2013 Aralık Anneleri

Mucizelerimizin cinsiyetleri ?

• Ankete Katılan
    469
Ya ben dün sormayi unutmusum. Bulgur, şehriye eklemek iyi mi corbalarina besleyici degeri var mi? Makarna icin çunkü 9 ay diyorlar..
Birde avakadoyu haftada kać kez verebiliriz? Yarim yese fazla mi?
Çig sarimsagin midesine bi zarari olur mu sarimsakli yogurt yediriyorum bazen ama aklima takildi.

Bunlari sorabilirsen çok sevinirim

cnm sordum bulgur şehriye pirinç irmik werebilirmişiz we tabiki besliyici yanı warmış özelklede esmer bulgurun
awakadoyu 1 çay kaşığı ile başlayıp çoğaltıcakmışız günde yarım awakado hergün yiyebilirmş
çiğ sarısak wer dedi mikrop warsa kırar çok faydalı dedi yoğurun çorbasnn içine koy dedi
çölyak hastalığını sordum bu genlerle ilgili bişeymş yedikleriyle alakası yokmuş hani 8. aydan itibaren tahıl wermezsen çölyak olur die bi duyum warya öyle bişey yokmuş yani yulaf falanda wer çorbasınakoy dedi hergün denize götüryorum dedim 5 bucuktan sonra saat ii mi dedim süper dedi
we günlük neler werdiğimi anlatınca sen yanımda yardımcı doktorluğa başlasana dedi diyorum şunu weriyorum bunu weriyorum tam dio ben söyliycektim çok komik diyaloglar oldu harikasın dedi gayet iyi besliyosun zaten gelişimide önde dedi weeeee bu ay baba dede gibi heceleri söylemeleri gerekiyomuş benimki sürekli abidigu der bide adüü der :KK70: herşyi sordum walla

Meltemmmmm senin vaktin vardır bu azman durmuyo bakamıyorum
Bardabas varmış bi de karşılaştırma yapsana?:KK51:

ah canım süpersin,
kabız bebişe ne yapmak lazımdır bi sorar mısın?
zeytinyağı, erik hoşafı, salatalık, kabak, yulaf hiçbir işe yaramadı..

cnm sordum dedim böyle böyle arkadaşım bunları denemiş olmamış aynen şunu dedi heryaptığı yedirdiği seyin içine zeytnyağ koysun dedi we kayısı püresi yedirsin dedi we sebze püresine patates ve pirinç koymasın dedi muhallebide yok kabak ağırlıklı püre yapsın dedi hazır mamalara özellkle aptamile filan yani yağ koysun dedi yapar dedi yapmazsa fitil wermek zorunda dedi bi sürü sey sordum yazdım onlarıda üstte hemen oku cnm çölyakla ilgilide sordum

Meltemmmmm senin vaktin vardır bu azman durmuyo bakamıyorum
Bardabas varmış bi de karşılaştırma yapsana?:KK51:

canım sahilde bi turlayıp gelicem bakarım akşam konuşuruz.

cnm sordum dedim böyle böyle arkadaşım bunları denemiş olmamış aynen şunu dedi heryaptığı yedirdiği seyin içine zeytnyağ koysun dedi we kayısı püresi yedirsin dedi we sebze püresine patates ve pirinç koymasın dedi muhallebide yok kabak ağırlıklı püre yapsın dedi hazır mamalara özellkle aptamile filan yani yağ koysun dedi yapar dedi yapmazsa fitil wermek zorunda dedi bi sürü sey sordum yazdım onlarıda üstte hemen oku cnm çölyakla ilgilide sordum

ay canım ben zaten kabızla beraber pirinç, havuç, patates, muhallebi, muz hepsini kestim.
kabak, erik hoşafı falan verdim tık yoktu ama 1 saat önce baya dolu dolu iyi bir kıvamda yaptı çok şükür. rahatlamıştır herhalde ben rahatladım da..
ay zeytinyağını mamaya koyamam bi de içmez mamadan tiksinir mamayı da bırakırsa çok rezil olurum emmiyor zaten.
çok teşekkür ederim canım.

canım sahilde bi turlayıp gelicem bakarım akşam konuşuruz.

ay canım ben zaten kabızla beraber pirinç, havuç, patates, muhallebi, muz hepsini kestim.
kabak, erik hoşafı falan verdim tık yoktu ama 1 saat önce baya dolu dolu iyi bir kıvamda yaptı çok şükür. rahatlamıştır herhalde ben rahatladım da..
ay zeytinyağını mamaya koyamam bi de içmez mamadan tiksinir mamayı da bırakırsa çok rezil olurum emmiyor zaten.
çok teşekkür ederim canım.

