Ya bende et yemiyorum o kemigi yikarken pusirirken midemin bulantisini anlatamam eldivenle yikadim once defalarca ama sonra elimle yikadim.dsha berbat olan şuydu bebege vermeden once tadina bakmak zorundaydim tadında gariplik varmı diye annelik boyle birsey herhalde hayatta agzima vurmadigim seyi ictim 1kasik da olsa.
Erinmem ya hergun pisiririm yeterki yavrucum yesin malesef yogurda agzini vurmuyor
taze naneyi denicem msydonozu da sanirim fazla pisirmicez onlari ben hala tek süzgeçten geciriyorum sebzrleri blendir kullanmadim hic sağlıksız geliyor bana..
Kadınlar Kulübü Mobil uygulaması kullanılarak gönderilmiştir.
evet canım naneyi sebzen piştikten sonra at, azıcık çevirt yeterli.
Bayanlar ben kızıma sabah 60 mg mamaya azcık ekmek içi bir çay kaşığı tereyağı 1 kibrit kutusu kadar labne bir çay kaşığı reçel yada pekmez 1 yumurta sarısı karıştırıp yediriyorum ( biraz sıkılmaya başladı önerileriniz?)
Öğlen sebze çorbası ( fasulye, biber, pirinç patates havuç domates et tableti maydanoz kabak zeytinyağı) veya tarhana pişiriyorum
Sonra meyve suyu yada püresini bazen sade bazen bebe bisküvisi ile veriyorum
Sonra yoğurdunu bazen sade bazen meyveyle karıştırarak veriyorum
Akşam hipp yulaflı muhallebi 120 ml mamayla yapıp veriyorum
Diğer öğünler 120 ml mama
Eksik varmı fikirleriniz nelerdir?
iPad 'den Kadınlar Kulübü aracılığı ile gönderildi
canım artık kahvaltıda bulamaç olayını bitir bence, hem beraber keyifli bir kahvaltı yaparsınız, hem de çiğnemeyi daha iyi becerir.
ben kahvaltıda hiç labne vermedim, beyaz peynir veriyorum, bazen inek peyniri, bazen koyun peyniri.
cici bebe, pekmez, ceviz karışımım olurdu hep masada, onu da 2 gündür tam buğday ekmeği pekmez ceviz olarak değiştirdim.
yumurta sarısını haşlamanın yanı sıra tereyağında omlet yapabilirsin, çok lezzetli oluyor.
forumda çok yapan annelerimiz var. ben peynirli omlet yapıyorum.
salatalık ve domates verebilirsin.
bazen kendime yaptığım menemenin suyundan yediriyorum.
içmesi için de ya meyvesuyu, ya ıhlamur koyuyorum.
reçel kullanmanı önermem, şekerli. ha bebeğin için şekersiz özel yaptıysan tabii kullan canım.
sebzelere gelirsek;
mutlaka ve mutlaka önceden yaptığım etli et suyuyla yapıyorum.
tavuk da tercih edebilirsin. biz evde çok tavuk tüketen bir aile değiliz, çok da sağlıklı bulmuyorum ben pek tercih etmiyorum ama arada değişiklik için yaptım 1-2 kere.
havuç, kabak, patates, bezelye, taze fasulye, taze nane, kırmızı mercimek(yeni başladım yavaş yavaş arttırıp 8. ayda tam çorbasını yapıcam, şuan sadece sebzelere çorbalara ilave ediyorum) tel şehriye, pirinç, tarhana, kimyon, yulaf öğlen öğününde kullandıklarım.
muhallebiye gelirsek,
pirinç unu veya irmikle yapıp meyvelerle ve yulafla zenginleştiriyorum. hergün yapardım ama artık sıcaktan öğlen çorbayı az içtiği için akşam da çorba vermeyi tercih ediyorum.
meyvelerimize gelince;
elma, armut, şeftali, kiraz, üzüm, şeftali, nektarin, muz. avakado, karpuz.