüş oldum. Bir anne adayı bana sormuştu kaç haftalıkken bebeğin kalp atışı duyuluyo diye onu da sordum. Çok çok zayıf bir hastaysa düşük bir ihtimalle 5 haftalıkken bile duyulur dedi fakat 6.5 haftalık olduğunda dah arahat duyulur dedi. Şu anda folik asit çok önemliymiş. Testlerimizi aksatmamalıymışız. Bol bol protein ağırlıklı beslenmeliymişiz. Mide bulantısı hissetmemek normalmiş. Kasık ağrısı ve kahverengi akıntı tarzı şeyler normalmiş ama eğer bir damla dahi olsa kırmızı yada pembe kanama görürsen mutlaka gel hemen dedi. Seyahat etmek riskliymiş ilk 3 ay boyunca. (ben yaptım ne acılar çektim sakın siz yapmayın) bunun yanında bol bol istirahat et dedi, sık sık birşeyler atıştır dedi. En yararlı kuruyemiş badem, ceviz, fındık, hurma imiş. Bol bol balık eti, tavuk eti, et, yumurta, süt ve yoğurt tüketilmeliymiş. Ağır kaldırılmamalıymış. Yukarılara karnını gererek uzanılmamalıymış.