Tmm gez sen acelesi yok nasılsa konusuruz gene

Evet onu koymak biraz riskli. Tikainirse yandık
Bak dün akıllı kv madem yoğurt yiyo yoğurduna sebzesini kat gibi uyanıklık yaptı yapma desem de
Sanki ben bunu akıl edemedim
Koydı kabağı yoğurda çocuk yoğurttan tiksindi
Bi yediği o vardı onu da yemedi dün:KK19:

Tmm gez sen acelesi yok nasılsa konusuruz gene

Evet onu koymak biraz riskli. Tikainirse yandık
Bak dün akıllı kv madem yoğurt yiyo yoğurduna sebzesini kat gibi uyanıklık yaptı yapma desem de
Sanki ben bunu akıl edemedim
Koydı kabağı yoğurda çocuk yoğurttan tiksindi
Bi yediği o vardı onu da yemedi dün:KK19:

Ya bu kvler neden boyle ustelik yapma dedigin halde.tamam onlarinda torunu anliyorum ama onlarin ustunde bile hakimiyet kurma isteklerini anlayamiyorum.gecen ben 1 saat biraktim oglen isim vardi cikolata yedirmis cocuga ne anlicaksa cocuk zibinina bulasmis cok az ordan anladim arayip sordum nolcakki demezmi bastim kalayi bende o gun bu gundur birakmiyorum ve bidaha asla birakmicagimida soyledim.seninkide yemis bi halt simdi sen ugras dur umarim sever tekrar sade verince

cnm sordum bulgur şehriye pirinç irmik werebilirmişiz we tabiki besliyici yanı warmış özelklede esmer bulgurun
awakadoyu 1 çay kaşığı ile başlayıp çoğaltıcakmışız günde yarım awakado hergün yiyebilirmş
çiğ sarısak wer dedi mikrop warsa kırar çok faydalı dedi yoğurun çorbasnn içine koy dedi
çölyak hastalığını sordum bu genlerle ilgili bişeymş yedikleriyle alakası yokmuş hani 8. aydan itibaren tahıl wermezsen çölyak olur die bi duyum warya öyle bişey yokmuş yani yulaf falanda wer çorbasınakoy dedi hergün denize götüryorum dedim 5 bucuktan sonra saat ii mi dedim süper dedi
we günlük neler werdiğimi anlatınca sen yanımda yardımcı doktorluğa başlasana dedi diyorum şunu weriyorum bunu weriyorum tam dio ben söyliycektim çok komik diyaloglar oldu harikasın dedi gayet iyi besliyosun zaten gelişimide önde dedi weeeee bu ay baba dede gibi heceleri söylemeleri gerekiyomuş benimki sürekli abidigu der bide adüü der :KK70: herşyi sordum walla

Oooo süpersin çok teşekkür ederim. Bende biraz önce avakado aldim. 5 aylikkende ilk ek gidaya gectigimizde vermistim alerji falan yapmadi ama enerji patlamasi yapmisti cocuk sabaha kadar uyumayip gülmüştü.
Benimkide aynen heceleme falan yok. Doktora sordum daha erken dedi.

Benimde dr la görüsmem ayni böyle oldu sunu veriyorum iyimi buni böyle yapiyorum falan. Dr da zaten en basindan beri cok ilgili bilgili iyi takip eden bir annesin diye. Ben anlatiyorum o onay vererek güldü. Esim dedi sen drdan bisey ögrenmeye degil yaptiklarina onay almaya gelmissin 😆

Oooo süpersin çok teşekkür ederim. Bende biraz önce avakado aldim. 5 aylikkende ilk ek gidaya gectigimizde vermistim alerji falan yapmadi ama enerji patlamasi yapmisti cocuk sabaha kadar uyumayip gülmüştü.
Benimkide aynen heceleme falan yok. Doktora sordum daha erken dedi.

Benimde dr la görüsmem ayni böyle oldu sunu veriyorum iyimi buni böyle yapiyorum falan. Dr da zaten en basindan beri cok ilgili bilgili iyi takip eden bir annesin diye. Ben anlatiyorum o onay vererek güldü. Esim dedi sen drdan bisey ögrenmeye degil yaptiklarina onay almaya gelmissin 😆

Aynen cnm walla cocuk doktoru olduk resmen ne guzel ama gurur duyuyorum boyle seyler duyunca ne kadar ogluma iyi bakan yetebilen bi anneyim diyorum 😄

iPhone 'den Kadınlar Kulübü aracılığı ile gönderildi

Kanızlık için şey önerebilirim. Benim kızımda kabızlıktan çok çekti kanıyordu yaparken 34 günde bir yapabiliyordu. Duphalac diye bi şurup verdi doktorumuz ve her mamaya zeytinyağ. Derin duphalac sayesinde düzeldi sonra dozu yarıya indirdi denedi baktı düzgün çıkıyor 1 ml indirdi sonra hala yapıyordu kesti. Süper bir şurup. Yeğenimdede kullanmıştık.

Adım adım setine bende dahil olurum kızlar. Haberiniz olsun

iPad 'den Kadınlar Kulübü aracılığı ile gönderildi

Tmm cnm onlar bana dönerse bende sana dönerim olmadı 2 miz alırz

anıl şimdi detaylı olarak araştırdım.
1. si bardabas'ın yaş grubu yok, 2 yaşta başlıyor onu otomatikman eliyoruz.
2. si adım adım ilgimi çekti, biraz forum, blok falan araştırıp yorum okuyayım dedim.
hiç de almak için teşvik eden yorum göremedim.
aksine alırım dedim ya sana şuan soru işaretleri oldu kafamda.
kitapların geç gelmesinden tut, kalitesizliğinden tut, 10 sayfaya 34 tl deymeze kadar herşeyi yazmışlar.
haliyle şuan pek sıcak bakmıyorum.
bazı sitelerde adım adım yorumları;
http://www.nurturia.com.tr/question...0ba-a170012777c3/1/adim-adim-seti-kullananlar
http://nur-ela-m...............tr/2013/03/adm-adm-gelisim-seti-neymis.html

Kanızlık için şey önerebilirim. Benim kızımda kabızlıktan çok çekti kanıyordu yaparken 34 günde bir yapabiliyordu. Duphalac diye bi şurup verdi doktorumuz ve her mamaya zeytinyağ. Derin duphalac sayesinde düzeldi sonra dozu yarıya indirdi denedi baktı düzgün çıkıyor 1 ml indirdi sonra hala yapıyordu kesti. Süper bir şurup. Yeğenimdede kullanmıştık.

Adım adım setine bende dahil olurum kızlar. Haberiniz olsun

canım sağol bu aklımda olacak ama son çare ilaç kullanmayı tercih edicem. bizim daha öyle 34 gün veya kan gibi şeyler yok. önce katı gıdaları kestim, bağırsak çalıştıran gıdalara devam ediyorum, bugün çok şükür yapabildi, biraz daha sabırla bağırsakları yola sokmaya çalışıcam çok çaresiz kalırsam, ilacı doktoruma da danışarak kullanabilirim.
ama mamaya zeytinyağı asla koymaya cesaretim yok, korkuyorum tiksinir bi daha içmez diye, benim oğlum meme de almıyor çünkü mamayı bırakırsa mafolurum.
teşekkür ederim bilgiler için.

3 4 günde bit yazmıştım 34 gün yazmış onu düzeltiyim dedim tabiki doktoruma danışönce ama bağırsak tembelliğine dönüşmeden çaresini bulmaya bak canım. Ağlıyordu kızım kaka yaparken çok zor bişey bu. Bol bol masaj yo karnına yağlar ve sakın gözünü sviyim sakn çevrende uyalım zeytinyağlı kibrit çöpçüye falan diyen olur yaptırma. Çok sakıncalı. Derine bi kere baş hemşire yaptı o kadar kanamaya başlayınca. O bile tembihleri sakın diye. Zeytinyağının tadı geçmiyo mamaya pek. Ben dnemiştim tadına bakmıştım. O çok işe yarıyor. Benim kızımda sadece mamayla büyüdü bu kabızlıkta ondan bize yadigar zaten :KK43:

2. si adım adım ilgimi çekti, biraz forum, blok falan araştırıp yorum okuyayım dedim.
kitapların geç gelmesinden tut, kalitesizliğinden tut, 10 sayfaya 34 tl deymeze kadar herşeyi yazmışlar.
http://www.nurturia.com.tr/question...0ba-a170012777c3/1/adim-adim-seti-kullananlar

Meltem sen herseyi arastiriyorsun masallah iyi yapiyorsun bende bakacaktim unuttum.Teşekkürler simdi bende yorumlari okuyacam. Eger kötüyse almam bende. Bide instagram kullaniyormusunuz orda benim takip ettigim bir iki anne var harika etkinlikler yapiyorlar. Havlu kagidinin icindeki karton rulolarini biriktirip oyun alani yapmis. Islak mendillerin aç kapa kapaklarini biriktirmis onlarla bisey yapmis falan. Zeka gelistirici ce evdeki malzemelrle yapilabilen seyler yapiyor. Bakip adini yazarim

3 4 günde bit yazmıştım 34 gün yazmış onu düzeltiyim dedim tabiki doktoruma danışönce ama bağırsak tembelliğine dönüşmeden çaresini bulmaya bak canım. Ağlıyordu kızım kaka yaparken çok zor bişey bu. Bol bol masaj yo karnına yağlar ve sakın gözünü sviyim sakn çevrende uyalım zeytinyağlı kibrit çöpçüye falan diyen olur yaptırma. Çok sakıncalı. Derine bi kere baş hemşire yaptı o kadar kanamaya başlayınca. O bile tembihleri sakın diye. Zeytinyağının tadı geçmiyo mamaya pek. Ben dnemiştim tadına bakmıştım. O çok işe yarıyor. Benim kızımda sadece mamayla büyüdü bu kabızlıkta ondan bize yadigar zaten :KK43:

bakalım canım bugün yaptı ve bolca kıvamı da iyiydi, bu hafta biraz yola getirmeye çalışıcam, pazartesiye kadar beklicem, yoksa doktora gidicem zaten.
ya o hemşireler sakın sakın diye tembihliyorlar, biz yanlış bir şekilde yapmayalım diye, ama bu doğal birşey, bu tekniği yeri geliyor büyük insanlara da yapıyorlar, rahman dediğimiz. o kadar korkma. benim annem de hemşire, öğretti bana zaten.hastahanelerde çok yapıyorlar bu işlemi, profesyonel ekipmanlarla tabii, gidip de kibrit çöpüyle yaptırmam kimseye zaten.. zaten etrafımda bana ah çocuğun hasta şunu yap diye akıl verecek kimse yok sağolsunlar bebeğimin hiç bişeyinden kimsenin haberi yok. ama daha hiç yapmadım normal yollarla çözmeye uğraşıyorum.

Meltem sen herseyi arastiriyorsun masallah iyi yapiyorsun bende bakacaktim unuttum.Teşekkürler simdi bende yorumlari okuyacam. Eger kötüyse almam bende. Bide instagram kullaniyormusunuz orda benim takip ettigim bir iki anne var harika etkinlikler yapiyorlar. Havlu kagidinin icindeki karton rulolarini biriktirip oyun alani yapmis. Islak mendillerin aç kapa kapaklarini biriktirmis onlarla bisey yapmis falan. Zeka gelistirici ce evdeki malzemelrle yapilabilen seyler yapiyor. Bakip adini yazarim

ay napayım canım araştırmadan olmuyor valla.. gerçi internette de çok bilgi kirliliği de var, özellikle ek gıda konusunda...
ya ben instagram açtım da kullanmıyorum.. bi de ona yetişmeye debelenemicem :)))
facete de bazı gruplar var, özellikle montessori ile öğreniyorum isimli grup çok güzel, orda da çok güzel etkinlikler var.
zaten montessori eğitim tekniği muhteşem bir teknik, mutlaka araştır sen de çok beğenirsin.
ben ege'yi 3 yaşında montessori anaokuluna vermek istiyorum tr'de de var okullar.
ama etkinlikler biraz büyük çocuklarla bakıp bakıp egecik de az büyüse de şunları yapsak diyorum :))

Baktim instagram hesabindaki adi pasamlayasam. Ben hayranlikla takip ediyorum. Uzun zamandir etkinlik paylasmiyor eski fotograflarina bakin.

ben almayı düşünüyorum 9. aydan sonra zaten babaanne bakacak eski usul yerine eğitici şeyler verimli olur herhalde çağı yakalaması açısından

Ben de baktm sete. Cok pahali dehilse alcm bende. Cnm benmde kv eyllde bkmya baslyck. verrrz eline en azindan dogru seylerle zmn gecrtir. Aksama da biz tekrar ederz is donusu dimi :))

Aa alirim diye atladim ama gormedim bunlari meltem..

Meltem cok sevindim yavru kusun kotu kakalari kovmasina.

Kadınlar Kulübü Mobil uygulaması kullanılarak gönderilmiştir.

Anil ve siskoanne vallaokuyunca uyuz oldum heleki cikolata olayina bu nadil bir cehalettir ya gerci cocuklarini bal recel vererek buyuten bir nesildrn bahseduyoruz sasirmamak lazim. Benim kv ile aram çokiyi seviyoruz birbirmizi lakiiiiin soz konusu çocuğum ise kendi annemde dahol olmak uzere kimseyi gözüm gormez yakarim yikarim butun köprüleri kalp de kirarim hasret de birakirim . Benim bu huyumu bildikleri icin sagolsunlar kimse bana sormadanbisey yapmaz kendi annem zeynep in gozunse birsey hormus sakladi benden burnundan getirdim elimdedegil kirici oluyorum

Kadınlar Kulübü Mobil uygulaması kullanılarak gönderilmiştir.

X